Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Τελειώματα

 


Αρχικά σκέφτηκα να ονομάσω την ανάρτηση αυτή «Τέλος» αλλά φοβήθηκα ότι ένας τέτοιος τίτλος θα μπορούσε να κάνει τον πιθανό αναγνώστη να νομίζει ότι η ανάρτηση πραγματεύεται το τέλος του μπλογκ, ενώ, αντί από οτιδήποτε τέτοιο, πραγματεύεται απλά το τέλος του πολιτισμού μας και τίποτα περισσότερο. 

Το τέλος του πολιτισμού μας, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει, δεν θα έρθει από κλιματική αλλαγή, ή από πυρηνικό πόλεμο, ή πανδημίες, ή οικονομική κατάρρευση, ή θρησκευτικό φανατισμό στο όνομα καποιανού θεού, ή κάτι τέτοιο, ή συνδυασμό των παραπάνω. Το τέλος το φέρνουν οι νέες γενεές του Δυτικού κόσμου, της Ευρώπης και των Ενωμένων Κρατών της Αμερικής. Και ο καταλύτης του τέλους, που φέρνουν οι νέες γενεές, είναι η πλήρης άγνοια του πως λειτουργεί το οτιδήποτε χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με πλήρη έλλειψη οποιασδήποτε πείρας σχετιζόμενης με κακουχίες, στερήσεις, ή και πόλεμο στο έδαφός τους --άσε που η λεγόμενη παιδεία τα έχει αφήσει τα κακόμοιρα πλήρως αμόρφωτα (άλλο «αποστήθιση» και άλλο «μόρφωση»). Επί γενεές τώρα, το επίπεδο μόρφωσης πέφτει σταθερά. Δεν φταίνε τα παιδιά. Φταίει το ότι όταν μεγαλώσανε δε διδάξανε τα επόμενα, τίποτα.

Οι σημερινές και επόμενες νέες γενεές το παίρνουν σαν δεδομένο ότι:

  • ηλεκτρισμός έρχεται από την πρίζα ή από μπαταρίες
    (αν ξέρουνε ότι λέγεται ηλεκτρισμός, ή, τι είναι ηλεκτρισμός),
  • νερό από την βρύση στην κουζίνα ή το μπάνιο,
  • φαγώσιμα και χαρτί υγείας από το σούπερμάρκετ, και,
  • γεύματα από έναν κύριο που τα φέρνει με το μηχανάκι του αφού τηλεφωνήσουν από το σμάρτφων να παραγγείλουν. 

Πιστεύουν ότι η καθημερινότητα είναι δεδομένη, παντοτινή και αναφαίρετη και ότι τα ψηφιακά τους στοιχεία ζουν στο σύννεφο. Αν το άηφων ή το σμάρτφων τους σταματήσει να λειτουργεί θα γίνουν ξαφνικά ανήμποροι. Και θα κοιτάνε το σύννεφο περιμένοντας. 

Μπορούν να ανάψουνε φωτιά χωρίς αναπτήρα ή σπίρτα;
Ξέρουν πως και γιατί λειτουργεί ο τροχός;
Όχι.
Δεν έχουν ιδέα.
 

Δεν ξέρω αν οι μεγαλύτερης ηλικίας, ιδίως στην Ελλάδα, η οποία Ελλάδα μόλις πριν 50 χρόνια ήταν τρίτος κόσμος, το έχουν παρατηρήσει αυτό, ή, αν το έχουν παρατηρήσει, αν έχουν δώσει την αρμόζουσα βαρύτητα και σημασία στην παρατήρηση. Αν έχουν προσέξει πως τα νέα παιδιά 12-18 χρονών σήμερα, έχουν ύφος θλιμμένο, χαμένα στην συνεχή παρακολούθηση της μικρής ψηφιακής οθόνης του έξυπνου τηλεφώνου τους στην παλάμη του χεριού τους, καθώς στέκονται μαζί αμίλητα. 

