Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Carmen










H Κάρμεν Σιλβεστρόνι ( 1939-1997) γεννήθηκε στο Φορλί της επαρχίας Ρομάνια στην Ιταλία, η τέταρτη από εφτά αδελφές και δύο αδελφούς. Εφηύρε την δική της ζωή και δεν συμβιβάστηκε ποτέ.  Ταξίδεψε στην Ρουμανία, την Βουλγαρία, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Συρία, Ιορδανία, Τουρκία, Περσία, Νότιο Αμερική και στην Ινδία. Ταξίδεψε με γκαμήλα, με ένα ημιφορτηγό φολκς βάγκεν των '60... Δίδαξε από το 1967 έως το 1995 στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Μολόνια. Όταν έφυγε από καρκίνο στις 17 Μαρτίου του 1997 η Κάρμεν μας παρέδωσε το σύνολο της εργασίας της: κάπου 2.040 έργα τέχνης, από πρόχειρα σχέδια με στυλό έως αγάλματα που τώρα στέκονται στις πλατείες του Φορλί και πίνακες και γλυπτά σε ιδιωτικές συλλογές. Το Φορλί ονόμασε ένα από τα πάρκα του για την Κάρμεν αφού πέθανε.



Η αμέσως μεγαλύτερη αδελφή της Κάρμεν, η Γκαμπριέλα, είναι η μητέρα της Μαργαρίτας. Και η Κάρμεν ήταν πάντα και είναι στην καρδιά της Μαργαρίτας, σαν δεύτερη μητέρα και σαν προσωπική, στενή φίλη.

Πριν ενάμιση χρόνο ξεκίνησα φωτογραφήσεις των έργων της Κάρμεν, και ξεκίνησα να φτιάχνω μια ιστοσελίδα για να παρουσιάσω το έργο της. Επί τέλους κατάφερα να αναρτήσω το ξεκίνημα του χώρου της Κάρμεν στην δεκάτη έκτη επέτειο από τον θάνατό της. Προσπαθώντας να ανεβάσω κάτι που να φαίνεται συμπληρωμένο και σωστό την περασμένη Πέμπτη, 14 Μαρτίου, δεν κοιμήθηκα τις τέσσερεις μέρες πριν την επέτειο παρά μια-δυό ώρες εδώ κι εκεί. Τις τελευταίες 26 ώρες έμεινα κολλημένος στην καρέκλα μου.

Όπως όλες μου οι ιστοσελίδες, και η δουλειά μου γενικά, τα πάντα γίνονται "στο χέρι" χωρίς βοηθητικά προγράμματα, με απόλυτα δικό μου σκεπτικό και σχέδιο. Έτσι, I only have myself to blame when something is not right, και είμαι προσωπικά υπεύθυνος για την κάθε λεπτομέρεια που παραδίδω. Κάθε πίξελ, κάθε βαθμός χρωματισμού και απόχρωσης, κάθε χιλιοστό σημείου τοποθέτησης είναι επιλεγμένο συνειδητά, με αγάπη γι αυτόπου φτιάχνω, και στην προκειμένη περίπτωση με αγάπη για την Κάρμεν.

Η Μαργαρίτα από καιρό τώρα μου είχε δώσει να φοράω στο σπίτι μια παλιά ζακέτα που φορούσε εκείνη χρόνια πριν με γνωρίσει, και την φορούσα συνέχεια, και τώρα όπως πάντα, καθώς έφτιαχνα τον ιστοχώρο. Αυτό που δεν ήξερα μέχρι προχτές ήταν ότι η ζακέτα αυτή ήταν της Κάρμεν.





http://www.carmensilvestroni.org
Για μια "κάτοψη" (χάρτη) του ιστοχώρου, μπορείται να πάτε εδώ:
http://www.carmensilvestroni.org/MappaDelSito.html



























6 σχόλια:

  1. ουαου!
    εξαιρετική η σελίδα και πολύ ωραία τα έργα της!
    θεια της μαργαρίτας λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη θεία της Μαργαρίας. Και τώρα, δεκαέξι χρόνια αφού έφυγε, υπάρχει ένας χώρος που θα την κάνει πιο γνωστή έξω από τον τόπο που γεννήθηκε. Δεν συμβιβάστηκε ποτε, ούτε και με το κατεστημένο της γυναίκας στην Ιταλία, και δεν έπαιξε το "παιγνίδι" για να γίνει πιο γνωστή. Κάτι που της αξίζει, βάση της δοθλειάς και της ζωής που άφησε πίσω της, και ελπίζω ο ιστοχώρος αυτός να δώσει λενα καινούργιο ξεκίνημα.

      Καλησπέρα Ρια μου και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  2. Πολυ ωραια, δουλεια!
    Και η δικη της και η δικη σου. Μπραβο, Δημητρη!

    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ αγαπητή μου Scarlett. Η δουλειά της είναι πράγματι σημαντική και ελπ'ιζω με τον καιρό να γνωριστεί και να αναγνωριστεί έχω από την Ιταλία.

      Καλή σου βδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα αγαπητέ Φάνη και καλή Σαρρακωστή. Καλή Άνοιξη νά'χουμε.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.