Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Απολύεστε!








Τρεις από τους δημιουργούς του Taxisnet






Υπάρχει μια παροιμία στην Αμερική που λέει: "Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me".

Ξεγέλασέ με μια φορά, ντροπή σου. Ξεγέλασέ με δεύτερη φορά, ντροπή μου.

Εσάς σας ξεγελάνε καθημερινά και δεν έχετε προσωπικά αισθανθεί ντροπή; Μέχρι που φτάσανε να σας κάνουν να πιστεύετε ότι αυτά που σας δίνουν έτσι μόνο μπορεί, ή πρέπει, να είναι και τα υπομένετε σαν φυσιολογικά, και ψάχνετε για απαντήσεις στις διεθνείς συνωμοσίες κατά της Ελλάδας, τις επιθέσεις κατά της μεσαίας τάξεως, την Μέρκελ, και ψάχνετε λύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή.

Ενώ η μόνη απάντηση και λύση θα ήταν να αισθανθείτε προσωπικά ντροπή που τους επιτρέπετε να σας δουλεύουν ενώ έπρεπε να τους πάρετε με τα κλούβια αυγά, τις ντομάτες και τα λάχανα τους ηλίθιους, ανίκανους μαλάκες που εργάζονται στις υπηρεσίες σας και πληρώνονται με τα λεφτά σας.

Σαν αυτούς που είδαμε στην περασμένη ανάρτηση να σας φτιάχνουνε το γελοίο κατασκεύασμα του Taxisnet. Ιδίως τον Business Thinker που πριν από μπίζνες θίνκερ ήταν Εθελοντής Άντρας.

Αυτούς από την περασμένη ανάρτηση, που έφτιαξαν το Taxisnet, θέλω να τους αποκαλέσω με το πραγματικό τους όνομα. Αλλά το να τους πω μαλάκες δεν αξίζει το σάλιο που θα χρησιμοποιήσω. Στην αγορά όπου εργάζομαι εγώ, στην αγορά που τα πράγματα λειτουργούν, η μεγαλύτερη βρισιά που μπορώ να τους απονείμω είναι να τους αποκαλέσω ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ. Βλέπετε, από εκεί από όπου έρχομαι εγώ, εκεί όπου εργάζομαι εγώ, το να αποκαλέσεις κάποιον "ανίκανο" θα τον κάνει να αισθανθεί σαν να του έμπηξες μαχαίρι στο στομάχι. Έχει σημασία, εκεί που τα πράγματα λειτουργούν, να αποκαλέσει κάποιος κάποιον "ανίκανο".

Στην Ελλάδα βέβαια δεν ιδρώνει το αυτί κανενός να τον πούνε ανίκανο. Γιατί να ιδρώσει; Η απάντηση βέβαια θα είναι "Εμένα λες ανίκανο ρε μαλάκα; ξέρεις ρε ποιός είμ' εγώ;! Εσύ είσαι ανίκανος και φαίνεσαι!"

Σκέφτομαι όμως... φταίνε άραγε οι υπάλληλοι; Δεν νομίζω.

Στην δική μου αγορά, όταν αποτύχει ο υπάλληλος φταίει το αφεντικό του. Και ποιοί είναι τα αφεντικά των δημοσίων υπαλλήλων* σας; Εσείς! οι ανίκανοι πολίτες που τα τρώτε, σας ξεγελάνε, ξανά, και ξανά, και το απέραντο κωλοχανείο της αυθαίρετης δικαιολογίας μένει πάντα το ίδιο εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν!

Αυτοί οι ανίκανοι μαλάκες που σας παρουσίασα στην προηγούμενη ανάρτηση βρήκανε και τα κάνουνε. Βρήκανε εσάς. Και ξέρετε κάτι; Ούτε εκείνοι ξέρουν ότι είναι ανίκανοι, ούτε εσείς οι περισσότεροι μπορείτε να καταλάβετε το γιατί είναι ανίκανοι --και επιτρέπετε σε ανίκανους να σας γαμάνε την ζωή καθημερινά. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι το με ποιούς θα τους αντικαταστήσετε. Υπάρχει κανείς κει μέσα που να ξέρει πως να εργαστεί σωστά και να μην έχει φύγει έξω ή να μην εργάζεται ήδη για ξένες εταιρείες;

Πως να το μάθει κανείς, το πως να εργαστεί σωστά,
όταν δεν έχει δει ποτέ πως γίνεται;

Κι έτσι η χώρα έφτασε εκεί που είναι σήμερα. Άντε τώρα οι μισοί στον τσίπρα και οι άλλοι μισοί στον ουρακοτάγκο, να σας σώσουνε από την κακιά Ευρώπη.
...εκτός, ίσως μια μέρα, μερικοί άνθρωποι, και ξέρω ότι υπάρχουν στην Ελλάδα --γνωρίζω κάποιους, ίσως μια μέρα να βοηθήσουν και να πληθήνουν, και, μια μέρα, αντί για πορείες, απεργίες και λαϊκούς αγώνες να μαζευτούν όλοι μαζί μπροστά από όλα τα κρατικά και δημόσια γραφεία και να αρχίσουν να ρίχνουν κλούβια αυγά, ντομάτες και λάχανα ξεκαρδισμένοι στα γέλια, και, καθώς βγαίνουν έξω οι υπάλληλοι να τους δείχνουν με το δάχτυλο γελώντας ακόμα δυνατότερα χωρίς ανάσα.




* Δημόσιοι υπάλληλοι έιναι όλοι, από κλητήρα ως πρωθυπουργό.









