Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Καταπληκτικά!





Στην προηγούμενη ανάρτηση παρουσίασα πως μια φωτογραφία ενός Αμερικανού Πεζοναύτη στον Ειρηνικό το 1944, του δεκανέα Thomas Ellis Underwood, «υποκλάπηκε» το 1992 και το 2005 από τον Ελληνο-αμερικανό Nick Clonis, γιό ενός 
Ελληνο-αμερικανού στρατιώτη, του Angelo Clonis. Ο Nick Clonis ισχυρίστηκε ότι ήταν φωτογραφία του πατέρα του, Angelo Clonis, στην απόβαση στην Νορμανδία και χρησιμοποιεί την φωτογραφία και την ψεύτικη ιστορία μέχρι σήμερα για να προωθήσει «πατριωτικά» την επιχείρησή του, ένα Μπαρ στην Σάντα Φε, Νέο Μεξικό, παριστάνοντας ότι είναι η φωτογραφία του πατέρα του. Αφού αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία πάρθηκε στην Σαϊπάν του Ειρηνικού είπε ότι ο πατέρας του ανήκε σε μια άκρως μυστική δύναμη και τον έστειλαν αμέσως μετά από την Νορμανδία στον Ειρηνικό. Όταν αποδείχτηκε ότι τον πεζοναύτη της φωτογραφίας τον λέγανε Thomas Ellis Underwood, από το St. Peterbrurg της Φλόριδας, ο Clonis είπε ότι «Underwood» ήταν το μυστικό κωδικό όνομα του πατέρα του. Όταν του δείξανε τον τάφο του Underwood στην Ίβο Τζίμα είπε ότι το κωδικό όνομα ο πατέρας του το είχε πάρει από τον αληθνινό στρατιώτη που σκοτώθηκε (κι' ας είχε παρθεί η φωτογραφία Ιούνιο του 1944 και ο Underwood σκοτώθηκε Μάρτιο του 1945). Και η εξιστόρηση και δικαιολογίες συνέχισαν να φουσκώνουν σαν μπαλόνι. Σαν τις περιπέτειες του Βαρόνου Μυνχάουζεν.

Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της υπόθεσης είναι το πως Ελληνικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα, Ελληνικές εφημερίδες κλπ., καβάλησαν τις περιπέτειες του Βαρόνου Μυνχάουζεν και αναμετάδωσαν σαν αληθινές τις μπαρούφες του Ελληνο-αμερικάνου Nick Clonis, λέξη προς λέξη όπως τα έλεγε, και πρόσθεσαν και δικά τους. Στην Ελλάδα, το ψέμα έγινε αλήθεια. Ενώ Αμερικανικές σελίδες, συμπεριλαμβανομένης και της επίσημης ιστοσελίδας των ιδιων των πεζοναυτών η οποία παρέθεσε αρχεία, εξέτασαν και απέδειξαν το ότι η αφήγηση του Ελληνο-αμερικανού δεν είχε βάση στην πραγματικότητα, Ελληνικές ειδησεογραφικές σελίδες έγραψαν ότι «ο μεγαλύτερος πολεμιστής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν Έλληνας». ...υποθέτω επειδή, ναι, ρε, γουστάρουμε! Έχεις προβλημα;!

Όμως η μεγαλύτερη και πιο σημαντική ερώτηση από όλα αυτά είναι η εξής: Αν οι Έλληνες δημοσιογράφοι αυτό-δουλεύονται, η σας δουλεύουνε εσας έτσι, τόσο οφθαλμοφανώς, ή και τα δύο, ΤΙ ΑΛΛΟ δημοσιεύουν στις καθημερινές Ειδήσεις που σας σερβίρουν που είναι μπαρούφες, και οι Έλληνες αναγνώστες τα πιστεύουν γιατί δεν μπορούν να διανοηθούν τον βαθμό άγνοιας και ανευθυνότητας των Ελλήνων δημοσιογράφων, τους οποίους εγώ τους ονομάζω, χαϊδευτικά, «δημοθιογλάφουθ». Γιατί, αν φανταζότανε ο κόσμος τον βαθμό παραπληροφόρησης που χάβουνε θα συνειδητοποιούσαν ότι ζουν, βασικά, ένα παραμύθι, καθημερινά. Τις περιπέπτειες του Βαρόνου Μυνχαουζενόπουλου.

