Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μπολόνια

όλες οι φωτογραφίες © 2011 Αποθήκη Σκέψης/thinkworks.com




Την περασμένη Τρίτη πήραμε το τραίνο και πήγαμε στην Μπολόνια να περπατήσουμε και να πάρουμε φωτογραφίες με φίλους καινούργιους και καλούς. Αυτές είναι μερικές που πήρα καθώς περπατούσαμε και τα λέγαμε. Η Μπολόνια διαφέρει πολύ από την Φλωρεντία: έχει την αίσθηση πόλης, περισσότερο από ζωντανού μουσείου, και μια ατμόσφαιρα πιο μεσαιωνική.

Ήταν μια θαυμάσια ημέρα! Ευχαριστούμε ;-)






































13 σχόλια:

  1. Πανέμορφα! Οι εικόνες από την εκκλησία εντυπωσιακές, από τη ζωή στην πόλη απλά υπέροχα ανθρώπινες! Από Μπολόνια απλά πέρασα, δεν είχα το χρόνο να την γυρίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι υπέροχη ανάρτηση. Κάθε φορά με ταξιδεύεις Δημήτρη... Με κάνεις να ονειρεύομαι με τα μάτια μου ανοιχτά... Σε ευχαριστώ για το συναίσθημα αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Roadartist, σ' ευχαριστώ! μ' αρέσει να φωτογραφίζω μέρη και πράγματα ενδιαφέροντα και επιβλητικά, και να γράφω με το φως, αλλά η μεγάλη μου αγάπη στη φωτογραφία είναι να βλέπω την ζωή, τους ανθρώπους.



    Τελευταίε, ξέρεις πόσο μου αρέσει να μιλάω, συνέχεια, πολύ, και με 1000 λέξεις σε κάθε φωτογραφία μπορώ και το κάνω πιο γρήγορα :-) Μου δίνει χαρά να αρέσουν οι φωτογραφίες μου. Σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oι φωτό στο σταθμό υπέροχες!
    Και το άγαλμα που προσφέρει το νεράκι απο τα γυναικεία στήθη!

    Στην Μπολόνια κυκλοφορεί ο κόσμος το βράδυ? Προσφατα επισκέφθηκα την Β.Ιταλία και παρατήρησα πως το βράδυ σε πόλεις-Πανεπιστημιουπολεις όπως π.χ. Βιτσέντσα,Ουρμπίνο αλλά και Βερόνα ο κόσμος δεν κυκλοφορεί!Ούτε καν οι φοιτητές...μου φάνηκε τόσο περίεργο! Καμμία σχέση οι Β.Ιταλοί με τους Νότιους!
    Χάρηκα πολύ για την ξενάγηση, ήταν πολύ όμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς ήλθες Καρυάτιδα! Και σ' ευχαριστώ! Μ' αρέσει πάρα πολύ να φωτογραφίζω τη ζωή και τους ανθρώπους, και άρχισα πριν 35 χρόνια :-)

    Ζω τρία χρόνια τώρα στην Ιταλία, σ' ένα χωριό στα βουνά ανατολικά της Φλωρεντίας, και δεν βρέθηκα ποτέ σε πόλη βράδυ για να ξέρω. Εκτός από τη Ρώμη μερικά βράδια. Πάντως η γυναίκα μου λέει εις απάντηση ότι η Μπολόνια σίγουρα έχει κόσμο να κυκλοφορεί βράδια μια και είναι πανεπιστημιούπολη με το πρώτο πανεπιστήμιο που λειτούργησε στην Ευρώπη. Η Νότια και βόρεια Ιταλία είναι πράγματι η μέρα με τη νύχτα. Νότια πιο πολύ σαν Ελλάδα, βόρεια τελείως διαφορετικά, μέχρι που πολλοί θέλουν να χωρίσουν τις δύο Ιταλίες!

    Κάτι που έγραψα για νότια Ιταλία θα βρεις εδώ: http://dimitristhinks.blogspot.com/2010/08/blog-post_24.html

    Και πάνω αριστερά, κάτω από τον τίτλο για φωτογραφίες θα βρεις λινκ για Ρώμη και Βατικανό!

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφα Δημήτρη! Έχω μερικές με το ίδιο θέμα από διαφορετική προοπτική. Καθόλου παράξενο φυσικά. Ήταν μια πολύ ωραία βόλτα ευχαριστούμε επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου Δημήτρη! Πανέμορφη η εκκλησία στις πρώτες σου φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα φίλε μου.
    Υπέροχες φωτογραφίες
    να είσαι καλά που μας ταξιδεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ManBlogg, τις προσωπικές τις στέλνω συντόμως, και περιμένουμε την επόμενη φορά! Welcome back, home! Αυτές τις παίρναμε μαζί, οπότε σίγουρα έχουμε και οι δύο από τα ίδια :-)



    Epanechnikov, σ' ευχαριστώ! Η πρώτη εκκλησία ήταν έκπληξη μέσα έχοντάς την δει πρώτα απ' έξω. Δεν το περίμενα. Στην δεύτερη εκκλησία απαγορευόντουσαν οι φωτογραφίες. Άφησα την μηχανή κρεμασμένη από το λαιμό, πάτησα το κουμπί με καθυστέρηση 1ο δευτερολέπτων, και, με τα χέρια στις τσέπες πήρα τις φωτογραφίες με το στομάχι μου :-)



    Φάνη, μου δίνεις χαρά που σ' αρέσουν και με το σχόλιό σου. Εσύ μας ταξιδεύεις στην χώρα που το μυαλό και η ψυχή είναι ελεύθερα, κάθε μέρα σχεδόν! Να είσαι πάντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα!

    Οι φώτο είναι εξαιρετικές ως συνήθως, μόνο που σε παρακαλώ πολύ την επόμενη φορά που θα φωτογραφήσεις φρέσκιες ντοματούλες σε πάγκο να λογοκρίνεις τις τιμές. Διότι μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με το πόσο κοστίζουν εδώ οι άνοστες συσκευασμένες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ μου Κωστή, μου θυμίζεις τον αδελφικό μου φίλο από το Κολέγιο στο Λονδίνο που όποτε επισκέπτεται την Ελλάδα το πιο εξαιρετικό πράγμα που βρίσκει είναι η γεύση της ντομάτας! Εμείς πάντως καλλιεργούμε κάθε καλοκαίρι τις ντομάτες μας στο περιβόλι μας ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημήτρη έξυπνο το κόλπο σου και από ότι όλοι βλέπουμε άξιζε τον κόπο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σ' ευχαριστώ Epanechnikov, και το στομάχι μου αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση! Και από το κατώρθωμά του και από την εστιατόριο που ακολούθησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.