Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Live!









Στις 6 ΜΜ ώρα Ελλάδας της Τετάρτης περίμενα τον Σαμαρά να πει ότι:
"Εν' όψη της πρωτοφανούς επίθεσης κατά της Ελλάδας από το IMF και μερίδα σκληροπυρηνικών υποστηρικτών της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρώπη, θέτει εαυτόν και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην διάθεση της κυβέρνησης, στεκόμενος σαν Έλληνας δίπλα σε Έλληνες, υποστηρίζοντας την κυβέρνηση της Ελλάδας και τον Ελληνικό λαό."
Κάτι τέτοια περίμενα (απαιτούσα) να πει, αλλά δεν τα είπε. Αρκέστηκε σε αντιπολιτευτική επίθεση. Ντροπή του. Πόσο καιρό θα κάθεται αυτός ο άνθρωπος ακόμα στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων;
Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έπρεπε να φύγει από της Βρυξέλες και να επιστρέψει στην Αθήνα καταγελώντας την απαράδεκτη, αν όχι φαιδρή, στάση που εξαναγκάζεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα εν μέσω διαφωνιών ανάμεσα στις πολιτικές, τεχνικές και θεσμικές πλευρές των δανειστών. Το να φύγει όμως από εκεί αυτή την στιγμή, όσο και να ήθελα και εγώ να γίνει, για λίγη πραγματική αξιοπρέπεια, θα έπαιζε σίγουρα στο παιγνίδι εκείνων που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στην εμπάθειά τους εναντίων της Ελλάδας.
Υπάρχουν στιγμές που το να είσαι Έλληνας στέκεται πάνω από το κάθε κόμμα, αντιμετώπιση και ιδέες. Και αυτή είναι μία από εκείνες τις στιγμές.

















10 σχόλια:

  1. Μπράβο σου Δημήτρη. Όμορφος κόσμος ηθικός ευρωπαϊκά φτιαγμένος. Η Ευρώπη που κάποιοι οραματίστηκαν δεν υπάρχει πια. Ζούμε περίεργες εποχές. Τώρα για τους πολιτικούς, πάντα στην Ελλάδα είχαμε παραγωγή μεγάλη σε προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως να μην λέμε το σωστό Roadartist μου...Αν δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε τις στιγμές, πάνω σε τι ηθική βαση θα στεκόμαστε για να μιλάμε περί της μεγαλύτερης εικόνας;... Παίκτες σαν τον Σαμαρά δεν τους χρειάζεται κανείς, ποτέ, πουθενά (Βέβαια, η παραγωγή πάντα ανταποκρίνεται στην ...ζήτηση). Μετά το τελευταίο 48ωρο, όλα τα κόμματα θα έπρεπε να έχουν ενωθει πίσω από την κυβέρνηση.

      Διαγραφή
  2. Μη το λες, δεν είναι καθόλου αυτονόητη στις μέρες μας η σωστή κρίση κι εκτίμηση των γεγονότων, τουλάχιστον από όσο διαπιστώνω πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ότι ιδιαίτερα σήμερα δεν είναι αυτονόητη η κρίση και εκτίμηση. Και δυστυχώς έχουμε αποδείξει ότι η συλλογική κρίση/εκτίμηση που επιδείξαμε τα τελευταία χρόνια τους ένωσε σχεδόν όλους εναντίων μας. Το μόνο καθαρό και σίγουρο αυτή την χρονική στιγμή είναι ότι κινδυνεύουμε να καταστραφούμε εκτός Ευρώ, ή να καταστραφούμε συμφωνώντας στο χειρότερο μνημόνιο στην Ιστορία του ποτέ... Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όταν την Δευτέρα οι πολιτικοί των δανειστών λένε τα μεν, δεν μπορούν πλέον οι άλλοι εκ των δανειστών να παρουσιάζουν τέτοια διαφωνία μεταξύ τους που να χτίζουν απλά έναν τοίχο μπροστά σε εμάς. Εμείς μόνο με μία εικόνα απόλυτα ενωμένου λαού-κράτους μπορούμε πλέον να τους αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες για να διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας. Αυτή την στιγμή μόνο ενωμένοι όλοι πρέπει να είμαστε σαν απάντηση στα διαφορετικά μηνύματα από τους Δανειστές από Δευτέρα ως Τετάρτη... Έχουμε εκλεγμένη και νόμιμη κυβέρνηση. Ότι γκάφες και να έκανε μέχρι την Δευτέρα το βράδυ η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή πρέπει να σεβαστούμε όλοι την χώρα μας για να αποτρέψουμε την σφαίρα που κατευθύνεται προς τα εμάς, κι αυτό γίνεται μόνο με ένα δυνατό κορμί...