Που είναι η κριτική σκέψη και η έρευνα και η υπευθηνότητα την σήμερον ημέρα;
Κριτική σκέψη. Τι λέω τώρα, ο ανθέλληνας!

Στην Ελλάδα άλλωστε, με το που κάποιου του δίνουνε τα λοφία και περικεφαλαίες του καθηγητή, ή υφηγητή, ή στρατηγού, ή ξερωγώ, ανέρχεται σε μέγα ύψος κύρους, και, επίσης, όποιον Έλληνα βρίσκουν στο εξωτερικό που έκανε κάτι με την ζωή του, αμέσως τον, η την, χρησιμοποιούν σαν απόδειξη του κοίτα, ρε, τι καταπληκτικοί που είμαστε εμείς οι Έλληνες.

Από καιρού εις καιρόν βάζω εδώ ορισμένα παραδείγματα, όπως το άρθρο της Καθημερινής που ισχυρίστηκε ότι το Στόουνχέντζ στην Αγγλία, πριν 5.000 χρόνια, το έχτισαν Έλληνες. Ή το ότι το Μουσείο Μπενάκη παρουσίασε μια Ελληνίδα φασίστα της δικτατορίας Μεταξά με συνδέσεις στο Τρίτο Ράιχ, τους ίδιους αυτοπροσώπως τον Γκαίμπελς και τον Χίτλερ, με το καθαρά νεοκλασσικό στυλ φωτογραφίας (φασισμός, 1922-1943) σαν «σπουδαιότερη Ελληνίδα φωτογράφο», το οποίο και ανέλυσα σε αυτή την ανάρτηση.

Και εσείς ίσως να έχετε προσέξει ότι ο Ελληνικός τύπος παρουσιάζει τον Τραμπ σαν σωτήρα και τον Μπάιντεν σαν «κακό».

Αν τα κάνουν αυτά τόσο εύκολα και ανεύθυνα οι δημοσιογράφοι, τι άλλο κάνουν και σας το σερβίρουν καθημερινά, ακόμα και όσον αφορά καθημερινά γεγονότα, πολιτική, κλπ.;

Με φοβίζει το βάθος της άγνοιας και της ανικανότητας των Ελλήνων δημοσιογράφων που σας «εκπαιδεύουν» με τις μπαρούφες που σας πουλάνε, και πολλοί Έλληνες τις χάβουνε. ...και με φοβίζει το πόσοι Έλληνες τις χάβουνε.

Όχι, δεν υποστηρίζω ότι είστε θύματα κάποιας μεγαλύτερης συνομωσίας. Είναι πολύ αμόρφωτοι και ηλίθιοι για να έχουν την ικανότητα να οργανώσουν συνομωσίες. Για μπούρδες και αυνανισμό μιλάμε, όχι για σκοτεινές πλεκτάνες.

Όταν, καθημερινά, θέλω να διαβάσω νέα, διαβάζω την Washington Post και New York Times στην Αμερική, και The Guardian στην Βρετανία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κατά την έρευνά μου Ειδησεογραφικό πρακτορείο φερέγγυο, οπότε διαβάζω τις σελίδες in, Το Βήμα, Τα Νέα και Η Καθημερινή, από περιέργεια να δω τι γράψανε σήμερα χωρίς να δίνω βάση, αλλά συγκρίνοντας. Βέβαια, δεν μπορώ να ξεδιαλύνω την αλήθεια σχετικά με ειδησιογραφία για τα Ελληνικά πράγματα και πολιτική, μια και δεν ζω στην Ελλάδα 48 χρόνια τώρα, αλλά είναι ευκολότατο να ελέγξει κανείς το τι γράφουν οι Ελληνικές ειδήσεις σχετικά με διεθνή γεγονότα και γεγονότα σε άλλες χώρες, τα οποία οι Έλληνες δημοθιογλάφοι τα μεταφράζουν και τα παρουσιάζουν κατά την …αντίληψή τους (ξεκινώντας από το αυταπόδεικτο γεγονός ότι ιδέα δεν έχουν για το πως είναι δομημένη και πως λειτουργεί η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, η πως να καταλάβουν ή να αποδώσουν στα Ελληνικά ειδήσεις από την Αγγλική γλώσσα και πραγματικότητα).

