Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Δισεκατομμύρια


Καθώς δέκα εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής τους για να κουμαντάρουνε το καινούργιο μνημόνιο για το χρέος τους των 340 δισεκατομυρίων Ευρώ, οι ΗΠΑ ξοδεύουν περίπου 360 δισεκατομμυρια Ευρώ (400 δισεκατομμύρια δολάρια) για 2,457 αεροπλάνα F-35 σαν κι αυτό. Η ζωή του προγράμματος των αεροπλάνων F-35 θα κοστίσει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.
Έχει μείνει κανείς που πιστεύει ότι το είδος του ανθρώπου είναι τίποτα παραπάνω από ένα καρκίνωμα στην επιφάνεια ενός ασήμαντου βράχου που περιστρέφεται γύρω από ένα μικρό άστρο χαμένο στην μεγαλειότητα του Κόσμου;
Θα έχει ίσως κάποια αξία για όποιον κάποτε στην απεραντοσύνη του χρόνου το ανακαλύψει, ότι ...κάπου υπήρξε ένα είδος που ονειρεύτηκε, δημιούργησε πνεύμα αλλά δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει τις αξίες αυτές για να αγκαλιάσει την φύση που του έδωσε ζωή, και να επιβιώσει.
2 σχόλια:

 1. Ακριβώς έτσι Δημήτρη.
  Καρκίνωμα με διπολική διαταραχή. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η τιμωρία μας είναι ότι έχουμε αρκετό πνεύμα για να μπορούμε ρίχνουμε στιγμιαίες ματιές στο μεγαλείο της ύπαρξης, στο σύμπαν, αρκετό πνεύμα για να καταλάβουμε τι μας έδωσε η φύση και πως το κλωτσήσαμε... ότι σαν είδος δεν καταφέραμε να αγκαλιάσουμε την φύση, την ζωή. Αντ΄αυτού εφηύραμε χρήματα, κυβερνήσεις, όπλα, όπλα... όπλα. Και αλλάζουμε την βιόσφαιρα η οποία μας γέννησε και στην οποία ζούμε έτσι ώστε σύντομα δεν θα μπορούμε να επιζήσουμε ούτε βιολογικά.

   Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.