Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πράκτορες


Πενήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Τζων Κέννεντυ Το Βήμα μας πληροφορεί ότι τα νήματα του Λη Χάρβευ Όσγουαλντ μπορεί να τα κινούσε ο Ελληνικής καταγωγής πράκτορας της Ση-Άη-Έη Τζώρτζ Ιωαννίδης.

Το κινηματογραφόφιλο κοινό ίσως να γνωρίζει ήδη την ύπαρξη Αμερικανών πρακτόρων Ελληνικής καταγωγής σαν τον Τζωρτζ Ιωαννίδη από την ταινία του Μάικ Νίκολς "Ο Πόλεμος του Τσάρλυ Γουίλσον" (2007) με τον Τομ Χανκς, στον ρόλο του Τσάρλυ Γουίλσον, και τον Φίλιπ Σήμουρ Χόφμαν στον ρόλο του Γκαστ Αβράκωτος.

Ο κύριος Γκαστ Αβράκωτος, είναι ιστορικό πρόσωπο, όπως γράφει η Ουάσιγκτον Ποστ.

Ο Γκαστ Αβράκωτος φέρεται να έζησε 1938-2005 και να πέθανε 67 χρονών, έχοντας μπει στην Ση-Άη-Έη το 1962, 24 χρονών. Ο Τζωρτζ Ιωαννίδης φέρεται να έχει γεννηθεί το 1922 ή το 1923, να μπήκε στην Ση-Άη-Έη το 1951, 28 χρονών και να πέθανε το 1990 στο Μαϊάμι, 67 χρονών. Οι Έλληνες πράκτορες της Ση-Άη-Έη πεθαίνουν όλοι 67 χρονών, φαίνεται...

Είναι άραγε αλήθεια ότι ο Τζωρτζ Ιωαννίδης κατεύθυνε τον Όσγουαλντ; Ο Ιωαννίδης φέρεται πιθανώς αναμεμιγμένος και στην δολοφονία του Ρόμπερτ Κέννεντυ το 1968. (Ίσως να κρύβεται και πίσω από την "εξαφάνηση" του Έλβις;) Ο Αβράκωτος από την άλλη, ιστορικά, βρίσκεται συνδεδεμένος με την δράση των ΗΠΑ ακόμη και στην Ελλάδα τον καιρό της χούντας...


Τι θα γίνει τελικά με τους Έλληνες στην Σή-Άη-Έη; Δεν μπορούν να κάνουν κάτι να μας βγάλουν από τα σημερινά ντράβαλα;


Για να επιστρεψω στον Κέννεντυ, οι προτεινόμενες θεωρίες συνομωσίας όσον αφορά την δολοφονία του έχουν μέχρι σήμερα κατηγορήσει συνολικά 42 ομάδες, 82 δολοφόνους και 214 ανθρώπους όπως γράφει το CNN. Η μόνη θεωρία που δεν έχει μπορέσει μέχρι σήμερα να αποδειχθεί ανυπόστατη είναι αυτή που θέλει την Ση-Άη-Έη να κινεί τα νήματα της δολοφονίας (ίσως σαν εκδίκηση για τον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα, ίσως για να σταματήσει τον πρόεδρο από το να την "εξυγιάνει", ίσως, απλά, για να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ρίχνοντας την ευθύνη της δολοφονίας στον Κάστρο και την ΕΣΣΔ --ίσως και για τους τρεις λόγους μαζί).

Μία λεπτομέρεια, όμως, που δεν γίνεται συνήθως κέντρο συζήτησης είναι το ποιές από τις πολλές που λέγονται είναι οι θεωρίες συνομωσίας που υποθέτουν ότι ο Κέννεντυ δολοφονήθηκε βάση σχεδίου/συνομωσίας από περισσότερους του ενός ανθρώπου, και ποιές οι θεωρίες συνομωσίας που υποθέτουν την κάλυψη των γεγονότων μετά από την δολοφονία.

Η διαφορά είναι ότι πιθανότατα πολλοί προσπάθησαν, μετά από το γεγονός, να καλύψουν την ανικανότητα τους, η οποία επέτρεψε σε έναν τρελό να δολοφονήσει μόνος του (ή όχι μόνος του) τον πρόεδρο (όπως η ανικανότητα που επέτρεψε σε 19 φανατικούς να κλέψουν τέσσερα αεροπλάνα στις 11/9/2001).

Σημαντική διαφορά μια και άλλο το ποιός ή ποιοί δολοφόνησαν τον Κέννεντυ, και άλλο ποιοί και πως προσπάθησαν να προστατεύσουν τον ανίκανο πισινό τους μετά από την δολοφονία.

Εν τω μεταξύ, αν και το δεύτερο είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει συμβεί, αυτό δεν προϋποθέτει πως ο Όσγουαλντ, και μετά ο Ρούμπι, δεν ενήργησαν αυθαίρετα από μόνοι τους. Η δολοφονία και η κατόπιν κάλυψη του τι, γιατί και πως έγινε δεν είναι απαραίτητα μέρη της ίδιας συνομωσίας...

Ίσως ο Κέννεντυ να δολοφονήθηκε σαν αποτέλεσμα μεγάλης συνομωσίας και οι συνομώτες μετά να έκρυψαν για πάντα την αλήθεια, ισως τον Κέννεντυ να τον δολοφόνησε μόνος του ο Όσγουαλντ και μετά να τρέχανε όλοι να κάλύψουν την ανικανότητά τους στο να προστατέψουν τον πρόεδρο, πράγμα που έδωσε λαβές για να θεωρηθεί ότι έστησαν την δολοφονία αντί απλά να κάλυψαν τους εαυτούς τους όταν δεν μπόρεσαν να την αποτρέψουν.

Ίσως να μην μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Αλλά, σίγουρα, ο κόσμος είναι ένα ασφαλέστερο μέρος όταν πιστεύει κανείς στις σκοτεινές δυνάμεις που ελέγχουν τα γεγονότα, παρά να δεχτεί κανείς την ανασφάλεια του ότι ένας μοναχικός άνθρωπος μπορεί να αλλάξει την ιστορία. Μετά, κυβερνήσεις και ομάδες προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητα η οποία το επέτρεψε αυτό. Οι θεωρίες συνομωσίας κατά της Ελλάδας ξεπετιούνται από το ίδιο πηγάδι για να δώσουν λογική στο εκτός ελέγχου τραποεζικό σύστημα.

...Ωραία είναι βέβαια, όταν ο υπεύθηνος φέρεται να είναι Έλληνας, σαν τον Τζωρτζ Ιωαννίδη που μπορεί να έστησε την δολοφονία του Κέννεντυ, ή σαν τον Γκαστ Αβράκωτο που με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη χρεοκόπησε την ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, δέκα χρόνια αφού υπαγόρευε στους συνταγματάρχες τι το εθνοσωτήριο να κάνουνε. Εθνική υπερηφάνια. Όχι παίζουμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.