Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τζιτζίκια













Στις εκλογές, συνήθως, ο νικητής είναι ο βέλτιστος των χειρίστων. Στις τελευταίες εκλογές οι χαμένοι ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί επέτρεψαν με την ανικανότητα και αρτηριοσκλήρυνση τους να πιαστούν τα 25% από τον πιο επικίνδυνο ταχυδακτυλουργό που μας έτυχε από εποχής Ανδρέα και Τσοβόλα, και το 8% να ρίξουν τις μάσκες και να αναγεννήσουν τον φασισμό.

Όσοι γνήσιοι Ρωμιοί, πρέπει να θυμούνται ότι σκόρδο-κρεμμύδι σημαίνει δεξιά-αριστερά. Ή αριστερά-δεξιά. Ποτέ δεν μπόρεσα να θυμηθώ αν το σκόρδο είναι το δεξιά ή το αριστερά. Κάθε Έλληνας ή Ελληνίδα σεφ ξέρει ότι το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι απαραίτητα συστατικά κάθε καθώς-πρέπει Ελληνικού πιάτου χωρίς να μπορεί κανείς να ξεχωρίσει αν το σκόρδο χρειάζεται το κρεμμύδι ή το κρεμμύδι το σκόρδο. Απλά δεν μπορούν να υπάρξουν στην συνταγή το ένα χωρίς το άλλο. Και το σκόρδο και το κρεμμύδι έχουν το καθένα την δική του ιδιαίτερη μπόχα, ή άρωμα -εξαρτάται από το ποιόν ή ποιάν φιλάς αλά-Γαλλικά μετά το γεύμα.

Δεξιά και αριστερά είναι σαν το σκοτάδι και το φως. Κανείς δεν θυμάται, ή συμφωνεί, ποιό είναι ποιό, αλλά δεν θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε το ένα χωρίς την ύπαρξη του άλλου. Μην ξεχνάμε και το παλιό καλαμπούρι που έλεγε ότι αν θες να πάρεις έναν κομουνιστή και να τον κάνεις καπιταλιστή, δώστου ένα εκατομμύριο δολάρια. Αυτό είναι παλιό. Τώρα με τον πληθωρισμό μάλλον θα έχουν γίνει δέκα εκατομμύρια. Αλλά με την κρίση ίσως να μπορέσεις να το πετύχεις και με μισό.

Θα μπορούσε βέβαια ο αγνός άκρως αριστερός να σου την φέρει και μόλις τα πιάσει στα χέρια του να τα μοιράσει όλα στους φτωχούς και όταν αντί να κρατάει ένα εκατομμύριο ένας άνθρωπος κρατάνε από ένα δολάριο ένα εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν όλοι φτωχοί, άρα και αριστεροί. Και εσύ είσαι φασίστας γιατί τους έδωσες μόνο από ένα δολάριο! Αρχιστικγούναρε! Καταπιεστή του προλεταριάτου!

Αλλά, από τους χίλιους αριστερούς, πόσοι θα μοίραζαν το εκατομμύριό τους; Όχι όλοι. Ένα ποσοστό θα το τσέπωνε και θα απεδείκνυε το ορθό του καλαμπουριού. Αυτό το ποσοστό αριστερών που δεν θα μοίραζαν το πεσκέσι τους στους συναγωνιστές τους θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν ήταν γνήσιοι αριστεροί, παρά νομίζανε ότι είναι αριστεροί, ή παριστάνανε τους αριστερούς, γιατί δεν είχαν φράγκο. Μέχρι που είχανε και πήγανε το τάμα τους στην Τήνο.

Για την ώρα πάντως τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία, γιατί, για την ώρα, η τηλεοπτική σειρά των νέων αγώνων κατά της καταπίεσης τελείωσε με το φινάλε της σαιζόν, με τις εκλογές, όπως πέρσι το φινάλε της σαιζόν ήταν οι αγανακτισμένοι, τρομάρα τους, και τώρα πήγαμε στα μπάνια του λαού αφού πρώτα είπαμε "να δεις τι έχει να γίνει τον Σεπτέμβριο", όπως είχαμε πει και πέρσι και φυσικά δεν έγινε τίποτα.

Κάθε καινούργια σαιζόν του σόου ξεκινά και από καινούργια κατεύθυνση. Φέτος οι σεναριογράφοι του παραμυθιάσματος ετοιμάζουν κάτι πολύ πρωτότυπο!

Θα πουν ότι για την κλεψιά, την κουτοπονηριά, την ανικανότητα και την κατάχρηση και διαφθορά της Ελληνικής κοινωνίας και του κράτους της, για τα σκουπίδια στους δρόμους και τις παραλίες, και για τα αυθαίρετα, για τους λαθρομετανάστες που ξεσκατίζουν τους γονείς των Ρωμιών χωρίς απόδειξη ή τιμολόγιο (μια που ξεχάσαμε να χτίσουμε περίθαλψη), για το Δημόσιο, δεν φταίει ούτε η Ελλάδα ούτε οι Έλληνες (οι οποίοι Έλληνες έχουν και προγόνους που πριν 2500 έδωσαν και πολιτισμό να πούμε! μη τα ξεχνάμε αυτά, ε!;) Όχι κυρίες και κύριοι, δεσποινίδες και μάγκες. Για την ασυδοσία και την τζιτζικοζωή του Ρωμιού δεν φταίει ο Ρωμιός! Οι Ευρωπαίοι φταίνε που μας έσυραν αλυσοδεμένους και μας ανάγκασαν να υιοθετήσουμε το Ευρώ! Πως τόλμησαν, οι αγύρτες!

Καλομελετάτε και θα το ακούσουμε και αυτό το παραμύθι!









υγ. Δεν έχω δει σκουπίδι ένα στα μέρη μας στα βουνά της Ιταλίας τεσσεράμισι χρόνια. Προχτές σε μια άκρη δρόμου που σταματάνε λεωφορεία είδαμε σακούλες, χαρτιά, αποτσίγαρα, και η Ελληνική μου πλευρά αισθάνθηκε σαν στο σπίτι της. Έλληνες θα τα άφησαν, είπε μια Αγγλίδα φίλη που έιναι αυτές τις μέρες μαζί μας, και γελάσαμε. Μετά, ανάμεσα στα σκουπίδια είδα ένα άδειο πακέτο τσιγάρα Μάλμπορο. Και πάνω στο πακέτο έγραφε ότι "Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο". Και το έγραφε στα Ελληνικά. Καλημέρα σας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.