Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δήλωση












Έχω μια απορία.

Όταν έριξα τα νοίκια στους ενοικιαστές μου, τους έκανα καινούργια συμβόλαια με τα καινούργια χαμηλά νοίκια και κατέθεσα τα συμβόλαια στην ΔΟΥ, όπως έπρεπε.

Κι έτσι τώρα η ΔΟΥ ξέρει πόσα χρήματα πρόκειται να πάρω για να τα ελέγξει έναντι των δηλώσεών μου, μια και στην Ελλάδα ο πολίτης θεωρείται από τον νόμο απατεώνας μέχρι να αποδείξει ότι δεν είναι. Να ξέρουνε βρε αδερφέ πόσα πρόκειται να φάνε από μένα.

Εν τω μεταξύ, ένα διαμέρισμα έχει να πληρώσει δύο μήνες χωρίς να τηλεφωνήσει, και δεν τηλεφώνησα κι εγώ, άλλο έχει αδειάσει 16 μήνες, και άλλο άρχισε να πληρώνει λιγότερα από το νέο χαμηλό συμβόλαιο, όσα μπορεί.

Ένα διαμέρισμα, παραδείγματος χάριν καθυστέρησε 15 μέρες αυτό το μήνα, αν και πάντα ήταν στην ώρα του 5 χρόνια, και με πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος από μόνος του. Ήταν αγχωμένος και άρχισε να μου εξηγεί ότι ακόμα δεν έχει δουλειά και ότι της γυναίκας του της κόψαν τον μισθό στο μισό σχεδόν, και ανησυχούν για τα παιδιά και ανησυχούν γιατί είναι 15 του μηνός και μόνο το μισό νοίκι έχουνε.

Τότε τον σταμάτησα και του εξήγησα ότι ένα πράγμα για το οποίο δεν πρέπει να ανησυχεί είναι το σπίτι τους και, αν μπορέσει να δώσει το μισό νοίκι που έχει, η Μαργαρίτα κι εγώ τον ευχαριστούμε και κλείνουμε τον μήνα με αυτό το ποσόν, και τους επόμενους μήνες ότι μπορεί ας δίνει. Δεν θα αλλάζουμε το συμβόλαιο κάθε μήνα του είπα. Το συμβόλαιο το αναθεωρημένο παραμένει, αλλά, ένα τηλέφωνο, και κάθε μήνα να δίνει ότι μπορεί, και λιγότερα να είναι, χωρίς να προστίθενται σε κανένα χρέος -συμφωνία "κυρίων".

Του είπα ότι όπως το αφεντικό της γυναίκας του της έκοψε τον μισθό και δεν έχουν να πληρώσουν, έτσι και εκείνοι κόβουν τον δικό μου μισθό, που είναι το νοίκι που μου δίνουνε, και τώρα δεν θα έχω εγώ να πληρώσω τις δικές μου οφειλές. Αλλά "όλοι στην ίδια βάρκα είμαστε..." Αυτό τον έκανε να αισθανθεί λίγο καλύτερα σαν να είχε κάποια δύναμη (ως "μισθοδότης") την οποία δεν είχε δει ότι έχει. Είναι σημαντικό αυτό για έναν άνθρωπο, να αισθάνεται ότι κάποιος άλλος του αποδίδει δύναμη...

Τα κατέθεσε ο άνθρωπος στην τράπεζα 45 λεπτά μετά το τηλεφώνημα. Βέβαια όλοι θα μου πούνε ότι δεν έκανα καλά γιατί τώρα απλά δεν θα παίρνω νοίκι πια. Αλλά, στα Αγγλικά έχουμε μια έκφραση, "cold as a landlord's heart" (κρύο σαν την καρδιά ιδιοκτήτη) και ποτέ δεν ταυτίστηκα σαν "ιδιοκτήτης". Πιστεύω δε, ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ρητορικής και πράξης -και η ρητορική, αν και κατ' εξοχήν Ελληνική, δεν μεταφράζεται καλά στην δική μου γλώσσα αν δεν συνοδεύεται από πράξη -Και στο τέλος, σχεδον ποτέ στην Ελλάδα δεν συνοδεύεται η ρητορική από πράξη. Και, πάλι, στο τέλος, αν υπάρχει πράξη η ρητορική είναι χάσιμο χρόνου, άρα, ο νοών νοείτο.

