Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Δέκα1. Επτά κοινωνικές αμαρτίες:
 • Πολιτική χωρίς αρχές,
 • Πλούτος χωρίς εργασία,
 • Απόλαυση χωρίς συνείδηση,
 • Γνώση χωρίς χαρακτήρα,
 • Εμπόριο χωρίς ηθική,
 • Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά,
 • Λατρεία χωρίς θυσία,
  2. Λατρεύω την ελευθερία μου, και γι 'αυτό δεν θα κάνω τίποτα που να περιορίζει την δική σας.

  3. Ο αδύναμος δεν μπορεί ποτέ να συγχωρήσει. Η συγχώρεση είναι το χαρακτηριστικό του ισχυρού.

  4. Ένας άνθρωπος δεν είναι παρά το προϊόν των σκέψεων του. Γίνεται αυτά τα οποία σκέφτεται.

  5. Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να διώξει το μίσος.

  6. Πρέπει να ζήσουμε μαζί σαν αδέλφια ή να χαθούμε μαζί ως ανόητοι.

  7. Η αληθινή ειρήνη δεν είναι απλώς η απουσία της έντασης: είναι η παρουσία της δικαιοσύνης.

  8. Η ζωή στην καλύτερή της έκφραση είναι μια δημιουργική σύνθεση των αντιθέτων σε γόνιμη αρμονία.

  9. Η άμυνα μας βρίσκεται στην διατήρηση του πνεύματος το οποίο αξιώνει την ελευθερία ως κληρονομιά όλων των ανθρώπων, παντού σε όλη την Γη.

  10. Ας απορρίψουμε όλες μας τις υπεκφυγές σχετικά με αυτόν τον άνθρωπο ή τον άλλον άνθρωπο, αυτή την φυλή ή εκείνη την φυλή, για το αν είναι υποδεέστερη ή όχι, και αν ως εκ τούτου πρέπει να βρίσκεται σε δεύτερη θέση. Ας απορρίψουμε από πάνω μας αυτά τα πράγματα και ας ενωθούμε μαζί ως ένα, από άκρη έως άκρη αυτής της Γης, μέχρι να μπορέσουμε για μια ακόμα φορά να σταθούμε όρθιοι πιστεύοντας ότι όλοι οι άνθρωποι είναι γεννημένοι ίσοι.

  1-4: Μοχάντας Καραμχάντ (Μαχάτμα -"μεγάλη καρδιά") Γκάντι
  5-8: Δρ., Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
  9-10: Αβραάμ Λίνκολν
  4 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά στον Κωστα σου, Δημήτρη, που εύχομαι η ζωή του να είναι γεμάτη υγεία, χαρά και πολλές επιτυχίες!

   ΑπάντησηΔιαγραφή
   Απαντήσεις
   1. Πολύ ευχαριστούμε αγαπητή μου Scarlett :-)
    Οι ευχές σου που είναι και δικές μας του βγαίνουν πάντως αληθινές συνέχεια, και να του βγαίνουνε αληθινές πάντα του παιδιού... τι παιδί... First Officer και instructor με τα όλα του! Εγώ γουργουρίζω σα γάτος :-)))

    Διαγραφή
  2. Σήμερα γιορτάζει η μισή Ελλάδα, η άλλη μισή στις 7 του Γενάρη, βέβαια περισσεύουν και κάποιες λίγες ημέρες για τα υπόλοιπα ονόματα.

   Χρόνια Πολλά στον Κώστα σου, να είναι πάντα υγιής και δημιουργικός!

   ΑπάντησηΔιαγραφή
   Απαντήσεις
   1. Βέβαια, αγαπητέ μου Τζων, πόσα ονόματα έχουν και δικό τους "καλοκαιράκι" τον Οκτώβριο; και αναβλύζουν και μύρο άμα λάχει! μη τα ξεχνάμε κι αυτά ;-)
    Σ' ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά :-)
    Καλή σου μέρα!

    Διαγραφή

  Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

  Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


  Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

  Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.