      Αυτά που λέει τώρα ο Σαμαράς, κατά την γνώμη μου, μπορεί να ήταν καλή ιδέα μέχρι την Δευτέρα. Αλλά από Δευτέρα βράδυ και μετά δεν είναι πλέον καλή ιδέα παρά μόνο διχασμός την στιγμή που πρέπει να είμαστε ενωμένοι... Μπορεί να είναι λίγο Δονκιχωτικό από μέρους μου, αλλά πάντα έβλεπα περισσότερους ανεμόμυλους από όσους οι άλλοι :-)

      Διαγραφή
  3. Το χειρότερο μνημόνιο είχε δρομολογηθεί να έρθει έτσι κ αλλιώς, για αυτό ο Σαμαράς την έκανε μέσω εκλογών. Τα πράγματα είναι κρίσιμα κ δυστυχώς δεν υπήρξε εξ αρχής μια οπτική για ελάφρυνση, τα δε μέτρα είναι παρανοικά, γελοία.

    Και κάτι που σου αρέσει απ ότι θυμάμαι απο παλιά:

    http://rt.com/news/269419-greece-crisis-street-art/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια μου αρέσει :-) Και τα συγκεκριμένα γκραφίτι είναι πραγματικά πετυχημένα και σοβαρά...

      Εντελώς θεωρητικά, αδειάζοντας την Αθήνα και γεμίζοντας την ύπαιθρο, καλλιεργώντας την γη μας και τις θάλασσές μας, ενωμένοι όλοι μαζί, με μεθόδους τίμιες, επιστημονικές, κλπ., κλπ., το να φύγουμε από το Ευρώ, όπως και θα έπρεπε να φύγουμε, θα μπορούσε να μας βοηθήσει να γίνουμε πλέον, για πρώτη φορά από το 250 προ χριστού, κύριοι του εαυτού μας. Όχι όμως αυτή η φυλή. Αν φύγουμε από το Ευρώ, θα γίνει μαζική έξοδος μεταναστών προς ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Ρωσία, οπουδήποτε... και όσοι μείνουν πίσω θα αλληλοσκοτωθούνε.

      Ποιά είναι η εναλλακτική; το χειρότερο γελοιότερο υποτιμητικότερο μνημόνιο που μπορούν να φανταστούν να μας επιβάλλουν...

      Διαγραφή
  4. Τούτες τις μέρες φαίνεται ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη δεν είναι οικονομικό όσο πολιτικό. Δεν υπάρχει βούληση για αληθινή εξίσου αυμφέρουσα συνεννόηση. http://www.thetoc.gr/oikonomia/article/krougkman-dialuontas-tin-ellada

    Στην Ελλάδα ο διχασμός έχει διαφανεί. Αυτός ο λαός δε μπορεί ποτέ να ενωθεί. Από παλιά ως σήμερα. Σε περίπτωση εξόδου από την Ευρώπη, θα έχουμε τραγικές πολιτικές εξελίξεις με τουα φασίστες, με εμφύλιο κ διχασμό. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να μείνουμε εντος Ευρώπης μα με προοπτική να μην καταστραφεί η χώρα, τώρα έτσι όπως σκέφτονται βρες λύση. Είναι περίεργη κατάσταση λες κ καταδικάζουν τη χώρα σε οπισθοδρόμηση όποια επιλογή κ αν θα τραβήξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αποσυντονίζεις κ όλο ανταπαντώ (κ δεν μπαίνω πια σε blogs γενικότερα), επιστρέφω στη δουλειά μου, καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή
    2. :-))

      Ε, τώρα να αποσυντονιστούμε μια στάλα παραπάνω: Εδώ στον υπερμικρό μικρόκοσμο του Δήμου των χωριών μας εξελίσσεται ένα δράμα παρεμφερές, στο οποίο ο χαζούλης ο Ελληνοαμερικάνος εκλεγμένος που προσπαθεί να βοηθήσει με knowhow αμερικάνικο, πρόκειται τους επόμενους μήνες να εκραγεί --γιατί δεν είμαι συνηθισμένος να κοιτάω τον εαυτό μου και να αφήνω την κοινωνία μου να την πηδάνε και να την αφήνουνε να μαραθεί χωρίς αντίσταση με στρατηγική και όραμα της επόμενης ημέρας...

      Αλλά κι εδώ, από επαγγελματίες, δικηγόρους, αστυνομία, βλέπω τον μεσογειακό υιό που μηδενίζει το αποτέλεσμα λόγω κοντόφθαλμης στρατηγικής. Η στρατηγική τους είναι να κάνουμε αυτό που θέλουμε παρορμητικά, χωρίς όραμα για το μετά.

      Το ίδιο και αυτό που ονομάζεις πρόβλημα όχι οικονομικό αλλά πολιτικό. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν λύση οικονομική και γι' αυτό υπάρχει πρόβλημα πολιτικό. Λύση οικονομική δεν μπορεί να υπάρξει γιατί το πρόβλημα είναι ανθρώπινο --η ανθρώπινη φύση. Αν σκεφτούνε τους ανθρώπους, τότε, μεθαύριο δεν θα υπάρχει οικονομία. Αν σκεφτούνε την οικονομία, τότε, αύριο δεν θα υπάρχουν άνθρωποι.

      Σ' ευχαριστώ :-)

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.