Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Φαφούτηδες












Δύο μεγάλες Γκάφες σε δύο χώρες: δύο σημαντικά συστήματα στο ίντερνετ: το taxisnet.gr στην Ελλάδα και το helthcare.gov στις ΗΠΑ.

Και τα δύο τα περίμενε ο κόσμος πως-και-πως και ήταν απαραίτητα για την λειτουργεία του κράτους και για την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Όταν ξεκίνησαν έπεσαν και τα δύο και έφαγαν τα μούτρα τους, και δεν λειτουργούν. Δεν μπόρεσαν να πάρουν τον φόρτο της χρήσης, και δεν ήταν καλά συνδεδεμένη η μηχανή τους στις πολλαπλές τους χρήσεις, και τα έφτυσαν, αφήνοντας τους χρήστες να πάνε να κουρεύονται.

Εδώ όμως οι ομοιότητες σταματούν.

Διαφορά Πρώτη:
 
  • Το healthcare.gov ήταν καλά σχεδιασμένο και εύκολο να χρησιμοποιηθεί. Απλά δεν λειτουργούσε σωστά.
  • Το taxisnet.gr δεν ήταν καλά σχεδιασμένο και ήταν δύσκολο έως αδύνατο να χρησιμοποιηθεί κι αν ακόμα λειτουργούσε σωστά...

Διαφορά Δεύτερη
, και πολύ ενδιαφέρουσα:
  • Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο πρόσωπο του ίδιου του Ομπάμα, και στο πρόσωπο της υπευθύνου για το πρόγραμμα δημιουργίας της ιστοσελίδας, αμέσως βγήκαν στα Μέσα Ενημέρωσης, και ταξίδεψαν να μιλήσουν σε πόλεις όπου παραδέχτηκαν πως η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί, ζήτησαν συγγνώμη, ανέλαβαν την ευθύνη, και αμέσως ξεκίνησαν την διαδικασία να διορθωθεί έως και να ξαναχτιστεί η σελίδα αμέσως, έως τέλη Νοεμβρίου. Κολοσσοί όπως το Oracle και το Google έρχονται να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την βοήθειά τους για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα.
  • Η Ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν παραδέχτηκε επισήμως ότι το taxisnet ήταν μια τρύπα στο νερό, μια ντροπή, κανείς δεν βγήκε να μιλήσει ανοιχτά γι αυτό, κανείς δεν υποσχέθηκε να διορθώσει τίποτα μια και κανείς δεν παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα. Το φορτίο βρίσκεται στους ώμους των πολιτών να κάνουνε καλά με ότι υπάρχει και να βγάλουν τον σκασμό, κι αν δεν τους αρέσει να φάνε πρόστιμο --αν και πρόστιμα θα φάνε μερικοί και μόνο από λάθη του συστήματος.

Αυτή η διαφορά μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι πολύ σημαντική θαρρώ.


Μιλάει ευθέως για την ποιότητα του λαού και της κοινωνίας.

Η Αμερικανική κυβέρνηση πήρε τους πολίτες της στα σοβαρά και στάθηκε ειλικρινής και έμπρακτα υποστηρικτική προς αυτούς. Σεβάστηκε τους πολίτες και ψηφοφόρους. Ζήτησε συγγνώμη!

Η Ελληνική κυβέρνηση έγραψε τους πολίτες στα ...ε! ξέρετε πια που σας γράφουν οι κυβερνήσεις σας. Είστε συνηθισμένοι και το θεωρείτε ρουτίνα. Γι' αυτό και συνεχίζουν να σας γράφουνε. Τι δάγκωμα να φοβηθούν από σκύλους που γαυγίζουν;
Γιατί να σας σεβαστούνε; Γαβ! Γαβ!
Άντε τώρα να εξηγήσετε πως αν φάτε δύο μέρες από την ζωή σας και κρεμάσετε σκόρδα στο κομπιούτερ σας καθώς καίει ενα κερί σε κάποιο εικόνισμα, θα βρείτε αυτό που θέλετε, και αν η σελίδα λειτουργήσει και δεν σας χάσει τα δεδομένα , και αν δεν τα μπερδέψει τα δεδομένα σας με άλλους, ίσως κάτι να κάνετε. Όσο όμως δεν εμπνέετε τον σεβασμό, ή και τον φόβο, σαν υπολογίσημοι ψηφοφόροι, γιατί να έρθει ο άλλος να παραδεχτεί ότι τα έκανε θάλασσα; Άσε βέβαια που δεν υπάρχει λόγος να ζητήσουν συγγνώμη γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν ποτέ λάθος.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.