Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μινωικά












Ήρθε πάλι η εποχή του χρόνου όταν γρυλίζω και γκρινιάζω για το πως όλα γίνονται κάθε χρόνο και χειρότερα.
Και για όσους ακόμα δεν το ξέρουν, οι Μινωικές γραμμές, MINOAN LINES,  δεν είναι πια Ελληνικές αλλά τις αγόρασε από το 2008 η Ιταλική εταιρία Γκριμάλντι Λάινς, της οικογένειας Γκριμάλντι, από το Παλέρμο της Σικελίας με έδρα στην Νάπολι. Τα δύο αδελφά πλοία που χρησιμοποιούν για Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα-Τεριέστη είναι τα Κρουζ Γιουρόπα και Κρουζ Ολύμπια. Κάθε χρόνο Ιταλοποιούνται ακόμα και περισσότερο.
Μόνο στα κατώτερα αξιώματα πληρώματος και σερβιτόροι έχουν μείνει Έλληνες, μπαϊλντισμένοι, απογοητευμένοι, βαριεστημένοι, τα καράβια είναι καταβρώμικα, τα προϊόντα πανάκριβα και κακής ποιότητας, τα φαγώσιμα πανάκριβα και δεν τρώγονται. Η οργάνωση σαν να προορίζεται για γελάδια. Η πελατεία, ανάλογη. Δυστυχώς, η Γκριμάλντι (Μινώαν) είναι φτηνότερη από την ΑΝΕΚ κι’ έτσι έχουμε αναγκαστεί χρόνια τώρα να μας λείπει η ΑΝΕΚ και να πηγαίνουμε ΜΙΝΟΑΝ.
Από πρόπερσι η τυρόπιτα και ο γύρος δεν τρώγονται. Από πέρσι ο καφές δεν πίνεται. Φέρνουμε πια δικά μας φαγητά να ‘χουμε στην καμπίνα.
Αλλά για να μην τα ρίχνουμε όλα στους Γκριμάλντι, να πούμε και για την δυσλειτουργική, κακή κι’ ανάποδη Ανκόνα. Στην Πάτρα κάνουμε 10-20 λεπτά να βγούμε με τ'αυτοκίνητο απ' το καράβι. Στην Ανκόνα κάνουμε 1-2 ώρες για να βγούμε. Επίσης, την μέρα που φεύγαμε είχαν κρατήσει το καράβι που ερχόταν για 3 ώρες έξω από το λιμάνι γιατί είχαν μέσα ένα κρουαζιερόπλοιο, και αντί να φύγουμε 4 μμ., κατά το πρόγραμμα του δρομολογίου, φύγαμε 9 το βράδυ.
Στα εισιτήρια χρησιμοποίησα το γλυκύτερο χαμόγελό μου ώστε, μια που είμαστε τακτικοί πελάτες, και λόγω τέτοιας καθυστέρησης, αν μπορούσαν, να μας κάνουν μια δωρεάν αναβάθμιση καμπίνας. Και από δίκλινη εσωτερική, μας έδωσαν στο πι και φι «τζούνιορ σουίτα», δωρεάν.





Ο φάρος στο νότιο άκρο της Λευκάδας...


...και, με τηλεφακό, η θέα από το μπαλκόνι μας στο Παλιό Φάληρο.


Δυό βδομάδες αργότερα, στην Πάτρα, τα καράβια δεν είχαν καταφέρει να διορθώσουν την καθυστέρηση, κρατώντας 3-4 ώρες καθυστέρηση επί 15 μέρες, και, αντί για την προγραμματισμένη 7 μμ., φύγαμε τελικά 10:15 το βράδυ.
Στα εισιτήρια της Πάτρας χρησιμοποίησα το ίδιο γλυκό χαμόγελο για δωρεάν αναβάθμιση καμπίνας αλλά μου πρόσφεραν αναβάθμιση με 78 Ευρώ και όταν εξήγησα ότι από την Ανκόνα μας την είχαν κάνει δωρεάν, οι Έλληνες μου απάντησαν: «δεν γίνονται αυτά, κύριε, δεν μπορεί να σας έκαναν δωρεάν αναβάθμιση», υπονοώντας, υποθέτω, ότι τους έλεγα ψέματα.
Μεταξύ μας δηλαδή, να κι' αν μας κάναν δωρεάν αναβάθμιση, να κι' αν δεν μας κάνανε. Αλλά να μου λένε ότι λέω ψέματα;!; Να βάλουνε τα εισητήριά τους εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος! 










