Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Παρόντες











Απών ο Γιάνης (στην Αίγινα με την φάμιλυ), απούσα η Ραχήλ (που μέχρι την ψηφοφορία έβγαζε φωτιές από τα ρουθούνια και τα αυτιά για ΟΧΙ). Απώντες και άλλοι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Μακάρθυ (επίσης γνωστή ως Ζωή Κωνσταντοπούλου) εξευτέλισε και ύβρισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο δια της στρατηγικής του να ανεβάσει εαυτόν σε επίπεδα μάρτυρα, ή ηρωίδας, της Ιστορίας, και να κατεβάσει τους συναδέλφους της σε επίπεδα πολύ χαμηλά για το υψηλό της ήθος και πατριωτισμό. Πάντως, δεν ψήφισε ΟΧΙ. Εδήλωσε "παρών". Συγγνώμη, "παρούσα" (Έτσι είπε: "Παρών. Παρούσα").

Από το ΣΥΡΙΖΑ, οχτώ παρών, εφτά απών, και δύο ΟΧΙ. Δηλαδή 17 ΟΧΙ, εκ των οποίων μόνο δύο είχαν την σπονδυλική στήλη να το πουν το ΟΧΙ. Άσε τους άλλους που ψήφισαν ΝΑΙ και μετά υπέγραφαν χαρτιά με εξηγήσεις, ναι μεν αλλά. Όπως πάντα έλεγα στο παιδί μου καθώς μεγάλωνε, "Κώστα, δεν υπάρχει ουδετερότητα. Μην κάνεις ποτέ το λάθος να πιστέψεις στην ουδετερότητα. Η Ελβετία είναι ουδέτερη επειδή κρατάει ολωνώνε τα λεφτά. Όποιος άλλος σου πει ότι είναι ουδέτερος, σε οτιδήποτε, ή σου κρύβει την πραγματική του θέση, ή είναι δειλός και τρέμει σαν ζελέ. Νά 'χεις πάντα γνώμη. Μην πιστέψεις ποτέ ότι μπορείς να είσαι ουδέτερος, όσο και να σε πονάει το να πρέπει να πάρεις θέση".

Η Ραχήλ επέλεξε την αφάνεια της απούσας, στην ανωτερότητά της. Αλλά η Κωνσταντοπούλου, είμαι σίγουρος ότι φεύγει από το προεδρείο της Βουλής, ίσως την Δευτέρα, ίσως μέχρι τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι δυνατόν βουλευτής, και πρόεδρος της Βουλής να μιλήσει όπως μίλησε για τις συμφωνίες που καλείται να στηρίξει αυτή η κυβέρνηση, και να συνεχίσει στον ρόλο του προέδρου της Βουλής επί αυτής της κυβέρνησης που καλείται να επιτελέσει τα όσα εκείνη θεωρεί τόσο ανθελληνικά. Θα είναι σκάνδαλο το να συνεχίσει στην θέση της. Δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην ομιλία της στην Βουλή, μου θύμισε τον Εισαγγελέα της Νέας Ορλεάνης Τζιμ Γκάρισον, που το 1969 έφερε σε δικαστήριο την μοναδική δίκη που έγινε ποτέ σε σχέση με την δολοφονία του Τζων Κέννεντυ. Κατηγόρησε ένα μέλος της αριστοκρατίας της Νέας Ορλεάνης, τον Κλαίη Σω, σαν συνωμότη στην δολοφονία του προέδρου. Πριν προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο Σω ήταν ένοχος συνωμοσίας, έπρεπε πρώτα να αποδείξει ότι υπήρξε συνωμοσία, κάτι που το είχε πρόσφατα αποκλείσει η Επιτροπή Γουώρεν της οποίας το πόρισμα ήταν πως ο Λη Χάρβη Όσβαλντ έπραξε μόνος του και ότι δεν υπήρχε συνωμοσία.

Θα θυμάστε την ιστορία από την ταινία JFK του Όλιβερ Στόουν (μεγάλου υποστηρικτή του Αλέξη Τσίπρα), με τον Κέβιν Κόστνερ στον ρόλο του Γκάρισον. Ίσως να θυμάστε ότι στο τέλος της αγόρευσής του, μπροστά από ένα έκπληκτο δικαστήριο, ενόρκους και ακροατήριο που είχαν αρχίσει να γελάνε αμήχανα, κατηγόρησε ότι στην συνωμοσία είχαν πάρει μέρος η CIA, το FBI, η Κούβα, ο Κλεή Σω, ο αντιπρόεδρος Τζόνσον των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλοί άλλοι.

Ο Τζιμ Γκάρισον έχει μείνει στην ιστορία σαν φαιδρό πρόσωπο, όπως θα μείνει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά από την ομιλία και συμπεριφορά της στην Βουλή των Ελλήνων την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 11 Ιουλίου 2015. 

Κατά τά άλλα, 251 ΝΑΙ, 32 ΟΧΙ, 8 Παρών και 7 απόντες/απούσες.

Τώρα πάμε πάλι στις Βρυξέλες να παρακαλέσουμε.






...λέτε ο Όλιβερ Στόουν να γυρίσει ταινία την ζωή του Αλέξη μας;
...και για να λέγεται το σωστό: Ο Μεϊμεράκης, καταπληκτικός. Τον Αλέξη τον έκανε βούτυρο και τον άλειψε σε φρυγανιά.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.