Ήδη αεροπλάνα πέφτουνε, τραίνα συγκρούονται πράγματα σταματούν να λειτουργούν σωστά επειδή οι κατασκευαστές και οι χειριστές, που όλο και περισσότερο προέρχονται από νεότερες γενεές, δεν ξέρουν πως να τα κατασκευάσουν σωστά, ή πως να τα χειριστούν, να τα διαχειριστούν ή να τα οργανώσουν. Πως ο κόσμος όλο και περισσότερη βαρύτητα και εγκυρότητα δίνει σε διαφημίσεις προϊόντων και πολιτικής σχεδιασμένες να τους πουλάνε μπαρούφες για να τους πάρουνε τα χρήματα, καθώς απεικονίζουν ένα ιδεατό στυλ ζωής που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει... Πως το ίντερνετ διαδίδει αμορφωσιά και ιδιωτικότητα και απομονωτισμό. Πως οι πολιτιστικοί οργανισμοί και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο και περισσότερο ρίχνουν την ποιότητα του τι παρουσιάζουν χαμηλώνοντας συνεχώς το πολιτιστικό επίπεδο και τις προσδοκίες, και, συνεπώς, τις απαιτήσεις του κοινού. 

Πως από γενεά σε γενεά, αγράμματοι διδάσκουν αγράμματους με μαθηματικά-αυξανόμενα αρνητικά αποτελέσματα μηδενισμού, καθώς οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, και οι φτωχοί, φτωχότεροι.
Πως ιθύνοντες πολιτιστικών φορέων έχουν όλο και μικρότερη, στενότερη και ρηχότερη ιδέα του αντικειμένου τους και μας παρουσιάζουν, και μπαρούφες, και λάθη, στο οποίο εμείς απαντάμε Γουάου! Καρδιά! Λάηκ! Επαναπροώθηση! 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγει ο πολιτισμός μας αυτή την τύχη της κατάρρευσης; Τίποτα. Η μόνη ελπίδα είναι ότι θα επιζήσει το είδος μας, έστω και επιστρέφοντας στα σπήλαια, καθώς οι νέοι δεν θα έχουν πια σήμα στα σμαρτφων και αηφων, οι δορυφόροι θα πέσουν από την τροχιά τους, και η παραγωγή ηλεκτρισμού θα σταματήσει καθώς θα γίνεται πιο ακριβή και πιο ασταθής. Και η ελπίδα ότι η πολιτιστική άνοδος θα ξανα-ξεκινήσει από την αρχή, με ίσως καλύτερα αποτελέσματα σε ερχόμενους αιώνες ή χιλιάδες χρόνια. Και αν δεν τα καταφέρει ο χόμο-σάπιενς, τότε, ίσως σε εκατομμύρια χρόνια να τα καταφέρει κάποιο άλλο τότε-εξελιγμένο είδος μεγάλων πιθήκων. 

Το ίντερνετ και η λεγόμενη Κοινωνική Δικτύωση ήταν τελικά η πύλη προς την Άγνοια, την απομόνωση και τους Σκοτεινούς Αιώνες. Η λεγόμενη Τεχνητή Νοημοσύνη είναι τώρα η χαριστική βολή με το περίστροφο στο κεφάλι του πολιτισμού, αφού το απόσπασμα έκανε πρώτα την δουλειά του με τις καραμπίνες της κοινωνικής δικτύωσης. 

Μια deep fake είναι η ζωή την σήμερον ημέρα...
Συν, στην έκφραση Τεχνητή Νοημοσύνη, η λειτουργούσα λέξη δεν είναι η Νοημοσύνη αλλά η Τεχνητή. Νοημοσύνη προγραμματισμένη από τους κυρίαρχους μεταξύ των Μεγάλων Πιθήκων, παράγωντας όχι ανώτερη νοημοσύνη των προγραμματιστών αλλά υπούλως-ατελή και α-νόητη, απλοϊκή πλην εντυπωσική αλλά άνευ κριτικής σκέψης ή βαθύτερης νόησης.

