Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Πιστεύουν








Πιστεύω
Πιστεύεις
Πιστεύει
Πιστεύουμε
Πιστεύετε
Πιστεύουν
Αλλά… τι;

Δεν έχει σημασία το τι. 
Σημασία έχει να πιστεύει κανείς σε οτιδήποτε.
Γιατί είναι αναγκαίο στην ανθρώπινη φύση να πιστεύει κάποιος κάτι, ή, σε κάτι.
Χωρίς κάτι στο οποίο να πιστεύει κανείς, είναι ευάλωτος, ή ευάλωτη, στην αβεβαιότητα.
Η αβεβαιότητα, το τυχαίο, πάντα εκτός ελέγχου, είναι η πραγματικότητα του σύμπαντος.
Ο άνθρωπος όμως δεν έχει το κουράγιο, το θάρρος, να ζήσει την πραγματικότητα.

Η πίστη δίνει σιγουριά. Τουλάχιστον, κάποιον βαθμό σιγουριάς.

Πιστεύει κανείς στην επιστήμη, ή πιστεύει σε θεό, πιστεύει στην δημοκρατία, ή στο ότι έχει κάποια προσωπική αξία λόγω των προγόνων του (αν η σημερινή αξία του ιδίου είναι μηδενική)… ή πιστεύει στην αξία του, υπεράνω των «διαφορετικών» (το οποίο οδηγεί στον ρατσισμό, φασισμό, κλπ)

Οι πιο ανήμποροι σταματούν να πιστεύουν σε κάτι το οποίο θα τους βοηθούσε να επιβιώσουν και αρχίζουν να πιστεύουν ότι υπήρχε κάποια ασφάλεια, ή σιγουριά, στο παρελθόν, την οποία την καταστρέφουν «σήμερα» οι σκοτεινές συνωμοτικές δυνάμεις. Έτσι, παραδίδεται ο καθένας στην αναπόφευκτη «καταστροφή» την οποία επιβάλλουν οι ισχυροί συνωμότες.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι κάποιοι καταστρέφουν τον εγκέφαλό μας και το νευρικό μας σύστημα με χημικά από μυστικά αεροπλάνα. Χημικά τα οποία «βρέχουν» πάνω μας από τον ουρανό.

Περίεργο πως όλα βρίσκονται στον ουρανό, ή έρχονται από τον ουρανό… θεοί, επιστήμη… γνώση, βόμβες… χημικά από αεροπλάνα… Μα, δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να μελετήσουμε στην επιφάνεια της Γης όπου και ζούμε; Τέλος πάντων…

Οι λεγόμενοι «ψεκασμένοι», εκείνοι που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν με χημικά από τον ουρανό, όπως κάθε πιστός, παραθέτουν κάποια αποδεικτικά στοιχεία τα οποία τα λατρεύουν σαν θρησκευτικά εικονίσματα.

Τι αποδεικτικά στοιχεία παραθέτουν οι ψεκασμένοι, θα ρωτήσετε… Μα, «φωτογραφίες» φυσικά.

Όπως παραδείγματος χάριν, όπως είχα γράψει και σε κάποια παλαιότερη ανάρτηση, μια από τις χιλιάδες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η Μπόινγκ σχετικά με το πως μελετά την σταθερότητα της ατράκτου ενός καινούργιου μοντέλου με το να γεμίζει την άτρακτο με βαρέλια ειδικού υγρού αντί για καθίσματα, μελετώντας έτσι τους κραδασμούς σε κάθε σημείο της ατράκτου –με αισθητήρες συνδεδεμένους σε ένα κεντρικό κομπιούτερ. Οι ψεκασμένοι πήραν μια τέτοια φωτογραφία, πρόσθεσαν με φωτοσόπ μια επιγραφή που γράφει «HAZMAT» και είπανε ότι τα βαρέλια περιέχουν τα χημικά με τα οποία μας ψεκάζουνε.

Σήμερα είδα κάτι ακόμα καλύτερο.

Η ιστοσελίδα είναι Ιταλική, μια και οι Ιταλοί έχουν επιδείξει και αποδείξει πρωτιά σε τέτοιου είδους μαλακίες.

Η ιστοσελίδα λοιπόν, περί ελευθερίας του λόγου, δημοσίευσε κόπια ενός εγγράφου το οποίο σύμφωνα με τις έρευνές τους είναι «μυστικό έγγραφο» που αποδεικνύει την ύπαρξη ψεκασμών.

Ενδιαφέρον.

Τόση έρευνα και δεν επένδυσαν ένα λεπτό να μεταφράσουν τα μεγάαααλα μαύρα γράμματα στα αριστερά που γράφουν «PRESS KIT».

