Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ANEGKEFALIKO





Περνάνε οι μέρες γρήγορα, και θέλω να γράψω για το υπέροχο Σαββατοκύριακο που περάσαμε με τον Κώστα και την Γεωργία στην Λαμία, να βάλω φωτογραφίες που πήραμε στον Γοργοπόταμο στην Αγία Μαρίνα και τις Θερμοπύλες… αλλά ούτε στιγμή δεν έχει μείνει ούτε γι αυτό μέχρι τώρα… Και Τρίτη πρωί γυρνάμε στο χωριό μας. 

Αλλά αυτό το γρήγορο δεν μπορούσα να μην το γράψω πριν αρχίσω τα τρεχάματα πάλι: 

Παιδική μου φίλη, ζει στο εξωτερικό 30 χρόνια, παγκόσμια ιθύνουσα γνώμη για σημαντικά μέρη μιας επιστήμης που είναι στην καρδιά μου και την φιλοσοφία μου, Δόκτωρ, γνωστό όνομα διεθνώς. Το επώνυμό της αρχίζει από «Κ» και μια ζωή είναι γνωστό Λατινικά με “C” και στο τέλος τελειώνει με “is”, όχι με το Ελληνικό θηλυκό «η» (γενική κλίση για γυναίκα που …ανήκει σε άντρα… 

Το καινούργιο Ελληνικό διαβατήριο που πρέπει να βγάλει γιατί έληξε το παλιό δεν δέχονται πλέον να αρχίζει με “C” και να τελειώνει με “is”. ¨όχι! Όχι! μα να χτυπιέται κανείς κάτω οι ανεγκέφαλοι ξέρουν καλύτερα πώς να λέμε τα ονόματά μας με λατινικούς χαρακτήρες. Αυτό βέβαια θα δώσει σημαντικά προβλήματα με όλα της τα χαρτιά έξω, μια που 30 χρόνια το όνομά της ήταν με “C” και “is” και όχι “K” και “i”. 

Τριάντα χρόνια δεν έπαιρνε υπηκοότητα εκεί που έχει διαπρέψει για να είναι Ελληνίδα. Τώρα αναγκάστηκε να κάνει αίτηση υπηκοότητας για να κρατήσει το όνομά της και το Ελληνικό διαβατήριο δεν το χρειάζεται πιά.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.

6 σχόλια:

  1. Αφού είναι πανάσχετοι, πανηλίθειοι οι άνθρωποι τι να λέμε πια; Ένα σύστημα σαν λερναία ύδρα που σε καταπίνει και σ'εξαφανίζει!
    Πήγατε σε κανένα νησάκι; Καλό υπόλοιπο και καλή επιστροφή στο χωριό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν πήγαινα στο σχολείο, επειδή βαριόμουνα να μάθω τους κανόνες, μάθαινα τις εξαιρέσεις. Έτσι, έλεγα μέσα μου, ότι δεν ανήκει στις λίγες εξαιρέσεις θα ανήκει στον κανόνα. Τελικά βλέπω ότι και στην πραγματική ζωή περισσότερο έχω επαφή με τις εξαιρέσεις παρά με τον κανόνα, γιατί ο -πολυπληθέστερος - κανόνας είναι, όπως πολύ εύστοχα λες, ανεγκέφαλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή μου Roadartist, ναι! Τέτοια απλά και μικρά θέματα δίνουν τι στίγμα και εξηγούν τον λόγο για τον οποίο φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Στων Διαβατηρίων, οι υπάλληλοι την γνώρισαν από την τηλεόραση, ντοκιμαντέρ και τα βιβλία της, και τους είπε ότι όλος ο κόσμος με αυτό το όνομα την ξέρει και όλα της τα Ελληνικά διαβατήρια μέχρι σήμερα, και της κόρης της που βγήκε πρόσφατα είναι με “C”, λέγοντας ότι θέλει να εργάζεται στον τομέα της στο εξωτερικό σαν Ελληνίδα. Και ο υπεύθυνος της υπόθεσής της της απάντησε ότι «κανέναν δεν τον ενδιαφέρει αυτό», και ότι το όνομά της στα λατινικά πρέπει να γράφεται με «Κ», χωρίς “s” στο τέλος και τώρα …θα διορθωθεί.

    Και μη χειρότερα. Δεν ξέρω ποιος είναι ο πιο πρέπον χαρακτηρισμός: Ανεγκέφαλοι που έγραψα εγώ, ή πανάσχετοι, πανηλίθειοι που έπρεπε να είχα γράψει!



