Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ψηλά






Η Ελλάδα και η Αθήνα από ψηλά, σε καλύτερες μέρες, 2004, 5, 6 και 2007, καλοκαίρι και χειμώνα, μεσημέρι και αυγή. Αυτές τις τράβηξα με μια παλιά Sony τσέπης των 4ΜΒ, από τ' αεροπλάνα.

Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά...





Όλες οι φωτογραφίες © thinkworks.com / All photos © thinkworks.com / All rights reserved







Κέρκυρα


Πόλη και αεροδρόμιο της Κέρκυρας




Άκτιο


Πάτρα και γέφυρα Ρίο-Αντίριο


Φτέρη και Αίγιο


Ακτή Ποσειδώνος


Βουλιαγμένη


Άνω Γλυφάδα


Ραφήνα




ΟΑΚΑ, Αύγουστος 2004


Αθήνα


Νέο Φάληρο, Παλιό Φάληρο, Ελληνικό


Άκτιο


Ραφήνα


Μακρόνησος


Καινούργιο Αεροδρόμιο Αθήνας


Σαρωνικός

ΟΑΚΑ μέχρι Βούλα


ΟΑΚΑ μέχρι Αίγινα


Φάληρο, Αίγινα, Ύδρα


Καλιθέα


Περιστέρι μέχρι Βουλιαγμένη




Σαλαμίνα, Αίγινα, Πόρος, Ύδρα


Λουτράκι και Κόρινθος


Βόλος


Στο βάθος, Σκιάθος


Χαλκίδα


Τανάγρα


Χαλκίδα


Ελευσίνα


Σαλαμίνα, Πειραιάς, Αθήνα




Σαρωνικός, Αθήνα




Βουλιαγμένη




20 σχόλια:

  1. Από τόσο ψηλά...σαν να μοιάζουν πιο "ανούσια", ή "μικρά" τα προβλήματα μας... Τόσο "μικροί", τόσο μεγάλος ο κόσμος μας... Καλημέρα Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πανέμορφο.
    μπράβο δημήτρη. μας έκανες να αγαπήσουμε την τσιμεντούπολή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαμώ τις φωτογραφίες. Το αχνό σε ορισμένες είναι σύννεφα ή νέφος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είχαμε ηλεκτρικό σχεδόν όλη μέρα!
    Συγγνώμη για την καθυστέρηση!


    Καλησπέρα αγαπητή μου Roadartist...

    Μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόκουτα
    μοιάζουν μυρμήγκια οι ανθρώποι
    το μεγαλύτερο ανάκτορο
    μοιάζει μ' ένα μικρούλι τόπι

    Κι όλοι αυτοί που σε πικράνανε
    από ψηλά αν τους κοιτάξεις
    θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι
    που στη στιγμή θα τούς ξεχάσεις

    Και μετά από μια μέρα χωρίς ηλεκτρικό, με το τζάκι και την κουζίνα με ξύλα για ζεστασιά και κεριά για φως... ποιά κρίση; Αυτή η απάντηση γράφτηκε με τρία σβησίματα του κομπιούτερ... Ευτυχώς έχω το μηχλανημα που δίνει ηλεκτρικό για 10 λεπτά μετά από διακοπή ρεύματος για να μη χάνω δουλειά και να μην διαφθείρεται το σύστημα...



    Ρία μου, σ' ευχαριστώ! Από ένα αεροπλάνο όλα μπαίνουν σε άλλη άποψη και προοπτική! Τον ουρανό τον ξέρω καλά. Και ο Κώστας επίσης!



