Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Αλήθειες











Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες;
- Όχι. Η παρεξήγηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες δουλεύουνε πολύ μεν, αλλά δεν έχουν ιδέα πως να εργάζονται (αντιγράφουνε από τα σήριαλ της τηλεόρασης και από ότι βλέπουν στις διακοπές τους έξω, μιά και κανείς δεν τους έμαθε ποτέ πως να εργαστούνε αποτελεσματικά --επίσης, η εκμάθηση είναι εκ φύσης δύσκολη για κάποιον που πιστεύει ότι ήδη τα ξέρει όλα, ίδίως όταν ξέρει τόσο λίγα που δεν κατανοεί καν τον όγκο εκείνων που δεν γνωρίζει).

Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους;
- Όχι ακριβώς. Οι πλούσιοι Έλληνες έχουν την ανοχή του συστήματος και οι φτωχοί Έλληνες θέλουν αλλά δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν.
Οι φτωχότεροι δεν έχουν να πληρώσουν γιατί ενώ το κόστος ζωής είναι ίδιο με την υπόλοιπη ζώνη του νομίσματος, οι αποδοχές τους είναι το μισό, έως το εν-πέμπτο των αποδοχών στην υπόλοιπη ζώνη (Η ζωή σε συνάρτηση με μισθούς πάντα ήταν και είναι δύο έως πέντε φορές πιο "ακριβή" στην Ελλάδα από την υπόλοιπη ζώνη).
Οι "πλούσιοι", σε μιά μικρούλα χώρα με μικρούλα αγορά, δημιουργούν την αγορά και δημιουργούν τις μη δημόσιες θέσεις εργασίας. Αν απαιτήσεις να πληρώσουν όλους τους φόρους τους, απλά θα κλείσουν την αγορά και θα τινάξουν τις εισαγωγές στον ουρανό και τις εξαγωγές στα τάρταρα. Και το ήξεραν αυτό όλες οι πελατειακές κυβερνήσεις. Γι' αυτό και οι κυβερνήσεις έδιναν σαν αντιστάθμισμα έναν δημόσιο τομέα τόοοσο μετά συγχωρήσεως. Άντε μετά να εισπράξεις φόρους, ή και ΦΠΑ. Καλό ξημέρωμα.

Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες τα φάγανε μαζί;
- Τελικά, χωρίς οι περισσότεροι να το ξέρουν ή να το έχουν επιδιώξει, ναι.

Τι φάγανε δηλαδή;
- Επί 40 χρόνια, τα κατά πολύ υψηλότερα νούμερα βοήθειας, δανείων και χορηγήσεων που έλαβε ποτέ πολιτισμένη χώρα στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Εν τω μεταξύ η Ελλάδα περιμένει να ρίξει το φταίξιμο στους δανειστές. Την τελική Ιστορία θα την γράψει εκείνος που στο τέλος θα μείνει με τα περισσότερα λεφτά.

Και που πήγανε όλα αυτά τα λεφτά;
- Απάντησα ήδη.

Τι είναι "έντιμη συμφωνία";
-Εξαρτάται από το ποιός προσδιορίζει τι είναι έντιμο. Συνήθως προσπαθεί να το προσδιορίσει εκείνος που έχει τα ισχνότερα αντικειμενικά επιχειρήματα (όποιος δεν έχει λεφτά έχει λόγια)

Δηλαδή, τι χρειάζονται οι Έλληνες για να κερδίσουν την αντιπαράθεση;
- Παιδεία. Η οποία τώρα δεν υπάρχει, αλλά πιθανόν να υπάρξει όταν εκλείψει η ανάγκη για το παρασιτικό καρκίνωμα που ονομάζεται "Φροντιστήριο". Όταν μπορέσει να κλείσει και το τελευταίο Φροντιστήριο ίσως η Ελλάδα να έχει αποκτήσει Παιδεία.

