Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Παρέμεινε!












Ελάχιστοι άνθρωποι, στην πιο δύσκολη στιγμή, μπορούν να υπερβούν, και να αναδειχθούν βελτιωμένοι. Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους.
Πριν και υπεράνω οποιασδήποτε άλλης σκέψης πρέπει να κατανοήσουμε την φυσική κόπωση, τις κατά μέτωπο επιθέσεις και τον "βασανισμό" που σαν άνθρωπος καλέστηκε πέραν λογικής να υπερβεί. Και τα υπερέβη. Δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους, σχεδόν κανέναν, που θα μπορούσαν να υπομείνουν και να επιμείνουν, και να υπερβούν το τι πέρασε αυτός ο άνθρωπος, άγρυπνος, τις τελευταίες τρεις μέρες.
Τις τελευταίες 12 ώρες, όλοι οι καθημερινοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η κοινή γνώμη, η λογική, η ηθική, το αίσθημα δικαίου, του έλεγαν ότι πρέπει να φύγει. Είχε όλο το δικαίωμα και ηθική βάση να φύγει. Όλος του ο μέχρι σήμερα βίος και πολιτεία έδειχνε στο να φύγει από εκείνη την αίθουσα. Και δεν έφυγε.
Σκέφτηκε καθαρά, μέχρι το τέλος, και εργάστηκε για την Ελλάδα, όχι για το κόμμα, ή για την αποδοχη από το κοινό. Για την Ελλάδα.
Από εμένα, προσωπικά, σαν άνθρωπος, ο Αλέξης Τσίπρας έχει σήμερα όλον τον Θαυμασμό μου, και το Σεβασμό μου, για το τι κατάφερε, για την μετάλλαξη που κατάφερε στο πρόσωπό του, σαν αντιπρόσωπος ενός κράτους και έθνους, που έφτασε, πως έφτασε, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει από εκεί που ξεκίνησε. Σήμερα, για το ότι έχτισε τον εαυτό του όπως τον έχτισε για μας, αντί να διαλυθεί, μπορεί να λέγεται ηγέτης.
Δεν έχω πλέον αμφιβολία ότι θα συνεχίσει, και θα επιτύχει στην Βουλή τις επόμενες ημέρες.
Και δεν έχω αμφιβολία για το ότι άσχετα με το πως θα αλλάξει το πολιτικό τοπίο στην Βουλή και άσχετα με το οποιοδήποτε νέο σχήμα κυβέρνησης, πρωθυπουργός πρέπει, είναι αναγκαίο και απαραίτητο, να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας.






Προσθέτω εδώ, στις 4:15 ώρα Ελλάδας, μία παράγραφο από παρακάτω σχόλια του φίλου spacefreak.
"Ανάμεσα στους δυο αυτούς ολετήρες, την ψεκασμένη εθνοψευδαίσθηση και τον Μολώχ των αγορών, μέσα στο εφιαλτικό αυτό τριήμερο, σα να συνέβη μια θαυμαστή ενηλικίωση. Ο Αλέξης "μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή" Τσίπρας, όταν ήρθε η ώρα να γίνουμε Αργεντινή έκανε πίσω. Μπροστά στο απερίγραπτο χάος που πλησίαζε καλπάζοντας, δέχτηκε όλα αυτά που με τόση ένταση κατήγγειλε και πολύ περισσότερα. Όχι όμως ενδοτικά, αλλά με σύνεση! Αυτός που έδειχνε να πιστεύει ότι όλα ήταν ένα παιχνίδι με έπαθλο την κατάκτηση της εξουσίας, την ύστατη ώρα κατάλαβε ότι η εξουσία δεν είναι παιχνίδι. Είναι ευθύνη. Δεν είναι ατάκες και εξυπνάδες. Είναι ζωές. Την ώρα που αντίκρισε τον όλεθρο, έκανε πίσω. Αντέχοντας με αξιοπρέπεια. Ξαναπροσφέροντας ελπίδα μέσα από τα συντρίμμια. Ευτυχώς για όλους μας. Και -πολύ σημαντικό- ξεβρακώνοντας διεθνώς τα σκυλιά του ολέθρου... τους απέναντι. Σαφέστατη στόφα ηγέτη!"