    Δήμο, ευχαριστώ. Συγγνώμη που λείπει η Θεσσαλονίκη. Αυτές οι φωτογραφίες είναι όλες από 10.000 έως 1.800 ,έτρα ύψος, οι περισσότερες γύρω στα 5.000. Από εκεί επάνω η ατμόσφαιρα λόγω του πάχους (ύψους) της δεν είναι διαφανής. Από 3.000 μέτρα και επάνω φαίνεται το έδαφος σαν μέσα από ομίχλη, ενώ από το έδαφος μπορεί να φαινεται λιακάδα με γαλανό ουρανό χωρίς σύννεφα ή νέφος. Όλες οι αρχικές φωτογραφίες είναι πολύ πιο ασπριδερές/ομιχλώδεις. Τις χειρίστηκα με ειδικά φίλτρα μια-μία στο φώτοσοπ της Αντόμπη για να τις "καθαρίσω", οπότε ότι βλέπεις είναι η αίσθηση "καθαρότητας" του ματιού μου, και ψηφιακά ενισχυμένα χρώματα. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο ασπριδερό και ομιχλώδες αυτό που βλέπει το γυμνό μάτι από κει πάνω. Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες της Αθήνας δεν υπήρχε πολύ οπτικά αισθητό νέφος στην Αθήνα. Όταν έχει νέφος απλά δεν παίρνω φωτογραφίες γιατί δεν φαίνεται τίποτα, και ούτε ψηφιακής τεχνολογίας φίλτρα δεν βοηθάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφες, νοσταλγικές φωτογραφίες!
    Μιά ερώτηση μόνο:
    Είναι πολλές και κάποιες είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιά μέρη είναι.Πώς το κατάφερες;
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ μου Mastermeeple, σ' ευχαριστώ. Όσο για την αναγνώριση των τοποθεσιών, πετάω από 17 χρονών, συνέχεια, η πτήση, η γεωγραφία είναι χόμπι μου, ξέρω χάρτες απ' έξω, όπως και τις εναερίους οδούς των αερογραμμών. Επίσης είμαι φανατικός χειριστής του Microsoft Flight Simulator και ο γιός μου είναι πιλότος και εκπαιδευτής πιλότων. Μια φορά πριν πολλά χρόνια σε πτήση προς Λονδίνο, μου είχε κάνει την ίδια ερώτηση λίγο βορειοδυτικά από την Κέρκυρα μια γνωστή που καθόταν δίπλα μου στο αεροπλάνο. Κοίταξα απ' έξω και είπα ότι το αεροπλάνο θα κάνει μια ελαφριά στροφή μέσα στα επόμενα 30 σευτερόλεπτα. Έβαλε τα γέλια, και καθώς γελούσε το αεροπλάνο έκανε μια ελαφριά στροφή προς τα αριστερά
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο μικροί και ασήμαντοι φαινόμαστε από ψηλά...
    Είναι σοκ να βλέπεις σε μια φωτογραφιούλα τόση δα,την μισή Αθήνα και Αιγινα,Πόρο κλπ...Και τι χάλι η τσιμεντούπολη μας...σα να έπιασε η Γη λειχήνα...ενώ σε ευρωπαικές πόλεις βλέπεις από ψηλά ένα μαγικό κέντημα από πράσινο-καφέ,τα διαφορετικά καλλιεργημένα κτήματα...Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Squarelogic, πόσο αληθινό... από ψηλά έχω δει πολλά και πολλές πόλεις, και σαν την Αθήνα θα έλεγα... Κάιρο! Αλλά από κει ψηλά την βλέπεις και σκέφτεσαι και την ρομαντική Αθήνα της εικόνας στην οποία μεγάλωνα... Το δεύτερο που προσέχεις είναι και το ...σχέδιο πόλεως! Ιδίως και γύρω από Ραφήνα και στη Σαλαμίνα. Μια ζούγκλα από τσιμέντο, αλλά, η δική μας ζούγκλα από τσιμέντο... η μισή Ελλάδα βρίσκεται εκεί. Το μόνο που λείπει είναι τα μάρμαρα του Λόρδου Έλγιν.

    Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα! Πάμε να πάρουμε τον Κώστα από το αεροδρόμιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίες φωτογραφίες. Καλές διακοπές της πατρίδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (στη πατρίδα)

    Τα χαιρετίσματα μου από τη ΜΒ (την 2η; 3η; 4η; πατρίδα σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από ψηλά ασήμαντη
    μοιάζει η ύπαρξη μας
    πόσα μικρά ασήμαντα
    μαυρίζουν την ψυχή μας.

    Καλές γιορτές με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μου Epanechnikov, σ' ευχαριστώ! Τις πείρα τα χρόνια τα παλιά και καλά! Τώρα περνάμε γιορτές με τον γιό μου που μόλις ήρθε από το πανεπιστήμιο, εδώ στο χωριουδάκι μας το San Benedetto in Alpe! Το οποίο είναι... για να δούμε, 4η πατρίδα χρονολογικά, 3η από πλευράς προτεραιότητας, και 1η από πλευράς τωρινής και μελλοντικής κατοίκισης. Η Ελλάδα είναι 1η χρονολογική, 2η προταιρεότητας και 3η κατοίκησης, ενώ οι ΗΠΑ 3η χρονολογική, 1η σε προταιρεότητα και 2η σε κατοίκηση.

    Χαιρετισμούς και ευχές για καλές γιορτές εκεί στην πάλαι ποτέ Μεγάλη Βρετανία (πατρίδα 2η χρονική, 4η σε προταιρεότητα και 4η ως κατοικία...



    Αγαπητέ μου Φάνη, κι όταν δούμε την ύπαρξη μας από ψηλά, μπορεί να φαίνεται ασήμαντη κατά πως την περιμέναμε, αλλά μαζί με την υπόλοιπη ύπαρξη που μας γεννά και μας συντηρεί και μας περιτριγυρίζει, φαίνεται όμως η πραγματική μας σημασία στον κόσμο, που είναι μεγαλύτερη απ΄ όσο την νομίζαμε!

    Καλές γιορτές με υγεία και χαρά, νά 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Hello Dimitris! I wonder if I can borrow your photo from Ano Glyfada and put it at the fb-page of Cheers cafe: https://www.facebook.com/cheerscafeglyfada
    ? Of course I'll put a link to your blog by the picture.
    Have a nice day and weekend!
    Eva

    (A small tip: Before you publish your posts use the option to choose permalink to the right and then write with Latin letters as the permalink becomes "blogpost...etc" with Greek letters.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hej, Eva! Tack! I'll be very happy for you to use any of my photos you like, from this blog. Just, please, use "© thinkworks.com", with the copyright symbol, referring to each photo. A link-back would be much appreciated, thank you! Have a great weekend/kalo savatokyriako :-)

      Διαγραφή
  14. :) Hej Dimitris, kan du svenska?! Thanks a lot, I'll fix it like you wish.
    Καλή εβδομάδα!
    ☼☼☼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hej, Eva, thanks! I first went to Stockholm in 1979 for a documentary with Swedish TV... I have been several times since, and now I have good friends and clients there. In fact, I was working for Stockholm today. In 2008 I drove there from Venice and stayed 5 weeks in Södermalm, shooting for a catalog. Stockholm has always been good to me and I love it, and Sweden! I love the people, my friends, the life, food... Feels like home every time I am there... but now, you have read ALL the words I know in Swedish :-)
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  15. Hej igen Dimitris! Nice to hear! I also love Stockholm! I've been living there for some years, but I'm from Umeå in the north of Sweden myself. Umeå is also a wonderful town... And of course I love Greece as well!!! ;)
    I have published your photo now at our facebook page (https://www.facebook.com/cheerscafeglyfada)and I'm sure everybody will like it! It's a very good picture. I wrote © thinkworks.com on the photo as well.
    Best wishes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you! I saw it and it's lovely at Facebook. Love the Café too! I know where it is. Next time we'll drop by!

      I have never been that far north in Sweden. It must be lovely! I've only toured the south and southwest in cars, and stayed in Stockholm. One day we'll make it up north too :-)

      Best wishes, take care!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.