Αυτό ισχύει σε κάθε χώρα σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Και ισχύει αυτό επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου το εκκρεμές, παντού, πηγαίνει προς την δεξιά και ακρο-δεξιά. Μια φορά κι’ ένα καιρό, δεξιά σήμαινε οικονομική πολιτική, καπιταλισμό, σε αντίθεση με την αριστερή οικονομική και κοινωνική πολιτική. Στις μέρες μας όμως, η δεξιά ταυτίζεται πολύ περισσότερο και άμεσα με Εθνικισμό, Απομονωτισμό, Αμορφωσιά και Ρατσισμό. Ο Εθνικισμός άλλωστε είναι το πρώτο σκαλοπάτι πριν τον φασισμό. Σε αντίθεση, Αριστερά σήμερα δεν σημαίνει πλέον τόσο τον Σοσιαλισμό, όσο απλά, την Μόρφωση. Οι απατεώνες-παπατζήδες σαν τον Τραμπ εξουσιοδότησαν τους αμόρφωτους να είναι περήφανοι για την άγνοιά τους και να γελοιοποιούν την μόρφωση και να γελάνε με την μορφωμένη άποψη. Όταν τα γεγονότα δεν τους πάνε, εφευρίσκουν ...εναλλακτικά γεγονότα και λένε ότι τα γεγονότα είναι θέμα ...άποψης.

Και, ενώ είναι τα ίδια σε κάθε χώρα και κοινωνία σήμερα, η κάθε κοινωνία έχει τις ιδιαιτερότητές της όσον αφορά το πως εκφράζει τις καταστροφικές αυτές τάσεις.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, βλέπω ότι η κινητήρια δύναμη είναι ο κομπλεξικός Εθνικισμός που έχει πείσει πολλούς (μα πολλούς) Έλληνες, και Αριστερά και Δεξιά, ότι είναι ο πιο σημαντικός και έξυπνος (και αδικημένος) λαός του κόσμου με την ομορφότερη χώρα του κόσμου και όλος ο υπόλοιπος κόσμος τους χρωστάει, στους ίδιους προσωπικά.

Οι Ιταλοί βέβαια διαφωνούν επειδή, όπως λένε εκείνοι, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έδωσε πολιτισμό στον κόσμο (τουλάχιστον λένε «η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία», όχι «Εμείς!» όπως λένε οι Έλληνες), η Ιταλία είναι, λένε, η ομορφότερη χώρα του κοσμου και η Ιταλική κουζινα η καλύτερη κουζίνα του κόσμου. Όχι, λένε οι Έλληνες, τα Ελληνικά μακαρόνια είναι καλύτερα!

Εν τω μεταξύ, ένας γνωστός μας Ιταλός πήγε διακοπες στο Λονδίνο, έφαγε μόνο σε Ιταλικά εστιατόρια και δήλωσε οτι στην Αγγλία δεν έχει τι να φας και δεν φτιάχνουν καλή καρμπονάρα.

Μια πλάνη πνευματικού αυνανισμού (αυτοϊκανοποίησης) η οποία ενισχύεται και επικυρώνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την ειδησεογραφία και την κοινωνική δικτύωση (και κάμποσες οικογένειες και δασκάλους)

Διότι, άλλο να μπορείς να αναγνωρίζεις την ομορφιά παντού και άλλο να λες ότι ένα μέρος είναι το πιο όμορφο που υπάρχει. Και καλά να το πεις ποιητικά ή έστω από αγάπη για την στιγμή, αλλά, να το λες σοβαρά σαν γεγονός;

Τέλος πάντων. Αν οι δημοσιογράφοι σας, σας παρουσιάζουν το θέμα της φωτογραφίας που εξετάσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση όπως το παρουσιάζουν, τι άλλο σερβίρουν που είναι αναληθές, ή στην καλύτερη περίπτωση απλά μπούρδες, και πως μπορεί ο Έλληνας να το καταδικάσει αυτό; Ενδιαφέρεται καν, άραγε, ο μέσος Έλληνας να το αναλύσει και να το καταδικάσει; Ή πάει στο δε βαριέσαι αδερφέ;
(Τι μπορώ να κάνω εγώ ο ένας μόνος μου, είπαν ένας-ένας δέκα εκατομμύρια άνθρωποι).


