Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σωστά...




Αυτός ο άνθρωπος γέρασε πολύ σε λίγους μόνο μήνες... Αλλά κρατάει ακόμα. Μπράβο του.





Ο Τσίπρας φέρεται να είπε: «Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια "iou" αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής»

Σωστά...

Είναι πολύ ωραίο να λέμε ότι έπρεπε να έχουν Plan B, χωρίς να λέμε συγκεκριμένα τι μπορεί να ήταν αυτό, ή αν ακόμα ίσως είχαν αλλά δεν τους βγήκε, και γιατί.

Το λυπηρό είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά δεν εξηγούν ΑΚΡΙΒΩΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, πως; (και πως αυτά θα ταίριαζαν στην δημοκρατική πλειοψηφία της Ελλάδας --εκτός κι αν τα επέβαλαν με την δικτατορία του προλετατριάτου, τρομάρα τους) Εκτός βέβαια αν εσείς θέλετε, τώρα το εθέλετε, αλλά το "πως" έχει την υποχρέωση ο Τσίπρας να το βρει για σας, κι αν δεν το βρει φταίει εκείνος. Όχι, προς θεού, ότι λέτε εσείς μπούρδες που δεν γίνονται.

Θέλετε ρήξη, μανάρια μου. Θαυμάσια. Και ποιό είναι το δικό σας σχέδιο, με συγκεκριμένες ενέργειες για μετά την ρήξη; Έχετε την παραμικρή ιδέα ή απλά σας αρέσουν τα ποιηματάκια και τα τσιτατα;

Τον εκβιασμό τον βλέπω κι εγώ. Την άρση εθνικής κυριαρχίας την βλέπω κι εγώ. Αλλά σαν τον πρωθυπουργό που εκλέξατε, εναλλακτικές με συγκεκριμένα βιώσιμα, ρεαλιστικά σχέδια, δεν ακούω, πέρα από γκρίνια.

Θέλετε να μείνουμε στο Ευρώ χωρίς μνημόνιο και άνευ όρων με άπλετα μετρητά δανεικά χωρίς ημερομηνία επιστροφής και χωρίς τόκους, και διαγραφή χρέους; Υπέροχα. Τώρα τραβήξτε το άλλο το κορδονάκι που έχει και κουδουνάκια επάνω.

Όταν διαγράψανε τα χρέη της Γερμανίας η Γερμανία είχε να επιδείξει οργάνωση και συνέπεια για να ανταποκριθεί. Η Ελλάδα τι επιδεικνύει για να παραλληλίσει την κατάσταση διαγραφής;

Όταν ένας άνθρωπος σαν τον Τσίπρα, που οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή και σαν αντιπολίτευση και σαν κυβέρνηση, έφτασε να καταλάβει ορισμένα πράγματα΄την τελευταία στιγμή, εσείς πουλάκια μου γιατί δεν τα καταλαβαίνετε; Τόσο δύσκολο είναι; Ή μήπως είχα δίκιο πριν κάμποσες αναρτήσεις και απλά προστατεύετε την ψυχική επένδυση που κάνατε μιά ζωή σε αερολογίες που δεν είναι πραγματοποιήσιμες σ' αυτό το σύμπαν αλλά αρνείστε να το παραδεχθείτε στον εαυτό σας;











7 σχόλια:

  1. Τα λουζεται. Λούζεται ακριβώς οτι έκανε κι αυτός. Έπρεπε η χώρα να φτάσει ως εδώ για να ενηλικιωθεί πολιτικά!
    Πάντως ανθρώπους τόσο ακραία φιλόδοξους με σαθρό υπόβαθρο είναι να τους αποφεύγεις.
    Και το γεγονός ότι κράτησε την χώρα στην Ε.Ε. (για την ώρα) δεν θα του το χρεώσουμε κι ως προσωπική επιτυχία, ο ίδιος άγεται μόνο από τις φιλοδοξίες του...
    Αμφιβάλλω εάν έχει καταλάβει το παραμικρό πάντως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια αγαπητέ Τζων ότι μόνο κάποιος διανοητικά καθυστερημένος δεν θα καταλάβαινε ότι αυτά που ακούει τώρα ο Τσίπρας είναι αυτά που έλεγε ο ίδιος σε άλλους μέχρι χτες, και, ο Αλέξιος ο Πρώτος μόνο διανοητικά καθυστερημένος δεν είναι, άρα είμαι σίγουρος ότι όταν δεν τον βλέπει κανείς κλωτσάει τον εαυτό του στον πισινό και καίει θυμίαμα σε είδωλο του Μεϊμεράκη.