 


 Ίσως να ρωτάτε τι μ' έπιασε και φέρνω το τέλος ως νέα Κασσάνδρα, στα καλά καθούμενα...
Δηλαδή, να ρωτάτε πως και γιατί μου ήρθε ότι ο κόσμος, διεθνώς, και σε επαγγελματικό και σε ιδιωτικό επίπεδο,
φαίνεται, καθώς περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερο βουτηγμένος στην άγνοια, την αμορφωσιά και τη ηλιθιότητα.
...μα, αν χρειάζεται να ρωτήσετε, δεν θα συμφωνήσετε με την απάντηση 
😊


~~~




~~~


Ένα από τα πιο θλιβερά και πιο απογοητευτικά είναι όταν ο κόσμος αποκαλεί «φωτογραφίες» ψηφιακά σχέδια δημιουργημένα από προγράμματα τεχνητής υποτιθέμενης νοημοσύνης και λένε «ώ! Τι ωραία φωτογραφία», όπως αυτή εδώ:

 


Αποδεικνύοντας ότι δεν διαθέτουν καν την στοιχειώδη οργανική λειτουργία του εγκεφάλου τους να αναγνωρίσουν ότι δεν πρόκειται για «φωτογραφία» αλλά για χαριτωμένο σχέδιο, ή ότι δεν κατανοούν τι σημαίνει «φωτογραφία». Γι’ αυτό κι’ εγώ χρησιμοποίησα ψηφιακές εικόνες από πρόγραμμα τεχνητής υποτιθέμενης νοημοσύνης για αυτή την ανάρτηση. 

Θα έλεγα ότι η εικόνα πάνω από την ανάρτηση είναι όλη η ανάρτηση. Κανονικά δεν έπρεπε να χρειάζεται κείμενο κάτω από την εικόνα των δύο χόμο-στούπιντους που παίρνουνε σέλφι. Η εικόνα τα λέει όλα! Αυτοί οι δύο (οποιουδήποτε φύλου ή ηλικίας) αντιπροσωπεύουν την δυτική ανθρωπότητα σήμερα. 😊