Όσο περισσότερα μαθαίνω, τόσο συνειδητοποιώ πόσο λίγα γνωρίζω.
Σωκράτης, Αρχαία Ελλάδα

Όσο λιγότερα γνωρίζω, τόσο συνειδητοποιώ ότι είμαι διάνοια.
Ανώνυμος, Νέα Ελλάδα



~~~






~~~






5 σχόλια:

  1. Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση υπήρχε πάντα και μάλλον παντού, σε όλες τις κοινωνίες.

    Εκείνο που εσένα (και εμένα) ενοχλεί περισσότερο είναι ο κατάφωρος σκοταδισμός. Όσο πιο αμόρφωτη και θρησκόληπτη είναι μια κοινωνία, τόσο πιο επιρρεπής στις θεωρίες συνωμοσίας.
    Οι οποίες μπορούν μερικές φορές να έχουν εθνικιστική χροιά "ο δικός μας λαός έφτιαξε τις πυραμίδες, κέρδισε τον ΒΠΠ κ.ο.κ" και άλλες φορές επιστημονικοφανή "η Γη είναι επίπεδη, κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει, τα εμβόλια έχουν τσιπάκια κ.ο.κ".

    Δυστυχώς, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Μέσα στο δικό μας προσδόκιμο ζωής, αυτό το φαινόμενο θα χειροτερεύει.
    Η περίπτωση του "έλληνα" στρατιώτη στην υποτιθέμενη Νορμανδία μπορεί τουλάχιστον να επαληθευτεί με στοιχεία - τα οποία ήδη απαριθμείς. Τα στοιχεία σου είναι απλά, μονοσήμαντα.
    Αλλά οι πιο βαριές περιπτώσεις δεν αναγνωρίζονται. Είτε επειδή τα στοιχεία λείπουν είτε επειδή τα στοιχεία είναι πολύπλοκα και "βαρετά". Ποιος μπορεί πραγματικά να καταλάβει τα επιστημονικά δεδομένα περί κλιματικής αλλαγής;

    Στην Ελλάδα, ποτέ δεν είχαμε Παιδεία της προκοπής. Αλλά η βαριά αμορφωσιά ποτέ δεν ήταν αιτία αυτοθαυμασμού. Παλιά, ο αμόρφωτος ντρέπονταν και προσπαθούσε να μάθει. Σήμερα, ο αμόρφωτος είναι ίνδαλμα, περήφανος και ινφλουένσερ.
    Με τέτοια πηχτή αμορφωσιά που κυριαρχεί στην Ελλάδα, η ιστορία με τον δήθεν στρατιώτη στην δήθεν Νορμανδία αποτελεί ελαφρύ πταίσμα.

    Για τον Τραμπ, τα έχω ξαναπεί. Χείριστος μεν, εμείς τον φτιάξαμε δε. Μαζί με όλα τα ακροδεξιά/λαϊκίστικα κινήματα της Ευρώπης.

    Μέσα στην απληστία μας, αφήσαμε την ψαλίδα ανάμεσα στους έχοντες (μόρφωση και πλούτο) και τους "πλεμπαίους" να μεγαλώνει. Κάποια στιγμή, οι πληβείοι, μη έχοντας πια τίποτα να χάσουν και χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον τους, στράφηκαν στα καθάρματα που τους υπόσχονται γάλα και μέλι.
    Δεν είναι δυνατόν να ξωπετάς ασύστολα μια ολόκληρη γενιά εργατών στον δρόμο - οπως έκανε ο Ομπάμιας στο rust belt - και μετά να θέλεις να τους θρέψεις μόνο με woke culture και παρόμοιες μαλακιούλες. Ολοι αυτοί θα ψηφίζουν Τραμπ δαγκωτό, μέχρι να σβήσει ο Ήλιος.

    Δεν υπάρχει γενική σωτηρία. Μόνο σε ατομικό επίπεδο πια, και αν σταθείς τυχερός.

    Νάσαι καλά, και πάντα τυχερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου σπέρα αγαητέ μου Jolly Roger!

