Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Δρομοκαΐτειο










Σίγουρα η συνοχή, συνεννόηση, οργάνωση, ομοψυχία και επαγγελματισμός του συνόλου της κυβέρνησης, και της Βουλής, ή μάλλον η παντελής έλλειψη αυτών, δίνει μια εικόνα που τελεσίδικα αποθαρρύνει τους σκεπτόμενους αλλά κάνει κάποια πλειοψηφία να αισθάνεται ότι επί τέλους έχει κυβέρνηση που την αντιπροσωπεύει πλήρως.

Από πλευράς στρατηγικής, η κυβέρνηση χωρίζεται στους αντιπρομνημονιακούς και στους προαντιμνημονιακούς. Δηλαδή, σε εκείνους που προσπαθούν να συνεχίσουν το έργο του ΝΔΣΟΚ γιατί βλέπουν τώρα πλέον ότι δεν γίνεται αλλιώς αλλά προσπαθούν να πουλήσουν στον κόσμο ότι τα κάνουνε διαφορετικά κι όποιος το χάψει, και σε εκείνους που προσπαθούν να κάνουν τα πάντα διαφορετικά από το ΝΔΣΟΚ βασισμένοι στην υποδομή και θεμέλια του "θα βρούμε τρόπο να τα καταφέρουμε μόνοι μας (έχουμε αξιοπρέπεια εμείς, ρε)".

Οι αντιπρομνημονιακοί χωρίζονται σε εκείνους που φοβούνται την δραχμή αλλά την περιμένουν και εκείνους που φοβούνται την δραχμή και πιστεύουν ότι μπορεί και να την αποφύγουν. Οι προαντιμνημονιακοί χωρίζονται σε εκείνους που δεν φοβούνται την δραχμή και την περιμένουν, και εκείνους που δεν φοβούνται την δραχμή αλλά ...έχουνε για πισινή τους θείους τους που έχουν καφενείο στην Αστόρια, στη Νέα Υόρκη, ή και ταβέρνα στην Γερμανία.

Αυτές τις ημέρες οι αντιπρομνημονιακοί που φοβούνται την δραχμή και πιστεύουν ότι μπορεί και να την αποφύγουν, βρίσκονται σε αμηχανία γιατί βλέπουν ότι ενώ ήδη έχουν κάνει στην Ευρώπη πολύ περισσότερες παραχωρήσεις από όσες είχε κάνει ποτέ το ΝΔΣΟΚ, η Ευρώπη ακόμα δεν τους δέχεται. Και δεν καταλαβαίνουν γιατί.

Εν τω μεταξύ η οργάνωση της κυβέρνησης, υπουργείων και Βουλής δίνει μία εικόνα που απλά προτείνει ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα οι συνιστώσες του πως να οργανώσουν γραφείο. Δεν είναι ακόμα μαθητευόμενοι μάγοι: για την ώρα πάνε στο νηπιαγωγείο για να μπουν αργότερα στην σχολή των μάγων, έχοντας ανακυρήξη νηπιαγωγό την Κωνσταντοπούλου.

Μου θυμίζει όταν ξεκίνησα την δουλειά μου σαν εκλεγμένος ελεγκτής του Δήμου και άρχισα από μόνος μου να γράφω ένα πρόγραμμα στο κομπιούτερ ώστε να οργανώσω το δημαρχείο και να έχουμε πιο πλήρη εικόνα του από που έρχονται τα λεφτά και που πάνε, πιο είναι το περιουσιολόγιο του δημαρχείου και πως το διαχειριζόμαστε... και άλλα τέτοια. Ένα συστηματάκι που στις ΗΠΑ το πουλάω κάπου 30.000 δολάρια, το έχτιζα σαν δωρεά για την μικρή μου κοινωνία. Ο Δήμαρχος με πήγε στο γραφείο του και μου έδειξε τα εκατοντάδες χαρτιά τα οποία σκόρπια και τυχαία κάλυπταν όλη την επιφάνεια του γραφείου του σα σκουπιδότοπο. Μου είπε ότι αυτή είναι η δική του οργάνωση και ότι λειτουργεί καλύτερα από την δική μου. Τότε νόμιζα ότι έκανε καλαμπούρι, αργότερα όμως συνειδητοποίησα ότι το πίστευε και ότι χωρίς να το έχω καταλάβει τον είχα κάνει εχθρό. Δεν γράφω άλλα περί αυτού για την ώρα μιά και υπάρχουν διαδικασίες σε εξέλιξη.



Τουλάχιστον απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο. Πιστεύω όμως ότι θα επιστρέψει σύντομα και οικειοθελώς όταν συνειδητοποιήσει ότι έξω έχει πιο πολλούς μουρλούς από όσο έχει μέσα.












***










Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επίσεις είπε ότι «αν συγκρούεται η υποχρέωση καταβολής μισθών και συντάξεων με άλλες υποχρεώσεις οι οποίες δεν συνδέονται με την επιβίωση, νομίζω ότι πάντα προέχει η επιβίωση της κοινωνίας».
Υποθέτω πως εννοεί ότι αν η επιλογή είναι μεταξύ πληρωμής δόσης του δανείου ή μισθών και συντάξεων, πρέπει να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις (άρα να κυρηχτεί επισήμως χρεοκοπία και να σταματήσουμε να λαβαίνουμε βοήθεια). αν όμως γίνει αυτό για να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις μία φορά, πως θα τους πληρώσουμε την επόμενη φορά; Προφανώς αυτά είναι ύψη στα οποία το συριζαίικο μυαλό δεν ενδιαφέρεται, ή δεν μπορεί να φτάσει. Μη πάθουμε και ίλιγγο από το υψόμετρο!
.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.