Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Τελεσίγραφα






ΟΧΙ, Αλέξη!





Αυτό είναι καλό! Ένα ισχυρό ποσοστό είτε του ΟΧΙ είτε του ΝΑΙ ήταν το ζητούμενο, όπως είχα γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση. Το ποιο από τα δύο δεν έχει πολύ σημασία γιατί η ερώτηση ήτανε λάθος ούτως ή άλλως. Αυτό που έχει σημασία είναι πως δεν μπλέκουμε με μιά-δυό ποσοστιαίες μονάδες. Επίσης είναι καλό γιατί τώρα άρχισε ανοιχτά η ΝΔ να ζητά από τον Σαμαρά να παραιτηθεί ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!! Γι αυτό και μόνο άξιζε το 61% ΟΧΙ!

Εγώ είμαι ευχαριστημένος για οτιδήποτε 60% και πάνω, γιατί απομακρύνει την ιδέα εμφυλίου.

Τώρα, το ότι είναι ΟΧΙ, φέρνει μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη: Ή θα κερδίσει προσωπικά ο Τσίρπας, οπότε πρέπει να του φιλήσουμε τα πόδια όλοι, ή θα κερδίσει η Μέρκελ, οπότε με άλφα ή βήτα τρόπο θα την πληρώσουμε ακριβώτερα από ποτέ. Μένει να δούμε αν η Ευρώπη θα επιτρέψει στον εαυτό της να χάσει το παιγνίδι και να ανοίξει τις πόρτες σε όλους τους διαμαρτυρόμενους.

Η πραγματικότητα θα είναι στο τέλος, όπως πάντα, πιο παράξενη από οποιαδήποτε φαντασία.

Πάντως...

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός τελεσίγραφου και μιάς τελικής προσφοράς;
- Το τελεσίγραφο δίνεται οποιαδήποτε στιγμή και λέει "ή κάνεις αυτό, ή σε τιμωρώ".
- Η τελική προσφορά είναι η τελευταία προσφορά την οποία επιτρέπει ο χρόνος πριν κλείσει μία διαπραγμάτευση.
Μετά από 5 μήνες διαπραγματεύσεις (που οι του ΣΥΡΙΖΑ τις τραβούσαν επίτηδες για να τις φέρουν στο Αμήν), ο χρόνος είχε τελειώσει και δεν χωρούσαν άλλες εξελίξεις.
Γιατί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε την τελική προσφορά σαν "τελεσίγραφο";
Απλό: Ποντάρισε ότι όσοι Έλληνες δεν μπορούσαν να κάνουν αυτόν το λεπτό διαχωρισμό θα ψήφιζαν "Όχι!" όπως είναι και η ιδιοσυγκρασία του έθνους.
Έτσι σπέρνουν διχόνοια οι τσαμπουκόβιοι που σφετερίζονται το όνομα της Αριστεράς σαν μανδύα για τις προσωπικές φιλοδοξίες τους.
Οι Ευρωπαίοι δεν έδωσαν κανένα τελεσίγραφο. Ο Τσίπρας έπλασε το δικό του τελεσίγραφο και το πλασάρισε στον Ελληνικό λαό.
Και το αποτέλεσμα;
Μέχρι στιγμής, μιά τρύπα στο νερό.

Πως θα το ερμηνεύσουν αυτό στην Ευρώπη και πως θα αντιδράσουνε; Ο Τσίπρας θα πάει να ζητήσει συμφωνία και εκείνοι θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται από την αρχή επί καινούργιων και χειρότερων βάσεων, όταν είναι έτοιμοι. Αυτό θα γινότανε τελικά, ότι και να έβγαζε το δημοψήφισμα.


***


Και από τον ξένο τύπο :-)
Συγκεκριμένα, την τοπική έκδοση μιάς επαρχιακής μας εφημερίδας...
Από την περασμένη Τετάρτη.

Μόλις τώρα κατάφερα να βρω κόπια 'δω πάνω. Ανησυχούσα γιατί συνεντεύξεις από το τηλέφωνο με τα Ιταλικά μου... ένας θεός ήξερε τι θα έγραφε ο δημοσιογράφος ότι είπα. Την περασμένη φορά που μου είχε πάρει συνέντευξη ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος πριν μήνες για κάτι άλλο, του είχα πει ότι έζησα 18 χρόνια στις ΗΠΑ και ότι ζω 7 χρόνια στο Σαν Μπενεντέτο, και είχε γράψει ότι ζω 18 χρόνια στο Σαν Μπενεντέτο και παίρνω σύνταξη από τις ΗΠΑ. Ανησυχούσα τι θα έγραφε τώρα για πράγματα πολύ πιο πολύπλοκα... Και έγραψε ότι είμαι εδώ 8 χρόνια, σωστά, αλλά ότι ήμουνα σκηνοθέτης στην Αμερική. Αμ θά 'θελα, αλλά λυπάμαι, δεν ήμουνα. Ιδέα δεν έχω από που το βρήκε αυτό να το γράψει. Τουλάχιστον αυτά που είπα για το δημοψήφισμα τα έγραψε μέσες άκρες όπως τα εννοούσα. Πάλι καλά.

Για να μην μεταφράζω, βασικά είναι τα ίδια που γράφω κι εδώ τόσο καιρό...
και με κλικ μεγαλώνει για όποιους διαβάζουν Ιταλικά ;-) Αν είναι μικρή η οθόνη, το jpg είναι μεγάλο αν το κατεβάσετε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.