    Κώστα μου, η Ελληνική μου ταυτότητα στα λατινικά γράφει Dimitris όπως είναι γραμμένο στο Αμερικανικό διαβατήριο, αλλά το Ελληνικό μου διαβατήριο γράφει Dimitrios γιατί δεν είχα μπορέσει να τους πείσω. Το τμήμα ταυτοτήτων και το τμήμα διαβατηρίων στο Αστυνομικό τμήμα απέχουν ένα όροφο. Στο Δημαρχείο είχαν γράψει από 70 χρόνια την μητέρα μου Χριστήνα με «η» και με βάλανε αφού πέθανε να το αλλάξω σε Χριστίνα με «ι». Ο Κώστας μας γράφτηκε στο πιστοποιητικό γέννησης “Costas”, και έβαλα τον παπά να πει «Κώστας» στην βάπτιση, αλλά το προξενείο ήθελε σώνει και καλά να τον βγάλει Κωνσταντίνο στα χαρτιά του.

    Τελικά είτε είναι Γιάννης είτε Γιαννάκης, ο Μανωλιός και να φορέσει τα ρούχα του αλλιώς, Έλληνας θα μείνει, αλλά όχι Ρωμιός. Το Ρωμιό τον δολοφόνησαν οι Έλληνες, και οι λίγοι που γλύτωσαν ξενιτεύτηκαν...

    Καλό σας βράδυ και φιλιά σε όλους!!! Σύντομα ελπίζω οι φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη να πάτε και στα Αναφιώτικα, που δεν έχεις πάει από ότι έλεγες! Περιμένουμε τις φωτο :) http://roadartist.blogspot.com/2011/03/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει.. Ναι την περίπτωση της κόρης μας. Τα κατάφερα τελικά και πήρα το άκλιτο ..is .
    Αλλά στην περίπτωση που περιγράφεις κάτι δεν καταλαβαίνω. Έχει εννοείς ήδη Ελληνικό διαβατήριο με C και θέλουν να της το κάνουν K? Τρελλό, αν ναι. Και εφόσον πήγε εξωτερικό με Ελληνικά χαρτιά αρχικά πώς κατάφερε να έχει άκλιτο επώνυμο (δηλ. ..is)? Υποθέτω ότι τα ελληνικά έγγραφα που είχε ήταν στη γενική και υποθέτω αντίστοιχα τα ξένα θα ακολούθησαν αυτό το μοτίβο. Ή δήλωσε μόνη της άκλιτο επώνυμο και οι ξένοι το δέχθηκαν και τώρα θέλει να πείσει και τους Έλληνες (χα χα εδώ γελάμε)
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Roadartist μου, μόνο το Σαββατοκύριακο προλάβαμε να πάμε στον Κώστα και την Γεωργία. Εδώ, Παλιό Φάληρο, τράπεζες, εφορίες, κλπ., και Βουλιαγμένη για μπάνιο τρείς φορές, και άλλες τρείς εδώ στον Φλοίσβο. Οικογένεια να δούμε… Μας λείπουν οι Κυκλάδες που έχουμε να πάμε από το 2009 και τόσα άλλα μέρη που θέλουμε να πάμε, συμπεριλαμβανομένου του Λύκου, στην Κρήτη στο Λιβυκό πέλαγος…

    Στα Αναφιώτικα ίσως προλάβουμε να πάμε Κυριακή ή Δευτέρα… μάλλον Κυριακή αν τα καταφέρουμε. Δεν το έχω ξεχάσει :-)

    Ερχόμασταν τέσσερεις φορές τον χρόνο αλλά τώρα έχουμε κατέβει στη μια δύο φορές, κρίση γαρ!



    Φίλε Μάνο, γεια σου! Ναι, ναι, στο Ελληνικό διαβατήριο 30 χρόνια ήταν με “C” και “is”. Δεν ξέρω πως το είχε καταφέρει αλλά έτσι ήταν, και τώρα κάποιος πολύ σημαντικός μηχανισμός κινήθηκε για να διορθωθεί αυτό το τρομερό λάθος. …Ναι. Είχε ήδη Ελληνικό με “C” και της το κάνανε «Κ». Τα κύτταρα του συλλογικού Ελληνικού εγκεφάλου έχουν αρχίσει να νεκρώνονται πλέον.

    Οι υποθέσεις σου είναι βασισμένες στην λογική. Αλλά το να βασίζεις υποθέσεις στην λογική όσον αφορά το Ελληνικό Δημόσιο είναι πράγμα παράλογο!

    Χαιρετισμούς κι από μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.