Κι έτσι, στην φορολογική μου δήλωση στο τέλος του χρόνου, θα δηλώσω τι εισέπραξα πραγματικά. Υπολογίζω ότι μεταξύ των διαμερισμάτων θα δηλώσω σχεδόν τα μισά από όσα περιμένει η εφορία, και θα εισάγω και δολάρια, πάλι, πάνω από τα νοίκια, να πληρώσω την εφορία και τα χαράτσια.

Τι λέτε;
Θα φάω και πρόστιμο από πάνω από την εφορία επειδή θα δηλώσω λιγότερα από όσα λένε τα συμβόλαια;
Θα με βάλουν άραγε να πληρώσω φόρο για εκείνα που δεν πήρα;







16 σχόλια:

  1. Σε πρώτη φάση θα δουν το εισόδημα που δήλωσες. Αν κάνουν έλεγχο θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει ανακολουθία με το συμβόλαιο και πληρώσεις με βάση το συμβόλαιο. Βέβαια, το φορολογικό είναι τοσο περίεργο στην Ελλάδα, που μόνο επαγγελματίας λογιστής θα σου πει με ακρίβεια (και δεν είμαι και βέβαιος)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είσαι ο μόνος. Εμείς δεν έχουμε ακίνητα για να νοικιάζουμε, αλλά γνωρίζω φίλους που περνάνε ακριβώς το ίδιο και όχι έναν ή δυο. Είναι φυσικό να μη μπορούν να πληρώσουν αρκετοί το ενοίκιο. Με τέτοια ύφεση, απολύσεις, μειώσεις μισθών, φόρους... αυτά λειτουργούν σαν μια αλυσίδα.
    Όχι ότι δε θέλουν, μα πραγματικά δε μπορούν. Μια φίλη νοικιάζει εδώ και χρόνια ένα ακίνητο ως επαγγελματική στέγη, ενώ τόσα χρόνια δεν είχε κανένα παράπονο από τον ενοικιαστή της, πλέον βρίσκεται σε πραγματικά δύσκολη θέση. Έχει να της δώσει ενοίκιο από το καλοκαίρι, καθόλου όμως, ούτε 100ευρώ. Η ίδια πέρα από το φόρο που πρέπει να πληρώσει στην εφορία ως ιδιοκτήτρια, είχε υπολογίσει με αυτά τα χρήματα να πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού του παιδιού της που είναι φοιτητής εκτός Αθηνών. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή με δεμένα τα χέρια. Δυστυχώς εκ των πραγμάτων θα πρέπει να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα, ίσως δικαστικά ή απλά άλλον ενοικιαστή (αν βέβαια θα βρει)... Τώρα για τις απορίες είμαι αναρμόδια να απαντήσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη μην αγχώνεσαι! Εσύ θα δηλώσεις το ποσό που εισέπραξες και το ίδιο θα κάνει και ο ενοικιαστής. Δηλαδή και οι δυο θα δηλώσετε το ίδιο ποσό. Αν το σύστημα δει ότι τα δυο ποσά ταυτίζονται δεν πρόκειται να κάνει καμία ενέργεια από εκεί και πέρα. Άλλωστε, το συμβόλαιο είναι μια πράξη ιδιωτική, μεταξύ σας δηλαδή. Και βεβαίως η εφορία δεν μπορεί να ελέγξει αν π.χ. ο ενοικιαστής έφυγε πριν τη λήξη του συμβολαίου. Και για να το πω και λίγο περισσότερο ελληνικά, με το χάος που επικρατεί στις εφορίες δεν πρόκειται να πάρουν χαμπάρι τίποτα! Ξαναλέω μόνο να προσέξεις να βάλετε το ίδιο ποσό κι εσύ και ο ενοικιαστής.

