Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Χιλιετηρίδες




Ευτυχισμένο το 2014...

NCC 1701A The starship Enterprise,
under the command of Captain James T. Kirk




Έτος 14 AD

Augustus Ceasar
Το 14 AD δεν λεγόταν 14 AD μέχρι που το αρίθμησαν έτσι κάποτε στον μεσαίωνα. Τότε, την εποχή του έτους 14 AD, το λέγανε έτος 767 ab urbe condita (από την θεμελίωση της πόλης της Ρώμης). Στις 19 Αυγούστου του 14 AD (767 a.u.c.) πέθανε ο Αύγουστος Καίσαρας, ο θετός γιός του Ιουλίου Καίσαρα αρχικά λεγόμενος Οκτάβιος και πρώτος Αυτοκράτορας της Ρώμης. Τότε επίσης, κατά μερικούς, τελείωσε η Ελληνιστική περίοδος (ενώ κατ' άλλους είχε τελειώσει από το 31 BC).




Έτος 1014 AD

Αυτοκράτωρ Βασίλειος ο Β'
Τον Ιούλιο του 1014 AD έγινε η μάχη της Θεσσαλονίκης, μεταξύ της Πρώτης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Στις 29 Ιουλίου ο Βασίλειος ΙΙ κέρδισε μεγάλη νίκη κατά του Βουλγαρικού στρατού και διέταξε να τυφλωθούν 15.000 Βούλγαροι στρατιώτες. Ο Τσάρος Σαμουήλ της Βουλγαρίας πέθανε από σοκ και ο Βασίλειος ΙΙ απόκτησε το παρατσούκλι του Βουλγαροκτόνου.

Ο Ερρίκος ΙΙ, πρόσφατα εστεμμένος Αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, απαίτησε από τον Πάπα Benedict VIII να προσθέσει στην Θεία Λειτουργία το Σύμβολο της Πίστης της Νίκαιας/Κωνσταντινούπολης, και να προσθέσει ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται "και εκ του υιού".



Έτος 2014 AD

---no---data---



Έτος 3014 AD

Εγκαίνια του πλανήτη Γη ως τόπου εξορίας/απομόνωσης εκείνων οι οποίοι παρέμεναν ασυμβίβαστοι με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του συνόλου των ανθρωπίνων κοινωνιών --οι οποίες είχαν ήδη φτάσει να αριθμούν 853,7 δισεκατομμύρια όντα σε οκτώ κοινωνικές ενότητες σε δεκατρείς πλανήτες τεσσάρων αστρικών συστημάτων (εξαιρουμένης της Γης).

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 3010 AD είχε λήξει με αποτυχία, πίσω στον μητρικό πλανήτη, ένα Μνημόνιο τοποθετημένο χίλια χρόνια νωρίτερα επί του πληθυσμού ενός απειροελάχιστου τμήματος του πλανήτη. Η αρχή η οποία είχε τοποθετήσει το λεγόμενο "Μνημόνιο", γνωστή πλέον στην Ιστορία μόνο με τα αρχικά "EU" (χωρίς κανένας να θυμάται τι έννοια ή έννοιες αντιπροσώπευαν τα αρχικά αυτά) είχε ήδη διαλυθεί την δεύτερη δεκαετία της τρίτης χιλιετηρίδας, αλλά το λεγόμενο "Μνημόνιο" είχε παραμείνει ενεργό για άλλα 993 χρόνια. Η τελική θεώρηση του "Μνημονίου" ως "αποτυχημένο" έγκειτο στο ότι κανείς πλέον δεν γνώριζε τον αρχικό του στόχο.


Έτος 4014 AD

Η παλαιά αρίθμηση, κατά την οποία το έτος θα λεγόταν 4014, διακόπηκε, και το έτος αριθμήθηκε ως Έτος 2047 AGR, μετρώντας τα χρόνια από το παλαιό 1966 AD, για να τιμηθεί η χρονιά όταν το κανάλι των αρχαίων Η.Π.Α., "NBC", πρόβαλε, στις 8 Σεπτεμβρίου 1966 AD, το πρώτο επεισόδιο της σειράς Star Trek (Ταξίδι στ' Αστέρια), δημιουργημένο από τον Τζην Ρόντεμπέρυ, ο οποίος ήδη από αιώνες της τέταρτης χιλιετηρίδας AD, θεωρείτο ο μεγαλύτερος προφήτης και ευαγγελιστής της αρχαιότητας (αρχαιότητα θεωρήθηκε η περίοδος 800 BC έως 1970 AD, για να οριοθετήσει την εποχή από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια έως την πρώτη προσεδάφιση ανθρωπίνων όντων στην Σελήνη της Γης) όσον αφορά την ενόραση την οποία επέδειξε ο Τζην Ρόντεμπέρυ για το πως θα μπορούσε η ανθρώπινη κοινωνία και συνείδηση να εξελιχθεί θετικά και συλλογικά, με την τεχνολογία, αντί για καταστροφικά ακολουθώντας την ηθική που είχε θεμελιωθεί μέχρι τα χρόνια του ξεκινώντας από την Μεσοποταμία, 6.000 χρόνια νωρίτερα του Star Trek. Ο Τζην Ρόντεμπέρυ ανακηρύχθηκε το 2047 AGR  (ή 4014 AD), ως ο πρώτος άνθρωπος που ακούσια συγκέντρωσε τα σημαντικότερα σημεία ηθικής που εξέφραζαν το σύνολο της θετικότητας όλων των λεγομένων "θρησκειών" μέχρι τις μέρες του.

