Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Καλύτερο κι απ' το Όχι!







Υπάρχουν νεώτερα για όσους θυμούνται τις αναρτήσεις μου Ανεμόμυλοι! και Τεχνολογία, Συμφέροντα και ο κοσμάκης.

Περιμέναμε τις αρχές Αυγούστου για να μάθουμε αν η Τοσκάνη είπε "Ναι", ή "Όχι", στους Ανεμόμυλους που απειλούν να καταστρέψουν την γή και το βιός μας. Και η απάντηση ήρθε. Μα δεν ήταν ούτε "Ναι" ούτε "Όχι". Ήταν ακόμη καλύτερο και σοφότερο:

Σκέφθηκαν οι υπεύθυνοι της επαρχίας της Τοσκάνης ότι αν πούνε "Ναι" θα γίνονταν υπεύθυνοι για την καταστροφή που θα ακολουθούσε. Αν έλεγαν "Όχι" θα άνοιγαν αμέσως το δρόμο για έφεση και, ίσως πιο ανησυχητικό, θα έδιναν το κίνητρο στην Μαφία, η οποία βρίσκεται πίσω από τους ανεμόμυλους στην Ιταλία, να απαντήσει με τον δικό της τρόπο.

Και, σκεφτόμενοι πολύ, και υιοθετώντας την συνδυασμένη σοφία της Σίβυλλας (η Πυθεία της Ρώμης) και του μοντέρνου δυτικού τρόπου λειτουργίας μεγάλων κέντρων αποφάσεων, δεν έδωσαν απάντηση, παρά ζήτησαν από την εταιρία των ανεμόμυλων περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό ήταν το καλύτερο γιατί έριξαν τους ανεμόμυλους στο χρονοντούλαπο της γραφειοκρατίας (της Ιταλικής γραφειοκρατίας) χωρίς να μπορεί κανείς να κάνει τίποτα, έφεση ή τίποτ' άλλο.

Αλλά δεν έφτανε αυτό! Η φρασεολογία των πολλών σελίδων της μη-απάντησης εξηγούσε ποιές ήταν οι πληροφορίες που έλειπαν. Παραδείγματος χάριν: "Δεν καταθέσατε σπουδή για το πως θα επηρεάσει το σχέδιο αυτό την τοπική βλάστηση και την ζωή αγρίων και κατοικίδιων ζώων και των κατοίκων", "Δεν καταθέσατε την απαραίτητη σπουδή που θα έπρεπε να είχε γίνει κατά τον νόμο με ανεμόμετρα επί 18 μήνες", "Δεν καταθέσατε σπουδή για το πως θα επηρεάσουν το περιβάλλον τα έργα που πρέπει να γίνουν για να επιτραπεί η μεταφορά των ανεμόμυλων στα σημεία έγερσής των", "Λέτε ότι μόνο 2 από τους 14 ανεμόμυλους θα βρίσκονται σε μέρος όπου τώρα υπάρχει δάσος. Αυτό πρέπει να είναι τυπογραφικό σας λάθος, γιατί όπως προκύπτει, μόνο 2 από τους 14 ανεμόμυλους ΔΕΝ θα βρίσκονται σε μέρος όπου τώρα υπάρχει δάσος", και πολλά άλλα τέτοια σημεία.

Ήταν γραμμένα με τέτοιο τρόπο αυτά, που η μόνη πιθανή λογική αντίληψη του αναγνώστη κατευθύνεται εμμέσως στο ότι όποιος πάει να προμηθεύσει τα στοιχεία που γυρεύει η Τοσκάνα θα καταλάβει από μόνος του ότι η απάντηση πρέπει να είναι "Όχι".

Σε μία φάρμα ονειρεμένη, που βρίσκεται κάτω από το σημείο όπου επρόκειτο να στηθεί ένας από του 14 ανεμόμυλους 155 μέτρων ύψους, στήθηκε γλέντι της επιτροπής αντίστασης ενάντια στους ανεμόμυλους και σφάχτηκε κατσίκι το οποίο ετοίμασαν επί 5 ώρες, με σούβλα και μηχανάκι να γυρνάει τη σούβλα φερμένα πρόσφατα από την Αθήνα, ο εις διακοπάς στα μέρη μας ξάδελφος μου, ο οποίος πήρε και από τους Τοσκανούς και Ρομανιόλους τον τιμητικό τίτλο του Μαέστρου του Οβελία, βοηθούμενου εκ του υπογράφοντος μαθητευομένου Μαέστρου...

 
 



3 σχόλια:

  1. Εσείς εκεί με τις σούβλες θα κάνετε τελικά τους Τοσκανέζους Καρπενησιώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, αυτό που θυμίζει κάτι σαν -γνωρίζεις το σύστημα και το πολεμάς με τα όπλα του-.

    :-)
    Καλά κι οι Τοσκανιώτες ψήνουν αρνιά;

    χεχε
    Φιλιά και να περνάτε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθεόφοβε, και μάλιστα τους μάθαμε το γνωστό τραγούδι "Άϊντε του Μπενίτο η μάαν"! αλλά με ρομανιόλικες πίπιζες αντί για κλαρίνα...


    Βάσσια, πολύ σωστά, το σύστημα πολεμιέται με τα όπλα του. Και, ως προς την Γερτρούδη (την παραπάνω αναφερόμενη κατσίκα), μπορώ να σε διαβεβαιώσω κατόπιν δεκαετιών εμπειρίας και έρευνας ότι ουδείς λαός πουθενά δεν ξέρει τι να το κάνει το αρνί (ή την κατσίκα) όπως ξέρουν οι Έλληνες. Στην Αγγλία φερ' ειπείν το μαγειρεύουν μεγάλο (όχι γάλακτος), σχεδόν ωμό στην μέση, με, ήμαρτον, σάλτσα μέντας (δυόσμο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.