Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Εμπιστοσύνη





Εδώ, τώρα, χασμουριέται; ή δαγκώνει το δάχτυλό του;






  • Ο Γιούνγκερ, εκείνος που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον έδειξε εμπιστοσύνη στον Τσίπρα, και κατέληξε να είναι ο πιο προδομένος, είπε σήμερα ότι "στην Ελλάδα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί", αρνούμενος να δώσει περεταίρω εξηγήσεις. Ο Έλληνας είναι συνηθισμένος σε κορώνες και μπούρδες, μ' αυτές ζει και αναπνέει, οπότε δεν θα δώσει σημασία στο τι είπε ο Γιούνκγερ και θα το απορρίψει ως προβοκάτσια. Αλλά, ο Ρωμιός που θα το δει έτσι, ξεχνάει κάτι πολύ σημαντικό. Η Ευρώπη δεν λειτουργεί σαν την Ελλάδα. Ποτέ κανείς δεν ρίχνει ένα παπούτσι χωρίς να είναι έτοιμος να ρίξει και το άλλο την κατάλληλη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν ένας δημόσιος λειτουργός να πει κάτι το οποίο να μην είναι έτοιμος να αποδείξει την κατάλληλη στιγμή. Περιμένετε κι έρχεται.


  • Σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, μια κυρία που είχε πάει στο Σύνταγμα για να "Μείνει Ευρώπη", είπε κάτι σαν "Να μην γίνουμε Βενεζουέλα και Αργεντινή, δύο χώρες χρεοκοπημένες και υποανάπτυκτες που θαυμάζουν οι κυβερνώντες". Θα έλεγα, συγγνώμη, κυρία μου, αλλά η Βενεζουέλα δεν έχει χρεοκοπήσει (ακόμα), και οι δύο αυτές χώρες δεν είναι υποανάπτυκτες. Ανάλογα με τα μέτρα και σταθμά που χρησιμοποιεί κανείς, μπορεί μάλιστα να λεχθεί ότι η Ελλάδα είναι λιγότερο αναπτυγμένη από την Αργεντινή και την Βενεζουέλα (και δεν μιλάω καν για την βιομηχανία κρεάτων της Αργεντινής ή τα πετρέλαια της Βενεζουέλας).


  • Στην Βουλή κατηγορήθηκε η κυβέρνηση ότι ήδη κάνουν σχέδια για την μετάβαση στην δραχμή. Ω, τι τρομερό νέο προδοτικών ενεργειών [χασμουρητό]. Εγώ πάντως θα ανησυχούσα αν δεν κάνανε σχέδια μετάβασης στην δραχμή. Είναι υποχρέωση μιας κυβέρνησης να είναι έτοιμη πάντα για οτιδήποτε. Το ίδιο και με όσα ακούμε μήνες και χρόνια για ξένες κυβερνήσεις που ετοιμάζονται για χρεοκοπία της Ελλάδας. Θα ήταν ανίκανοι αν δεν το κάνανε. Εδώ υπάρχουν (σοβαρά) συνεχή σχέδια και ασκήσεις για επίθεση από εξωγήινους και δεν θα εξετάζουν πως να γλυτώσουν από τους Έλληνες;


  • Στον Εμφύλιο που έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ, και έρχεται, πόσα τοις εκατό λέτε να είναι στην μία πλευρά, πόσα στην άλλη; Και πόσα σε εκείνους που θα γίνουν μετανάστες αν μπορούν; Ο Εμφύλιος που έρχεται λέτε να είναι θερμός, όπως το 1944-49, ή λέτε να είναι ψυχρός. Ψυχρό εμφύλιο πόλεμο είχαμε βέβαια από το '49 αλλά τα τελευταία 40 χρόνια ήταν σχεδόν σε λανθάνουσα μορφή, καθώς ...λεφτά υπήρχανε. Ή μήπως νομίζουμε ότι οι πόλεμοι, εμφύλιοι ή διεθνείς, γίνονται ποτέ για άλλο λόγο εκτός από χρήματα; Για χρήματα γίνονται όλοι οι πόλεμοι, και γίνονται εφ' όσον θα υπάρχουν οι "στρατιώτες" που πολεμάνε, και πεθαίνουν, για μία "ιδέα". Για Θρησκεία... για Αριστερά... για τέτοια πράγματα.