11 σχόλια:

  1. Αλεξης Τσιπρας:", τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν θα πληρώσουν πάλι μόνο αυτοί οι οποίοι όλα τα τελευταία χρόνια παίρνανε όλα τα βάρη στους ώμους τους. Αυτή τη φορά θα πληρώσουν, θα φορτωθούν τα βάρη και όλοι αυτοί οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν καταφέρει να ξεφύγουν ή είχαν βρει τη δυνατότητα να ξεφύγουν διότι τους προστάτευαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» Τον πιστεύω καλή συνέχεια Δημήτρη να είσαι πάντα καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα, το πιστεύω ότι θα ήθελε να το πιστεύει, ότι το λέει ειλικρινά, και ότι είναι αναγκασμένος να μιλάει έτσι. Το αν είναι πράγματι έτσι, ή αν θα γίνει έτσι, είναι άλλη υπόθεση (όχι και τόσο μεγάλης σημασίας). Οι σκέψεις μας σήμερα, όπως και η ανάρτηση που επέλεξα να γράψω σήμερα, έχει να κάνει με το τι πέρασε αυτός ο άνθρωπος, πως το υπερέβη και τι κατάφερε, για την Ελλάδα!

      Νά 'σαι καλά, Νικόλα, νά 'μαστε καλά...

      Διαγραφή
  2. Παρακολούθησα όλο αυτό το 3ήμερο κολλημένος στο ραδιοφωνάκι μου (την τηλεόραση την έχω στείλει αδιάβαστη εδώ και πολλά χρόνια). Και από την αγωνία, έχω να κοιμηθώ δυο μέρες. Ας συνοψίσω λοιπόν όσα αποκόμισα...

    Ι. Στον Σύριζα αρχικά:

    -Πίστεψαν ότι η πραγματικότητα αλλάζει με τις λέξεις. Ότι όσο πιο σκληρές εκφράσεις χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο κερδίζεις.
    -Ξεκίνησαν μια λεκτική διχοτόμηση λέγοντας «ή εμείς ή αυτοί».
    -Κατηγορούσαν τους άλλους σαν προδότες, μερκελιστές, δοσίλογους, γερμανοτσολιάδες.
    -Εκμεταλλεύτηκαν όλα τα εθνικιστικά στερεότυπα.
    -Έλεγαν ότι θα αλλάξουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη. Θα κατατρόπωναν τον παγκόσμιο καπιταλισμό.
    -Φαντάζονταν ότι οι αριστεροί στην άλλη άκρη του πλανήτη θα ονόμαζαν τα παιδιά τους Αλέξη, όπως ο αρχηγός τους έβγαλε τον γιό του Ερνέστο.
    -Έλεγαν στο κόσμο ότι έχουν τον τρόπο να γυρίσουν τα πράγματα στην παλιά καλή εποχή.
    -Είχαν λύσεις για όλα. Θα μοίραζαν λεφτά, η κατανάλωση θα ξαναέδινε ζωή στην οικονομία και θα ζούσαμε εμείς καλά και εκείνοι ακόμη καλύτερα.
    -Υπόσχονταν κατανάλωση χωρίς παραγωγή.
    -Είχαν, λέει, κοστολογημένο πρόγραμμα.

    Τους ξέφευγε όμως μια λεπτομέρεια. Λεφτά δεν υπήρχαν και κανείς δεν ήθελε να μας δανείσει για να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε. Αυτό ήταν το πρόβλημα και των προηγούμενων. Και εκείνοι προτιμούσαν να μοιράζουν και όχι να περικόπτουν. Η δημαγωγία έφερνε κέρδη. Βοηθούσαν και οι αντίπαλοι που δεν εξηγούσαν στους πολίτες το πραγματικό ζήτημα, ήταν δειλοί στις μεταρρυθμίσεις και προσπαθούσαν να περισώσουν όσα προνόμια μπορούσαν.

    Πήραν την εξουσία και τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν. Η οικονομία άλλαξε κατεύθυνση με ύφεση και άνοδο της ανεργίας. Μόνο οι κομματικοί πελάτες ωφελήθηκαν. Μιλούσαν για ανθρωπιστική κρίση και όταν ήρθε η ώρα των πράξεων, προτεραιότητα είχαν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ. Μπήκαν σε μια ασυνάρτητη διαπραγμάτευση με τα μάτια στραμμένα στο εσωτερικό ακροατήριο. Και τα αποτελέσματα υπήρξαν καταστροφικά. Από τα 12 δις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, η «υπερήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση» κατέληξε στην ανάγκη λήψης μέτρων 12 δις. Και όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού απάντησαν πάλι με τη δημαγωγία και τον τακτικισμό. Προκήρυξαν δημοψήφισμα, ενώ ήξεραν ότι θα έφερνε το κλείσιμο των τραπεζών με εφιαλτικές συνέπειες για την οικονομία. Κέρδισαν το δημοψήφισμα και πριν περάσουν τρείς μέρες αντέστρεψαν το αποτέλεσμά του. All hell broke loose...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΙ. Στους δανειστές τώρα:

