Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χονολούλου










Και η ζωή συνεχίζεται, γλυκιά, όμορφη και ευλογημένη. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Κώστας πέταξε ένα 757-300 από την Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες και την επόμενη μέρα από το Λος Άντζελες στην Χονολούλου, στο νησί Οάχου των νησιών της Χαβάης. Μετά από δύο μέρες διάλειμα στην Χονολούλου επέστρεψε στην Νέα Υόρκη μεσω Λος Άντζελες, και μετά σπίτι του την Ντεητόνα Μπητς της Φλώριδας. Στις 23 θα έρθει σπίτι εδώ για Χριστούγεννα. Έχει πολλά σπίτια, homes όπως τα λέμε. Το διαμέρισμά μας στην Αθήνα (μέχρι να το πάρει η κυβέρνηση υπέρ πίστεως και πατρίδος), το σπίτι μας στο Σαν Μπενεντέτο στην Ιταλία, το σπίτι της μητέρας του που το είχα αγοράσει το 1994 στην Μασαχουσέτη, το σπίτι του στην Ντεητόνα Μπητς, σε μία ιδιωτική κοινότητα με ιδιοτικό αεροδρόμιο, και φυσικά έχουμε και το "σπίτι" μας στο Κολοράντο, το "home" που είναι ολα τα βραχώδη όρη για μας. Εκεί στα βραχώδη όρη, όταν ήταν 15 χρονών είχαμε δώσει ο ένας στον άλλον Ινδιάνικα ονόματα. Εγώ, προφητικά, τον είχα βαφτίσει Αετό με πολλές Φωλιές, και εκείνος με είχε βαφτίσει Διακεκριμένο Ποταμό.
Ενώ στην προηγούμενή του εταιρία την Αμέρικαν Ήγκλ, είχε φτάσει κυβερνήτης, μπαίνοντας στην πολύ μεγαλύτερη (δεύτερη σε μέγεθος στον κόσμο) Γιουνάιτεντ, πήγε σαν συγκυβερνήτης (Πρώτος Αξιωματικός). "FO" (First Officer). Εγώ βέβαια είμαι FOD στην Γιουνάιτεντ (First Officer's Dad). Εκείνος ως FO θα βγάζει εξαψήφιο ετήσιο μισθό για την υπόλοιπη καριέρα του. Ο μισθός μου σαν FOD είναι τζάμπα πτήσεις. Θά 'θελα να πάω στην Χαβάη. Χάρη στον γιό μου (που όταν μεγαλώσω θέλω να του μοιάσω) το μόνο που έχω να κάνω για να πάω είναι να πάω σε ένα αεροδρόμιο :-)
Στις Αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες έχουν ξεπεράσει το κλασσικό στερεότυπο του "κυβερνήτη" και του συγκυβερνήτη. Δεν υπάρχει πραγματική ιεραρχία στο πιλοτήριο άλλη από αρχαιότητα βάση της οποίας μπορείς να διαλέγεις τις πτήσεις σου και το πρόγραμμά σου. Όσον αφορά την πτήση, εναλλάσσουν οι δύο μεταξύ τους δρομολόγιο μετά από δρομολόγιο, και όταν ο ένας πετάει ο άλλος κάνει "δουλειά γραφείου" ασύρματο, χάρτες και κομπιούτερ. Απογείωση και προσγείωση κάνει ο Κώστας. Μάλιστα, οι περισσότεροι πιλότοι το βάζουν στον αυτόματο πιλότο 1.500 πόδια μετά την απογείωση και 500 πόδια πριν την προσγείωση. Ο Κώστας που έχει την πτήση μέσα του και είναι προικισμένος από την φύση του με το ένστικτο του πιλότου, του "Flyer" που λέμε, κλείνει τον αυτόματο πιλότο στα 10.000 πόδια και το κατεβάζει "στο χέρι".
Δύο μέρες λοιπόν στην Χονολούλου! Μετάαπό μερικές μέρες ξεκουραση στην Φλώριδα, αύριο 22/12 πετάει ένα 767-400 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, και από εκεί θα γυρίσει στην Νέα Υόρκη, θα πηδήξει κάπου στην Ευρώπη και θα καταλήξει στην Μπολώνια όπου θα τον περιμένω, με το τζιπ στο οποίο τον πήγαινα νηπιαγωγείο στην Μασαχουσέτη, για να προλάβουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την οικογένεια στο Φορλί. 























































4 σχόλια:

  1. Να είναι πάντα καλά το παιδί και καλώς να το δεχτείς.Το σημαντικότερο είναι που ζει το όνειρό του και περνά καλά.
    Καλές γιορτές, Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές γιορτές αγαπητή Scarlett! με υγεία και χαρά! σ' ευχαριστούμε :-)
      Ε, αυτό που έχτισε για ζωή ο Κώστας κι αν δεν είναι όνειρο! Πάντα λέω, όταν μεγαλώσω θέλω να του μοιάσω ;-)
      Νά 'σαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά Δημήτρη, με υγεία και εορταστική διάθεση,να περάσετε καλά ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά αγαπητέ Νικόλα! Υγεία και χαρά και ευτυχισμένες μέρες. Νά 'σαι καλά, πάντα και καλές γιορτές!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.