      Αλλά υπάρχει μιά διαφορά. Εκείνος τα έλεγε σαν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Τώρα τα λούζεται σαν κυβέρνηση όχι από την αντιπολίτευση αλλά από το ίδιο του το κόμμα. Ή μάλλον από την λεγόμενη ...αριστερή πτέρυγα της πρώτη φορά αριστεράς. Σημαντική διαφορά... γιατί από την αντιπολίτευση άντε και τα περιμένεις... αλλά από το ίδιο σου το κόμμα, που νόμιζες ότι το είχες κάνει και προσωποπαγές και ότι είχες βάλει τις συνιστώσες στον γύψο; Θα πρέπει να θέλει να τους στραγγαλίσει.

      Υπήρξε μιά στιγμή, λιγότερο από 60 λεπτά, το πρωί εκείνης της Δευτέρας, που 1) άλλαξε η έδρα των 50 δις από Λουξεμβούργο σε Αθήνα, και 2) δεν έφυγε από την αίθουσα και δέχτηκε να υπογράψει. Αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να του τα χρεώσουμε, άγρυπνο, ταπεινωμένο, και αυτά τα δύο πράγματα έσωσαν την Ελλάδα για λίγο ακόμα.

      Φιλόδοξος; να τον αποφεύγουμε; Όπως πάντα λέω, σχετικά με τις ΗΠΑ, ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο είναι στρωμένος με διαφθορά και σημαδεμένος με ψέματα. Όποιος φτάνει να γίνει πρόεδρος πρέπει να είναι πιο διεφθαρμένος από τον δρόμο. Η επιλογή δεν πρέπει να ψάχνει τίμιο πρόεδρο, αλλά πρόεδρο του οποίου η διαφθορά και φιλοδοξία τυχαίνει να εξυπηρετεί και αυτό που θέλει η πλειοψηφία των πολιτών.

      Όσο για την μειοψηφία που δεν εξυπηρετείται σήμερα από την φιλοδοξία του Τσίπρα... ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ πως τα πάει αυτές τις μέρες;

      Διαγραφή
    2. Η χωρα δεν εχει σωθει ακομη, Δημητρη και να μην ξεχναμε πως αν σημερα παιζεται η τυχη της ειναι κατορθωμα της Κυβερνησης της. Συμφωνω απολυτα με τον αγαπητο Τζωνυ και απορω με ολους εκεινους που εχουν ηρωποιησει την συγκεκριμενη περσονα


      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Scarlett :-)

      Η χώρα έχει σωθεί για τώρα. Μέρες; μήνες; Πάντως είναι νομίζω σίγουρο ότι αν δεν είχε συμφωνήσει, τώρα θα είμασταν χειρότερα από ότι είμαστε. Αυτό λέω και τίποτα άλλο.

      Αδιάφορο το γιατί συμφώνησε, το ότι συμφώνησε ήταν το αντίθετο από το τι περίμεναν όλοι βάση των έως τότε λεγομένων του. Μπορέι να μην έχει αλλάξει στην μακρά πνοή, και μπορεί στο μέλλον να γίνει και χειρότερος από το τι ήταν (αν αυτό είναι δυνατόν...) αλλά αυτή τη χρονική στιγμή κάνειτο σωστό. Ναι, μετά από τα "κατορθώματά του" των περασμένων 6 μηνών.