    Από την άλλη οι "εταίροι" λύσσαξαν για την επιβολή της πιο ξεδιάντροπης νεοφιλελεύθερης χρηματοπιστωτικής κατεύθυνσης στην Ευρώπη. Λες και οι χώρες είναι εταιρείες. Και όλο το σκηνικό της "τελικής λύσης" στήθηκε μακριά από τις ευρωπαϊκές αξίες, πολύ μακριά...

    Δαρβινισμός. Όταν η Γερμανία ενώθηκε με ευρωπαϊκά χρήματα, καταπάτησε τους κανόνες της Ε.Ε. Από την στιγμή που οι βαλτικές χώρες μπήκαν στο Ευρώ η Γερμανία απέκτησε δορυφόρους, αφού και αυτοί βγήκαν από την μαύρη μιζέρια με γερμανοκατευθυνόμενα ευρωπαϊκά κεφάλαια τα οποία ο Σόιμπλε πρωτοστάτησε να τους δοθούν. Εκμεταλλεύτηκαν λοιπόν μιαν Ευρώπη που στην συνέχεια σκότωσαν. Και αυτό που προωθούν σήμερα δεν είναι πια η Ε.Ε. και κάποιου είδους ισορροπίες, αλλά τα βαμπιρικά επιχειρηματικά συμφέροντα των καζινοκαπιταλιστικών κύκλων που τους στηρίζουν. Ίδια Cosa Nostra.

    Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στους Γερμανούς. Ο Σοϊμπλε δουλεύει πάνω απ΄ όλα να για τον Γερμανικό ηγεμονισμό, το κόμμα του και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τον στηρίζουν. Ικανοποίησε πρωταρχικά τους ακραίους της γερμανικής κοινωνίας που ξεκίνησαν λίγοι και έφτασαν είναι συντριπτική πλειοψηφία. Αν δει κάποιος τις διαδικτυακές ψηφοφορίες στην Γερμανία καταλαβαίνει ότι υπάρχει μέγα πρόβλημα. Η Γερμανία θέλει να φέρει την ευρωζώνη στα μέτρα της, άσχετα αν χρειαστεί ακόμη και να τη διαλύσει. Δεν έχω πλέον την παραμικρή αμφιβολία ότι η Γερμανία επεδίωκε την παραδειγματική μας τιμωρία, για να φοβηθούν οι υπόλοιποι. Χωρίς αυτό να μας απαλλάσσει από τα λάθη μας.


    ΙΙΙ. Στο κρίσιμι διήμερο:

    Ανάμεσα στους δυο αυτούς ολετήρες, την ψεκασμένη εθνοψευδαίσθηση και τον Μολώχ των αγορών, μέσα στο εφιαλτικό αυτό τριήμερο, σα να συνέβη μια θαυμαστή ενηλικίωση. Ο Αλέξης "μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή" Τσίπρας, όταν ήρθε η ώρα να γίνουμε Αργεντινή έκανε πίσω. Μπροστά στο απερίγραπτο χάος που πλησίαζε καλπάζοντας, δέχτηκε όλα αυτά που με τόση ένταση κατήγγειλε και πολύ περισσότερα. Όχι όμως ενδοτικά, αλλά με σύνεση! Αυτός που έδειχνε να πιστεύει ότι όλα ήταν ένα παιχνίδι με έπαθλο την κατάκτηση της εξουσίας, την ύστατη ώρα κατάλαβε ότι η εξουσία δεν είναι παιχνίδι. Είναι ευθύνη. Δεν είναι ατάκες και εξυπνάδες. Είναι ζωές. Την ώρα που αντίκρισε τον όλεθρο, έκανε πίσω. Αντέχοντας με αξιοπρέπεια. Ξαναπροσφέροντας ελπίδα μέσα από τα συντρίμμια. Ευτυχώς για όλους μας. Και -πολύ σημαντικό- ξεβρακώνοντας διεθνώς τα σκυλιά του ολέθρου... τους απέναντι. Σαφέστατη στόφα ηγέτη!


    ΙV. Και εδώ παρεμβαίνω ο πικρόχολος εγώ:

    Η όλη περιπέτεια απέβη -για άλλη μια φορά- εις βάρος των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας: των φτωχών, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων. Ελπίζω να 'ναι η τελευταία φορά και να ενηλικιωθούμε μαζί με τον Αλέξη και 'μεις ως λαός σώζοντας ό,τι μπορεί να σωθεί, βάζοντας πλάτη να οδηγηθεί η χώρα σε ασφαλή λιμάνια.

    Σκέφτομαι μελετώντας τις εκφράσεις στη φωτογραφία της ανάρτησης, Δημήτρη. Πόσο θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να ήταν όλα ένα παιχνίδι. Και να μην ισχύουν οι συνέπειες όσων έγιναν. Η αλήθεια είναι ότι έπαιξε με τις ζωές των ανθρώπων. Και είχε τη διορατικότητα να αντιληφθεί -εν αντιθέσει με τον σκατόψυχο το Γερμανό (ναι το ΦΩΝΑΖΩ, σκατόψυχος)- ότι μπροστά στις ανθρώπινες ζωές τα ψέματα και οι εμμονές τελείωσαν. Και είχε το θάρρος εκείνες τις εφιαλτικές ώρες να υπερβεί το παρελθόν του. Και στάθηκε στο φως...

    Χαμογελάμε σήμερα;

    Τουλάχιστον ο μικρός, μας έκανε να χαμογελάσουμε μια δεύτερη φορά αυτούς τους πέντε μήνες. Και δεν είναι λίγο, αν σκεφτείς όλους τους άθλιους και όλες τις αθλιότητες που προηγήθηκαν.

    Το κέρδος του; Ότι μπορεί να χάσει το σπίτι του, το 4% του hard core Σύριζα, αλλά έχει μαζί του εμάς. Όλους όσους θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα με πολύ δουλειά και κοινωνική δικαιοσύνη, και δηλώνουμε ότι τον στηρίζουμε, αν επιμείνει να παραμένει φωτεινός όπως σήμερα το πρωϊ. Και μπορεί να τον μνημονεύει η ιστορία σαν έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες της Ελλάδας. Γιατί την έχει τη σπίθα.

    Καλησπέρα φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως δεν χαμογελάμε (ακριβώς) σήμερα, αλλά σίγουρα μπορούμε να έχουμε μια σοβαρή έκφραση βασισμένη για πρώτη φορά σε πραγματική ελπίδα, ακόμα και πρωτόγνωρη σιγουριά.

      Υπέροχη, σωστότατη ανάλυση φίλε μου και σε ευχαριστώ που την έγραψες εδώ.

      Με καλύπτει και εμένα απόλυτα. Έβαλα και μιά παράγραφό σου επάνω, σαν μέρος της ανάρτησης. Τι να συμπληρώσω...

      Ίσως ότι:
      "Χωρίς αυτό να μας απαλλάσσει από τα λάθη μας", τοποθετώντας όμως όλα μας τα λάθη σε δεύτερη σημασία, σήμερα, μπροστά, και στο θαύμα ενηλικίωσης, αλλά και στο ξεγύμνωμα των σκατόψυχων και τα πραγματικά τους κίνητρα. Λάθη, άλλωστε, που ήταν φαίνεται καλώς ή κακώς απαραίτητα να γίνουνε για να μπορέσει η Ελλάδα ενωμένη επιτέλους σε μεγάλη πλειοψηφία να φτάσει στο σήμερα και το αύριο.

      Σ' ευχαριστώ, spacefreak, καλή σου σπέρα :-)

      Διαγραφή
  4. Δημήτρη, κάθε φορά που σε διαβάζω εδώ να μιλάς για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, νιώθω σαν να είμαι σε αεροπλάνο που πέφτει σε κενά αέρος και του έρχεται το στομάχι στο στόμα ;))))
    Για το πότε ο θαυμασμός σου για αυτόν τον άνθρωπο γίνεται χλεύη αλλά και το αντίθετο ξεπερνά σε ταχύτητα και την αναπλήρωση των ΑΤΜ σε μετρητό από τις αλλεπάλληλες αναλήψεις του 60 / 50ευρου της εθνικής μας αξιοπρέπειας! :))

    Σε προσωπικό επίπεδο και μόνο σε αυτό, νιώθω μια συμπάθεια για τον πρωθυπουργό μας, για την σωματική και πνευματική του ταλαιπωρία, βέβαια τι να πουν και κάποιοι άλλοι σε μεγαλύτερη ηλικία από τους Ευρωπαίους ηγέτες που τους ξέκανε όλους ένα ολόκληρο 17ωρο εκεί μέσα, φαντάσου πόσοι θα έχουν σάκχαρο, χοληστερίνες κι άλλες παθήσεις! Να μην τους λυπηθώ κι αυτούς; Μάνα δεν έκανε κι αυτούς;
    Εμένα μάνα δεν με έκανε που θα με ξεκάνει οσονούπω περήφανα και αξιοπρεπώς;

    Όσο για τις δηλώσεις του περί κοινωνικής δικαιοσύνης των βαρών, ομολογώ ότι μέχρι κι εγώ ο ανάλγητος κόντεψα να τις πιστέψω και να συγκινηθώ κι από πάνω, αλλά μετά πήγα και διάβασα το Μνημόνιο νο 3, ναι, αυτό της Αριστεράς ντε που θα υπογραφεί περήφανα και αξιοπρεπώς με ένα ΝΟΜΟ & ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ την επόμενη ημέρα, μετά από περήφανες διαπραγματεύσεις και το οποίο Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ, ε και ήρθα στα ίσια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου Τζων :-)

      Όσο για το πόσες φορές μέχρι σήμερα μίλησα θετικά και μετά αρνητικά και μετά θετικά (νομίζω τρεις φορές σε 6 μήνες), σε παραπέμπω στην απάντησή μου σε σχόλιό σου της προηγούμενης ανάρτησης:
      "Αγαπητέ μου Τζων, σε μία ταχύτατα εξελισσόμενη πολύπλοκη και πολύπλευρη κατάσταση, η καλύτερη στρατηγική, νομίζω, είναι να κοιτάμε το κάθε βήμα ξεχωριστά και κάθε στιγμή ξεχωριστά για το τι είναι, ατόφια --αλλιώς, συνεχίζοντας να κοιτάμε την γενικότερη εικόνα απλά ζαλιζόμαστε..."
      Δεν πρέπει να είναι κανείς μονολιθικός αλλά να αξιολογεί κάθε στιγμή και βήμα και φάση, γιατί στην πραγματικότητα χρειάζονται ελιγμοί και όχι ευθεία πορεία στην ζωή. Αν οι καιροί και η συμπεριφορά του Τσίπρα απαιτούν τέτοια ζιγκ-ζαγκ στην σκέψη, ίσως είναι καλύτερο να τα κάνουμε :-)


      Τους ξέκανε ένα 17ωρο, αλλά, αν μόνο ξεκάνοντάς τους μπορούσε να σώσει την Ελλάδα, τουλάχιστον απέδειξε ότι μπόρεσε να του ξεκάνει :-)

      Συμφωνώ, και η απάντησή μου για τα λεγόμενα περί κατανομής βαρών παραμένει η ίδια όπως πρότεινα και στην απάντησή μου στον Νικόλα.

      Αναπνέουμε.

      Διαγραφή
    2. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα; Δεν είμαι αυτής της θεωρίας.
      Επίσης, δεν μπορώ να λυπηθώ κάποιον που κατέληξε σε μια τέτοια συμφωνία έχοντας φτάσει έως αυτήν λέγοντας τέτοια ψέματα το προηγούμενο διάστημα (κι εννοώ τα τελευταία χρόνια).
      Επιπλέον δεν θεωρώ ότι έσωσε καμία Ελλάδα, ούτε διαπραγματεύτηκε, γιατί δεν είχε τη δύναμη και τα όπλα να το κάνει - αν και θα το ήθελε - και η συμφωνία αυτή είναι πολύ απλά τα τελεσίγραφα των άλλων απέναντι μας, μάλλον εύκολη αποστολή είχε.
      Τίποτα ηρωικό, τίποτα επιτυχημένο δεν είδα, αλλά είναι πολύ άσχημο πράγμα σε ανθρώπινο επίπεδο να εξευτελίζεσαι έτσι, αλλά για αυτά προσέχουμε, το κεφάλι μας φταίει όχι πάντα οι άλλοι.
      Το 17ωρο τράβηκε τόσο γιατί εξαντήθηκαν οι άλλοι να του τα χώνουν, πόσο πιά!

      Η Ελλάδα δεν σώθηκε, παράταση πήρε γιατί έτσι ακριβώς ήθελαν οι άλλοι, εμείς για μία ακόμα φορά είμασταν ανύπαρκτοι.

      Καλό απόγευμα

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Τζων, ΠΟΤΕ δεν είπα, ούτε υπονόησα ότι "Τα στερνά τιμούν τα πρώτα" Λυπάμαι αν δεν ήμουνα αρκετά σαφής. Και τα στερνά και τα πρώτα παραμένουν ατόφια κομμάτια του παζλ το οποίο μεγαλώνει όσο φυτρώνει χορτάρι και πνέει ο άνεμος.

      Είπα, ότι κάθε κομμάτι ενός παζλ είναι ατόφιο και ξεχωριστό. Κι ότι χωρίς ατόφια και ξεχωριστά κομμάτια, δεν υπάρχει παζλ, δεν υπάρχει ζωντανή εικόνα παρά μονολιθική ισχυρογνωμοσύνη.

      Δεν έχω δει ποτέ τον εαυτό μου σαν ισχυρογνώμονα. Ελπίζω ότι έχω ισχυρές πεποιθήσεις οι οποίες χρειάζονται ισχυρά επιχειρήματα για να αλλάξουν. Αλλά μπορούν και να εμπλουτιστούν και να αλλάξουν.

      Σήμερα στις 11 το πρωί μπορούσαμε να είμαστε σε ελεύθερη πτώση προς άτακτη χρεοκοπία και δραχμή, αλλά δεν είμαστε. Η Ελλάδα σώθηκε, σήμερα, από την ελεύθερη πτώση. Πως είναι δυνατόν τα σημερινά να παρουσιαστούν διαφορετικά από αυτό;

      Ηρωικό είναι όταν ένας άνθρωπος με την ιστορία του Τσίπρα βρίσκει την σπονδυλική στήλη να πράξει αντίθετα στο ότι ήταν 40 χρόνια μιά ζωή, για να σταματήσει την ελεύθερη πτώση της χώρας του. Ξέρει ότι υπάρχουν εκείνοι που θα πουν αυτά που είπα εγώ, και εκείνοι που θα πουν αυτό που είπες τώρα εσύ. Αλλά δεν τον ενδιαφέρει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τον ενδιαφέρει να σταματήσει, σήμερα τουλάχιστον, την ελεύθερη πτώση της πατρίδας του. Αυτό είναι ηρωικό.

      Όσο κρατάει η "παράταση" για την οποία μιλάς, η Ελλάδα τελεί σωσμένη. Από την ελεύθερη πτώση?

      Yes?
      :-)

      Διαγραφή
  5. τι να σου πω, ένας χρεοκοπημένος είμαι κι εγώ...

    Η παρτίδα σώθηκε για την ώρα γιατί πολυ απλά ήθελαν οι άλλο να σωθεί, η Ελλάδα ήταν απούσα.

    όσο για την στροφή του συγκεκριμένου κυρίου από αυτο το οποίο ήταν εδω και 40 χρόνια, μα αυτό είναι χαρακτηριστικο του χαμαιλεόντα, υπάρχει βλέπεις ακόμα και η υπερμετρη φιλοδοξία κάποιου να πιστεύει ότι ειναι Μεσίας; τι να θαυμάσω;

    Bέβαια καπου έμεινε αμετακίνητος κι αυτός, δες το σκίτσο στην Καθημερινή

    http://www.kathimerini.gr/823340/sketch/epikairothta/politikh/skitso-toy-hlia-makrh-130715

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-)

      Ήταν χρεοκοπημένοι οι Έλληνες αλλά όχι η Ελλάδα. Τώρα μπορεί με την παραδοχή της Ελλάδας ότι είναι χρεοκοπημένη και θα κάνει ότι της λένε για να μην πεθάνει, να πάψουν να είναι χρεοκοπημένοι οι πολίτες.

      Η πατρίδα σώθηκε, για την ώρα, γιατί πήρε την παρτίδα ο Τσίπρας: Όλοι, παντού, ανεξαιρέτως, λένε ότι οι άλλοι ΔΕΝ ήθελαν να σωθεί η Ελλάδα.

      Ένας χαμαιλέοντας αλλάζει συνεχώς ανάλογα με το περιβάλλον. Μία αλλαγή δεν επιτρέπει την ετικέτα. Άστον να αλλάξει μερικές φορές ανάλογα με το περιβάλλον, και μετά το λες.

      Re σκίτσο: Έμεινε αμετακίνητος στο να μην εδρεύουν τα 50 δις περιουσιακών στοιχείων εκτός Ελλάδας. Γι' αυτό επέστρεψε με βαρέλι να τα βάλουμε μέσα.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.