Φτάσαμε σπίτι μεσάνυχτα 3 Ιουλίου, πάνω στην ώρα για τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου το πρωί!
Σπίτι μας, σπιτάκι μας!















~~~






4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς το κάθε χρόνο και χειρότερα ισχύει πια για όλους τους τομείς της ζωής μας.
    Έχετε πάντως ωραία θέα από το σπίτι σας :)

    Ωραίες οι φωτό, ειδικά του σούρουπου.
    Και μ'αρέσει που γράφεις στα ελληνικά, ζώντας με την Ιταλίδα γυναίκα σου στην Ιταλία και γιορτάζοντας την αμερικάνικη ημέρα της ανεξαρτησίας :)
    Εκφράζεις απόλυτα την εποχή μας :)

    Να περνάτε καλά, Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέφτει σιγά-σιγά το σκοτάδι των νέων Σκοτεινών Αιώνων στον πλανήτη…
      Με αυτή τη θέα φτιάχνω ένα σμυρναίικο καφέ γύρω στις 6 συνήθως. Και απ’ τα δεξιά η θέα είναι θάλασσα κάτω στο δρόμο, χωρίς τηλεφακό :-) Μας αρέσει και το Φαληριώτικο διαμερισματάκι μας!

      Πράγματι, εδώ στο μπλογκ είναι το μόνο μέρος όπου χρησιμοποιώ τα Ελληνικά (εκτός από όταν είμαι στην Ελλάδα), και απ’ την ζωή μου η καρδιά μου και το μυαλό μου είναι στην άλλη άκρη του ωκεανού. Αλλά εδώ στο χωριουδάκι δεν αισθανόμαστε «Ιταλία», παρά «βουνό». Η ζωή είναι ωραία :-)

      Και ‘συ Scarlett μου να περνάς καλά κι’ ευτυχισμένα!

      Διαγραφή
  2. Εμεις χρονια τωρα ταξιδευουμε Πατρα-Βενετια με Ανεκ.
    Προς το παρον ειναι η μοναδικη και ελπιζω να συνεχισει το δρομολογιο
    γιατι απο Ανκονα ειναι πολλα χιλιομετρα και η αουτοστραντα με κουραζει.
    Τωρα πια εχω συνηθισει να δεχομαι την οποια εξυπηρετηση και δεν το πολυσκεφτομαι.
    Επειτα οταν ταξιδευεις για την Ιθακη σου οι λαιστρυγονες δεν σου προκαλουν καμια δυσφορια.
    Αρκει το ταξιδι να μην εχει καθυστερηση και να ειναι ασφαλες.

    υγ. Καλο καλοκαιρι montanaro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρώτο μου το 2008 ήταν Πάτρα Βενετία με ΑΝΕΚ, με το "Λευκά Όρη". Στην επιστροφή είπα να πάω από την Ανκόνα για να δω την Φλωρεντία, γνώρισα την Μαργαρίτα στα βουνά κι' έγινα αμέσως montanaro :-)

      ΑΝΕΚ πάντα μέχρι που φτήνηνε η άλλη. Κι' εμείς πια στην καμπίνα, όποια νά 'ναι και ούτε βγαίνουμε. Αλλά εγώ ως "καταναλωτής" εξ' υπηκοότητας δεν μπορώ και γκρινιάζω μόνο που τα βλέπω.

      Έστειλα ένα γλυκήτατο email στην ΑΝΕΚ λέγοντας πόσο μας λείπουνε και μου απαντήσανε με τηλέφωνο! Ακούνε από πολλούς, μου είπανε, παράπονα για την Μινόαν, και μου είπανε του χρόνου να τους πω πόσα ζητάει η Μινόαν να μας κάνουν την ίδια τιμή :-)

      Καλό σου καλοκαίρι αγαπητέ Velvet, εκεί στο Veneto (;)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.