Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ελεύθεροι





Έλεγα να γράψω κάτι για την σουρεαλιστική τραγωδία την οποία μόλις τώρα αντιλαμβανόμαστε ότι έρχεται, καθώς ξυπνάμε από βαθύ ύπνο, σαν κοινωνία και σαν έθνος, ανακαλύπτοντας ότι δεν έχουμε πια ούτε κοινωνία ούτε έθνος, αλλά σκέφτηκα ότι πιο πολύ καλό θα έκανα, αντί να αναμασήσω τα γνωστά, να αφιερώσω λίγα λεπτά στην ομορφιά του να είσαι ελεύθερος, που υπάρχει γύρω μας πάντα αν έχουμε τα μάτια να την δούμε...

Τις φωτογραφίες αυτές τις πήρα μπαίνοντας στο λιμάνι της Ανκόνα την Τετάρτη το απόγευμα.





















































8 σχόλια:

  1. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, κανένας δε θα μπορέσει να σου κλέψει την ελευθερία σου! Ότι "πετάει" μεταδίδει μια απίστευτη αίσθηση ελευθερίας. Μια άλλη όψη στη ζωή! Καλή μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη, είπες με τις φωτογραφίες σου ότι δε θα μπορούσες να είχες πει με πολλές λέξεις!

    Κι εκεί ανάμεσα στα θαλασσοπούλια, διέκρινα κάπου κι ένα όμορφο λουλούδι, Μαργαρίτα πρέπει να ήτανε θαρρώ!

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο γλάρος εκτιμά θάλασσα και ρεύματα
    χωρίς τις εννοιες της ...ευροζώνης
    μου φάνηκε στα κοντινά πλάνα
    πως μειδιούσε, πούτανε δίπλα σε .
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ!
    dionysos δεν με θέλει η μηχανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εξαιρετικές-όπως πάντα-οι φωτογραφίες!
    Και η Μαργαρίτα όμως,αψογα σε καδράρισε...
    Οι κόρες μου λατρεύουν να τεντώνουν το χέρι τους
    με λίγο ψωμί ή ένα κράκερ στο χέρι,και να περιμένουν την εφόρμηση ενός γενναίου,και λαίμαργου γλάρου...

    ΥΓ.Τι θα σκεφτόταν ο βενιζέλος βλέποντας αυτές τις εικόνες?


    Απ: Να φορολογήσω το πεταγμα ή το ψαρεμα?
    'Ασε θα βάλω φόρο και στα 2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθυστερημένες στην άφιξη τους οι απαντήσεις μου στα σχόλια, για τα οποία σας ευχαριστώ, λόγω 24ωρης αποχής από το ίντερνετ οφειλόμενης στον παγκόσμιο, εγκόσμιο-και-όχι, εορτασμό της τρίτης επετείου του γάμου της κυρίας Thinks και του υπογράφοντος!


    Αγαπητή μου Roadartist καλή σου μέρα! Σ' ευχαριστώ! Την Ελευθερία μπορούμε να την κουβαλάμε μέσα μας και αλυσίδες να φοράει το κορμί μας.


    Καλέ μου φίλε Κώστα οι λέξεις τελικά είναι μικρές βαρκούλες στον ωκεανό της ψυχής.


    Αγαπητέ Διόνυσε, σ' ευχαριστώ! Σ' ευχαριστώ για την απόδοση, με τα κεφαλαία, στο ένα πράγμα το οποίο έχω προσπαθήσει, και στο οποίο έχω πιστέψει, στην ζωή μου.


    Φίλε Squarelogic, σωστά, αλλά μου φαίνεται ότι τα σύμβολα αυτά της ελευθερίας και της αγάπης για την πτήση, τον πρόλαβαν το Βαγγελάκη και φορολόγησαν ήδη όσους ΔΕΝ μοιράζονται μαζί τους τον ουρανό. Και το τίμημα τέτοιου φόρου είναι να μην δουν οι φορολογούμενοι ποτέ όνειρο, στον ύπνο τους, ότι κουνάνε τα χέρια τους και χωρίς προσπάθεια πετάν πάνω από σπίτια, πόλεις και δυνάστες. Καλή σου μέρα αγαπητέ. Και εύχομαι οι κόρες σου πάντα να απλώνουν τα χέρια τους και να βρίσκουν το όνειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαργαρίτα και Δημήτρη,

    ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!!!

    Και ένα "little Τhink" εύχομαι να έρθει όπου να 'ναι!!!

    :)

    Τις καλύτερες ευχές μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "εύχομαι οι κόρες σου πάντα να απλώνουν τα χέρια τους και να βρίσκουν το όνειρο. "

    εξαιρετική η ευχή σου!Μακάρι να μην χάσουν την δυνατότητα να ονειρεύονται απ την καταθλιψη και την παραζάλη που πλανάται πάνω απ τις πόλεις...

    Εύχομαι με τη σειρά μου ο χρόνος να μην φθείρει την αγάπη σας,αλλά να την ενδύσει με την ακριβή πατίνα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.