Ας τους ξαναθαυμάσουμε!




~~~




6 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με το πνεύμα της ανάρτησης, με τον τρόπο που βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, παρά μισογεμάτο. Τα social media αποδείχτηκαν μία πολιτιστική καταστροφή ανυπολόγιστης έκτασης. Σαν μια παγιωμένη πλέον πραγματικότητα για τη πλειοψηφία των χρηστών του internet, θεωρώ ότι επέφεραν στουs ανθρώπουs ολόκληρου του Πλανήτη και οιουδήποτε πολιτισμού τέσσερεις ολέθριες επιπτώσεις, χωρίς πισογύρισμα:
    - Όρισαν την αλληλεπίδραση των ανθρώπων σαν ψευδαίσθηση επικοινωνίαs εικονικών υποστάσεων/υποκειμένων.
    - Διέστρεψαν τις όποιες πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, τα ήθη, τα έθιμα και τη τέχνη, από καθοριστικά της κάθε ύπαρξης στοιχεία, σε αναλώσιμο προϊόντα και όρισαν σαν σημαίνον την εμμονική καταναλωτική τουs μανία .
    - Επέβαλλαν την εικόνα σαν καθημερινή παρουσία υποκατάστασης του πραγματικού και την "ζωή που δεν έζησα" σαν υπεραξία.
    - Δημιούργησε την μοναξιά τηs μαζικήs αγέληs στην πιο σχιζοφρενική τηs εκδοχή και εξωραϊσαν τον φασισμό της άγνοιας και τα ιδεολογηματά του, στην πιο ακραία μορφή, σε αυτή που το θύμα της πραγματικότητας γίνεται ο θύτης της εικόνας και ο πραγματικός θύτηs μετατρέπεται σε θύμα.

    Πολύ δύσκολη πίστα πλέον η διάδραση μεταξύ των ανθρώπων (των μικρότερων ηλικιακά εξ ημών), ακόμα και για τον πιο επιδέξιους κοσμοναύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ’ ευχαριστώ αγαπητέ μου spacefreak, και μου άρεσε πάρα πολύ η παρατήρηση για το πνεύμα της ανάρτησης! Δεν το είχα συνειδητοποιήσει υπ’ αυτή την έννοια και πιστεύω ότι πάντα έβλεπα το ποτήρι μισογεμάτο. Όμως, προσπαθώντας να εξηγήσω το γιατί το βλέπω πλέον μισοάδειο, σκέφτηκα ότι από την παλιά αυτή έκφραση λείπει κάτι: η διάσταση του χρόνου. Τι συμβαίνει στο ποτήρι; Γεμίζει, ή αδειάζει; Και όπως πολύ σωστά ανάπτυξες, αδειάζει με αυξανόμενη ταχύτητα.

      Οι Τέσσερεις Επιπτώσεις που περιέγραψες είναι τόσο θλιβερά ακριβείς και πλήρεις στην δομή τους. «Ψευδαίσθηση Επικοινωνίας», «Εμμονική καταναλωτική μανία», «Η ‘Εικόνα’ ως πραγματικότητα», και, η «μοναξιά της αγέλης». Και ενώ οι χωρίς πισωγύρισμα κοινωνικές επιπτώσεις είναι πραγματικά και αληθινά πολιτιστική καταστροφή ανυπολόγιστης αξίας, αυτό που με φοβίζει ακόμα περισσότερο είναι η καταφάνερη επερχόμενη μείωση του βάθους λειτουργικότητας του βιολογικού εγκεφάλου, παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, με αποτέλεσμα την ανικανότητα διατήρησης της παραγωγής του οτιδήποτε...

      Δεν ξέρω τι θα δούμε τις επόμενες δεκαετίες αλλά δεν μπορώ να φανταστώ σκεπτικό με θετικές προοπτικές. Και φαίνεται ότι πρέπει πρώτα να πιάσει πάτο το ποτήρι πριν αρχίσει να ξαναγεμίζει, αν ποτέ ξαναρχίσει.

      Να ‘σαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  2. Δε ξέρω αν είναι τελείως πεσιμιστική και η δική μου οπτική, μα τα ίδια σκέφτομαι συχνά. Τόσο που όταν έρχονται στο νου μου, τις απωθώ και με χαρακτηρίζω υπερβολική. Ή εύχομαι να συμβεί ένα θαύμα, η φύση (;) να είναι πιο δυνατή από την βλακεία, κακία, υπεροψία του ανθρώπου και να υπερισχύσει το θαύμα.. Από την αλλη δε ξέρω..

    Φιλικούς χαιρετισμούς Δημήτρη.

    ΥΓ για να σχολιάσει κάποιος στο blog σου πρέπει να έχει λογαριασμό μόνο στη google, ως blogspot δηλαδή; Με κάποιο email αλλιώς; Από wordpress δεν υπάρχει αντίστοιχα επιλογή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Roadartist χαίρομαι πραγματικά που σε «ξαναβλέπω» εδώ.