      Βεβαίως, προπαγάνδα και παραπληροφόρηση υπήρχε πάντα, και, όπως έγραψα και στην ανάρτηση, υπάρχει παντού. Κάθε εποχή βέβαια έχει διαφορετικές αιτίες και αφορμές για αυτή την πραγματικότητα, αλλά σχεδον πάντα όλες οι αιτίες και αφορμές έχουν την ρίζα τους, πιστεύω, στην αμορφωσιά, την άγνοια, και την ανάγκη του κόσμου να του χαϊδεύουν τ’ αυτιά οι δημαγωγοί, ή να του λένε τι να κάνει οι δικτάτορες.

      Και συμφωνώ, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Μόνο να οικειοποιηθούμε τον έντιμο, απαραίτητο και μισητό ρόλο της Κασσάνδρας.

      Πράγματι, γι’ αυτό πήρα αφορμή τις περιπέτειες του Βαρόνου Μυνχαουζενόπουλου στην Νορμανδία, ακριβώς επειδή είναι τόσο εύκολο να αποδειχθεί η αλήθεια στο συγκεκριμένο θέμα και τοιουτοτρόπως να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα για τις αφηγήσεις που είναι πιο δύσκολο να αποδειχθούν.

      Και βάζεις το δάχτυλό σου πάνω σε μια πραγματική πληγή: το πως η ντροπή του αμόρφωτου μετατράπηκε σε περηφάνεια για τον αμόρφωτο. Ένα Κοινωνιολογικό γεγονός.

      Λόγω και της εξέλιξης της κοινωνικής αφήγησης προς τον αυτοθαυμασμό του αμόρφωτου, από τη προηγούμενη φράση εδώ παραπάνω, εμείς φτιάξαμε την ανάγκη, την οποία αναγνώρισε ο απατεώνας Τραμπ και την εκμεταλλεύτηκε.

      Το μέλι και το γάλα που υπόσχονται τα καθάρματα είναι πάντα προτιμότερο από την εργασία της μόρφωσης και της πραγματικής ανάπτυξης. Βέβαια, μια φορά κι’ ένα καιρό οι φτωχοί, που ήταν φτωχοί για τόσους διαφορετικούς λόγους και αιτίες, δεν είχαν τηλεόραση, αυτοκίνητο και έξυπνα τηλέφωνα. Σήμερα οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερο εγωκεντρικές παρά προς επιβίωση όπως ήταν κάποτε.

      Νά ‘σαι καλά!

      Διαγραφή
    2. Με αφορμή το «Δεν είναι δυνατόν να ξωπετάς ασύστολα μια ολόκληρη γενιά εργατών στον δρόμο - οπως έκανε ο Ομπάμιας στο rust belt - και μετά να θέλεις να τους θρέψεις μόνο με woke culture και παρόμοιες μαλακιούλες.», το οποίο το εξέλαβα σαν σωστό sarcasm (κατά της αφήγησης των Τραμπικών) από μέρους σου, θα ήθελα να παραθέσω μερικά στοιχεία, ως συμπληρωματικές πληροφορίες για όσους αναγνώστες μπορεί να διαβάσουν αυτά τα σχόλια.

      1. Πανεπιστήμια και ακαδημαϊκές και ιστορικές οργανώσεις φτιάχνουν λίστες των προέδρων των Ενωμένων Κρατών από τους «καλύτερους» στους «χειρότερους». Διάφορα κριτήρια αθροιζόμενα σε σύνολο επίδοσης σε διαφορετικούς τομείς.
      Μέχρι σήμερα 46 πρόεδροι.
      Ο Μπαράκ Ομπάμα μπαίνει πάντα μεταξύ του ένατου και του ενδέκατου από την κορυφή, δηλαδή γύρω στο νούμερο 10, δηλαδή στην ομάδα του ανώτατου 20%.
      Ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται μεταξύ 43 και 42, δηλαδή τρίτος ή τέταρτος από τον πάτο. Ο Τραμπ ήταν ο τρόπος με τον οποίον οι λευκοί εθνικιστές και Χριστοφασίστες μας τιμώρησαν για την εκλογή μαύρου προέδρου.
      Σαν Πρώτη Κυρία, η Μισέλ Ομπάμα έρχεται πάντα με την Έλεανορ Ρούζβελτ και Τζάκυ Κέννεντυ, στην πρώτη πεντάδα, ενώ την Μελάνια που μπήκε στην Αμερική μέσα των ’90 και εργάστηκε χωρίς άδεια εργασίας σαν γυμνό μοντέλο στο Μανχάταν, και μετά παντρεύτηκε τον απατεώνα, συχνά την αποκαλούνε πόρνη.

