Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Χίλιες!










Κι' έτσι, σήμερα, Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015,
1.975 ημέρες από την πρώτη ανάρτηση της Κυριακής, 7 Φεβρουαρίου του 2010,
η Αποθηκούλα Σκέψης κλείνει
1.000 Αναρτήσεις
:-)
Πάνω από 800.000 λέξεις, 2.000 σελίδες... συν φωτογραφίες...


Το αγαπημένο μας χιλιάρικο δάνεισε την εικόνα του, πάνω-πάνω, για το γεγονός.
Τω καιρώ εκείνω είχαμε φτάσει να έχουμε και δεκαχίλιαρα.
Σκεφτείτε ότι το 2002 δεκα χιλιάδες δραχμές ήταν κάπου 28 Ευρώ...
Δηλαδή, την περασμένη βδομάδα, κάθε Έλληνας επιτρεπόταν να τραβήξει από τα ΑΤΜ πάνω από 20.000 δραχμές την ημέρα!


7.775 σχόλια, εκ των οποίων τα 4.258 δικά σας.
Τα πρώτα χρόνια απαντούσα σε περισσότερα από ένα σχόλιο με ένα δικό μου,
και γι' αυτό τα δικά μου φαίνονται λιγότερα από τα δικά σας, αλλά πάντα απαντώ σε όλους.




Πως να εορτάσω την χιλιοστή ανάρτηση... Μου φαίνεται ότι μπορώ να την χρησιμοποιήσω για να μοιραστώ γεγονότα από την προσωπική ζωή, τα οποία δεν τα ανάρτησα την περασμένη εβδομάδα μιά και δεν δινόντουσαν οι μέρες για προσωπικά καλά νέα.
Μετά από δυόμιση χρόνια με την Αμέρικαν, όπου έφτασε κυβερνήτης, ο Κώστας άρχισε να πετάει για την Γιουνάιτεντ τον Ιούνιο. Η πρώτη του υπερατλαντική πτήση, που την περίμενε και την ονειρευόταν όλη του την ζωή, 24 χρόνια, από τότε που πρωτοπέταξε Βοστώνη-Αθήνα σε ένα 747 όταν ήταν 3 μηνών, ξεκίνησε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 από το τρίτο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, το Νούαρκ, καθώς πιλοτάρισε ένα Μπόινγκ 767-400 με 280 επιβάτες από το Νούαρκ στην Βενετία!
Δέκα χρονών με το σκάνερ του στο μπαλκόνι μας στην Μασαχουσέτη άκουγε τις συνομιλίες των υπερατλαντικών πιλότων που έφταναν ή έφευγαν από τις ΗΠΑ. Τώρα ήταν ένας από εκείνους, στα 11.000 μέτρα, και ίσως κάποιο παιδί, από κάποιο μπαλκόνι άκουγε εκείνον. 









Έφυγα από το Σαν Μπενεντέτο πέντε το πρωί της Δευτέρας 29/6, με την κόκκινη αδελφούλα --το παλιό μας τζιπ 21 ετών μέσα στο οποίο πήγαινε νηπιαγωγείο στην Μασαχουσέτη, και στις οχτώ ήμουνα έτοιμος στο αεροδρόμιο της Βενετίας. Ο Κώστας προσγείωσε το 767-400 του στις 08:48, σε μία προσγείωση βελούδο που πήρε συγχαρητήρια και από τις αεροσυνοδούς και από τους επιβάτες. Μετά βγήκε με τον κυβερνήτη από τα διαβατήρια, άλλος ένας πιλότος υπερατλαντικών wide-body, heavy αεροπλάνων... και περάσαμε την μέρα μαζί στην Βενετία.



















Όμως, η πρώτη του υπερατλαντική δεν ήταν ο πρώτος του ωκεανός. Ο πρώτος του ωκεανός ήταν ο Ειρηνικός, δηλαδή έν τρίτον του Ειρηνικού, καθώς δυό εβδομάδες νωρίτερα είχε κάνει το πρώτο του ταξίδι. Τέσσερεις μέρες, Χιούστον του Τέξας - Λος Άντζελες -Μάουι της Χαβάης - Σαν Φρανσίσκο - Χιούστον, πιλότος σε ένα Μπόινγκ 757-300!













































Και το περασμένο Σάββατο, μιά μέρα πριν το πάρτι της πέμπτης Ιουλίου στην Αθήνα, είχαμε εδώ στο χωριό, στον κήπο μας, το παραδοσιακό μας πάρτι της τετάρτης Ιουλίου, με 15 άτομα οικογένεια και φίλους, κάτω από την σημαία που κυμάτιζε πάνω από το σπίτι μου στην Μασαχουσέτη στην παραλία στον ωκεανό για χρόνια πριν την πάρω μαζί μου... Έφτιαξα 22 cheeseburgers και 21 hot dogs!



