  • Όπως και να το κάνουμε, όπως και να το δούμε, λεφτά υπάρχουν όταν παράγονται προϊόντα και τα αγοράζουν οι άνθρωποι στην αγορά. Λεφτά μόνο η αγορά και ο ιδιωτικός τομέας δημιουργεί, ανέκαθεν, παντού. Παράξενο λοιπόν, πραγματικά, που στην Ελλάδα ο πόλεμος γίνεται για να υπάρχουν θέσεις δημοσίου τομέα και κλειστά επαγγέλματα και να μην υπάρχει αξιολόγηση, αλλά μονιμότητα. Όλοι όμως κάτι ζητούν και κάτι περιμένουν. Ομολογουμένως είναι πιο εύκολο να δίνεται μεμονωμένα ελεημοσύνη-αλληλεγγύη από ιδιώτες, όσο υπάρχει κάτι να δοθεί, παρά να δίνονται δισεκατομμύρια Ευρώ μετρητά από τράπεζες που δεν έχουν πια να τα δώσουν. 


  • Αλλά δεν ακούω κανέναν να μιλάει περί του να στρωθούμε στην δουλειά, να αρχίσουμε να παράγουμε τρόφιμα και ενέργεια, να ελευθερώσουμε τα επαγγέλματα, να σηκώσουμε τον ιδιωτικό τομέα, να εξυγιάνουμε το δημόσιο και τα συνδικάτα... Όχι. Αυτά είναι για τους τοκογλύφους. Εμείς, ρε, θα ζήσουμε από ...αλληλεγγύη.


  • Για την ώρα, η θέση της Ευρώπης, η θέση όλων των πλευρών της Ευρώπης, είναι πολύ απλή. Λένε ότι τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά, επίσης λένε ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει μέχρι μετά από το δημοψήφισμα. Οι ερασιτέχνες του ρωμαίικου τσαμπουκά ελαφρώς την πατήσανε. Ή μήπως όχι; Μήπως εξ' αρχής αυτό ήταν το σχέδιο; να μας βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ από το Ευρώ;


  • Λένε ότι μετά από όσα είπε για το δημοψήφισμα και μετά την υποστήριξή του στο Όχι, ο Τσίπρας δεν θα μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός αν οι ψηφοφόροι πουν Ναι. Αλλά δεν σκέφτηκε κανείς να κάνει έναν απλούστατο παραλληλισμό. Όπως δεν θα μπορεί ο Τσίπρας να κυβερνήσει μιά χώρα που είπε το αντίθετο από το τι της πρότεινε να πει, έτσι ακριβώς και ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε μπορούσε να κυβερνήσει μία χώρα με νόμισμα εναντίων του οποίου είχε μιλήσει πάντα (εκτός από την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και το θέατρο των τελευταίων 5 μηνών). Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η έξοδος από το Ευρώ ήταν η ενίοτε στρατηγική του Τσίπρα, και εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους με προπαρασκευασμένα ψέματα, για να πετύχουν αυτό που ήθελαν, φορτώνοντάς το, για εσωτερική κατανάλωση, στους Ευρωπαίους. Και, εντάξει, ίσως να πρέπει να βγούμε από το Ευρώ. Αλλά με ψέματα και χειραγώγηση τσαμπουκά; όχι, ευχαριστώ.


  • Ή, ακόμα χειρότερα, μήπως πράγματι πίστευαν τα ψέματα που έλεγαν στον κόσμο; Αν τα πίστευαν αυτά που έλεγαν και τά 'χαβε ο κοσμάκης, θα πρέπει να είναι πραγματικά ηλίθιοι, και δεν νομίζω να είναι ηλίθιοι. Θρασύδειλοι και ψεύτες, ναι. Ηλίθιοι μάλλον όχι...