      2. Οι περιοχές και Κράτη της Ένωσης δυτικά από το Κράτος της Νέας Υόρκης έως την μέση-Αμερική λεγόντουσαν Factory Belt (Εργοστασιακή Ζώνη). Από τα τέλη της δεκαετίας των 1990, οι δυνάμεις της αγοράς, η τεχνολογική πρόοδος, και η οικονομική εξέλιξη έκλεισαν σιγά-σιγά τα εργοστάσια και άλλαξαν εντελώς την φύση της βιομηχανίας. Τα εργοστάσια μίκρυναν ή και έκλεισαν. Οι μηχανές σκούριασαν. Τώρα λέγεται Rust Belt (Ζώνη της σκουριάς). Οι εργάτες αναγκάστηκαν να μάθουν νέες ειδικότητες και να βρουν καινούργιες δουλειές στην εθνική οικονομία και κρατικές οικονομίες, ή και να μεταναστεύσουν σε άλλα Κράτη της Αμερικανικής Ένωσης. Ένα γεγονός οικονομικής εξέλιξης χωρίς επιστροφή.
      Για να πάρει περισσότερους ψηφοφόρους στην Rust Belt ο Μπαράκ Ομπάμα θα έπρεπε να ενεργήσει δημαγωγικά, χαϊδεύοντας τ’ αυτιά των εργατών με άδειες ή και ψεύτικες υποσχέσεις, ή να δώσει πεσκέσια οικονομικά στις κοινότητες που επλήγησαν από την φυσική οικονομική εξέλιξη. Αντ’ αυτού το Ομοσπονδιακό Κράτος του Ομπάμα, μετά την οκταετή αδιαφορία του Ρεπουμπλικάνου Μπους, βοήθησε τα Κράτη της Rust Belt να εκπαιδεύσουν το εργατικό δυναμικό σε καινούργια επαγγέλματα. Όχι πολύ δημοφιλές. Και ουδόλως κατανοητό στην Ευρώπη μέσω των μέσων ενημέρωσης των Ευρωπαίων, όπου, στην Ευρώπη, νομίζουν τον Πρόεδρο «Πρωθυπουργό» και έχουν πλήρη άγνοια της οργάνωσης κυβέρνησης σε τρεις πόλους εξουσίας (Νομοθετικό-Εκτελεστικό-Δικαστικό) σε πενήντα Κράτη με πενήντα κυβερνήσεις και συντάγματα, συν μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπου Πρόεδρος (εκτελεστικό) μπορεί να βοηθήσει μέσω της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης αλλά δεν μπορεί να επέμβει στα Κρατικά θέματα και οικονομία του κάθε Κράτους (αυτό που στην Ελλάδα το λένε «Πολιτείες» λόγω πετριάς από την Αρχαία Ελλάδα).

      3. Η έκφραση «Woke» έρχεται από την λέξη «Awake/awakening» (Ξύπνημα), έκφραση που ξεκίνησε από τους Αφροαμερικανούς, από τον καιρό που οι Αφρικανοί-Αμερικανοί (οι μαύροι, πρώην σκλάβοι) άρχισαν να μορφώνονται και να γίνονται μέρος της Αμερικανικής κοινωνίας. Τα τελευταία οχτώ χρόνια, οι Τραμπικοί Ρεπουμπλικάνοι δίδαξαν την λέξη «Woke» στον κόσμο σαν κατηγορητήριο κατά των Δημοκρατικών που προωθούν μειονότητες προς ένα καλύτερο αύριο μέσω της μόρφωσης.
      Το Oxford English Dictionary εντοπίζει την χρήση της έκφρασης «Woke» σε ένα άρθρο του περιοδικού New York Times του 1962 με τίτλο «If You're Woke You Dig It» του Αφροαμερικανού μυθιστοριογράφου William Melvin Kelley, που περιγράφει την οικειοποίηση της μαύρης αργκό των προηγουμένων δεκαετιών από λευκούς μπίτνικ.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα, αργώ στις απαντήσεις, επειδή ανοίγω περιστασιακά το λαπιτοπι, καθότι αυτές τις μέρες αρμενίζω και έχω γύρω μου μόνο μπλε ;-)