      Ναι, δυστυχώς υπάρχει συζήτηση ως προς το αν η οπτική της ανάρτησης είναι «πεσιμιστική» ή «ρεαλιστική». Θα έλεγα ότι το ότι τα ίδια «σκέφτεσαι και εσύ συχνά» δεν σε χαρακτηρίζουν κατά την γνώμη μου «υπερβολική» αλλά διορατική.

      Η φύση προχωρά πάντα μπροστά με τυχαία «πειράματα» που πετυχαίνουν να επιβιώσουν ή αποτυχαίνουν, σε φυσική εξέλιξη, με επιβίωση του περισσότερο βιώσιμου «πειράματος», και τα χρονικά πλαίσια μετριούνται σε πολλές, πολλές χιλιετηρίδες… Το συγκεκριμένο είδος Μεγάλων Πιθήκων αυτοκαταστρέφεται και στην συμβίωσή του σε κοινωνίες και όσον αφορά την επιβίωσή του στην βιόσφαιρα.

      Να ‘σαι πάντα καλά!

      ΥΓ. Ναι, πράγματι, όπως εξηγώ στην μόνιμη σημείωση κάτω από το «κουτί» όπου μπορεί κανείς να γράψει σχόλια, από το τέλος του 2011 περίπου, στο μπλογκ αυτό επιτρέπονται σχόλια μόνο από άλλα «logged-in» μέλη του blogspot, και αυτό επειδή τους τελευταίους μήνες του 2011, γνωστοί σχολιαστές σχολίαζαν επίσης και σαν «ανώνυμοι» λέγοντας με αυθάδεια τα αντίθετα από εκείνα που έλεγαν σαν «επώνυμοι», χωρίς να γνωρίζουν ότι λόγω του επαγγέλματός μου στην πληροφορική ήξερα την ταυτότητα των ανωνύμων μέσω την διεύθυνσης IP τους. Και… δεν είχα χρόνο στην ζωή μου να διαθέσω για τέτοια παιγνιδάκια 😊

      Διαγραφή
  3. 1) Οι δυο ευγενικοί κύριοι με τα μούσια και το σμαρτφον θα έπρεπε να φοράνε και ένα καπελάκι MAGA ή τουλάχιστον ένα τσιτάτο με τον jesus σαν τατουάζ στο στήθος

    2) Γιατί σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το αν θα συνεχίσει να υπάρχει το είδος μας; Η σε ποια μορφή θα υπάρχει; Εδώ και πολλά χρόνια έχω καταλήξει στην άποψη ότι όσο πιο γρήγορα εξαφανιστεί ο homo sapiens τόσο το καλύτερο για τον πλανήτη. Μην ξεχνάμε ότι η εξαφάνιση ενός είδους ευνοεί την ανάπτυξη καινούργιων ειδών - κατά κανόνα καλύτερων. Εξέλιξη των ειδών το έλεγε ο Δαρβίνος.

    3) Η γενική αμορφωσιά και τα σόσιαλ είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Μια προσχεδιασμένη κατασκευή για να μην καταλαβαίνουν τα ανεγκέφαλα ανδράποδα ότι υπάρχουν μόνο όσο καταναλώνουν - και μάλιστα μόνο αυτά τα "προϊόντα" που θέλουμε εμείς.

    4) Τόσο ο Τραμπ (που υπεραγαπάς ;-) ) όσο και οι διάφοροι αριστεροδεξιοί λαϊκιστές που φουντώνουν στην Ευρώπη πατάνε πάνω στην αμορφωσιά και την οχλαγωγία των σόσιαλ για να εδραιώσουν τις εξουσίες τους. Το τραγικό είναι ότι δεν δημιούργησαν αυτοί αυτήν την κατάσταση - την εκμεταλλεύονται μόνο προς όφελος τους. Άλλοι είναι οι δημιουργοί / σχεδιαστές αυτού του εκτρώματος.

    5) Τις προάλλες, στο κέντρο της Αθήνας, είδα 3 ταξιτζήδες (και καλά "επαγγελματίες") σκυμμένους πάνω από ένα ξεφούσκωτο λάστιχο στο αυτοκίνητο του ενός από αυτούς. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ούτε να το φουσκώσουν, ούτε να το αλλάξουν. Είχαν στα χέρια τους μια ηλεκτρική τρόμπα, από αυτές που παίρνουν ρεύμα από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου. Και ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ που να βάλουν την μπρίζα ούτε που να βάλουν την βαλβίδα για τον αέρα!!! Τρεις - υποτίθεται - επαγγελματίες συζητούσαν επί 10λεπτο για το πως δουλεύει αυτό το μαραφέτι.

