Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Γκέμπελς











Ελπίζω πως η ιστορία θα γράψει ότι το πραγματικό και πλήρες όνομα της ΝΕΡΙΤ,
το οποίο είναι:
Η παρθένα Πριγκίπισσα Νερίτ Ντολμά Κουπεπέ
το διαβάσατε πρώτα εδώ, στην Αποθήκη Σκέψης.


Η προχειρότητα της σκέψης, η επιφανειακή αντιμετώπιση, και η σύγχυση σαλάτας πολλών εννοιών για να αμβλυνθεί ή να αποκρυφτεί η μία, ήταν πάντα προνόμιο Ρωμαίικο, και στην προκυμμένη περίπτωση ηγείται της προχειρότητας η ίδια η κυβέρνηση.

sic δεν με ενδιαφέρει ποιά είναι η κυβέρνηση ή ποιός είναι από πίσω της, με ενδιαφέρει το πως έκανε η κυβέρνηση ότι αποφάσισε να κάνει και πως το δικαιολογεί μετά.

Τώρα, ο Σαμαράς εξηγεί ότι το κυρίως θέμα είναι η απόλυση 2.000 δημοσίων υπαλλήλων, και προσπαθεί να πείσει ότι μόνο στην ΕΡΤ μπόρεσε να βρει αυτούς τους 2.000, και απέλυσε 2.561.

Αν ξαναπροσλάβει 1.200 για την ΝΕΡΙΤ, τότε η αριθμητική λέει ότι αλάφρωσε το δημόσιο 1.361 και όχι 2.000. Τους άλλους 639 από που θα τους απολύσει; Ή μήπως έχει άδεια από τα αφεντικά του να προσλάβει 1.200. Ή μήπως ήθελε να απολύσει και να προσλάβει σε διαφορετικές οικονομικές περιόδους; Και, όταν δώσει τις αποζημιώσεις στους 2.561 που απέλυσε πόσο θα επιβαρύνει τα έξοδα αποδοχών που υποτίθεται ότι γλύτωσε; Όσοι από τους 2.561 επαναπροσληφθούν θα πάρουν την αποζημείψση για την απόλυσή τους; πρέπει να την πάρουν την αποζημείωση μια και απολύθηκαν και προσλήφθηκαν από διαφορετικούς φορείς (ΕΡΤ - ΝΕΡΙΤ). Τα νούμερα απλά είναι φαιδρά.

Και, προς τι η ανάγκη αναμονής τριών μηνών με μαύρο, εκτός από επίδειξη πυγμής;

Προς τι η ανάγκη αλλαγής ονόματος σε ΝΕΡΙΤ;

Θέλω να σταθώ λίγο στο καινούργιο όνομα και τι σημαίνει.

Τι υπάρχει μέσα σε ένα όνομα;

ΕΡΤ είναι η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

(έμφαση στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ)

ΝΕΡΙΤ είναι η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση.

(έμφαση στο ΝΕΑ)

Προσθέτουμε λοιπόν την λέξη "Ίντερνετ". 

Όχι "Διαδίκτυο" αλλά 'Ίντερνετ". 
Όχι ΝΕΡΔΤ αλλά ΝΕΡΙΤ. 
(Ίσως δεν θέλανε ΝΕΡΔΤ για να μην μπερδεύεται με το Αγγλικό "nerd" ["σπασίκλας"]). 

Τι σημαίνει αυτό, με το ίντερνετ; Σημαίνει άραγε ότι θα υπάρξει καινούργιος Δημόσιος Φορέας που θα διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο (συγγνώμη, στο ίντερνετ); Δεν θα κοστίσει άραγε πολλά λεφτά να κάνουνε καινούργιο δημόσιο φορέα να διαθέτει ίντερνετ σαν τον ΟΤΕ, την WIND, κλπ.; Ή μήπως αγνοούν ότι δημόσια υπηρεσία ήδη παρέχει το διαδίκτυο στις ιδιωτικές εταιρίες (ο ΟΤΕ, που το παρέχει ήδη, δεν είναι και αυτός δημόσιος, κατά κάποιον τρόπο;;) Και ποιά η ανάγκη τότε να το προσθέσουμε το ίντερνετ στο όνομα της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης;

Προσθέτουμε το ότι είναι "Νέα". 

Τι είναι αυτό που θα κάνει τον φορέα την εθνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης να είναι νέος, δηλαδή καινούργιος; Αυτή είναι καθαρά λέξη εντυπωσιασμού.

Μη χρονοτριβούμε. Η αλλαγή ονόματος είναι για τα μάτια. Είναι για να αιτιολογήσει την δικαιολογία του ότι πρέπει να μπει η ΕΡΤ στο ...συνεργείο (η Ελλάδα στον γύψο), για να βγει ...εξυγιασμένη. Να δικαιολογήσει το "Αποφασίζωμεν και Διατάσσωμεν". Προπαγάνδα.

Μόνο που όταν μπαίνει ένα σαράβαλο στο συνεργείο, βγαίνει επιδιορθωμένο, όχι καινούργιο.

"Καινούργιο" σημαίνει καινούργιο. Δεν χρειάζεται συνεργείο. Μαγάζί χρειάζεται. Από λέξεις καλά πάμε. Τις λέξεις ποιός τις αναλύει και ποιός τις χάβει;

Δεν υπάρχει τρόπος λογικής σκέψης, που να μπορώ να βρω εγώ τουλάχιστον, ο οποίος να χρωματίζει τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η κυβέρνηση με χρώματα άλλα από αυτά μιας δικτατορίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση περισσότερο από Παπαδόπουλος ή Ιωαννίδης, ο πρωθυπουργός το παίζει Γκέμπελς...




"To δίλημμα δεν είναι ποιος θα χρεωθεί τις πρόωρες εκλογές αλλά ποιος το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων."
Α. Σαμαράς, 16-6-2013



Δηλαδή, αν προχωρήσεις σε μία ενέργεια όπου από 800.000 σε διάφορους φορείς και υπουργεία διαλέγεις τους 2.561 που εργάζονται στον φορέα εθνικής ταυτότητας, και μαυρίζεις και φοβίζεις την ψυχή του ήδη καταδυναστευμένου πολίτη, εκείνοι που διαφωνούν μαζί σου και αποσύρουν την υποστήριξή τους οδηγώντας το κόμμα σου, και το δικό τους, σε αναπόφευκτες εκλογές φταίνε για το ότι δεν θα σου δώσουν καρτ μπλάνς να κάνεις ότι θέλεις όποτε θέλεις με ότι τρόπο θέλεις; Υπάρχει ορισμός για τέτοιο σκεπτικό: Χούντα! Και ένας άλλος: Γκέμπελς!





Εν τω μεαξύ...


Μη φοβάστε κυρία Ρεπούση μου... 
Μπορέι να γινει συνωστισμός στη Βουλή αλλά το χορό του Ζαλόγγου δε θα τον χορέψουνε...











Facebook: ΕΡΤ





Την
παρθένα πριγκίπισσα Νερίτ Ντολμά Κουπεπέ
και τα μάτια σας!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου