Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Τραλαλά

 



Ο κόσμος των εξυπνότερων από τους μεγάλους πιθήκους έχει αλλάξει.

  • Πριν 34 χρόνια η παγκόσμια ισορροπία, που περπατούσε πάνω στην κόψη ενός ξυραφιού, άλλαξε όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση, η μία από τα δύο υπερδυνάμεις.
  • Πριν 23 χρόνια ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κέρδισε μέσα σε λίγες ώρες τον πόλεμό του εναντίων των Ενωμένων Κρατών, ρίχνοντας τους δίδυμους πύργους και εγκαθιστώντας στην ψυχή της Αμερικής κάτι που δεν είχε υπάρξει εκεί από την ίδρυσή της: τον φόβο.
  • Ο φόβος έσπρωξε τους Αμερικανούς να υιοθετήσου τους νόμους «Πατριωτισμού» που αφαιρούσαν ελευθερίες και έδιναν στην κυβέρνηση δικαιώματα δικτατορικά, επαληθεύοντας την ρήση ότι ένας λαός που επιλέγει να χάσει λίγες ελευθερίες για να «αγοράσει» λίγη ασφάλεια, δεν αξίζει ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.
  • Οι πετρελαιάδες του Τέξας, χρησιμοποιώντας τον πρόεδρο-μαριονέτα Μπους, επιτέθηκαν στο Ιράκ με ψεύτικες δικαιολογίες, δολοφόνησαν «νόμιμα» τον Σαντάμ Χουσεΐν και πήραν στον λαιμό τους τον κακομοίρη τον Τόνυ Μπλαιρ του Η.Β., που τους ακολούθησε. Το ισοζύγιο που κρατούσε το Ιράκ με το Ιράν στην διεθνή σκηνή, διαλύθηκε.
  • Τα Ενωμένα Κράτη εξέλεξαν τον πρώτο τους μαύρο Πρόεδρο.
  • Οι λευκοί Χριστοφασίστες της Αμερικής εκδικήθηκαν εκείνους που ψήφισαν μαύρο Πρόεδρο με το να εκλέξουν έναν ντιπ ηλίθιο ρατσιστή φασίστα απατεώνα, τον Τραμπ. Η Ευρώπη, για πρώτη φορά από το 1939 συνειδητοποίησε ότι η Αμερική δεν έχει φερεγγυότητα και δεν μπορεί κανείς να της έχει εμπιστοσύνη σαν σύμμαχο, με πρόεδρο τον Τραμπ.
  • Η πρώτη πανδημία σε 100 χρόνια τρόμαξε τα παιδάκια και τους νέους που ενώ είχαν όλοι σμάρτφων και ίντερνετ δεν είχαν την πείρα όλων των άλλων γενεών της ανθρωπότητας του να κάθονται μέσα στο σπίτι τους, και πάθανε, ως εκ τούτου, ψυχικό τραλαλά.
  • Ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία και πολλοί σοφολογιότατοι αποφάσισαν ότι η Ουκρανία έπρεπε να δώσει έδαφός της στην Ρωσία.
  • Άραβες τρομοκράτες διέπραξαν ένα αισχρό έγκλημα δολοφονώντας πάνω από χίλιους Ισραηλινούς και το Ισραήλ, έχοντας βαρεθεί πλέον να του επιτίθενται και να αμύνεται επί 75 χρόνια αποφάσισε τον αφανισμό των τρομοκρατών που κρύβονται ανάμεσα στους δικούς τους άμαχους οι οποίοι σκοτώνονται ως σχέδιο των τρομοκρατών εναντίων του Ισραήλ. Ως εκ τούτου, πολλοί σοφολογιότατοι αποφάσισαν ότι το Ισραήλ πρέπει να μην υπάρχει πια.
  • Ο Τραμπ ξαναέβαλε υποψηφιότητα και πολλοί ντιπ ηλίθιοι σοφολογιότατοι στην Αμερική και στην Ευρώπη τον παίρνουνε στα σοβαρά λες και είναι «πολιτικός», λες και μπορεί να επιτύχει οτιδήποτε πέρα από το να τα παίρνει, ή λες και έχει λειτουργώντα εγκέφαλο αντί να είναι ένας ντιπ ηλίθιος ρατσιστής φασίστας απατεώνας. 

Οι μάσκες του Τραμπ πέφτουν συνέχεια, η μια μετά την άλλη φανερώνοντας εκείνη που βρίσκεται κάτω από αυτή που πέφτει. Τώρα, φτάνουμε σε αυτές που μοιάζουν με τον κλόουν από εκείνο το μυθιστόρημα τρόμου του Stephen King. Θα δούμε την τελευταία μάσκα; το πραγματικό πρόσωπο; Οχι. Δεν υπάρχει πραγματικό πρόσωπο. Απλώς πιο τρομακτικές και πιο τρομακτικές μάσκες κλόουν μέχρι κάτω. Μετά, το κενό.



~~~






2 σχόλια:

  1. Σωστός. Συνεχίζω την ιστορία από το σημείο που σταμάτησες:

    Ο Τραμπ είναι μαριονέτα ΚΑΙ του εγκληματία Πούτιν ΚΑΙ των μαύρων δικτατόρων του ΚΚΚίνας ΚΑΙ των τεχνοφασιστών δισεκατομμυριούχων της Silicon Valley. Είναι δε τόσο πανηλίθιος, που νομίζει ότι όλους αυτούς τους έχει "στο τσεπάκι". Τους θαυμάζει επειδή δήθεν είναι "άντρες με πυγμή".

    Για τους 2 πρώτους δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η 3η κατηγορία (οι τεχνοφασίστες δισεκατομμυριούχοι) είναι πιο άγνωστη - ίσως γι αυτό περισσότερο επικίνδυνη.

    Τυπικός εκφραστής της ο Curtis Yarvin (google it), ο οποίος ήδη από το 2007 υποστηρίζει ότι η αμερικάνικη Δημοκρατία πρέπει να καταργηθεί ολοσχερώς και ότι πρέπει να αντικατασταθεί από έναν CEO μεγάλης εταιρείας με απόλυτες εξουσίες. Τσιτάτο "πρέπει οι αμερικανοί επι τέλους να αποβάλλουν τους φόβους τους εναντίον μιας δικτατορίας".

    Στα ελληνικά θα το λέγαμε "Ε, ρε ένας Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται".

    O Yarvin είναι και ο μπαμπας του JD Vance, αυτός τον έκανε πολιτικό, αυτός έχει χρηματοδοτήσει το 90% της καριέρας του. Αν ο Vance γίνει ο επόμενος (αντι)πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Yarvin ουσιαστικά θα λύνει και θα δένει στον Λευκό Οίκο. Ο άνθρωπος που θέλει να καταλύσει κάθε δημοκρατία και να δώσει απόλυτες δικτατορικές εξουσίες σε "βασιλιάδες".

    Ο ένας υποψήφιος βασιλιάς είναι φυσικά ο γνωστός Musk - που υποστηρίζει κάργα και ανοιχτά Τραμπ και Πούτιν. Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο λιγότερο γνωστός Peter Thiel, βλέπε Facebook + Paypal. Κατά διαβολική σύμπτωση, ο Yarvin που δίνει τις ιδέες περί κατάλυσης της Δημοκρατίας είναι στενότατο κολλητάρι και με τον Thiel και με τον Musk - και κάνει και τον βλάκα τον Vance ότι θέλει. Όχι ότι του λείπει η απ ευθείας σύνδεση με τον Τραμπ, απλά ο τελευταίος είναι ανεμοδούρι και άλλα λέει σήμερα, άλλα αύριο.

    Υ.Γ.1. Ακόμα και αν ο Τραμπ χάσει φέτος, θα πρόκειται μόνο για μια μικρή καθυστέρηση. Ο δρόμος είναι ήδη στρωμένος και μας πηγαίνει ντουγρού στην απόλυτη δικτατορία των τεχνοφασιστών. Όλοι οι MAGA ανεγκέφαλοι που νομίζουν ότι υποστηρίζουν τις ελευθερίες του αμερικάνικου Συντάγματος (με πρώτο το δικαίωμα της οπλοφορίας) είναι αυτοί που θα φέρουν την κατάλυση του και την αντικατάσταση του από έναν δικτάτορα.

    Υ.Γ.2. Το ξέρω ότι διαφωνείς, αλλά επιμένω ότι τόσο ο Τραμπ όσο και οι MAGA ανεγκέφαλοι είναι εξ ολοκλήρου (ανεπιθύμητο και κατά λάθος) δημιούργημα του Ομπάμια, της Χίλαρυ, των Δημοκρατικών γενικότερα, της αμοραλιστικής υποστήριξης των Δημοκρατικών προς το ISIS, της Παγκοσμιοποίησης και του supply chain (ακόμα ένα project των Δημοκρατικών) και - last but not least - της βλακώδους woke παράνοιας.

    Υ.Γ.3. Πάντα έλεγα, ότι όλη αυτή η ασύλληπτη συλλογή ιδιωτικών πληροφοριών δεν μπορεί να γίνεται μόνο για διαφημιστικούς λόγους. Το παγκόσμιο διαφημιστικό μπάτζετ έχει ταβάνι και δεν είναι δυνατόν να βγάζεις τόσα χρήματα μόνο με/από πλασσάρισμα προϊόντων.
    Σιγά σιγά γίνεται φανερό, ότι ο σκοπός τους είναι η απόλυτη κυριαρχία του πλανήτη, όχι οι διαφημισούλες και τα φουστανάκια.
    Ήδη έχουν το μονοπώλιο στην Πληροφορία, στην Εικόνα, στην Ενέργεια, στην Μουσική, στην κατανάλωση και (πλειοψηφικά) στην κοινωνική συμπεριφορά. Το επόμενο λογικό βήμα είναι το μονοπώλιο στην Εξουσία.

    Οσοι δεν θελήσουμε να προσαρμοστούμε στις εντολές/επιθυμίες τους, θα γίνουμε αυτό που πρότεινε ο Yarvin το 2007: Βιοκαύσιμο (αυτό που παθαίνουν σήμερα τα ζώα που δεν πουλιώνται για κρέας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και, συμφωνώντας σε όλα τα του δεύτερου μέρους που σωστά πρόσθεσες, …προσθέτω τα εξής (προσθέσεις, όχι διορθώσεις):

      Η τεχνοκρατία ήταν πάντα το εργαλείο για υπερίσχυση, είτε επρόκειτο για φωτιά και τροχό, είτε για Silicon Valley.

      Η δικτατορία είναι η φύση του ανθρώπου. Η δημοκρατία δεν είναι περισσότερο φυσική από όσο είναι ο σοσιαλισμός έναντι του καπιταλισμού. Προσπαθούμε (οι μισοί περίπου) για δημοκρατία και δίκαια κοινωνία/σοσιαλισμό όχι επειδή είναι στην φύση μας αλλά επειδή τα προτείνει η (φιλοσοφική) σκέψη των τελευταίων 3.000 ετών.

      Το που βρίσκεται σήμερα η κατεύθυνση που ονομάζεται «Woke» (μια έκφραση που απεχθάνομαι ως ανακριβής και παραπλανητική) είναι η φυσική προέκταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων του πολίτη (civil rights). Προκαλούν αγριότερη αντίδραση επειδή στην λεπτομέρειά τους έχουν προχωρήσει πολύ από τον καιρό των «sixties» σε περιοχές σκέψης που απειλούν κάποια μυαλά. Η bottom line είναι ότι κάμποσοι δεν αισθάνονται ασφαλείς, ως το ποιοι είναι οι ίδιοι, με το να μην ενδιαφέρονται για το τι γίνεται στην κρεβατοκάμαρα των άλλων. Κατά τ’ άλλα, αν δεν τους αρέσει κάποιου η τέχνη, ας μην την κοιτάνε και αν δεν τους αρέσουν κάποια βιβλία δεν είναι λύση το να τα καίνε στην πυρά στην πλατεία του …χωριού.

      Μασκ και Τραμπ είναι δημοφιλείς επειδή λένε στον όχλο ότι εκείνοι που συνιστούν τον όχλο έχουν κάθε αναφαίρετο δικαίωμα να είναι αγράμματοι και ηλίθιοι.

      Υ.Γ.1. Σωστά. Το εκκρεμές δεν σταματά, και τώρα πάει προς τα δεξιά, έχοντας ήδη εισέλθει σε νέους σκοτεινούς αιώνες.

      Υ.Γ.2. Δεν διαφωνώ καθόλου. Απλά λέω το ίδιο με άλλα λόγια. Ότι «Οι λευκοί Χριστοφασίστες της Αμερικής εκδικήθηκαν εκείνους που ψήφισαν μαύρο Πρόεδρο με το να εκλέξουν έναν ντιπ ηλίθιο ρατσιστή φασίστα απατεώνα, τον Τραμπ».

      Υ.Γ.3. Από την εποχή της Doris Day και του Rock Hudson μέχρι σήμερα, έγινε πλέον κατανοητό ότι οι πληροφορίες του κοσμάκη που συλλέγονται για στόχευση διαφήμισης προϊόντων μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πολλούς άλλου σκοπούς, όπως επισημαίνεις. Η απόλυτη κυριαρχία του (εκάστοτε γνωστού) πλανήτη ήταν ο σκοπός κάθε στιγμή των τελευταίων 8.000 χρόνων.

      Εκ των μη προσαρμόσιμων, μην ξεχνάμε εκείνους που θα βοηθήσουν το εκκρεμές να αλλάξει πάλι κατεύθυνση, eventually.Ελπίζουμε σε αιώνα και όχι χιλιετηρίδα… Αν επιζήσουμε…

      Να ‘σαι καλά, αγαπητέ μου Jolly Roger 😊
      Σ’ ευχαριστώ, και Καλή Βδομάδα!

      Διαγραφή