Αυτό, ίσως στο μέλλον. Τώρα τι γίνεται;
- Τώρα, η Ελλάδα κυβερνάται από ένα ανοργάνωτο, ανεύθυνο και αδαές μπουλούκι που επιζεί λέγοντας ψέματα στους υπόλοιπους, αλλά και στους εαυτούς τους (όχι ανακρίβειες, αλλά καθαρά ψέματα). Αυτό ίσως να αποδειχτεί η σωτηρία της Ελλάδας. Έχοντας πει ψέματα σε όλους, ο Τσίπρας θα ταφεί στο ντουλάπι της Ιστορίας που του αξίζει και οι ψηφοφόροι του θα βρουν άλλα ψέματα να λένε στους εαυτούς τους, για να παίζουν τα έντιμα και αξιοπρεπή θύματα... Αλλά η Ευρώπη τότε θα βοηθήσει την πλειοψηφία των Ελλήνων γιατί θα είναι πλέον φανερό ότι οι περισσότεροι Έλληνες εξαπατήθηκαν. Τότε, όταν πια ο Τσίπρας θα έχει πνιγεί στα δικά του τα ψέματα, η Ευρώπη θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διάσωσης των εξαπατημένων.

Για την ώρα όμως, η κυβέρνηση κρατάει με τις δημοσκοπήσεις.
- Εφ' όσον δεν υπάρχει αντιπολίτευση και ο Σαμαράς δεν ξεκουμπίζεται. 
Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν στήριξη στην κυβέρνηση αλλά απλά αποδεικνύουν την έλλειψη εναλλακτικής. 
Κοίταξέ το: Τέσσερεις μήνες αφού τα 22% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, και αφού το ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα από ότι υποσχέθηκε και ετοιμαζόμαστε να χρεοκοπήσουμε, τώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάνω από 40%, τους διπλούς από όσους τους ψήφισαν. Αυτό δεν είναι δυνατόν να εκληφθεί σαν υποστήριξη παρά μόνο σαν έλλειψη εναλλακτικής --πράγμα για το οποίο φταίει απ' ευθείας ο Σαμαράς που κάθεται πεισματικά στην καρέκλα του.
Επίσης ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τις 100 δόσεις στην εφορία, και τις δόσεις και ρυθμίσεις για ΔΕΗ κλπ. Όμως αυτές οι ίδιες οι ρυθμίσεις είναι η αρχή του τέλους, γιατί οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι παρά ένας διπλωματικός τρόπος να παραδεχτεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση ότι λεφτά δεν θα πληρωθούν ποτέ από κανέναν πουθενά, και το κράτος δεν έχει έσοδα. Το κράτος είναι νεκρό. Το στοίχημα είναι το αν οι Ευρωπαίοι "διασώσουν" τους εξαπατημένους Έλληνες αφού φύγει το μπουλούκι του ΣΥΡΙΖΑ τρέχοντας μια και δεν θα υπάρχουν λεφτά για καύσιμα για ελικόπτερα...





Α, μα εσύ είσαι σπίρτο μονάχο!
Το μόνο που έχουν να κάνουν τώρα οι δανειστές για να "διαπραγματευτούνε" μαζί σου, είναι
να μην κάνουν τίποτα και να περιμένουνε εσένα καθώς εσύ περιμένεις εκείνους.
Βλέπεις, εκείνοι μπορούν να σε περιμένουνε επ' αόριστον. Εσύ όμως δεν μπορείς.
Και, ή θα σηκώσεις τα χέρια ψηλά, ή θα τα βάλεις ανάμεσα στα μπούτια σου.













9 σχόλια:

  1. "Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες;
    - Όχι. Η παρεξήγηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες δουλεύουνε πολύ μεν, αλλά δεν έχουν ιδέα πως να εργάζονται (αντιγράφουνε από τα σήριαλ της τηλεόρασης και από ότι βλέπουν στις διακοπές τους έξω, μιά και κανείς δεν τους έμαθε ποτέ πως να εργαστούνε αποτελεσματικά --επίσης, η εκμάθηση είναι εκ φύσης δύσκολη για κάποιον που πιστεύει ότι ήδη τα ξέρει όλα, ίδίως όταν ξέρει τόσο λίγα που δεν κατανοεί καν τον όγκο εκείνων που δεν γνωρίζει)."

