Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ψυχραιμία...










Πολλοί προειδοποιούσαν τους συριζαίους τον Ιανουάριο, μα δεν είχαν εναλλακτική να προτείνουν μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου. Μπορεί την Ελλάδα να την κατέστρεψαν οι συριζαίοι, τελεσίδικα και αμετάκλητα, αλλά, για μένα, την πραγματική ευθύνη την έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επειδή, αν και είναι εύκολο να κατηγορήσει κανείς τους συριζαίους ψηφοφόρους που ψήφισαν το μπουλούκι με τους ανεύθυνους τυχοδιώκτες, είναι πολύ δύσκολο να κατηγορήσει κανείς εκείνους που δεν ψήφισαν Σαμαρά ή Βενιζέλο. Η κατάσταση φέρνει μιά τραγική ισοπαλία μεταξύ εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και εκείνων που ΔΕΝ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, εκείνοι που προειδοποιούσαν τους συριζαίους για το τι είναι πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν φανταζόντουσαν την έκταση της καταστροφής που θα έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και να τους την απεκάλυπτε κάποιος που θα είχε έρθει από 6 μήνες στο μέλλον, ούτε οι πολέμιοι του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο, δεν θα πίστευαν πως θα ήταν δυνατόν να δούμε αυτά που έγιναν και αυτά που αρχίζουμε να βλέπουμε τώρα.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της δύσης θα γινόταν ήδη σοβαρή κουβέντα για εσχάτη προδοσία, που έχει ξεπεράσει προ πολλού δικαιολογίες όπως "απειρία", ή "βλακεία", ή "σφάλματα".

Όμως στην Ελλάδα τα βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα. Τέλειο παράδειγμα του τι εννοώ είναι ο τίτλος στο Έθνος της αναφοράς του ότι άραξε στα βράχια της Τήνου το Φλάιινγκ Κατ 4. Ο τίτλος γράφει "Η ομίχλη έριξε το Flying Cat 4 στα βράχια". Όχι αγαπητοί μου. Όχι. Δεν το έριξε η ομίχλη στα βράχια. Ο πηδαλιούχος το έριξε. Στα βράχια.

Θα ήταν κωμικό. Θα έδινε υλικό σε κωμικούς για δεκαετίες... οι κρυφές ομάδες του Βαρουφάκη, τα ντου στο νομισματοκοπείο του Λαφαζάνη, οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις... όλα όσα γίναν και όσα ακούμε τώρα. Υλικό, χρυσορυχείο, για κωμωδία... Όμως η τραγικότητα ξεπερνά την κωμωδία.

Ένα είναι σίγουρο. Το τελευταίο δευτερόλεπτο, για οποιονδήποτε λόγο, ο Τσίπρας έκανε πίσω. Σαν ομάδα κομάντος που χωρίς να το ξέρει κανείς είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά σε όλη την Ακρόπολη να τινάξουν τον βράχο στον αέρα, και καθώς τα χέρια ήταν έτοιμα να κατεβάσουν τον μοχλό για να γίνει η έκρηξη, ο άνθρωπος που θα πυροδοτούσε τα εκρηκτικά σταμάτησε, αποσυνέδεσε τα καλώδια, και παραδόθηκε στην αστυνομία. Μπορεί να είναι ο δράστης, αλλά την ίδια στιγμή, και για οποιονδήποτε λόγο, είναι ταυτόχρονα και εκείνος που έσωσε την κατάσταση.

Και τώρα τι; Εκλογές τον Νοέμβριο; Με ποιές επιλογές και για ποιό λόγο;

Το ΚΚΕ, η ΧΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. θα διαθέσουν τα άκρα.
Οι ΑνΕλ θα ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε ο Καρατζαφέρης.
και έχουμε... ή μάλλον, θα έχουμε... 
ΣΥΡΙΖΑ-Α (ή όπως ονομαστεί) του Τσίπρα,
ΣΥΡΙΖΑ-Β (ή όπως ονομαστεί) του Λαφαζάνη και της Ζωής,
ΠΟΤΑΜΙ,
ΝΔ του Μεϊμεράκη (;)
ΠΑΣΟΚ της Φώφης...
Λογικά θα πρέπει να παιχτεί μεταξύ ενός ατόμου (Τσίπρα) και ενός κόμματος (ΠΟΤΑΜΙ). Αν και στην Ελλάδα όλα να τα περιμένει κανείς. Από ΣΥΡΙΖΑ-Α κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ-Β αντιπολίτευση (όπως τώρα αλλά πιο επίσημο), μέχρι ΠΟΤΑΜΙ δεύτερο κόμμα... Ότι και να γίνει, διακοσμητικό θα είναι, για εσωτερική κατανάλωση, νά 'χουμε να ασχολούμαστε. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.