    RoadArtist, είναι άλλο πράγμα το ενοίκιο του σπιτιού και άλλο η εμπορική μίσθωση. Δυστυχώς η φίλη σου δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα γιατί ισχύει ο νόμος περί εμπορικών μισθώσεων και για 12 τουλάχιστον χρόνια η μίσθωση θα είναι ισχυρή. Πριν κάνει οποιαδήποτε ενέργεια ας συμβουλευτεί κάποιον δικηγόρο βεβαίως, αλλά να ξέρεις ότι πιθανόν ο μοναδικός κερδισμένος από την υπόθεση θα είναι ο δικηγόρος!

    Το γλυπτό της Carmen είναι πολύ ωραίο. Ποιός είναι ο τίτλος του Δημήτρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα μου το έργο είναι το όγδοο από δεκατέσσερα μιας ενότητας των δεκατεσσάρων "σημείων του σταυρού" (σε Ρωμαιοκαθολική παράδοση) τα οποία είναι 14 εικόνες από Ευαγγελισμό ως ανάσταση. Αυτό είναι ανάγλυφο σε φάιμπεργκλας, το νο.8: "Ο Ιησούς μαστιγώνεται φορά την κορώνα ακάνθων και καταδικάζεται σε σταύρωση", είναι κάπου ενάμιση μέτρο μήκος το καθένα, και βρίσκονται και τα δεκατέσσερα στην εκκλησία Ρεγκίνα Πάτσις (Βασίλισσα της Ειρήνης) στο Φορλί.

      Διαγραφή
  4. για την ελλάδα μιλάμε δημήτρη μου. κανείς δε θα κάνει διασταύρωση στοιχείων να δουν τι λέει το συμβόλαιο και τι εισέπραξες!

    σόρυ, αλλά έτσι είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οτι λεει ο Τελευταιος.Η διασταυρωση ειναι δειγματοληπτικη και μονο μεταξυ των δηλωσεων σας.Αν πεσεις στο δειγμα.
    Το ενοικιαστηριο τυπικα πρεπει να αλλαζει για καθε μεταβολη αλλα αν το κανεις τωρα που θελουν ενεργειακο πιστοποιητικο (ολα ταχει η Μαργιωρη) κλαυτα.
    Δεκα σελιδες εβαλα χθες στη μεταφραση να μαθω για την Carmen και την προβολη.Δεν ξερω αγγλικα φυσικα ουτε ιταλικα.Καταλαβα στο περιπου οτι εχει να κανει κατι με μαθηματικα και κατι περα απο τις τρεις διαστασεις.Μια εκφραση τεχνης που θελει να μας δειξει την υπαρξη και μιας αλλης διαστασης; Υπαρκτης η εσωτερικης, ψυχικης ας πουμε;Μια συμπαντικη προβολη σε καθε πιθανη δισταση;
    Προσωπικα μου αρεσε η δυναμη που εχουν τα σωματα η ενταση τους η σταση του ενος απεναντι στο αλλο, το απειρο βαθος που κερδιζει το κοινο βλεμμα τους.
    Μαρια Κρητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη καλησπέρα,