4 σχόλια:

  1. "Η υπόσχεση του Πρωθυπουργού, κατά την χθεσινοβραδινή συνέντευξή του, ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε σε όλη την Ελλάδα δωρεάν ασύρματο WiFi ίντερνετ, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις."
    http://tinyurl.com/lfd9rfw

    Nαι, είπε "δωρεάν ασύρματο WiFi ίντερνετ"!
    Και ασύρματο και WI! Ή εφηύρε τη τεχνολογία του υπερασύρματου ή δεν έχει ιδέα τι σημαίνει wi.

    Δε σχολιάζω άλλο. Τι να πω εξάλλου;
    Ευτυχώς τον έχουν κράξει για τα καλά στα social media.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες με σνομπ, αγαπητή Emily αλλά εγώ ασύρματο μόνο WiFi αγοράζω. Τα άλλα ασύρματα είναι για την πλέμπα!
      :-))))))

      Τώρα μου θύμισες την αείμνηστη, την υπέροχη την Ρένα την Βλαχοπούλου, που σε μια κωμωδία της έλεγε κάποιος να βάλει τηλέφωνο στο σπίτι της στην Κέρκυρα, και εκείνη λέει "τι να το κάνω το τηλέφωνο; αν θέλω να μιλήσω με κανέναν βγαίνω στο παράθυρο και φωνάζω". Και τι κάνεις όταν θέλεις να μιλήσεις υπεραστικό; την ρωτάει! "Α! για υπεραστικό ανεβαίνω στην ταράτσα!"

      υγ. διάβασα το λινκ και με φίκη βλέπω ότι εκεί τουλάχιστον δεν το πιάσανε ότι "WiFi" σημαίνει "ασύρματο". Η είδηση είναι και εδώ
      http://www.skai.gr/news/technology/article/245300/samaras-dorean-wi-fi-se-oli-tin-ellada-se-enan-hrono-apo-tora-/
      με εισαγωγικά στην φράση:
      «Εγώ σήμερα μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα έχουμε στην Ελλάδα δωρεάν ασύρματο wi-fi internet. Σε όλη την Ελλάδα σ’ ένα χρόνο»
      Όμως ίσως ο άνθρωπος να εννοούσε ότι σε ένα χρόνο το WiFi θα είναι ασύρματο, ενώ τώρα δεν είναι...

      Διαγραφή
    2. Σωστά βάζει εισαγωγικά στη συγκεκριμένη φράση ο Σκάι - έτσι το είπε ο Σαμαράς.
      Στη πρώτη παράγραφο στο σχόλιό μου τα έβαλα εγώ τα εισαγωγικά. Ξέχασα να το αναφέρω.

      Κλαίω από τα γέλια με το σχόλιό σου.
      Δεν έχουμε οι (περισσότεροι) έλληνες καλή σχέση με την τεχνολογία (κι εγώ μέσα), αλλά κοντά στο νου κι η γνώση λέει ο λαός.

      Πριν δυο βδομάδες περίπου, όταν ήταν το θέμα της μικρής Μαρίας στην επικαιρότητα, κανείς δεν είπε ότι αν τα ληξιαρχεία είχαν μηχανογράφηση και ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους, δε θα είχαν εκδοθεί πλαστά πιστοποιητικά.
      Αντίθετα, ως λύση στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών, το υπουργείο σκέφτηκε αυτό (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63906455) και η προταση πέρασε στα ψιλά της ειδησεογραφίας.

      Όσο τη σκαλίζεις τόσο άσχημα μυρίζει η ελληνική πραγματικότητα Δημήτρη.
      Καλύτερα να διαβάζουμε για τις Κόκκινες Κάλτσες. :)

      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    3. Ω θεούλη καημένε της Ελλάδας... Υποχρεωτικά τεστ μητρότητας και πατρότητας με DNA; Υποχρεωτικά;;; Αυτό τι να σχολιάσει κανείς... θα έρθει η ΕΕ και θα τους δώσει δυό μούντζες πριν τους κλείσουνε το υποχρεωτικό μαγαζί. Αν και είναι πολύπλοκο νομικά το θέμα. Το κράτος μπορεί να πει ότι δεν βγάζει ληξιαρχική πράξη χωρίς τεστ DNA (αντί να επιβάλει το τεστ) και έτσι εξαναγκάζει εμμέσως... Μετά, όσοι δεν το επιλέξουν, πάλι δεν έχουν ληξιαρχική πράξη. Στις ΗΠΑ πάντως, αν ένα τεστ DNA δεν είναι οικειοθελές και πρωτοβουλία ενός ατόμου μόνο με δικαστική εντολή επιβάλλεται σε περιπτώσεις εγκλημάτων.

      Κοντά στο νου κι η γνώση. Ότι έμαθα εγώ στην ζωή μου το έμαθα από ενδιαφέρον. Έλεγε ο Τζων Γουαίην στους Ινδιάνους κάτι και εγώ αναρωτιόμουνα πιά ήταν η λέξη που μου διάβασε από τους υποτίτλους η γιαγιά και άνοιγα το λεξικό. Ο κόσμος που λέει γουάηφάη δεν αναρωτιέται, έτσι από περιέργεια ήντα πράμα είναι τούτο να ανοίξει ένα λεξικό; Έτσι από περιέργεια... νησάφι!

      Λες και ακούω την συζήτηση:
      - Γουάηφάει
      - Γιατί, πεινάει!

      Όσο για την Ελληνική πραγματικότητα... η λύση είναι χειρουργικές μάσκες.

      Στην παρέλαση της νίκης το περασμένο Σάββατο, οι Red Sox σταμάτησαν και ακούμπησαν το έπαθλο πάνω στην κίτρινη γραμμή του τέλους του Μαραθωνίου όπου είχαν σκάσει οι βόμβες, και το κάλυψαν με ένα πουκάμισο της ομάδας.

      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.