Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Προτεραιότητες










Τάδε έφη (Also sprach) Αρχηγός Αξιωματικής Ανιπολίτευσης (Zarathustra):

«Όσο για το που θα βρεθούν οι  απαραίτητοι πόροι : Το έχουμε πει κατ επανάληψιν. Έχουμε κουραστεί να το λέμε. Θα το ξαναπούμε όμως. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους. Πρώτα θα εξασφαλίζεται ότι δε λιποθυμάνε από τη πείνα τα παιδιά μας στα σχολειά και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τα ομόλογα που λήγουν. Τελεία και παύλα».

Άλλη μια φορά:

«Το έχουμε πει κατ επανάληψιν. Έχουμε κουραστεί να το λέμε. Θα το ξαναπούμε όμως.»
(ευχαριστούμε και συγγνώμη που ξαναρωτήσαμε και σε κουράζουμε)


Επί τέλους, πότε θα το καταλάβουμε εμείς οι κακόβουλοι και ανόητοι μνημονιακοί αδελφοφάγοι ανθέλληνες; Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα τόσες φορές και το εξήγησε λεπτομερώς το που θα βρει τα λεφτά:

Πρώτα θα πληρώνει συντάξεις και μισθούς, πρώτα θα εξασφαλίζει σε όλους φαγητό, νερό, ρεύμα, φάρμακα, πρώτα θα ταΐζει όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας, και μετά αν έχει μείνει τίποτα θα ξεπληρώνει τις υπογεγραμμένες υποχρεώσεις της χώρας.

Ο άνθρωπος βάζει προτεραιότητες, λέγοντας ξεκάθαρα ότι όταν δεν περισεύουνε λεφτά δεν θα πληρώνει δόσεις για τα χρέη της χώρας.

Φυσικά η χώρα θα παραμένει και στο Ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς θα κάνει σποραδικές πληρωμές μόνο όταν περισσεύουν τα λεφτά, και κανείς δεν θα πει κιχ απ' έξω

Και λεφτά πάντα θα υπάρχουν και θα διανέμονται δικαίως, οργανωμένα και άμεσα για συντάξεις (τωρινές ή στα προηγούμενα επίπεδα;), μισθούς (τωρινούς ή στα προηγούμενα επίπεδα; και τι ποσοστό του εργατικού δυναμικού θα εργάζεται; επιδόματα ανεργείας θα υπάρχουνε;), νερό, ηλεκτρικό (φυσικό αέριο θα έχει; ξύλα για κάψιμο;), φάρμακα για όλους, και φαΐ για τα παιδιά! Λεφτά γι αυτά υπάρχουν, και θα υπάρχουν, και τα άλλα είναι σε δεύτερη προτεραιότητα.

Έχει μείνει τίποτα που να μην έχει καταλάβει κανείς για την οικονομική και διεθνή πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Αμάν πιά! πόσες φορές πρέπει να μας το εξηγήσει; Πόσα εύσημα πρέπει να του δώσει ο Όλιβερ Στόουν για να τον σεβαστούμε και να βγάλουμε τον σκασμό. Και να τον ψηφίσουμε;

Για να διευκολύνει μάλιστα την ψήφο μας, ενώνει τώρα τον συνασπισμό των συνιστωσών του σε ένα κόμμα. Ειδική προσφορά για λίγους μήνες μόνο! 12 Συνιστώσες σε ένα βολικό πακέτο-κόμμα! Πάρτε όσο είναι φρέσκο! Και βάλτε το, το ψάρι, στο ψυγείο πριν αρχίσει να βρωμάει.





Σημ., το μόνο που με ανησυχεί εμένα είναι ότι δεν είπε αν θα επιβάλει στους Αμερικανούς και τους Γερμανούς να σταματήσουνε να μας ψεκάζουνε... νισάφι πια! σηκώνεις το κεφάλι σου να κοιτάξεις τον ουρανό και δακρύζεις από τα χημικά...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.