Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Now and Then

 








John Lennon

9 October 1940 at Liverpool Maternity Hospital, Liverpool, England, UK,

8 December 1980 (aged 40), assassinated, The Dakota, New York City, NY, US.


Paul McCartney

18 June 1942 (age 81 years in 2023), Walton, Liverpool, UK.


George Harrison

25 February 1943, 12 Arnold Grove, Wavertree, Liverpool, UK.

November 29, 2001 (aged 58), cancer, Los Angeles, CA, US.


Richard "Ringo Starr" Starkey

July 7, 1940 (age 83 years in 2023), Dingle, Liverpool, UK


The Beatles










~~~




3 σχόλια:

  1. Το άκουσα το Σάββατο και είδα το βιντέακι και με συγκίνησε πολύ. Αγαπώ τους Beatles και στον John Lennon έχω ιδιαίτερη αδυναμία.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, όσες γνώμες και να υπάρχουν, όσα άλλα ποπ και ροκ γκρουπ και να βρίσκονται στις δισκοθήκες μας, όσες προτιμήσεις kαι γνώμες να ακούγονται, τα τέσσερα παιδιά από τις εργατικές συνοικίες του Λίβερπουλ δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλους γιατί δεν υπάρχουν άλλοι στην σφαίρα που δημιούργησαν οι Beatles. Η μουσική ιδιοφυία τους, όπου ποτέ δεν έπαιρναν τους εαυτούς πολύ στα σοβαρά, με χιούμορ και παιδιάστικη αθωότητα, η συνεχής εξέλιξη και οι αλλαγές στην μουσική τους… πάντα πάνω στο κατάρτι του καραβιού των ’60 να δείχνουν τον δρόμο στους νέους… από το Αμβούργο και το Κάβερν ως την οδό Άμπι.

      Το βίντεο του Now and Then είναι μια αριστουργηματική και χαριτωμένη αφήγηση εκτός χρόνου, πιστό στην φύση και ρυθμό αφήγησής τους, το τελευταίο τραγούδι των Beatles.

      Όταν είχα πάει στην Αμερική τον δεκαοχτάχρονο ανιψιό μας, Αύγουστο του 2022, σταμάτησα στην άκρη ενός δρόμου, στο Μανχάταν και του είπα να βγει έξω, να περπατήσει δυό μέτρα από το αυτοκίνητο, στο πεζοδρόμιο και να κλείσει τα μάτια του. Μετά από λίγο τα άνοιξε και ρώτησε που είμαστε. Του απάντησα ότι στέκεται στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Τζων Λέννον. Έξω από το κτήριο Ντακότα, απέναντι από το Σέντραλ Παρκ και το μέρος, στο πάρκο, που είναι πια γνωστό σαν Strawberry Fields.

      Διαγραφή
    2. Στο τέλος της ανάρτησης σου έβαλα τώρα, αγαπητή μου Roadartist, μια φωτογραφία που πήρα τον Αύγουστο του 2004 στα Strawberry Fields του Central Park. Ο κόσμος πάντα κάτι βάζει εκεί. Εκείνη την μέρα ήταν ροδοπέταλα.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.