    Αχ τι ωραίες αλήθειες! Πόσο μα πόσο πολύ ταιριάζει αυτή η οπτική με την εικόνα των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της νοοτροπίας του "τεμπέλη" εργάτη... Άκρως ρατσιστική και επικίνδυνη. "Η εργασία σώζει" κύριοι φίλοι Γερμανοί. Σωστά ναι. Δε νομίζω να έχει συκοφαντηθεί χειρότερα ένας λαός από όσο εμείς οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Ντροπή. Δεν χρειάζονται λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι λένε τους Έλληνες τεμπέληδες είναι κάτι που με θυμώνει πάρα πολύ και απαντώ άμεσα όποτε το ακούω. Είναι εξοργιστικό, ιδίως επειδή ξέρω ότι οι Έλληνες δουλεύουνε περισσότερο από τους περισσότερους άλλους. Εκτός από όλους όσους βλέπω με τα μάτια μου, και ο πατέρας μου δούλευε τρεις δουλειές επί δεκαετίες, κι εγώ τα 6 ενήλικα χρόνια που πέρασα στην Ελλάδα εργαζόμουνα δύο και τρεις δουλειές.

      Αλλά καταλαβαίνω γιατί γίνεται η παρεξήγηση. Παρ' όλη την δουλειά, τίποτα δεν γίνεται σωστά, πάντα χρειάζονται περισσότερες ώρες δουλειάς για αποτελέσματα που θα έπρεπε να είχαν πάρει πολύ λιγότερο... όσο δουλεύει κανείς τόσο δεν έχει λεφτά... κυρίως, όπως έγραψα, πιστεύω ότι στην Ελλάδα μια μεγάλη πλειοψηφία που δουλεύει πολύ, δεν έχει τις γνώσεις του πως και γιατί να εργαστεί σωστά και αποτελεσματικά.

      Και αυτό που επίσης με θυμώνει είναι ότι από την άλλη μεριά, επειδή ο μέσος Έλληνας νομίζει ότι τα ξέρει όλα καλύτερα από τους κουτόφραγκους, και δεν δέχεται να μάθει τίποτα, ή να παραδεχτεί ότι κάνει λάθος, ή ότι κάτι που κάνει μπορεί να γίνει καλύτερα. Έχω πολύ ιδία πείρα και σ' αυτό, που όταν προτείνεις σε κάποιον κάτι αποδεδειγμένα σωστό σου απαντάει, όοοοχι, εσύ είσαι εκείνος που δεν καταλαβαίνει: έλα να σου εξηγήσω εγώ. Και μετά τα παρατάς και γυρνάς στο εξωτερικό :-(

      Διαγραφή
    2. "Και αυτό που επίσης με θυμώνει είναι ότι από την άλλη μεριά, επειδή ο μέσος Έλληνας νομίζει ότι τα ξέρει όλα καλύτερα από τους κουτόφραγκους, και δεν δέχεται να μάθει τίποτα, ή να παραδεχτεί ότι κάνει λάθος, ή ότι κάτι που κάνει μπορεί να γίνει καλύτερα. Έχω πολύ ιδία πείρα και σ' αυτό, που όταν προτείνεις σε κάποιον κάτι αποδεδειγμένα σωστό σου απαντάει, όοοοχι, εσύ είσαι εκείνος που δεν καταλαβαίνει"

      Πολύ σωστό. Έχω δουλέψει σε υπερειδικευμένες εργασίες (αναλυτής χρηματοοικονομικών κινδύνων) και με έλληνες και με ξένους εργοδότες στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή και πιστοποιώ και εγώ, εξ' ιδίας πείρας, του λόγου το αληθές.

      Και ναι... αρκετός κόσμος (πλην σεβαστού ποσοστού Δημοσίου & ΔΕΚΟ) στην ελλάδα δουλεύει πολύ. Στην αποτελεσματικότητα και στην παραγωγικότητα πάσχει. Δυστυχώς και στον ιδιωτικό τομέα (ως επί το πλείστον κρατικοδίαιτο).

