Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Καρκίνος








Έχει περάσει πια η ώρα για συζήτηση. 
Δεν υπάρχει πια συζήτηση. Παντού πλανιέται η άγνοια. Οι άνθρωποι είναι ένα καρκίνωμα που έχει την δυνατότητα μόνο να καταστρέψει καθώς αυτοκαταστρέφεται. Καθώς ο καρκίνος καταστρέφει το κορμί στο οποίο βρίσκεται, φέρνει τον θάνατο και άρα και τον δικό του τον θάνατο.
Οι άνθρωποι είναι ένας καρκίνος στην Γη που ποτέ δεν τους ήταν δυνατό να ζήσουν ειρηνικά, με σεβασμό και φροντίδα για τους άλλους ανθρώπους, για όλα τα είδη ζωής στην Γη και για την Γη.
Κανένας πολιτισμός ποτέ δεν διέφερε από άλλους σε αυτό.
Πιστεύαμε ότι το ζενίθ ήταν ο Φασισμός και ο Ναζισμός, και η Ναζιστική Γερμανία. Όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σύντομα θα επισκιάσουν το ζενίθ εκείνο. Προχωράμε προς κάτι πολύ χειρότερο, με περισσότερες διαστάσεις και επιπτώσεις. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει και θα είναι πολύ διαφορετικός και με περισσότερες διαστάσεις από οποιονδήποτε άλλο προηγούμενο.
Η αφορμή είναι η πλήρης άγνοια, αμορφωσιά και ηλιθιότητα που έχει κατακλείσει τις κοινωνίες. Η αιτία είναι ότι ο άνθρωπος δεν έχει σαν είδος ζωής εποικοδομητική σχέση με τον πλανήτη του και το περιβάλλον του.
Μετά από τα κινήματα πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της δεκαετίας του ’60, ο καρκίνος στο μεδούλι του ανθρώπου δεν άντεξε άλλο να κρύβεται, τα τελευταία 40 χρόνια και ξεπετάγεται ξανά. Όλα όσα καταφέραμε να χτίσουμε επί 50 χρόνια γίνονται ερείπια.
Το τι έχει κάνει και ξεπεράσει αυτός ο πρόεδρος μήνες τώρα είναι πολύ περισσότερα από όσα θα είχαν αποτελειώσει οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο. Αυτός ο ναρκισσιστής ανίδεος άνθρωπος δεν είναι πρόεδρος, είναι κάτι άλλο. Αντιπροσωπεύει μια δύναμη την οποία πρέπει να σταματήσουμε με κάθε κόστος.
Τα καρκινώματα που περνάνε για άκρα δεξιά, νεοναζί, φασίστες, ρατσιστές, οι της ανωτερότητας της λευκής φυλής, το ΚΚΚ, κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό μέσω του Ντόναλντ Τραμπ. Κατάφεραν να ισοπεδώσουν, σε ένα πεδίο και εκείνους τους ίδιους και τους νορμάλ ανθρώπους, λέγοντας ότι έχουν το δικαίωμα να πούνε αυτά που λένε λόγω της Ελευθερίας του Λόγου. Έδωσαν νόμιμη υφή στην ύπαρξή τους και κατέβασαν τους άλλους στο επίπεδό τους. Κατάφεραν να αναγνωριστούν ως ομάδες με πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Κατάφεραν να συγχίσουν τον ρόλο του καταπιεστή και του καταπιεσμένου, δίνοντας έτσι βάθρο στον καταπιεστή.
Βρισκόμαστε στο 1936. Ίσως και 1938 ήδη.
Όλα αυτά επειδή τα τελευταία 40 χρόνια το επίπεδο μόρφωσης και διανόησης έπεσε σε επίπεδο το οποίο επέτρεψε τον ρατσισμό, τον φασισμό, τον ναζισμό, την αλαζονεία να γίνουν πάλι αποδεκτές εξηγήσεις των προβλημάτων.











2 σχόλια:

  1. "Αυτός ο ναρκισσιστής ανίδεος άνθρωπος" (συν ξερόλας, συν παλιό ρατσιστής, συν μισογύνης, ας μη προσθέσω άλλα καλύτερα) ψηφίστηκε και εκφράζει την άποψη εκείνων που τον επιλέξανε, και δεν είναι λίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη! Ξαναζούμε την Φασιστική Ιταλία και την Ναζιστική Γερμανία, αλλά αυτή τη φορά στις ΗΠΑ. Τον ψήφισαν 46% εκείνων που ψήφισαν στις εκλογές, αλλά πολλοί από αυτούς ψήφισαν το κόμμα. Οι φανατικοί «υπήκοοι» του ίδιου μπορεί να είναι 20 με 25 εκατομμύρια Αμερικανοί, κυρίως στον Νότο. Πάμε για μαύρους καιρούς. Η ζημιά που έκανε και κάνει είναι ανεπανόρθωτη για δεκαετίες, και αύριο να φύγει.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.