  • Και οι Έλληνες; Οι Έλληνες τρέξανε στα ΑΤΜ να σηκώσουνε λεφτά. Εγώ είχα στην Ελλάδα κάπου 478 Ευρώ και μπορούσα να τα είχα πάρει άνετα από Ιταλικό ΑΤΜ Σάββατο ή Κυριακή. Αλλά δεν το έκανα και είπα σε όλους εδώ ότι δεν το κάνω γιατί δεν είναι σωστό. Οι Έλληνες τρέξανε και τα αδειάσανε τα ΑΤΜ. Εγώ πήγα να βάλω λίγη βενζίνη χτες και δεν λειτουργούν πλέον Ελληνικές κάρτες ΑΤΜ ή πιστωτικές διεθνώς. Λα Γκρέτσια ε μόρτα, μου είπε ο βενζινάς.


  • Τι λέτε λοιπόν να βγει αν τελικά γίνει δημοψήφισμα; Ναι, ή Όχι; Η κυβέρνηση φέρεται να υποστηρίζει ότι Όχι σημαίνει Ναι στα λεφτά, και Ναι σημαίνει Όχι στα λεφτά, εκτός από αν πει κανείς Όχι για αξιοπρέπεια χωρίς λεφτά ή Ναι για αξιοπρέπεια με χωρίς λεφτά αλλά περισσότερα από τον Όχι. Όσον αφορά την Ευρώπη, λένε ότι θέλουνε Ναι για να βάλουν χειρότερο μνημόνιο πλέον από εκείνο για το οποίο οι ψηφοφόροι νομίζουν ότι ψηφίζουν, και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει Όχι αλλά μας κρατάει μυστικό το τι θα κερδίσουμε με Όχι. Το κρατάνε για έκπληξη. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η κυβέρνηση λέει πλέον ανοιχτά ότι το δημοψήφισμα δεν είναι για να αποφασίσει τίποτα ο κόσμος αλλά για να πάρουν την γνώμη του κόσμου και να πάνε στην Ευρώπη να πούνε, είδατε; έτσι και δεν μας τα δώσετε όλα τώρα θα σας πούμε να μην μας τα δώσετε ποτέ σας και να!  (διαπραγματευτικό εργαλείο) Αλλά για να λειτουργήσει το διαπραγματευτικό εργαλείο πρέπει να πούμε όχι για να τρομάξουμε τους Ευρωπαίους ότι θα τους λερώσουμε τα ρούχα με την αυτοκτονία μας και θα πρέπει να στείλουνε τις γραβάτες τους για στεγνό καθάρισμα. Έτσι και πούμε Ναι τότε αντί να αυτοκτονήσουμε εμείς θα μπορούν να μας σκοτώσουνε οι Ευρωπαίοι αλλά θα το βρούνε δύσκολο γιατί δεν φοράμε γραβάτα και δεν θα έχουνε με τι να μας κρεμάσουνε. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.


  • Τώρα, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην στιγμή όπου οι Έλληνες λένε "μα δεν εννοούσαμε αληθινό δημοψήφισμα! για διαπραγματευτικό εργαλείο το κάνουμε καλέ, να σας φοβίσουμε :-) "


  • Το καλαμπούρι δεν είναι τα παραπάνω αστειάκια. Το πραγματικό καλαμπούρι είναι ότι οι ...ψηφοφόροι τα παίρνουνε αξιοπρεπώς στα σοβαρά. Είναι σοβαρά πράματα αυτά! (βλ. προηγούμενη ανάρτηση περί επένδυσης)







Όλοι ενωμένοι τώρα, ε;
Γερμανοτσολιάδες
Δοσίλογοι Προδοτες
Σύντομα θα Λογαριαστούμε!








Το PayPal δεν δέχεται πια Ελληνικές κάρτες, και το PressProject ζητάει ελεημοσύνη
από τους Έλληνες του Εξωτερικού.
Τώρα μας θυμηθήκατε, πουλάκια μου;
Εμείς εδώ στα εξουτερικά δεν είμαστε γερμανοτσουλιάδες δηλαδής;
Όχι ρε στο δημοψήφισμα! Με αξιοπρέπεια, ε;















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.