    Φορολογείσαι για το δηλωθέν εισόδημα κι όχι για το εισπραχθέν.
    Αν θες να δηλώσεις μόνο ότι εισπράτεις, τότε εκχωρείς τα μη εισπραχθέντα μισθώματα στην ΔΟΥ και τότε ο μισθωτής έχει να κάνει με το Ελληνικό Δημόσιο κι εσύ απλά απαλάσσεσαι από τον φόρο επί των μην εισπραχθέντων μισθωμάτων. Για να το κάνεις αυτό απαιτείται να κινηθείς νομικά εναντίον του μισθωτή (εξώδικα, διαταγές απόδοσης μισθίου, κλπ) και να συμπληρώσεις και σχετική αίτηση στη ΔΟΥ προσκομίζοντας και τα δικαιολογητικά.
    Για τις εμπορικές μισθώσεις που λένε και οι προλαλήσαντες, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα πλέον, καθώς με το Ν.3853/2010, άρθρο 17, υπάρχει δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης από την πλευρά του μισθωτή και προ της λήξης της 12ετίας, φτάνει αυτό να γίνει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012 και για μισθώσεις οι οποίες έχουν συναφθεί πριν την δημοσίευση του σχετικού νόμου.
    Για λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.eetaa.gr/nomothesia/fek/fek/f_15.pdf

    Πως το είχε πει ο Όλι Ρεν;

    Kalo kouragio

    Καληνύχτα από μένα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να είσαι νομικά καλυμμένος ισχύει αυτό που γράφει ο Τζων Μποης παραπάνω...δυστυχώς,δεν υπάρχει άλλος τρόπος διαφάλισης σου απ το να...εκχωρήσεις τις απαιτήσεις σου στο Ελλ.Δημόσιο.Ετσι όμως βάζεις σε μπελάδες τους ενοικιαστές σου...Ατυπα βέβαια,αν δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δηλώσεις ενοικιαστού-ιδιοκτήτη μπορεί και να περάσει έτσι το θέμα...Δεν ξέρεις όμως αν σε 5 ή 10 χρόνια αρχίσουν να τα ξανασκαλίζουν...
    Ακούω βέβαια οτι ανάλογα συμβαίνουν ακόμα και στη Β.Ιταλία...
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρη μπορείς όμως να είσαι ήσυχος οτι οι φόροι για λεφτά που δεν πήρες θα πιάσουν τόπο.Δες εδώ...
    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7146%3Aygeia-eteireies&catid=78%3Aygeia&Itemid=178#.T20RZz0G7jY.facebook

    και περιμένω το χειμαρρώδες σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεκίνησα να σας διαβάζω μόλις σήμερα. Το αστείο είναι πως σχολιάζω σε ανάρτηση που δεν διάβασα μόνο επειδή είναι η πιο πρόσφατη και επειδή στην προηγούμενη με τίτλο "Οίκτος" που διάβασα ολόκληρη μαζί με τα σχόλια, κατέληξα να γράφω την αυτοβιογραφία μου, πέρασε αρκετή ώρα και στο τέλος ο θεός σας λυπήθηκε και έπεσε η σύνδεση στο ίντερνετ και χάθηκαν όλα!
    Γράφω εδώ λοιπόν σύντομα, πως είμαι γοητευμένη από το περιεχόμενο του λόγου σας και θα σας παρακολουθώ στο εξής με ενδιαφέρον. Έχω ελάχιστο χρόνο να βρω άτομα που ο ηλεκτρονικός τους λόγος με συγκινεί και έχω αφεθεί να με επιλέγουν μόνο δυστυχώς. Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζωρτζίνα, καλώς ήρθατε και ευχαριστώ πραγματικά για τα καλά σας λόγια! Πάντα γράφω κάπου αλλού, κάνω συνέχεια Save, και όταν είμαι έτοιμος το μεταφέρω στα σχόλια, για να το έχω αν χαθεί το σχόλιο. Τώρα λυπάμαι που έχασα το σχόλιο που γράφατε κάτω από τον "Οίκτο"... Λέγομαι Δημήτρης, είμαι Ελληνοαμερικανός με δύο υπηκοότητες, ζω σε ένα χωριουδάκι στα βουνά της Ιταλίας, και παρακαλώ μιλήστε μου στον ενικό.

