Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Εθνικά










Το να καταλάβει κανείς ότι οργανισμοί σαν το mega, το σκάι και λοιπά προπαγανδίζουν χυδαία δεν είναι δα και δύσκολο αν είναι ο ακροατής πάνω από έξι ετών. Για να καταλάβει κανείς ότι η ΝΕΡΙΤ δεν ξανάγινε ΕΡΤ αλλά έγινε ΣΥΡΙΖΙΤ, εντάξει ίσως πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερος για να το καταλάβει, πες 12 χρονών. Τα επικίνδυνα είναι τα μέσα ενημέρωσης που έχουν πολύ σκεπτικό πίσω τους και πολύ "τέχνη", και χρειάζεται σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι κάνουν προπαγάνδα και σερβίρουν τόση παραπληροφόρηση όσο οι άλλοι. Παραδείγματος χάριν The Press Project.

Η εφημερίδα και ιστοσελίδα Αυγή, παραδείγματος χάριν, είναι για τους ντιπ συριζαίους. Για εκείνους των οποίων το "Ουγκ!" διαφέρει από των χρυσαυγιτών μόνο στην προφορά (οι χρυσαυγίτες προφέρουν με περισσότερη έμφαση το "γκ" από το "Ουγκ!" ενώ οι συριζαίοι της Αυγής λένε πιο ανοιχτά και παρατεταμένα το "ου").

Χρειαζόταν μιά "Κρυφή Αυγή", The Press Project, για να πιάσει εκείνους που μπορούν να συλλαβίσουν λέξεις ολόκληρες ή και να φτιάξουν προτάσεις.

Έχω την τιμή να βρίσκομαι συνεχώς στο press project, σε ένα από τα ανοιχτά tabs του browser μου, γιατί έχουν την τεχνολογικά και σχεδιαστικά καλύτερη Live ροή ειδήσεων (η "τέχνη" που λέγαμε). Κι έτσι διαβάζω πολλά άρθρα τους (αφού πρώτα φορέσω μια χειρουργική μάσκα που να φιλτράρει προπαγάνδα από το αναπνευστικό σύστημα).

Ένα άρθρο που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν αυτό (κλικ), μία από τις λιγότερο κεκαλυμμένες προσπάθειες του συγκεκριμένου μήντια να προπαγανδίσει προς κατευθύνσεις υπνωτικές που να θυμίζουν ευθέως Αυγή.

Η στάση των δανειστών αποτιμάται από την κυβέρνηση "διεθνές έγκλημα", λένε. Και συνεχίζουν: "Η εμφατική ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο και η πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλης, Ζωής Κωνσταντοπούλου να αποστείλει επιστολή στον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, αποτελούν – όπως δείχνουν τα πράγματα- την συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιδράσει απέναντι στην επιλογή των λεγόμενων «θεσμών» να …τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό για την ψήφο του, στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής!"

Το ότι το γράμμα της Ζωίτσας στον Σουλτς ήταν τρομερή απρέπεια, δεν ήταν η θέση της να το στείλει, μόνο το υπουργείο εξωτερικών μπορούσε να στείλει επικοινωνία στον Σουλτς, ή το σώμα Ευροβουλευτών, και το ότι στο εξωτερικό μόνο ως γελοιότητα θα θεωρηθεί τέτοιο γράμμα από την θέση που κατέχει η Μακαρθική Ζωή, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει την εσωτερική κατανάλωση χαζόχορτου. Αλλά το άρθρο προχωρεί στο να πληροφορεί τον αγνό και δημοκρατικό λαό της Ελλάδας ότι οι "θεσμοί", τους οποίους ο πρωθυπουργός παρακαλάει γονατιστός για δανεικά αυτή την στιγμή, θέλουν να "τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό". Δηλάδή, αν αποτύχει ο Αλέξης θα είναι μόνο επειδή οι κακοί θεσμοί θέλουν να μας τιμωρήσουν που κάναμε δημοψήφισμα και είπαμε ΟΧΙ. Νομίζω τέτοιου είδους άρθρα χαλάνε το στυλ του press Project γιατί η μυρουδιά τους θα πρέπει να γίνεται αντιληπτή και από δεκατετράχρονα.

Όμως ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον άρθρο είναι αυτό εδώ (κλικ), όπου το Press Project, ειρωνικά αναφέρεται στον Καραμανλή (τον μικρό) και γελάει που βγήκε και έκανε δήλωση υποστηρίζοντας το ΝΑΙ, αλλά στέκεται, το άρθρο, σε μία λεπτομέρεια της δήλωσης του Καραμανλή: Γράφει, "Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής έκανε τηλεοπτικό διάγγελμα υπέρ του «Ναι», Είναι πώς παρουσίασε την επιλογή αυτή, ως θέμα «εθνικής ασφάλειας». Γιατί άραγε;"

"Γιατί άραγε", ρωτάει το άρθρο. Γιατί αναφέρθηκε σε θέμα εθνικής ασφάλειας αν δεν ψηφίσουμε ΝΑΙ;

Για να το αποκωδικοποιήσει κανείς αυτό χρειάζεται να είναι πάνω από 55 χρονών ώστε να ήταν ζωντανός και να καταλάβαινε τι συνέβαινε το 1967.

