Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Εξεταστικά...

Ήταν ένα μικρό καράβι...
...και τότε ρήξανε τον κλήρο,
να δουνε ποιός, ποιός, ποιός θα φαγωθεί!
οε, οε, οε, ο-έ!


Με γειά η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια!
Με κυβέρνηση 162 ψήφων ψηφίσανε "Υπέρ" οι 156.


Αμ ο άρτος και τα θεάματα δεν σταματούνε ποτέ!
Ακόμα κι' όταν ο άρτος είναι οι δικές μας οι σάρκες,
εφ' όσον δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να φαγωθεί.


Όσο για θεάματα, το τσίρκο αριβάρισε,
κι' έστησε τέντα με παρουσιάστρια την Ζωή για το κυνήγι μαγισσών!
Και όμως... είναι τόσο απλό, και χωρίς εξεταστική επιτροπή. Φταίνε εκείνοι που έβαλαν την Ελληνική οικονομία στην Ευρωζώνη το 2002 κλειδώνοντας το κοινό νόμισμα και το κοινό κόστος ζωής στην αγορά χωρίς να φροντίσουν να είναι και οι μισθοί στα επίπεδα της υπόλοιπης ενιαίας αγοράς και νομίσματος.
Από την στιγμή που ο καταναλωτής πληρωνόταν μισθούς και συντάξεις στο 1/3 με 1/5 των αντίστοιχων καταναλωτών της υπόλοιπης αγοράς της Ευρώπης, πως ήταν δυνατόν να περιμένει κανείς ότι δεν θα έχτιζε τρομερά χρέη η οικονομία της Ελλάδας; Άσε που είχε φροντίσει από το 1981 το ΠΑΣΟΚ να έχουμε ένα χρέος τόοοοσο πριν μπει καν ο καινούργιος αιώνας. Από το 2002 ως το 2009 η ζωή στην Ελλάδα ήταν τρεις με πέντε φορές πιο ακριβή από την αντίστοιχη ζωή στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Πως ήταν δυνατόν να περιμένει κανείς ότι δεν θα υπήρχε φοροδιαφυγή και πλιάτσικο, και όποιος προλάβει τον κύριον είδε πριν βαρέσει το κανόνι;
Από το 2009 και μετά, ότι και να είχανε κάνει, το μοιραίο είχε ήδη επέλθει. Από την στιγμή που μπήκαμε στην Ευρωζώνη το 2002 με μισθούς 30% του πόσο έπρεπε να είναι, τι να εξετάσει τώρα η επιτροπή; τον αφαλό της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.