      Καλησπέρα!

      Διαγραφή
    3. Καλή σου σπέρα φίλε spacefreak. Εδώ είναι τα κουμπιά της Αλέξαινας, στο γιατί άραγε, τι είναι εκείνο που φταίει, στο ότι ο μέσος Έλληνας νομίζει ότι τα ξέρει όλα καλύτερα και δεν θέλει καν να παραδεχτεί πως είναι δυνατόν να βελτιωθεί.

      Αυτό που επίσης δεν είναι κατανοητό στην Ελλάδα, είναι ότι όταν ο ξένος λέει πως ο Έλληνας είναι τεμπέλης, περιλαμβάνει στο σκεπτικό του και το παραπάνω γεγονός. Και περιλαμβάνει και το σκεπτικό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Οπότε, όσο και να μας θυμώνει το να λένε τον Έλληνα τεμπέλη, και όσο και να έχουνε άδικο... από την δική τους οπτική και κουλτούρα υπάρχει σαφής και πραγματική αιτιολογία για την οποία το βλέπουν έτσι. Και άντε να τους εξηγήσεις.

      Φερ' ειπείν, οι σημερινοί που διατυμπανίζουν ότι διαπραγματεύονται με τους δανειστές 4 μήνες, δίνουνε ελλιπή στοιχεία, απλοποιημένα σκεπτικά, και δημιουργικές ασάφειες, τίποτα εκ των οποίων δεν γίνεται δεκτό από τους δανειστές, ακριβώς επειδή δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πως να υπολογίσουν, να παρουσιάσουν, να τεκμηριώσουν και να εργαστούνε για πραγματική διαπραγμάτευση. Των κουτόφραγκων τους έχει ζαλιστεί το κεφάλι από την παιδαριώδη ανικανότητα των υποτιθεμένων κυβερνόντων.

      Αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

      Διαγραφή
  2. Εχω βαρεθει να διαβαζω τις "αληθειες" του καθε πολιτικάντη γιουνγκερ και σουλτς και τσιπρα αναλογα με τι τον συμφερει και τι εξυπηρετει. Ψευδονται ασυστολως και οι μεν και οι δε. Οι ευρωπαιοι που εχουν βαλθει να μας σωσουν ντε και καλα από αγαπη υποθετω και η ελληνικη κυβερνηση διαπραγματεεεεεευεται με "σκληροτητα" εδω και τεσσερις μηνες σαν τον καραγκιοζη που λεει «θα μας σπασουν στο ξυλο, αλλα αυτοι θα κουραστούν θα εξαντληθούν και στο τελος θα πεθανουν»
    Ουτε βεβαια μου αρεσει που καταγγέλλουμε τους παντες με την επινοηση εσωτερικων και εξωτερικων εχθρων ενώ ταυτοχρονα παρακαλουμε τους ξενους να μας δανεισουν για να συνεχισουμε να εκτρέφουμε το πελατειακό κρατος που εφτιαξαν οι προηγουμενες κυβερνησεις και συνεχιζει να διατηρει ανεπαφο ο συριζα.

    Δεν δεχομαι όμως από κανενα γιουνκερ και κανενα γερμανο ναζιστη να κατηγορει ως τεμπέληδες τους ελληνες και τους αλλους λαους γιατι στα γερμανικα εργοστασια και στα ορυχεια του βελγιου και της γερμανιας οι "τεμπεληδες" μεταναστες από το νοτο που εφτυναν αιμα εφτιαξαν την σημερινη γερμανια.
    Αυτοι οι "τεμπεληδες" λαοι που έζησαν στο πετσι τους τη ναζιστικη θηριωδια και πεθαιναν από την πεινα στο δευτερο παγκόσμιο πολεμο τους χαρισαν και τις πολεμικες αποζημιωσεις για να παρουν ανασα και να γινουν αυτό που είναι σημερα.