Ο Καραμανλής συνέδεσε το ΝΑΙ με εθνική ασφάλεια, επειδή, το ΟΧΙ πιο εύκολα θα έφερνε έξοδο από το Ευρώ, και συνεπαγόμενη έξοδο από την κάλυψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα θα άφηνε την χώρα ανεξάρτητη, μικρή, χρεοκοπημένη, σε εσωτερική ταραχή, και πολύ εύκολη για καινούργιο πραξικόπημα (ή ακόμα χειρότερα, υποτραπέζια εγκαθίδρυση ανδρείκελων) κατευθυνόμενο από δυσμάς για να αναχαιτίσει την ανατολική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Γκε-γκε;;;

Ήδη η δημοκρατική μας κυβέρνηση γλύφει τον Πούτιν για να περάσει τον αγωγό του από την Τουρκία στα Σκόπια (και τον αγωγό και την συμμετοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τα είχε αποκλείσει ο Καραμανλής επί πρωθυπουργίας του). Αν δεν είμαστε πια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και καθώς θα θέλει ο ψεκασμένος να διαφυλάξει ο στρατός του το εσωτερικό, και θα θέλουν οι Τούρκοι να βοηθήσουν τα ξαδέλφια τους τους Έλληνες όπως ήδη το πρότειναν... όταν θα παρακαλάμε την Ρωσία για επενδύσεις και την Κίνα για ρύζι, και θα έρχονται πρόσφυγες με την σέσουλα, θα κάτσει άραγε άπραγη η στρατηγική πλευρά της Δύσης; Ή θα είναι 1967 all over again, 21st century version; Αυτό ίσως να εννοούσε ο μικρός. Τόσο δύσκολο είναι ΝΑΤΟ πιάσει κανείς;

Αλλά το άρθρο που διάβασα στο Press Project το οποίο παρουσιάζει σε όλη του την μικροπρέπια το Ελληνικό Πνεύμα και παραδειγματίζει το Αριστερό Μίσος το οποίο εκτοξεύεται κατά οποιουδήποτε ζει καλύτερα από εκείνους ήταν αυτό εδώ (κλικ).

Ένα ζευγάρι νιόπαντρο πήγε διακοπές "μιάς ζωής" με σχέδια για Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Καραϊβική. Μπήκανε τα controls, δεν λειτουργούσαν οι κάρτες τους και ξέμειναν από χρήματα στην Νέα Υόρκη, όπου τους βοήθησε η τοπική Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία και ένας Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος.

Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς, πως "ανακάλυψε" την ιστορία αυτή το Ασσόσιέητεντ Πρες, πόσο λογικό ήτανε να φύγουν Έλληνες διακοπές εν μέσω τέτοιας πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας... πόσοι άλλοι βρέθηκαν στην θέση τους... κλπ... Αλλά. Το Press Project δεν στάθηκε τόσο σε αυτά όσο στην Αριστερή φρενίτιδα του να καταγγείλει τους πάντες για ανθελληνικές και αντιλαϊκές πρακτικές:

Ο δημοσιογράφος άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα λέγοντας ότι το ζευγάρι αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό του μέσου Έλληνα γιατί ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να ονειρεύεται τέτοιες διακοπές (άρα ήταν γερμανοτσολιάδες που καταπιέζουν το προλεταριάτο με τις υψηλές τους αποδοχές; τι εννοεί;). Φρίκιασε ότι τέτοιο ταξίδι δεν μπορεί να προετοιμαστεί με ένα χρόνο οικονομίες γιατί , υπολόγισε ο δημοσιογράφος πρόχειρα, ότι θα κόστιζε 10.000 Ευρώ και τέτοια λεφτά δεν μπορούν να μαζέψουν, λέει, Έλληνες. Και άλλα πολλά, που σε οποιοδήποτε νηφάλιο και μη φανατικό κεφάλι προτείνουν έναν απαράδεκτο βαθμό απλού μίσους από μέρους του δημοσιογράφου.

Κατ' αρχάς τέτοιο ταξίδι είναι κοντύτερα στα 15-20.000 δολάρια, αλλά, κύριε δημοσιογράφε, τι σε νοιάζει εσένα που και πως βρήκαν οι άνθρωποι τα λεφτά; Μπορεί να βάλανε όλες τους τις οικονομίες και να υπολογίζανε και σε μελλοντικό φέσι πιστωτικών καρτών. Εσένα τι σ' ενδιαφέρει; Πρέπει δηλαδή ο κόσμος να ρωτάει την Συριζαϊκή Λαϊκή Επιτροπή Προτόκολου Αρμόζουσας Σμεριφορας Πολιτών για να πάρει την άδεια; Τι σόι δημοσιογραφία που εμπνέει μόνο μίσος και διχόνοια!!!

Στο κάτω κάτω, το Αγγλικό άρθρο στις ΗΠΑ απλά έδειξε πως ταξιδιώτες από την Ελλάδα που είπαν να κάνουν ένα ταξίδι σαν εκείνα που το δυτικό αναγνωστικό κοινό κάνει κάθε χρόνο, βρεθήκαν χωρίς χρήματα λόγω των προβλημάτων της Ελλάδας και τους βοήθησε η εκκλησία τους και οι φίλοι τους. Πουθενά στο αρχικό άρθρο του AP δεν επετέθηκε κανείς στον αγαπητό σου ηγέτη. Εσύ που μόνο μίσος έχεις μέσα σου για όσους είναι καλύτερα από εσένα, τι επιτίθεσαι; Βρήκες τι δουλειά κάνανε τα παιδιά, και τι λεφτά είχανε. Πόθεν έσχες δεν τους απαίτησες να σου δώσουνε, έτσι για να είναι δημοκρατικοί και αξιοπρεπείς;

Δημοψήφισμα-ξεδημοψήφισμα, με το Αριστερό Μίσος και την τύφλα, δεν θα έχει η κοινωνία καλά ξεμπερδέματα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.