Το «μυστικό» αυτό έγγραφο είχε …διανεμηθεί στον παγκόσμιο τύπο σαν ανακοίνωση από την NASA στις 14 Απριλίου του 1971 (όπως και γράφει καθαρά το έγγραφο, πάνω-πάνω) για να πληροφορήσει τον κόσμο ότι επρόκειτο να εκτοξεύσουν έναν πύραυλο ο οποίος θα απελευθέρωνε ποσότητες βαρίου δημιουργώντας ιονισμένα νέφη διαφορετικών χρωμάτων σε αποστάσεις 20.000 μιλίων από την Γη (τρεις χιλιάδες φορές πιο ψηλά από εκεί που πετάνε τα αεροπλάνα, τα οποία πετάν 6-7 μίλια πάνω από το έδαφος --1/15 της απόστασης Γη-Σελήνη), για να μελετήσουν τις κινήσεις των εγχρώμων νεφών σε σχέση με το μαγνητικό πεδίο της Γης και τις τάσεις κινητικότητας πάνω από την ατμόσφαιρα… Στην ανακοίνωση, η NASA προσκαλούσε τον κόσμο να κοιτάξει στον ουρανό για να δει τα χρώματα που θα δημιουργηθούν...



Αυτό έχει γίνει πολλές φορές από το 1971 μέχρι σήμερα. Και κάθε φορά ανακοινώθηκε στον διεθνή τύπο.

Όμως, οι ψεκασμένοι δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι το «μυστικό» έγγραφο που ανακάλυψαν δεν είναι στην πραγματικότητα παρά μια ...Ανακοίνωση Τύπου. Ούτε ενδιαφέρονται για το επιστημονικό πείραμα. Αν τους το εξηγήσεις θα σου απαντήσουν ότι είσαι χαζός που τα πιστεύεις αυτά και δεν καταλαβαίνεις την αλήθεια. Εκείνοι ξέρουν την αλήθεια.

Οι ψεκασμένοι επίσης πιστεύουν πως οι σκοτεινές δυνάμεις χρησιμοποιούν γεωδυναμική επιστήμη για να προκαλούν σεισμούς και πλημμύρες. Παραδείγματος χάριν, είπαν ότι οι πρόσφατες πλημμύρες στην Αγγλία ήταν η εκδίκηση της ΕΕ για το ότι θέλουν να βγουν από την Ένωση.

Βέβαια, για να είναι «ψεκασμένος» κανείς, δεν χρειάζεται να πιστεύει ότι τον ψεκάζουν με χημικά. Είναι ακριβώς η ίδια αρχή με το να πιστεύει κάποιος ότι αν αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ θα σωθεί η κοινωνία τους, ή ότι αν ψηφίσουν τον Τραμπ θα γίνει και πάλι «Μεγάλη» η Αμερική... ή ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα κατακεραύνωνε τους κακούς Ευρωπαίους Τραπεζίτες και θα έσωζε την Ελλάδα από εκείνους που επιβουλεύονται τα πάχη της και τα κάλλη της… Το ίδιο με εκείνους που πιστεύουν ότι οι καημένοι οι «Παλαιστίνιοι» παραδείγματος χάριν, δεν ήταν εφεύρεση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από το 1918 ως το 1947 που μας παρέδωσαν «Παλαιστίνιους» όταν φύγαν από την Μέση Ανατολή, και «Ινδία» και «Πακιστάν» όταν φύγαν από τη Ινδία…

Το γνώριμο ενός «ψεκασμένου» είναι ότι δεν δέχεται συζήτηση πάνω σε αυτά που πιστεύει, και απορρίπτει την πραγματικότητα καταγγέλλοντας ότι εσύ είσαι ο βλάξ που πιστεύεις αυτά που σου πλασάρουνε οι …συνωμότες και οι δωσίλογοι.

Οι οποιασδήποτε πίστης ψεκασμένοι προτιμούν να ακούν όποιον τους επιτρέπει να μαλακίζονται παρά κάποιον που θα τους καλέσει να ξυπνήσουνε. Γιατί να ξυπνήσει κανείς και να βρεθεί αγουροξυπνημένος σε μια ημέρα αβεβαιότητας; Ευλογημένοι οι απλοϊκοί τω πνεύματι. Ευλογημένοι εκείνοι που πιστεύουν. Ιδίως όταν αυτό που πιστεύουν τους πείθει ότι φταίνε πάντα άλλοι για την δική τους ανεπάρκεια. Όλα είναι προσδιορισμένα. Από τις σκοτεινές δυνάμεις.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.