    Η Μελάνια μπορεί να είναι gold digger (μια πααααααρα πολύ διαδεδομένη γυναικεία συμπεριφορά, ευτυχώς όχι καθολική), αλλά πόρνη δεν υπήρξε. Αλλιώς θα την είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια προ πολλού. Οχι ότι αυτό είναι σημαντικό, just for the record.

    Ο Ομπάμα υπήρξε εκφραστής και υλοποιητής μιας ευρύτερης οικονομικής πολιτικής, που "εφευρέθηκε" κυρίως από το δημοκρατικό κόμμα. Ήταν η πολιτική που μετέφερε όλες τις "απλές" δουλειές στην Κίνα / Ασία και άφηνε τους αμερικανούς βιομηχανικούς εργάτες και τεχνίτες στον δρόμο.
    Το ότι έφτιαξε προγράμματα μετεκπαίδευσης είναι φτηνό άλλοθι και στάχτη στα μάτια. Γιατί όταν από τα 17 σου μέχρι τα 40 σου δουλεύεις στο αμόνι, στην οξυγονοκόλληση και στο ξυλουργείο, είναι εντελώς αδύνατον στα 42 σου να μετεκπαιδευτείς σε προγραμματιστή για python, ή οτιδήποτε άλλο.
    Πρακτικά, αυτοί οι άνθρωποι ξέμειναν στον δρόμο. Και !! ήξεραν !! ποιος τους πέταξε εκεί: Οι δημοκρατικοί με την "παγκοσμιοποίηση" (ίσον μεγιστοποίηση των κερδών των μεγαλοκαρχαριών).

    Το maga, το amerika first και η γενικότερη δαιμονοποίηση της Κίνας μπορεί να είναι ηλίθια συνθήματα, αλλά ο Τραμπ δεν τα επέλεξε καθόλου τυχαία. Είναι ακριβώς αυτά που καίνε όλους τους άνεργους που ξαφνικά βρέθηκαν να πεινάνε χωρίς να φταίνε. Και όσα σεμινάρια και να φτιάξεις, κανένας δεν γίνεται προγραμματιστής SAP/HANA στα 35 του.

    Οι δημοκρατικοί, αντί να δώσουν μια _πραγματική_ προοπτική σε αυτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων, προτίμησαν να τους μπουκώσουν με το "συγκλονιστικό" ερώτημα, για το αν μια χοντρή μαύρη τρανς λεσβία έχει δικαίωμα να γίνει πεζοναύτης στα navy seals ή όχι...

    Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

    ΥΓ. Μια μικρή διορθωσούλα: Μόνο στην Ελλάδα ισχύει η παρεξήγηση ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι κάτι σαν πρωθυπουργός. Μόνο στην Ελλάδα είναι άγνωστη η έννοια μιας Ομοσπονδίας. Μόνο στην Ελλάδα, η Ε.Ε. είναι απλά κάτι κουτόφραγκοι που μας μοιράζουν επιδοτήσεις.

    Για τα υπόλοιπα 400 εκατομμύρια των ευρωπαίων, οι βασικές λειτουργίες μιας ομοσπονδίας είναι καθημερινό ψωμοτύρι. Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, ακόμα και οι μικροί Δανία, Βέλγιο, Ολλανδία είναι όλοι ομοσπονδιακά κράτη. Έχουν κεντρική κυβέρνηση και ομοσπονδιακά κοινοβούλια, δικαστήρια, σχολεία κλπ κλπ κλπ. Και φυσικά αντιλαμβάνονται την ΕΕ σαν μια ευρύτερη Ομοσπονδία, όχι σαν πηγή λαμογίστικου χρήματος.

    Να περνάς πάντα καλά, να έχουμε ακόμα πολλές ευκαιρίες για κουβέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχο να έχει κανείς μόνο μπλε γύρω του αγαπητέ μου Jolly Roger! Ζηλεύω 😊 Θέλω κι’ εγώ! Εγώ βέβαια θα προτιμούσα διπλές ντίζελ, αλλά εσύ υποθέτω έχεις πανί!

      Η Μελάνια, δέκα χρόνια αφού εργαζόταν χωρίς άδεια εργασίας σαν γυμνό μοντέλο, παντρεύτηκε έναν κατά 24 χρόνια μεγαλύτερό της δισεκατομμυριούχο απατεώνα. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν κατά τα δέκα αυτά χρόνια αντάλλαξε ορισμένες «χάρες» για ορισμένες πολυτέλειες, ή μετρητά, με κάποιους, αλλά όταν άνθρωπος, γυναίκα ή άντρας, παντρεύεται πλούτη για το χρήμα και μόνο, ημείς στο Αμέρικα το λέμε και whore, άμα λάχει 😊 Λες να ήταν πραγματικός έρωτας; Ιδίως όταν ο πορτοκαλής πηδούσε την Στόρμυ καθώς γεννούσε η σύζυξ του;

      Οι Ρεπουμπλικάνοι εξανεμίζουν το παν μέχρι που ψηφίζονται οι Δημοκρατικοί να σώσουν την οικονομία ώστε να ξαναβάλουμε τους Ρεπουμπλικάνους σε ένα φαύλο κύκλο. Αυτές είναι οι οικονομικές πολιτικές, ξεκινώντας από τις τρεις Ρεπουμπλικανικες κυβερνήσεις που οδήγησαν στο κραχ του 1929 😊 (Enter FDR).

      Καταλαβαίνω τι λες στην παράγραφο περί Ομπάμα και οικονομίας, και αν αυτό είναι η παιδεμένη και μελετημένη γνώμη σου, την σέβομαι απόλυτα και το ότι διαφωνούμε είναι εποικοδομητικό για όμορφη συζήτηση με ανταλλαγές, αλλά, επίσης ακούγεται και σαν την στάνταρντ αφήγηση των Ρεπουμπλικάνων. Το μόνο στο οποίο θα επισημάνω την προσοχή είναι το πόσο από την περιγραφή σου εξαρτάται από έναν πρόεδρο και πόσο είναι υπεράνω του τι μπορεί ένας πρόεδρος να κάνει μόνος του και οφείλεται περισσότερο σε αμετάκλητη φυσική εξέλιξη της διεθνούς οικονομίας.

      Και, πράγματι, ότι είπες για την εν Ελλάδι αντίληψη και τις διαφορές στην υπόλοιπη Ευρώπη ισχύει. Είχα προσπαθήσει να είμαι πιο …οικουμενικός αλλά ναι, στην Ελλάδα ιδιαίτερα είναι όπως τα έγραψες.

      Πάντως, αν μια χοντρή μαύρη τρανς λεσβία μπορεί να ηγηθεί και να οδηγήσει μια διμοιρία πεζοναυτών να πάρουν ένα ύψωμα από τον εχθρό σε μάχη, εγώ θα πρότεινα παράσημο και προαγωγή σε ανώτερο αξίωμα. Και όταν οι Ευαγγελικοί Χριστοφασίστες λένε οι γυναίκες στην κουζίνα, οι μαύροι στα χωραφια και η Αγία Γραφή στα σχολεία, απαγορεύουν τις εκτρώσεις, ακόμα και στο να μην σωθεί η μητέρα αν υπάρχουν προβλήματα, ή αν πρόκειται για βιασμό ή αιμομιξία, αλλά η θανατική ποινή σωστή, σηκώνω το αριστερό μου φρύδι.

      Πέρα από ότι πει κανείς σαν γνώμη, προσωπική ή «του κόμματος», έγκυροι οργανισμοί βγάζουν μελετημένων κριτηρίων λίστες αξιολογώντας τους προέδρους. Η επόμενη ανάρτηση, σχετικά με τον Τραμπ, την οποία γράφω καιρό τώρα και θα δημοσιεύσω την ερχόμενη βδομάδα αναφέρεται σε αυτές τις λίστες στο τέλος της ανάρτησης. Ρίξε μια ματιά, όταν πιάσεις λιμάνι 😊

      Να ‘σαι πάντα καλά, και ούριο άνεμο!

      Διαγραφή