Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

...αντιπολίτευση








Είναι πλέον φανερό και σε τυφλό ακόμα ότι η Νέα Δημοκρατία μας έχει τελειώσει όσο τελεσίδικα όσο το ΠΑΣΟΚ. Τα προσωπικά οχήματα του "Εθνάρχη" και του "Λαοπλάνου", πάνω από δεκαετία μετά τον θάνατό τους, σκουριάσανε και βγήκαν στον πλειστηριασμό όπου μόνο καιροσκόποι πόνταραν μερικές δεκάρες να αγοράσουν το λογότυπο. Και μετά να το αλλάξουν επί του πιο μοντέρνου μια και η δεύτερη ανεψιά του μπατζανάκη σπούδαξε γραφίστρια στα εξωτερικά.

Η Νέα Δημοκρατία το 2009 το έσκασε αλά Γαλλικά και πέταξε το μπαλάκι στον Γιωργάκη μια και ήξερε ότι θα τον χάψει ο κυρίαρχος λαός και θα της επέτρεπε να βγάλει την ουρά της, να ξεφύγει από τις ευθύνες της, και να το παίξει αντιπολίτευση.

Στην Ελλάδα βλέπετε είσαι πολύ πιο επιτυχημένος όταν είσαι αντιπολίτευση παρά κυβέρνηση γιατί ο ρωμιός ενδιαφέρεται για αντίδραση ισοπεδωτική και χαβαλέ, και όχι για λύσεις --ένα πράγμα το οποίο ο τσίπρας το ξέρει και το εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά.

Η Νέα Δημοκρατία το 2013 φαίνεται ότι επαναλαμβάνει, ή τουλάχιστον προσπαθεί να επαναλάβει, την δόξα της του Σεπτεμβρίου 2009.

Από το φιάσκο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου μέχρι τον πέρα κάθε εξήγησης τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία χειρίστηκε την ΕΡΤ λέει, σε εμένα τουλάχιστον, πεντακάθαρα, ότι το τελεσίγραφο της Νέας Δημοκρατίας είναι "Ή με δέχεστε σαν δικτατορία, ή με κάνετε αντιπολίτευση. Για κυβέρνηση δεν βγαίνει και βαρέθηκα".

Το μόνο κόλλημα στα όνειρα του Σαμαρά είναι ότι στην πολυπόθητη θέση της αντιπολίτευσης στρογγυλοκάθεται ο τσιπράκος και δεν θα την αφήσει τόσο εύκολα! Τρελός είναι;




Εν τω μεταξύ, η Ελευθεροτυπία στις 12/6/2013, μάλλον άθελά της, προτείνει τον Σαμαρά ως νέα Θάτσερ. Το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας στηρίζεται μάλλον στην υπόθεση ότι η Θάτσερ θεωρείται από πολλούς πρόσωπο μισητό, αλλά επί το ρωμαιικότερον η Ελευθεροτυπία δεν είναι φαίνεται ενήμερη ότι η Θάτσερ έσωσε την Βρετανία και οι μεγαλύτεροί της αντίπαλοι, το εργατικό κόμμα, έφτασαν πριν λίγα χρόνια να ανακοινώσουν επισήμως ότι έκαναν λάθος τα '80 που αντιστάθηκαν στις πολιτικές της και ότι είχε δίκιο. Εργατικές κυβερνήσεις άλλωστε συνέχισαν το έργο της. Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, το να αποκαλείς κάποιον "Θάτσερ" είναι κομπλιμέντο, όπως παραδέχτηκαν και οι αντίπαλοί της. Η ερώτηση είναι στο αν αξίζει το κομπλιμέντο αυτό ο Σαμαράς. Η δική μου απάντηση είναι "Όχι".
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.