      Θα είναι χαρά μου να γράφω αναρτήσεις που να σας ενδιαφέρουν και να τιος συζητάμε. Βλέπω μάλιστα από το προφίλ σας ότι σας αρέσει ο Καραγάτσης, οπότε σας προτείνω δύο αναρτήσεις μου: αυτήν:
      Ένας άγνωστος επίλογος γιά το διήγημα Σέργιος και Βάκχος και αυτήν:
      Από τους τρείς, ο δυσκολότερος

      Να είστε καλά και εσείς, και πάλι σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη καλημέρα και καλό ξημέρωμα!
      Να μια φράση που σπάνια έχει κάποιος τη δυνατότητα να σχηματίσει και να κυριολεκτεί!
      Είμαι η Γεωργία σε πρώτη ανάγνωση και η Γιωργίτσα για όλους. Κάποιοι προτιμούν το Τζο και άλλοι το Τζώρτζια και οι πολλοί οικείοι το Γιγίτσα και μερικοί πιο psychedelic το Τζία.
      Κασσαβέτη λένε τον άντρα μου και το δανείστηκα για να φτιάξω τον ηλεκτρονικό χαρακτήρα μου. Τη Georgina μια γυναίκα φίνα! Δεν είναι ψεύτικη η Georgina κι ας κρύβεται πίσω της μια Γιωργίτσα. Όλοι από κάπου ξεκινάμε...
      Κασσαβέτης στα τούρκικα σημαίνει θλιμμένος. Το είχα γυρέψει όταν ερωτεύτηκα τον άντρα μου, που 'χει τα μάτια πληγωμένου θηρίου ίδια με τα δικά μου και τον αγαπώ πολύ. Έχουμε ένα παιδάκι 22 μηνών, το Νικήτα που το όνομά του το διαλέξαμε για να συμβολίζει κάτι επίσης και φυσικά να ταιριάζει με το επώνυμο. Έτσι προέκυψε από τη σύνθεση των λέξεων Νίκη + Ήττα, για να θυμάται πάντα πως για μας τους θνητούς είναι σημαντική η νίκη της ζωής και η ήττα του θανάτου.
      Αυτή την περίοδο αν κάποιος ξέρει αυτά για ΄μένα, ξέρει ήδη πολλά. Τις σκέψεις μου και στιγμές τις ζωής μου τις μοιράζομαι στο μπλογκ που έκανα αρχικά για να αδυνατίσω και τελικά έγινε ένα μπλογκ "δίχως καβάτζα καμιά", μποέμικο σαν την ψυχή μου, που με πάει παντού σαν μαγικό χαλί.
      Θα το κρατήσω όσο με εκφράζει ως έχει γιατί "προφανώς θα αδυνατίσω" για πολλές ανεπάρκειές μου στη ζωή και ίσως δε χρειάζεται πια και τόσο πολύ αυτοαναφορικότητα. Έχουμε γίνει περίπου σαν τον Ροζ Πάνθηρα, που ρουφάει με τη σκούπα του πρώτα τη σκόνη, μετά τα έπιπλα, μετά το δωμάτιο και στο τέλος τον εαυτό του. Ας "αδυνατίσω" να αδυνατίσω αν καταφέρω να κάνω την οικογένειά μου όπως ονειρεύομαι.
      Φυσικά στο εξής και μιας και γνωριστήκαμε και επισήμως, είναι και δική μου επιθυμία να καταργήσουμε τον πληθυντικό.