Νά 'μαστε καλά, να τα λέμε!











12 σχόλια:

  1. Να το χαίρεσαι το παλικάρι Δημήτρη.
    Και στις 10.000 αναρτήσεις.
    Και του χρόνου να δοκιμάσουμε κι εμείς τζίζμπεργκερ.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε αρχές Ιουλίου και την τετάρτη θα φάμε τσηζμπέργκερς και χοτ ντογκς που δεν έχετε ξαναφάει :-) Που και που μουρμουρίζουμε και τον εθνικό ύμνο καθώς τρώμε! Σας περιμένουμε! (ο εθνικός ύμνος δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά έχω ωραία φωνή)

      Για τις 10.000, να τις προσπαθήσω :-)

      Όσο για τον Κώστα μας, τι να πω! σ' ευχαριστούμε :-)

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Να'στε παντα καλα ,Δημητρη, να γιορταζετε και να μοιραζεσαι τα ομορφα μαζι μας. Τον γιο σου για αλλη μια φορα τον ζηλεψα. Ευχομαι παντα να βρισκει χαρα στη δουλεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ αγαπητή μου Scarlett! Όσο για το πιλοτάρισμα και τους προορισμούς, εγώ να δεις πως ζηλεύω :-) Μπράβο του, τα κατάφερε, και όπως λέει δεν θα δουλέψει μιά μέρα στην ζωή του! Δουλειά είναι αυτό;;; Νά 'σαι καλά!

      Διαγραφή
  3. Δημήτρη καλημέρα

    Σε χαίρομαι για την πληρότητα σου ,να είσαι πάντα καλά ,καθώς επίσης η κ Μαργαρίτα και ο καπτάν Κώστας με καλές πτήσεις και γνώσεις .

    καλή συνέχεια

    Ν .Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά' σαι καλά, αγαπητέ Νικόλα, καλησπέρα! Σ' ευχαριστώ γι' αυτά τα λόγια, και σ' ευχαριστούμε για τις ευχές. Καλή συνέχεια σε όλους μας.

      Διαγραφή
  4. Popopopo χαμπουγκερς!!!!!! :) Νοστιμότατα ωραία!!!!
    Να είστε πάντα καλά κ ευτυχισμένοι. Τον Κώστα να τον βλέπεις πάντα τόσο χαρούμενο και πετυχημένο.
    Να του πεις να έρθει διακοπές και στην Ελλάδα και να επιλέξει ένα νησί πιο άγονο, πιο παρθένο, π.χ. Κουφονήσια, ή και τους Παξούς που ανέρτησα σήμερα.

    Καλές αναρτήσεις, αν έχουμε ίντερνετ :) θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλες ντομάτες και μεγάλα κρεμμύδια, για να κόβονται σαν ρόδες στην διάμετρο του ψωμιού. Τυρί φέτες αμερικάνικο. Και κιμάς από αγελάδα του Φρανσέσκο που ξέρουμε και τι έτρωγε! Στοκ κιμά, αλάτι, πάπρικα, κέητζαν, αυγά και τριμμένο παξιμάδι, και δυνατή φωτιά! Τα χοτ ντογκς έπρεπε να είναι 100% βοδινό αλλά δεν υπάρχουν εδώ. Τούτα όμως είναι τα καλύτερα που βρήκαμε (...Γερμανικά) και δεν καταλαβαίνεις την διαφορά. Κέτσαπ Χάινζ και μουστάρδα Φρέντσες (Αμερικάνικη) Έλα και σύ του χρόνου!

      Ιντερνετ να έχουμε και νά 'μαστε καλά :-)

      Διαγραφή
  5. Εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την οικογένεια σου πάντα να είσαι καλά να τον καμαρώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε Φάνη! Νά ΄σαι καλά! ..νά 'μαστε όλοι καλά, μέρες που περνάμε...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.