Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Επιβίωση










Μα είναι δυνατόν πράγματι να την έπαθαν σαν ερασιτέχνες, σαν ανίκανοι; Σκεφτόμαστε ότι ίσως ήταν αυτό το πρόγραμμά τους από την αρχή, απλά και μόνο γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε την άλλη εκδοχή: Ότι είναι ανίκανοι. Ερασιτέχνες. Μειωμένου δείκτη πολιτικής και διπλωματικής νοημοσύνης. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό, και έτσι αποδίδουμε σενάρια συνωμοσίας όπου ο Τσίπρας είχε σχέδιο να μας βγάλει από το Ευρώ και να γίνει δικτάτορας της λεγομένης Αριστεράς.

Όταν οι Τούρκοι προσφέρονται "αδελφικά" να πληρώσουν για μας την δόση στο ΔΝΤ, σαν δώρο, ή άτοκο δάνειο, αν τους το ζητήσουμε, αρχίζει να καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε την Αριστερά από την λεγομένη Αριστερά και τους ανίκανους (ή, καθάρματα;) που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Η Αριστερά είναι παραδοσιακά ο χώρος των ιδεών, της προόδου, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Αριστερά είναι εκ του ορισμού της και της φύσης της η αντιπολίτευση.

Αυτοί εδώ δεν είναι Αριστερά. Κάτι άλλο είναι.

Το πρόβλημα είναι ότι αφ' ενός είναι πλέον αργά να αναρωτιόμαστε, και αφ' εταίρου υπάρχουν κάπου 15% έως 25% των Ελλήνων που σκέφτονται, δρουν και αντιδρούν σαν και δαύτους (εννοώ σαν τους υποτιθέμενα κυβερνώντες).

Δηλαδή, καθώς η Ελλάδα σαν κράτος και κοινωνία καταστρέφεται, μηδενίζεται, από την μιά μέρα στην άλλη, η πρώτη φροντίδα πρέπει να παραμείνει το να αποφύγουμε την κατάρρευση της κοινωνίας στους δρόμους, και τον εμφύλιο.

Η κυβέρνηση αυτή τελικά, πράγματι θα φύγει "με ελικόπτερο από την ταράτσα" μέσα στον επόμενο μήνα, εκδιωγμένη ή λιποτακτούσα, ή και τα δύο --μάλλον συντομότερα παρά αργότερα. 
  • Είτε θα φύγει άμεσα λόγω ζυμώσεων τις οποίες δεν γνωρίζουμε, 
  • Είτε θα φύγει μετά από το δημοψήφισμα αν βγει "Ναι", 
  • Είτε θα φύγει τον μήνα μετά το δημοψήφισμα όταν θα διαλυθεί εντελώς ο ιστός του κράτους μετά από ένα "Όχι" και δεν θα υπάρχουν χρήματα στις τσέπες, τρόφιμα, φάρμακα ή καύσιμα, 
  • (Πρόσθεση 2:10 μμ) Είτε θα πανικοβληθούνε, θα τραπούν σε άτακτη υποχώρηση μεσοβδόμαδα, θα ακυρώσουνε το δημοψήφισμα και θα παρακαλέσουνε τους θεσμούς να τους επιτρέψουν να δεχτούν την πρόταση που απορρίψανε την περασμένη Παρασκευή, αποδεικνύοντας για άλλη μιά φορά ότι έχουμε και αξιοπρέπεια, στα ονειρά μας. Οι Θεσμοί θα πουν ότι τώρα, μετά από την λήξη του προγράμματος, χρειάζονται εβδομάδες προετοιμασίας καινούργιου μνημονίου και θα απομείνει στον Ελληνικό λαό να αποφανθεί, ευθέως προς την κυβέρνησή του, αν την αντέχει τόση αξιοπρέπεια. 
Ο μόνος τρόπος να μείνει αυτή η κυβέρνηση πάνω από μήνα είναι με την μορφή δικτατορίας, πράγμα το οποίο σχεδόν αμέσως θα σημάνει εμφύλιο στους δρόμους (εφ' όσον τα 70% δεν θα κάτσουν άπραγα στο μπούλιινγκ των αυταρχικών του τσαμπουκά).

Οπότε, όπως η Ευρώπη ήδη μελετά την επόμενη μέρα μετά την χρεοκοπία που έγινε, έτσι και εμείς πρέπει άμεσα να μελετήσουμε την επόμενη δική μας μέρα, και πως θα κυβερνηθεί η χώρα όταν φύγουν αυτοί.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ελπιδοφόρα γιατί ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος δεν πρόλαβε να αλλάξει πρόσωπα πριν την καταστροφή. Οι ίδιοι που είχαμε πριν θα επιστρέψουν και αυτό δεν θα είναι καλό. Εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα με μία εμπνευσμένη σύνθεση κυβέρνησης Εθνικής ανάγκης και συνοχής.

Ίσως το "θαύμα" της Ελλάδας, τελικά, να μην έμελλε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πως η Ελλάδα θα επιζήσει μετά από τον ΣΥΡΙΖΑ.












2 σχόλια:

  1. Καλημέρα ξάδερφε,

    Μια απορία έχω από το σημερινό σου post. Πως κατάφερες και δημοσίευσες την νέα γελοιογραφία του Αρκά πριν αυτή δημοσιευτεί στο facebook;

    Έλα πες την αλήθεια. Εσύ είσαι ο Αρκάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξάδερφε αγαπητέ, όπως είπε και ο νεαρός Τζωρτζ Ουάσινγκτον (απαντώντας στον μπαμπά του περί του ποιός έκοψε την κερασιά στην αυλή, έτσι και εγώ, δεν μπορώ να πω ένα ψέμα. Το Έθνος την δημοσίευσε πριν το FB. Αυτό όσον αφορά το FB. Όσον αφορά το αν είμαι ο Αρκάς, ουδέν σχόλιο.

      Κράτα καλά! Το roller coaster συνεχίζεται...

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.