      Ο Καραγάτσης είναι ο λογοτέχνης που τα βιβλία του δεν μπορώ να τα ξαναδιαβάσω πέρα από την πρώτη ανάγνωση. Τον Καζαντζάκη ας πούμε τον έχω για ευαγγέλιο. Είναι όμως και ένας λογοτέχνης που έγραφε με έντονη θρησκευτικότητα και μου κάνει καλό ο λόγος του γιατί μου δίνει εικόνα θεού. Ο Καραγάτσης όμως είναι ιδέα. Στο μυαλό μου δεν έχει πόδια, χέρια, μύτη, μαλλιά, οτιδήποτε ανθρωπινό. Έτσι άπαξ και τον διάβασα μια φορά το μυαλό μου μετατοπίστηκε και δεν θα τον διάβαζα ποτέ με το προηγούμενο μυαλό μου ξανά. Και δεν τον ξαναδιαβάζω. Του χρωστώ όμως το καινούργιο μου μυαλό!
      Τα διαβάσματα του καθενός έπαψαν να με ενδιαφέρουν όσο άλλοτε. Καλές οι πνευματικές παρακαταθήκες αλλά υπάρχουν άπειροι άνθρωποι που όσο και να γεμίζουν τους τενεκέδες τους με λάδι, τόσο οι ίδιοι παραμένουν τενεκέδες.
      Έχω τη γνώμη πως αυτός ο άνθρωπος που έχει τη γνώση δεν πρέπει να τη μοιράζεται με τους ομοίους του μόνο και να κοντράρεται, που είναι ο λάκκος μέσα στον οποίο πέφτουν όλοι οι σπουδαίοι άνθρωποι. Αυτός που έχει γνώση έχει χρέος να την κοινωνεί με κάθε ευκαιρία σε όλους εκείνους που μπορεί να μην την έχουν και να την επιθυμούν. Να το κάνει αυτό με γλώσσα άμεση, κατανοητή, ζωντανή και με καλότητα για τον άλλο κυρίως. Αυτό θα κάνει τον κόσμο καλύτερο νομίζω.
      Ευχαριστώ θερμά για το καλωσόρισμα. Πήγα στις συγκλονιστικές αναρτήσεις σου και έμεινα εδώ ώρα πολύ. Διάβασα και τη τελευταία σου σχετικά με το ρατσισμό, που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Ήμασταν ανέτοιμοι και ως κοινωνία και ως πολιτεία να υποδεχθούμε μετανάστες. Το θέμα το έχω ζήσει από κοντά σε πολλά περιβάλλοντα και με πληγώνει αφάνταστα η αδικία και η κατάντια και η ασχήμια που είδα, βλέπω και είμαι αποφασισμένη να αλλάξω γύρω μου και μέσα μου.
      Να ευτυχείτε εκεί στο χωριουδάκι σας με την οικογένειά σας, θα τα λέμε στο εξής.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα (αργά-σπέρα), Γεωργίτσα, και σ' ευχαριστώ. Καλά να είσαστε και να χαίρεστε τον Νικήτα σας. Δεν το ήξερα ότι Κασσαβέτης σημαίνει θλιμμένος στα Τούρκικα! Βέβαια, και η Νίκη, και η Ήττα σημαίνουν κάτι το "τελικό" και όσο έχουμε την ζωή τέλος δεν υπάρχει, μόνο μάχες που κερδίζουμε και εκείνες που χάνουμε.