    6) Σε προσωπικό επίπεδο είμαι πολύ αισιόδοξος. Αν συνεχίσει έτσι, πολύ σύντομα θα ανήκω σε μια μικρή ελίτ μηχανικών που θα ξέρει το πως λειτουργεί το οτιδήποτε και θα μπορεί να το επισκευάσει / κρατήσει εν λειτουργία. Σκοπεύω να χρεώνω τις υπηρεσίες μου και τις γνώσεις μου πολύ ακριβά. Το κάνω ήδη, εδώ και χρόνια. Αλλά όσο πιο μονοπώλιο με κάνουν, τόσο θα μεγαλώνουν οι ταρίφες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερούδια από την Italia!

      Introduction, Re: Civilization. Πεθύμησα Campbell’s Chunky Soups σε κονσέρβες από το Αμέ-εεερικα. Στην Ιταλία δεν τις επιτρέπουν από το τελωνείο γιατί τα Αμερικανικά συντηρητικά φαγητού θα περάσουν από το πεπτικό μου σύστημα, στην τουαλέτα, στους υπονόμους, και θα μολύνουν το Ιταλικό έδαφος καταστρέφοντας την Ιταλική αγροτική οικονομία (αυτή είναι η επίσημη αιτιολογία, μα τον Τζούπιτερ). Κι’ έτσι τις έστειλα στην Αθήνα όπου είμασταν 4 βδομάδες και το Ελληνικό τελωνείο δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα κακά μου και την Ελληνική αγροτική οικονομία. Το DHL από δικούς του κανονισμούς εκτελωνίζει μόνο «μέχρι 3 τεμάχια ανά φορτωτική». Έστειλα από ένα τεμάχιο σε τέσσερεις διαφορετικές φορτωτικές. Η εκτελωνίστρια του DHL αμέσως εκτελώνισε και παρέδωσε το ένα αλλά ήθελε να επιστρέψει στην Αμερική τα άλλα τρία, ή να τα παραλάβω με δικό μου εκτελωνιστή για έξτρα 500 Ευρώπουλα. Ο λόγος ήταν γιατί διαβάζοντας το description στα Αγγλικά Τιμολόγια είπε ότι εκτελώνισε το ένα που ήταν 1 Τεμάχιο με 12 κονσέρβες αλλά όχι τα άλλα που ήταν 12 κονσέρβες σε 1 τεμάχιο. Μετά από 3 βδομάδες τηλεφωνημάτων και email όπου έφτασα μέχρι και τον κύριο Διευθυντά, μα μου κόβονται χρόνια να του δίνουν μέρες, σήμερα παραδίδουν και τα υπόλοιπα. Αλλά εμείς έχουμε επιστρέψει πια στην bella Italia. Να δούμε αν θα δεχτούν να τα αφήσουν στον διαχειριστή, να τα πάρουμε τον Σεπτέμβριο.

      1. Είναι πιθανόν τα καπελάκια να τα έδωσαν στις συζύγους τους για να τις βρίσκουν πιο σέξι και το selfie να το στέλνουν στο κινητό του Jesus!

      2. Οι απόψεις μας συμφωνούν! Το συντομότερο, το καλύτερο, και για τα άλλα ζώα και για την βιόσφαιρα! Κάποια μέρα, εξελιγμένοι Χιμπαντζήδες μπορεί να έχουν ζωολογικούς κήπους με homo sapiens σε κλουβιά. Στην ανάρτηση απλώς παραθέτω αποδεικτικά στοιχεία 😊

      3. «Προσχεδιασμένο» ??? Πολύ νοημοσύνη αποδίδεις στους τα ινία κρατούντες. Οι αγαπητοί Τζομπς και Γκέητς απλά κέρδη κυνηγούσαν, πουλώντας πολύχρωμες χάντρες, πιστεύω.

      4. Guilty! He’ s Guilty! On all counts! Το οποίο βέβαια σημαίνει μηδέν και θα αλλάξει το αποτέλεσμα μηδενικά. Και συμφωνούμε ως προς «εκμεταλλεύονται», αλλά, και πάλι, …«σχεδιαστές» ??? Αυτό δεν προϋποθέτει νοημοσύνη ???

      5. Πόσοι ταξιτζήδες χρειάζονται για να φουσκώσουν ένα λάστιχο ? Τέσσερεις: Δύο να κοιτάνε τα μαραφέτια και να ξύνουν το κεφάλι τους, ένας να βράσει τον καφέ κι’ ένας να φέρει το τάβλι.

      6. Εγώ πάλι, συνταξιούχος, λαβαίνω επαφές από εκείνους που θέλουν να αγοράσουν το domain μου των 30 ετών, thinkworks.com, κι’ εγώ τους λέω «τσού!» Αλλά το σκεπτικό σου είναι άρτιο. Κι’ εγώ πάντως δέχομαι που και που να βοηθήσω παλιούς φίλους και πελάτες να φτιάξουμε καμιά database να περνά η ώρα, αλλά την σήμερον ημέρα οι εταιρείες δεν ενδιαφέρονται πλέον να οργανώνουν την συλλογή data για τις databases... οπότε και δεν λειτουργούν.

      Να ‘σαι καλά Jolly Roger μου 😊

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.