      Για μένα δεν είναι θέμα ηρωποίησης, αλλά απλή παρατήρηση των καθημερινών γεγονότων και συμπεριφοράς. Για μένα έχει σημασία να μην βάζουμε μια ετικέτα και να την αφήνουμε εκεί by default. Κάθε μέρα με κάθε πράξη ένας άνθρωπος αλλάζει... Ότι αλλαγή και να επιτελείται με εκε΄νον, αυτές τις συγκεκριμένες μέρες είναι καλύτερο για την Ελλάδα από το να είχε μείνει όπως ήταν και να είχε κάνει αυτά που έλεγε ότι θα κάνει;

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα επιμεινω Δημητρη, πως η χωρα δεν εχει σωθει. Η συμφωνια δεν εχει κλεισει ακομη κι ειναι αμφιβολο αν θα υπογραφει απο αυτην τη κυβερνηση. Οι ξενοι μας δωσανε αλλη μια παραταση κι αυτο ειναι ολο. Οσο για τον πρωθυπουργο, πρωτα εταζε απιθανα πραγματα στον λαο μονο και μονο για να ικανοποιησει προσωπικες του φιλοδοξιες και στη συνεχεια εταξε επισης απιθανα πραγματα στους ξενους που δεν μπορει να περασει απο την κοινοβουλευτικη του ομαδα. Ποσο σοβαρη μπορει να θεωρηθει μια τετοια συμπεριφορα;
    Η μονη τιμια συμπεριφορα εκ μερους του θα ηταν να παραιτηθει , οταν ανακαλυψε οτι δεν μπορουσε να μεινει πιστος στις αρχες και στις υποσχεσεις του. Αλλα προφανως πολιτικη και αρχες οπως και ακεραιοτητα ειναι εννοιες ασυμβατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Scarlett, το να "επιμείνεις" θα σήμαινε ότι λέμε διαφορετικά πράγματα. Μα ποτέ δεν είπα ότι η χώρα σώθηκε. Φυσικά δεν σώθηκε --άλλωστε πως να σωθεί από τον εαυτό της... Αυτό που είπα είναι το ίδιο που είπες και εσύ, ότι "Οι ξένοι μας δώσανε άλλη μια παράταση κι αυτό είναι όλο". Με διαφιρετικές λέξεις.

      Όμως είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις πως την παράταση αυτή δεν θα μας την δίνανε αν είχε αποχωρήσει από την συζήτηση ο Τσίπρας και δεν είχε αποδεχθεί τους όρους, ή αν είχε παραιτηθεί και η Ελλάδα ζητούσε ένα μήνα να βγάλει καινούργια κυβέρνηση με κλειστές τράπεζες. Άρα, το ότι αυτή τη χρονική στιγμή η Ελλάδα δεν τελεί υπό άτακτη χρεοκοπία οφείλεται στο ότι άλλαξε εντελώς το τροπάρι του ο Τσίπρας εκείνη την στιγμή.

      Απλά χρησιμοποιώ την έκφραση ότι αυτή την στιγμή η Ελλάδα "τελεί σωσμένη προσωρινά" για να περιγράψω το απόλυτο γεγονός ότι η θέση μας αυτή τη χρονική στιγμή είναι καλύτερη από το να βρισκόμασταν ήδη σε άτακτη χρεοκοπία. Πόσο θα κρατήσει αυτό; μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα Τετάρτη; Μέχρι τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, δεν ξέρουμε.

      Ένα κάρο πράγματα μπορεί να συμβούν μέχρι να τελειώσει χρονικά το "προσωρινά". Αν μη τι άλλο, αγόρασε χρόνο με το να αποδεχτεί την συμφωνία.

      Η συμφωνία του Αυγούστου είναι τρισχειρότερη από εκείνη που θα μπορούσαμε να είχαμε τον Φεβρουάριο. Αλλά η άτακτη χρεοκοπία δεν έχει χειρότερα και καλύτερα περισσότερο από όσο μπορεί να υπάρχει χειρότερος ή καλύτερος θάνατος. Μέχρι στιγμής, αναπνέουμε :-)

      Το να χρεώσω στον Τσίπρα το τι ήτανε όλα του τα χρόνια, και τι καταστροφή έφερε, και πως άλλαξε 180 μοίρες ξαφνικά δεν θα ήταν για μένα αρκετό αν δεν βάλω στο μιξ ότι λόγω δικής του απόφασης και τελευταίας στιγμής χειρισμού δεν βρισκόμαστε ακόμα σε άτακτη χρεοκοπία...

      Το ότι μάλλον πρέπει μεσοπρόθεσμα να παραιτηθεί, μετά από την συμφωνία, είναι σίγουρο, συμφωνώ. Αυτό που με φοβίζει είναι το ποιός θα τον αντικαταστήσει από που...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.