      Εγώ πάντα αδυνάτιζα όταν ήταν δύσκολα τα πράγματα και χόντραινα όταν ήμουν ευτυχισμένος, οπότε και το βρήκα πολύ δύσκολο να χάσω μισό κιλό τα τελευταία 4 χρόνια. Ευτυχώς έχω διαβήτη και ευτυχώς βγήκε ένα καινούργιο φάρμακο για το ζάχαρο που σαν παρενέργεια ρίχνει το βάρος. Έχω χάσει κοντά στα 10 κιλά σε δύο μήνες χωρίς καν να προσπαθώ! Χαράς ευαγγέλια!

      Εγώ πάλι που έχω και εγώ τον Καζαντζάκη πάνω από τον Καραγάτση, μπορώ να διαβάσω βιβλίο του Καραγάτση 10 φορές, και του Καζαντζάκη μια-δυό φορές σε μια ζωή.

      Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και που μοιράζεσαι τις σκέψεις σου, που με βρίσκουν σύμφωνο.

      Καλό βράδυ, και καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Δημήτρη δε θα πω, πως παρόλες τις ενστάσεις μου για τη χρήση φαρμάκων, αν δεν υπάρχει σοβαρή ιατρική ένδειξη, δεν το τσίμπησα το καροτάκι!
      Δεν έχω ακόμα ευτυχώς διαβήτη, αλλά αν δεν χάσω βάρος θα αποκτήσω μελλοντικά. Για την ώρα έχω διαταραγμένη τιμή πρωινού σακχάρου και η φάση λέγεται προδιαβήτης και είναι άμεσα εξαρτημένη κατάσταση με τα κιλά από ότι μου λέει ο διαβητολόγος μου. Ωστόσο αν απελπιστώ θα σου στείλω μήνυμα να μου πεις το φάρμακο να του το αναφέρω!
      Ευχές πολλές!

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή Γεωργίτσα, αυτό θα πει καθυστερημένη απάντηση με χίλια συγγνώμη και πάλι. Δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι συνεχώς όλη την εβδομάδα.

      Ο διαβήτης είναι ύπουλη κατάσταση, και το βάρος, αλλά και η κινητικότητα στον τρόπο ζωής παίζουν κεντρικό ρόλο. Επίσης κεντρικό ρόλο παίζει η κατανόηση της κατ΄λαστασης εκ μέρους του διαβητικού, όπως και η κατανόηση του ρόλου των γιατρών. Στην Ελλάδαέχουμε φετιχ με ιδικότητες, και με συγκεκριμένους γιατρούς που ο καθένας βρίσκει, ενώ, παραδείγματος χάριν δεν υπάρχει στην ιατρική καμία ειδικότητα που να λέγεται "διαβητολόγος": μόνο παθολόγοι και ενδοκρινολόγοι με πείρα από πολλούς διαβητικούς πελάτες. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στα τρία αυτά κείμενά μου:
      Διαβήτης / Ζάχαρο

      Γλύκα

      Άλλο ένα κομμάτι και όχι τσιγκουνιές!


      Φάρμακα βέβαια μόνο με συνταγή γιατρού και ποτέ με προτροπή φίλου ή φαρμακοποιού. Αυτό το οποίο ανέφερα λέγεται Byetta, με ενεργή ουσία exenatide, είναι καινούργιο, περσινό, φρέσκο από έρευνες στην Αμερική, και γίνεται με ένεση (δεν είναι ινσουλίνη).

      Καλή βδομάδα, και συγγνώμη και πάλι για την καθυστέρηση.

      Διαγραφή
  10. Παιδιά συγγνώμη! Αυτό θα πει καθυστέρηση να απαντήσω, όχι αστεία! Από την Τετάρτη μέχρι χτες, Σάββατο βράδυ, 72 ώρες, είχα κοιμηθεί, σαν γάτα, 4-5 ώρες σποραδικά, γιατί ένα πρόγραμμα που έγραψα άρχισε να χρησιμοποιείται εδώ και τρεις εβδομάδες από τους υπαλλήλους στο Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη και Μπαρτσελόνα, και με αυτές τις διαφορές ώρας, όσον αφορά την δική μου ώρα Κεντρικής Ευρώπης (CET), πάμε δουλειά 8 το πρωί, (CET) και τελειώνουμε δουλειά 6 το άλλο πρωί (9 μμ PDT). Και μετά, οι ώρες 6 το πρωί με 8 το πρωί που μένουν είναι και οι μόνες ώρες που μπορεί το σύστημα να είναι off-line για σοβαρές επεμβάσεις. Οι υπόλοιπες επεμβάσεις, "ζωντανές" στο server με remote desktop -και όλα αυτά με το παλιό μόντεμ 56Κ που έχουμε εδώ στο χωριό. Το καλό είναι ότι τώρα συζητάμε να μου εγκαταστήσουνε ένα επαγγελματικό Αμερικάνικο δορυφόρο από την πατρίδα για γρήγορο ίντερνετ πάνω στα κεραμίδια, από όπου, μετά (από τα κεραμίδια), θα μπορώ να κάνω νιάου-νιάου με το προφίλ μου σκιαγραφημένο μπροστά από την πανσέληνο!

