Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Δοχεία












Οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία, λέει ο τσίπρας, και ...υπογραμμίζει ότι όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάμψη.

Κάμψη.

Κατ' αρχάς, ο βαθμός στύσης του τσίπρα με αφήνει αδιάφορο (οι άδειοι τσογλανοτσαμπουκάδες ποτέ δεν ήταν ο τύπος μου) αλλά πρέπει να σας εκμυστηρευτώ ότι μου δημιουργείται μια εύλογη απορία, αφελής όπως είμαι:

Εφ' όσον την Σοφία αυτή την Ορθή την ακούσαμε από στόματος Προφήτη, ότι δηλαδή το πράμα του έχει κάμψη επειδή δεν είναι στο προσκήνιο ο λαός να το σηκώσει, και, εφ' όσον την Σοφία αυτή την μοιράστηκε μαζί μας επ' ευκαιρία της δημοσκόπησης που λέει ότι άλλοι έχουν λιγότερη κάμψη από αυτόν (κατά 0,5%) τότε...

...τότε, δηλαδής... οι άλλοι ΔΕΝ είναι "λαός";

"Λαός" είναι μόνο εκείνοι που τρίβουν την κάμψη του τσίπρα;

Οι άλλοι σίγουρα τότε είναι οι προδότες! μνημονιακοί! ναι.

Διότι μόνο δύο είδη υπάρχουν: ο λαός και οι μνημονιακοί;



Άντε τσιπράκο, ξεφούσκωσες. Κάμψη, ένα πράμα να δεις... Εγώ λυπάμαι τους αλαφροΐσκιωτους που σε χάψανε και τώρα ξεμείνανε πάλι από ονείρωξη και θα ψάχνουν τον επόμενο.













4 σχόλια:

  1. Thinks πάμε καλά! Και πάμε καλά εδώ και καιρό.

    Δεν ξέρω αν η βελτίωση συνδέεται με την κάμψη που βλέπουν στο ΣυΡιζΑ και δε με ενδιαφέρει.

    Δημοσιονομικά, τα μεγέθη εδώ και αρκετό καιρό πάνε από το καλό στο καλύτερο.

    Τι θα πει αυτό για την πραγματική οικονομία; Ακόμα τίποτα. Μέσα στο 2013, αν η πορεία των μεγεθών διατηρηθεί έτσι, θα αρχίσει να γίνεται αισθητή η βελτίωση.

    Το Κράτος θα πάμψε να είναι ο μεγάλος ασθενής της αγοράς που τραβάει όλη τη ρευστότητα για τα ελλείματά του και η Αγορά θα πάρει μία πρώτη (και μικρή) ανάσα.

    Η Ανεργία;

    Αυτή ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα αρχίσει να βελτιώνεται τελευταία! Δεν είναι Ελληνικό παράδοξο, είναι ο Κανόνας! Δυστυχώς η Ανεργία, σε κάθε σοβαρό recovery, βελτιώνεται τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λάκωνα, ξέρεις την Αμερικανική έκφραση "knee jerk reaction" που σημαίνει την αυτόματη κίνηση που κάνει το πόδι θέλεις-δε-θελεις όταν χτυπήσεις με ένα σφυράκι το γόνατο κάποιου που κάθετε σταυροπόδι. Η κίνηση, η αντίδραση του νευρικού συστήματος, γίνεται χωρίς να το σκεφτείς. Και να το σκεφτείς, και να περιμένεις το σφυράκι, και να λες στον εαυτό σου ότι θα κρατήσεις το πόδι σου σταθερό, το νευρικό σύστημα θα το τινάξει το πόδι ότι και να κάνεις.

      Knee-jerk reaction.

      Έτσι ακριβώς αντιδρά ο μέσος Έλληνας και Συριζαίος όταν αποφέρει γνώμη βάση των καθημερινών ερεθισμών αντί σκεπτικού. Βασικά, "Εγώ, Τώρα" αντί "Εμείς, Αύριο". Knee-jerk thought process.

      Οπότε όσο και να λες ότι τα δημοσιονομικά βελτιώνονται, όσο δίκιο και να έχεις, βαράς στου κουφού την πόρτα, ή μάλλον στέλνεις φωτεινά σήματα σε έναν τυφλό μια που δεν θα δει ο τυφλός την βελτίωση να τον αφορά για πολύ καιρό ακόμα.

      Ο λόγος που έχει ...κάμψη το Σύριζα δεν είναι γιατί είδε κανείς το φως, αλλά γιατί δεν βλέπουνε το "λάδι" και ψάχνουνε τώρα αλλού, καθώς χρυσίζει η αυγή... και ακούς όλο και περισσότερες δικαιολογίες, σοφιστείς και μαλακίες δια το διατί οι καημένοι πάνε δικαιολογημένα στα κλούβια αυγά επειδή βοηθάνε τον κόσμο, αστυνομεύουνε, και δίνουν φαΐ σε μη-μετανάστες. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, Λάκωνα...

      Διαγραφή
    2. "Έτσι ακριβώς αντιδρά ο μέσος Έλληνας"

      Και πάλι σου λέω thinks πως δε με ενδιαφέρει πως αντιδρά ο καθένας όπως δε θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον καθένα πως αντιδρώ εγώ. Όλοι μας μπορούμε να έχουμε την άποψη που θέλουμε για τα πράγματα γύρω μας. Το θέμα είναι πόσο μετράει η άποψή μας και αυτό μπορεί να εξακριβωθεί με τα επιχειρήματα τα οποία τη στηρίζουν. Ούτε με φωνές ούτε με συνθήματα ούτε με βρισίδια ούτε με βία.

      Ας κάνε ο καθένας το Knee-jerk reaction για τον εαυτό του. Αυτή η αντίδραση του κόσμου που περιγράφεις είναι κατανοητή και είναι αναμενόμενη (ειδικά για την ελληνική κοινωνία). Θα ήταν καλό να μην υπάρχει αλλά εφόσον υπάρχει και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι αυτό, το μόνο που με απασχολεί είναι να μην έχει τη δύναμη (και δεν έχει τη δύναμη) να ανατρέπει καταστάσεις.

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάλι λέω ότι τα επιχειρήματα με τα οπία την στηρίζουν δεν έχει τόσο σηασία όσο το ενδιαφέρον για την αντίδραση του καθενός και πως να βρίσκουμε κοινά σημεία.

      Θα ήταν αφύσικο να μην υπάρχει, και καλό, αλλά υπάρχει. Και όσο υπάρχει όλο και κάπου θα ανατρέπει καταστάσεις.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.