Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Γκλάσμαν





Τομ Γκλάσμαν, 2014 (ο Τομ είναι δεξιά --αλλά μόνο στην φωτογραφία αυτή)




Γνώρισα τον Τομ Γκλάσμαν στην Βοστώνη το '94 όταν εκείνος ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής και εγώ Οργανωτής Παραγωγής σε μία εταιρεία Μάρκετινγκ. Ο Τομ είναι επαγγελματίας Συγγραφέας και Φωτογράφος. Το '98 έφυγε με την γυναίκα του από την Βοστώνη και πήγαν Δυτικά. Στο Όρεγκον. Από τότε τον ειδα μία φορά πριν τρία χρόνια όταν ήρθε στο χωριό. Αλλά συνομιλούμε συνεχώς, κυρίως ανταλλάσσοντας φωτογραφίες που παίρνουμε, και κείμενα.

Όλες οι φωτογραφίες του Τομ είναι όπως βγαίνουν από την φωτογραφική μηχανή --τα κάνει όλα στην λήψη χωρίς διορθωτικές επεμβάσεις στο Φώτοσοπ, εκτός από απαραίτητο τελείωμα στο χρώμα, φως και κοντράστ. Για τους παλιούς φωτογράφους σαν κι εμάς που μας λείπει η μυρωδιά του φιλμ και των χημικών στο κόκκινο σκοτάδι δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Συνειδητοποιώντας ότι έχω φτάσει να έχω κάπου 405 Gigabytes από την δουλειά του, σκέφτηκα ότι θα ήταν εγωιστικό από μέρους μου να τις κρατήσω για τον εαυτό μου και έτσι αποφάσισα ότι σήμερα θα φτιάξετε ένα καφέ, ή τσάι, φασκόμηλο, λεμονάδα --ανοίξτε μια γκαζόσα, κάτι... ή κάντε ένα τσήζμπέγκερ ή χατ ντογκ, ή ...να φτιάξετε ένα σάντουιτς από λευκό ψωμί έτοιμο φέτες, με μαρμελάδα σταφυλι και φυστικοβούτυρο... γιατί, πρόκειται να δείτε την Αμερική όπως σπάνια την βλέπετε.

Εκατόν είκοσι φωτογραφίες του Τομ Γκλάσμαν, για σας.
Με κλικ μεγαλώνουνε.






































































































































4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Road Movie!!! Ακριβώς! κάτι καλύτερο από Route 66!
      Καλή σου μέρα :-)
      φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Ούτε καφέ έκανα,ούτε φασκόμυλο αλλά έβαλα τις….φακές να βράσουν και στρώθηκα μπροστά από την οθόνη.
    Thanks που δεν κράτησες μόνο για τον εαυτό σου αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.
    4 φορές τις είδα και ευτυχώς που δεν έκαψα τις φακές.
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φακές ήταν το επόμενο που θα είχα προτείνει αλλά δεν τόλμησα!!
      Έχουν μια καταπληκτικά ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και καλή ματιά... Μ' αρέσουν πολύ οι φτογραφίες του Τομ. Και σύντομα θα βάλω και μερικές άλλες του από εντελώς διαφορετική τεχνοτροπία!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.