    Κοιμήθηκα 14 ώρες, και αμέσως μετά τον καπουτσίνο μου σας απαντώ, με συγγνώμες, και ευγνωμοσύνη για την υπομονή σας, και καλώς ήρθε η Τζωρτζίνα!

    Τελικά μου φαίνεται ότι ο Τζων Μπόη έχει απόλυτο δίκιο όσον αφορά τον νόμο, ο Κώστας και η Μαρία και η Ρία έχουν δίκιο ότι μάλλον κανείς δεν θα το πάρει χαμπάρι, και ο Δήμος έχει δίκιο, ότι μπορεί να το ανακαλύψουν αργότερα, όταν οι λογιστές κατοχής ζητήσουν περισσότερα λεφτά (αν υπάρχουν) και επιστρέψουν στα βιβλία του παρελθόντος. Επίσης έχουν δίκιο όσοι ανέφεραν την ανάγκη λογιστή, περί ανάγκης λογιστού πρώτος λαλήσας ο Δήμος -αλλά τότε θα αρχίσω να πληρώνω από την τσέπη μου την αμοιβή του λογιστή ούτως ή άλλως οπότε χάνεται το νόημα. Και η Roadartist έχει απόλυτο δίκιο ότι όχι μόνο δεν είμαι ο μόνος, αλλά ότι το σύστημα δεν λειτουργεί ούτε σε αυτήν του την πτυχή. Που αλλού λειτουργεί για να λειτουργήσει επί αυτού; Και ο Squarelogic ήδη συνεκφώνησε. Το δε λινκ που έβαλε αξίζει το κλικ στα σίγουρα!

    Προτιμώ την επόμενη φορά που θα κάνω το ταξιδάκι να βρεθώ στο θέατρο σκιών, να πάω ο ίδιος στον κύριο διευθυντά της ΔΟΥ και να του εκθέσω την κατάσταση, και, να διασκεδάσω, σαν να παρακολουθώ κωμωδία ή επιθεώρηση, καθώς θα μου εξηγεί ότι δεν επιτρέπεται η φιλανθρωπία γιατί τότε το κράτος και ο νόμος θα συνεπάγουν ότι για να δηλώνω ότι δέχτηκα να δεχθώ λιγότερο νοίκι πρέπει να είμαι απατεώνας και να κρύβω τι πραγματικά εισέπραξα...

    Πληρώνουμε λίγα Ευρώ να πάμε σινεμά, και πολλά Ευρώ να πάμε διακοπές. Λέγεται κονδύλι ψυχαγωγίας. Γιατί να μην θεωρήσω όποιο πρόστιμο πληρώσω ως κονδύλι για την ψυχαγωγία του να γελάω, μαζί με τους φίλους μου, με τους καραγκιόζηδες που επιβάλουν να δηλώνονται συμβόλαια (μόνο στο Ελλαδιστάν) και μετά να λένε ότι δήλωση εισπραχθέντων δεν πιάνεται γιατί δεν πιστεύουν τον πολίτη. Αυτά τα καραγκιοζλίκια φέρανε την χώρα των ραγιάδων στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και δημιούργησαν την παραοικονομία και το μαύρο χρήμα...

    Και ούτε πρόκειται ποτέ να δεχτώ να "καταγγείλω" επισήμως τους ενοικιαστές μου ότι δεν πλήρωσαν τα συμφωνηθέντα, μια και εγώ τους το επέτρεψα εφ' όσον δεν είχαν να πληρώσουν. Αυτό είναι μεταξύ των ενοικιαστών μου και εμού, αφορά χρήματα δικά μας, όχι του κράτους, και το κράτος του Ελλαδιστάν να πάει να πηδηχτεί, και ότι μου κοστίσει αυτό, να βγει από το κονδύλι ψυχαγωγίας.

    Καλή Κυριακή σε όλους! (τέντωμα-χασμουρητό- καπουτσίνο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.