Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Οπτική

Στην αρχή, η εικόνα στην οθόνη του κινηματογράφου είχε διαστάσεις 1:1,33. Δηλαδή αν η μικρότερη, κάθετη πλευρά θεωρείται «1», χωράει στην μακρύτερη οριζόντια πλευρά 1,33 φορές.Αργότερα ο κινηματογράφος πήγε στο 1:1,65Και μετά στο 1:1,85‘Ωσπου έφτασε στο δοξασμένο 1:2,2Η τηλεόραση ήταν 1:1,33Και τελευταία έγινε 1:1,77Οι ταινίες «κοβόντουσαν» και διανέμονταν κομμένες στους τηλεοπτικούς σταθμούς για να «χωρέσουν» στην οθόνη της τηλεόρασης.Τώρα, πολλά κανάλια, ιδίως σε χώρες όπου τα κανάλια δεν σέβονται την νοημοσύνη των τηλεθεατών, όπως στην Ελλάδα και στην Ιταλία, για να μην ξοδευτούν, δείχνουν τις παλιές κομμένες ταινίες στην καινούργια τηλεοπτική οθόνη, γεμίζοντάς την με το να ξεχειλώνουν την εικόνα.Πολλά μάλιστα κανάλια, σε χώρες σαν την Ελλάδα και την Ιταλία, πότε προβάλουν σε 1:1,77 και πότε σε 1:1,33. Αλλά οι τηλεθεατές, στην Ελλάδα και την Ιταλία που δεν έχουν ιδέα πως να χειριστούν τις τηλεοράσεις που αγοράσανε, δεν χρησιμοποιούν τις επιλογές οθόνης από το τηλεκοντρόλ και βλέπουνε τηλεόραση έτσι:η έτσι:


αντί έτσι:

Και μπήκαν στην ζωή μας τα τηλέφωνα που παίρνουν φωτογραφίες και βίντεο. Η οθόνη του τηλεφώνου είναι 1:1,77.
Όμως, αντί οι άνθρωποι να φωτογραφίζουν ή να παίρνουν βίντεο έτσι:Φωτογραφίζουν ή παίρνουν βίντεο έτσι:Γιατί αυτό;
Επειδή ο άνθρωπος έχει συνηθίσει να κρατάει το τηλέφωνο κάθετα,
και συνεχίζει να το κρατάει κάθετα χωρίς να σκεφτεί να το γυρίσει πλάγια για φωτογραφία ή βίντεο.
Εγκεφαλική λειτουργία: Μηδέν.

Η τεχνολογία του εικοστού πρώτου αιώνα χαμογελάει χαρωπά.
Για εικοστό δεύτερο αιώνα δεν ξέρω.
Μας βλέπω να έχουμε επιστρέψει στα δέντρα να τρώμε μπανάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.