Το ίδιο Έτος, 2047 AGR  (ή 4014 AD) το πανανθρώπινο συμβούλιο, 42,78 τρισεκατομμυρίων ανθρωπίνων όντων, αποτελούντα 19 κοινότητες σε 37 πλανήτες 16 αστρικών συστημάτων του Γαλαξία, με ατομική ψηφοφορία (σήμα από το μικροτσίπ εμπεδωμένο σε κάθε εγκέφαλο για να στέλνει σήμα "πρότασης/ψήφου" σε κεντρική παν-γαλακτική βάση στοιχείων) εψήφισε να κλείσει ο πλανήτης Γη ως εξορία/απομόνωση των ασυμβίβαστων (όπως είχε χρησιμοποιηθεί επί 1.000 χρόνια) και να ανοίξει ως μουσειακός χώρος της προέλευσης της ανθρωπότητας.

Gene Roddenberry, 1988 AD
NCC 1701D The starship Enterprise, Galaxy class
under the command of Captain Jean-Luc Piccard

Enterprise D
Blueprint



4,014 δισεκατομμύρια χρόνια αργότερα ο γαλαξίας της Ανδρομέδας, κατά την πορεία του στο σύμπαν, άρχισε να συγκρούεται/συγχωνεύεται με τον διπλανό του γαλαξία, όπου τα περασμένα 4,014002 δισεκατομμύρια χρόνια είχε εξαπλωθεί η ανθρωπότητα. Τα επόμενα 2 δισεκατομμύρια χρόνια είδαν την επική μάχη μεταξύ της φωτεινής πλευράς και της σκοτεινής πλευράς της "Δύναμης" του σύμπαντος --όπως είχε προλεχθεί από τον προφήτη Τζωρτζ Λούκας (κατά τα παλαιά 1977-2007 AD) στο Ευαγγέλιο των Star Wars (γραμμένο μόλις δέκα χρόνια μετά από την πρώτη προβολή του Star Trek του Τζην Ρόντεμπέρυ).



Master Jedi Yoda,
A long, long time ago, in a galaxy far, far away...









10 σχόλια:

  1. εξαιρετικό!
    καλή χρονιά με υγεία και εύχομαι το νέο έτος να σας φέρει αυτό που ποθείτε περισσοτερο εσύ και η μαργαρίτα!
    να χαίρεσαι τον κώστα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστούμε Ρία μου και σε σας όλα τα καλά, υγεία και χαρά και επιτυχία για τον εξαιρετικό σου φοιτητή!
      Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή
  2. Δημήτρη, καλή μας χρονιά. Καλύτερη από τούτην εδώ που σήμερα φεύγει, για τον τόπο μας, τους φίλους κι αγαπημένους, εμάς τους ίδιους... Μακάρι το 2014 να φέρει μπροστά μας ένα - έστω - κομμάτι του κόσμου που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι υπέροχη ευχή! Έστω και ένα μικρό κομμάτι του κόσμου που έχουμε μέσα μας...! Τι όμορφο σύμπαν θα είναι αυτό....

      Καλή μας χρονιά αγαπητέ μου spacefreak, με υγεία, χαρά, και με τη δύναμη να πιστεύουμε στα όνειρα!

      Διαγραφή
  3. Γειά σου ξάδερφε, χρόνια πολλά και πολλές ευχές στην οικογένεια από όλους μας.
    Νομίζω ότι άφησες τον Κλαρκ και τον Κιούμπρικ λίγο παραπονεμένους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ciao ξάδελφε!! Καλή Χρονιά κι ευτυχισμένη για όλους κι απ' τους δυό μας, με αγάπη!

      Και καλωσόρισες στην γωνίτσα μας του ίντερνετ :-)

      Ο (πραγματικά) προφητικός Arthur C. Clarke (επικοινωνιακοί δορυφόροι), και ο Κιούμπρικ, δημιουργός της πιο σωστής και ακριβούς ταινίας που απεικονίζει την ζωή στο διάστημα, και οι δύο μαζί δημιουργοί μιας μεταφορικής, επικής ιστορίας για τους αιώνες, η οποία μιλά για μια εξέλιξη όχι μόνο βιολογική αλλά και πνευματική, ανήκουν σε μια ανάρτηση πολύ πιο σοβαρή και λιγότερο "παιχνιδιάρικη" από την παρούσα!

      Βρίσκεται εδώ:
      http://dimitristhinks.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html

      Πολλά-πολλά φιλιά σε όλους, και να σας δούμε σύντομα!
      Happy New Year!!!!

      Διαγραφή
  4. Απλά εξαιρετικό!
    "Η τελική θεώρηση του "Μνημονίου" ως "αποτυχημένο" έγκειτο στο ότι κανείς πλέον δεν γνώριζε τον αρχικό του στόχο."
    Από όπου κ αν το πιάσεις... ζούμε απλώς παρανοικές καταστάσεις.
    Στο καλό να πάει το πολύ δύσκολο 2013 και ας έχουμε δύναμη, αισιοδοξία, υγεία, αγάπη για το 2014. Ας είναι πιο σοφό και καλύτερο για όλο τον κόσμο.
    Ευχές για σένα και για τους αγαπημένους σου, καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά! Ευτυχισμένο το 2014 αγαπητή μου Roadartist!
      Μακάρι να φέρει προοπτική στις απόψεις και τις γνώμες, ώστε να γεννηθούν ιδέες...!
      Ευχές και για 'σένα και όσους αγαπάς... και για όλους μας υγεία, και όνειρα :-)
      Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.