    Όχι αγαπητε μου κανενας γερμανος που προκαλεσε δυο παγκοσμιους πολεμους, αιματοκυλησε ολόκληρη την ανθρωποτητα, δημιουργησε ολοκαυτώματα, δεν εχει δικαίωμα να σηκωνει το δαχτυλο και να μου κανει μαθημα.

    Και για την ιστορια:
    Σύνολο ανθρώπων που σκοτώθηκαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο: περίπου 66 εκατομμύρια.
    Σύνολο ανθρώπων που σκοτώθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: περίπου 80 εκατομμύρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύνολο ανθρώπων που υπεφεραν και πεθαναν την εποχη της γερμανικης ευρωπαικης ενωσης: περίπου...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δε ψεύδονταν, αγαπητέ Velvet, δεν θα ήταν πολιτικοί. Και είναι καλό να το θυμούνται όλοι, πάντα αυτό, ότι οι πολιτικοί, οποιοιδήποτε πολιτικοί, και η αλήθεια, δεν είναι πράγματα συμβατά... Ας κρατάνε μικρό καλάθι και στην πλατεία Συντάγματος...

      Το παιγνίδι που παίζεται τώρα είναι γερό, αλλά μόνο "διαπραγμάτευση" δεν είναι. Πότε θα μπορέσει ο λαός μας να ξεφύγει από τα τσιτάτα και να αρχίσει να αξιολογεί το τι ακούει και το τι γίνεται...

      Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο στα γραπτά μου πως και εγώ δεν δέχομαι την ταμπέλα που έχουν βάλει, πολλοί, στους Έλληνες. Και για τους λόγους που ανέφερα πριν, και για τους λόγους που έγραψες τώρα, ότι δηλαδή το εργατικό του Νότου, Έλληνες και Τούρκοι, σήκωσαν την Γερμανική οικονομία αφού διαγράφηκαν τα χρέη τους.

      Και πέρα από αυτό, διαβάζοντάς με, πιστεύω να ξέρεις από καιρό ότι ακριβώς έτσι αισθάνομαι και εγώ, όπως γράφεις και εσύ, και ίσως περισσότερο, για την "φυλή" που μας έδωσε τους νεκρούς δύο παγκοσμίων πολέμων και τελικά την Γερμανική "Ευρωπαϊκή" Ένωση!

      Κανένα δικαίωμα δεν έχουν να κάνουν μάθημα σε κανέναν. Έχουν όμως λεφτά. Ίσως να μην είχαν όσα έχουν αν οι εργάτες είχαν εργαστεί να χτίσουν την καταστραμμένη πατρίδα τους αντί να πάνε στην Γερμανία. Τον Ιούλιο του 1979 πήγα με τραίνο από το Άμστερνταμ στην Αθήνα. Από το Μόναχο και μετά είμασταν μαζί με ένα αντρόγυνο εργατών στην Γερμανία, μεσήλικες, που γύριζαν για Αύγουστο στην Ελλάδα για πρώτη φορά σε δεκαετία. Ήμουνα 20 ετών και θυμάμαι τι τρομερή εντύπωση μου είχε κάνει το πόσο αγνοί και καλοί ήταν αυτοί οι άνθρωποι, και πόσο εντελώς χωρίς την παραμικρή παιδεία ή γνώση. Πιστεύω πως η κυρία δεν ήξερε καν ανάγνωση ή γραφή. Σε εκείνο το τραίνο έκανα την σκέψη ότι η Γερμανία χρησιμοποιούσε σκλάβους και τους κρατούσε σκλάβους, και σε εκείνο το τραίνο αναρωτήθηκα γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν μείνει στην Ελλάδα να χτίσουν την Ελλάδα. Αντί την Γερμανία. Στην Γιουγκοσλαβία μπήκε και ένα αντρόγυνο Γιουγκοσλάβων. Ο κύριος δεν μπορούσε να συνεννοηθεί μαζί μου σε καμία γλώσσα, αλλά έκανε μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος μου έδωσε να καταλάβω τι ήθελε να μου πει: πόσο περήφανος ήταν που κρατούσε το ρολόι του σε ώρα Γκρήνουιτς που είναι Αγγλικά ώρα, και θυμόταν τους Άγγλους από τον πόλεμο!

