Σάββατο 13 Απριλίου 2013

1984+29






Άρχισα λοιπόν να ψάχνω καινούργια εργαλεία για την δουλειά. Βασικά, χρειάζομαι δύο καινούργιες οθόνες για το κομπιούτερ (χρησιμοποιώ extended desktop με δύο οθόνες) και τις θέλω 1920 πίξελς επί 1200 πίξελς, όχι 1080, και τις θέλω 25 έως 27 ίντσες την κάθε μία. Επίσης θέλω ένα καινούργιο Dell λάπτοπ να υπάρχει μπας και πάω πουθενά που και που όπου να μην μπορώ να κουβαλήσω το μεγάλο.

Από οθόνες ατύχησα. Έχουνε σταματήσει, για την Ευρώπη, να φτιάχνουν 1920 x 1200 πολύ μεγάλες. Φτιάχνουνε μόνο 24 ιντσών. Οι οθόνες πια είναι 1920 x 1080 οι περισσότερες. Οπότε οι καινούργιες 1920 x 1200, 24 ιντσών θα κάθονται μπροστά μου λίγο μικρότερες από των 25,5 ιντσών που έχω τώρα. Τές-πάν, αυτές υπάρχουνε αυτές θα πάρω. Στις ΗΠΑ υπάρχουνε αλλά δεν τις στέλνουν στην Ευρώπη, και να τις στέλνανε θα κόστιζε περισσότερο η μεταφορά, κι αν τις στέλνανε θα πλήρωνα διπλά σε τελωνείο.

Το να βρεις λάπτοπ είναι λαβύρινθος να ψάχνεις τις λεπτομέρειες που κάνουν διαφορές 500 Ευρώ στις τιμές. Και μετά δεν πρόκειται ποτέ, από 1998 να αγοράσω HP προϊόν και τα Ευρωπαϊκά τα Asus και τα Acer δεν τα ξέρω ούτε μ' ενδιαφέρουν. Τα Samsung καλά φαίνονται αλλά ξέρω ότι τα χρώματα των οθονών Samsung δεν είναι επαγγελματικού επιπέδου ούτε για προσευχή.  Θέλω Dell,  17 ιντσών οθόνη, 1920 x 1080, intel i7, 8 γκίγκαβάιτς ραμ, καλή κάρτα γραφικών και 1 τέραμπάιτ δίσκο. Και το θέλω με Αμερικάνικο Windows 8, όχι Ιταλικό, και σύστημα και πληκτρολόγιο.

Μετά από 6 ώρες ψάξιμο σε ιστοσελίδες, τελικά ανακάλυψα ότι το ακριβώς ίδιο λάπτοπ, το Dell Inspiron 17R (ένας λογικός μέσος όρος), έχει στην τιμή αγοράς πάνω από 200 Ευρώ διαφορά μεταξύ της πιξμάνια, της άμαζον και της Dell  στην Ιταλία, με την Dell φτηνότερη. Αλλά μία συγκεκριμένη οθόνη 24 ιντσών 1920 x 1200 της Dell έχει 120 Ευρώ διαφορά μεταξύ της άμαζον και της Dell με την άμαζον φτηνότερη. Και δεν μπορώ να βρω Αμερικάνικο σύστημα παρά μόνο Ιταλικό. Και δεν μπορώ να παραγγείλω από εκτός Ιταλίας.

Ήθελα να μιλήσω με την Dell στην σελίδα τους της Ιταλίας, dell.it, αλλά, ενώ ήταν 8:30 μμ και η σελίδα έλεγε ότι είναι ανοιχτοί μέχρι 10 μμ στο ιντερνέτ, δεν υπήρχε κουμπάκι να κάνεις τσατ με αντιπρόσωπο. Πήγα σπίτι μου στις ΗΠΑ στην αγαπημένη μου dell.com και ήρθε αντιπρόσωπος στην τσατ σε 25 δευτερόλεπτα, πήρε πέντε λεπτά να ψάξει να βρει τι γίνεται με την dell.it και ανακαλύψαμε ότι οι Ιταλοί κατεβάσανε ρολά και πήγαν σπίτια τους 2 ώρες πριν τελειώσει επισήμως η βάρδια τους. Μου είπανε ότι μπορώ να αγοράσω Αμερικανικό σύστημα από την Ιταλική Dell, και, αν έχω πρόβλημα την Δευτέρα με την dell.it να επιστρέψω στην dell.com και να με βοηθήσουν εκείνοι κυνηγώντας τους Μεσογειακούς αντιπροσώπους τους στο dell.it. Η εξυπηρέτηση πελατών στην Μεσόγειο είναι κάτι σαν τζατζίκι με ληγμένο σκόρδο. Ή Ελληνικό Δημόσιο όπου προτιμούν να χρεοκοπήσει η χώρα παρά να απολύσουνε μερικές δειγματοληπτικές χιλιάδες κηφήνων (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται στον καθημερινό άνθρωπο από το εξωτερικό). Τες-παν.

Πήγα σήμερα το πρωί στην Washington Post  στις ΗΠΑ να διαβάσω τα νέα της ημέρας. Και μου ήρθε διαφήμιση της άμαζον στα ιταλικά που κατά ...σύμπτωση διαφήμιζε ακριβώς ένα από τα φτηνότερα μοντέλα λάπτοπ που είχα ψάξει στην άμαζον της Ιταλίας την προηγούμενη μέρα.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.