      Διαγραφή
  4. Έτσι όπως τα γράψατε και όπως τα λες είναι Δημήτρη. Αυτή η χώρα πάσχει από πολύ κακή διαχείριση. Αυτό που έχει μαλλιάσει τη γλώσσα (και τα δάκτυλα μας) να το λέμε (και να το γράφουμε εδώ). Πολύ κακή διαχείριση, έλλειψη σωστού management. Αν ξέραμε να διαχειριστούμε το ανθρώπινο δυναμικό, τις πηγές ενέργειας, την πολιτιστική κληρονομιά, την ιστορία, τα πάντα θα ήταν διαφορετικά. Ρωτάς έναν οργανισμό το πλάνο του για τα επόμενα χρόνια και ελάχιστοι μπορούν να σου δώσουν μια απάντηση. Μα είναι όμως ο μισός δρόμος. Αυτό είναι θέμα διοίκησης. Ως "ράτσα" όμως δε θα δεκτώ ποτέ ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Κ δε θα αρχίσω ιστορίες για τον παππού μου που δούλευε από τα 16 του (και έζησε γερμανική κατοχή και μπόρεσε όμως να μεγαλώσει 6 παιδιά) ούτε για τον πατέρα μου, τη μητέρα μου, μα και σήμερα τους φίλους μου και την παρέα μου που δουλεύει με ελάχιστα χρήματα και στο τέλος έτσι όπως το πάνε δίχως δικαιώματα. Είναι αδιανόητο, γιατί είναι μεγάλο ψέμα. Συνειδητοποιώ πως η εργασία χάνει την αξία της. Οι ριζικές αλλαγές θα γίνουν από αλλαγή στη διοίκηση, στην όλη οργάνωση, τι άλλο να λέμε. Είναι σαν τις "θυσίες" των τελευταίων ετών που ποτέ δε φτάνουν, μετά από λίγο καιρό αμέσως ξεχνιούνται, μέχρι να μην έχεις καν μισθό και να δουλεύεις μόνο για να παίρνουν το μισθό σε φόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Roadartist φυσικά συμφωνούμε, και, εγώ ψάχνω όπως όλοι, απαντήσεις, εξηγήσεις και λύσεις. Προπαντός λύσεις γιατί χωρίς αυτές δεν κάνει κανείς τίποτα. Όμως για να έχουμε βιώσιμες λύσεις πρέπει να κατανοούμε την οπτική των άλλων, όσο λανθασμένη και να είναι --αν μη τι άλλο για να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν, αντί απλά να τους λέμε ότι κάνουν λάθος. Ναι! όχι μόνο δεν είναι τεμπέληδες οι Έλληνες, αλλά εργάζονται το εικοσιτετράωρο αρκετά περισσότερο από τους περισσότερους άλλους. Με αποτελέσματα μηδαμινά και κλάσματα των άλλων.

      Και φυσικά πρόκειται για κακή διαχείριση --πάντα λέω ότι φταίει το αφεντικό και όχι ο υπάλληλος για μη ικανοποιητική απόδοση του υπαλλήλου. Όμως, στο τέλος, πρέπει και ο υπάλληλος να ξυπνήσει μιά μέρα. Αν η απάντηση των υπαλλήλων είναι να ψηφίσουνε ΣΥΡΙΖΑ για να παίζουμε νταούλι και να χορεύουν οι Ευρωπαίοι, τότε υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Όχι πρόβλημα τεμπελιάς, μα κάτι άλλο. Τι άραγε...

      Η απάντηση πάντως αρχίζει και τελειώνει με την Παιδεία για τον εργαζόμενο. Που είναι η Παιδεία του εργαζομένου; Τώρα που οι διαχειριστές είναι η ..."Αριστερά", τι παιδεία φέρνουν; Τον διχασμό και τον Μακαρθισμό στυλ ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή