Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Διάλυση #2


Συνέχεια από το προηγούμενο: Ο Δημήτρης στην χώρα των θαυμάτων







 
Είχα εμπιστευθεί τις υποθέσεις μου λοιπόν σ ένα πρόσωπο με γραφείο λογιστικό. Βασικά για να μου κάνει τους φόρους κάθε χρόνο. Μέσω email. Καλά πήγαινε το πράγμα. Ας πούμε. Εκτός από μερικές πατάτες -που τις τηγάνισα και τις έφαγα με τζατζικάκι. Δεν πειράζει. Τέλος πάντων. Φέτος πρόβλημα. Ναι. Νοέμβριος, και οι φόροι του εισοδήματός μου στην Ελλάδα από το 2010 είχαν χάσει τον δρόμο τους κάπου μεταξύ της ζώνης αστεροειδών και του Άρη -ίσως από επίδραση κάποιου κομήτη. Λέω, ίσως.

Το τηλέφωνο δεν απαντούσε πια. Ούτε email. Η ξαδέλφη και δικηγόρος μου δεν μπορούσε να εντοπίσει το λογιστικά τεκμηριωμένο πρόσωπο της εμπιστοσύνης μου. Στο τέλος βρέθηκε! Έχει κλείσει το γραφείο και εργάζεται από το σπίτι. Φόρους δικούς μου; όχι δεν έκανε. Παλαιότερους για να αντιγράψουμε και να βάλουμε τα καινούργια νούμερα, όχι δεν έχει. Τελικά είχε και τους βρήκε, και η ξαδέλφη μου πήρε τα χαρτιά.

Το οικονομικό έτος 2010 είχε διορία μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011. Θαυμάσια. Αλλά χρειάζεται πληρεξούσιο η ξαδέλφη μου, κανένα πρόβλημα. Ένα Προξενείο σε απόσταση 63 χιλιόμετρα, δεύτερο Προξενείο σε απόσταση 130 χιλιομέτρων. Όχι το 63 χιλιομέτρων δεν μπορεί να με δεχτει και πρέπει να πάω στα 130 χιλιόμετρα. Μα σας παρακαλώ! Όχι δεν μπορούμε. Μα σας παρακαλώ πολύ! Εντάξει ελάτε. Θα τρέξω την Δευτέρα πρωί και μετά φαξ ΚΑΙ κούριερ στην ξαδέλφη την δικηγόρο.

Κυριακή βράδυ τηλέφωνο! Η ξαδέλφη η δικηγόρος. Είχε πάει Παρασκευή στο Φάληρο να τα κανονίσει με την εφορία ώστε να φέρει το πληρεξούσιο και τη δήλωση εμπρόθεσμα. Λάθος κάνουμε, είπε η ΔΟΥ. Όοοοοχι. Οικονομικό έτος 2010 σημαίνει τα εισοδήματα του 2009. Η προθεσμία 30 Νοεμβρίου 2011 είναι για τα εισοδήματα του 2009. Η προθεσμία για εισοδήματα του 2010 έληξε ήδη το καλοκαίρι  του 2011.

Το καταλάβατε τι έγραψα στο τέλος της περασμένης παραγράφου; τι είπε η ΔΟΥ; ή πάθατε βραχυκύκλωμα;

Ερώτηση στους φίλους αναγνώστες: Πόσο μου κοστίζει από την τσέπη μου, και την ψυχική μου ηρεμία και τον χρόνο μου, η υψίστη τιμή του να διατηρώ Ελληνική υπηκοότητα αντί να μείνω μόνο με την Αμερικανική να ησυχάσω;

Ερώτηση δεύτερη: Φίλοι μου, οι εντός Ελλάδος, έχετε καταλάβει που βρίσκεται η κοινωνία μέσα στην Ελλάδα; 

Όχι δραχμές... και σε τάλαντα ή Μεσοποταμιακό νόμισμα να γυρίσετε, ο εγκέφαλος της κενωνίας έχει πάψει να εργάζεται. Τα κύτταρα έχουν νεκρωθεί. Τι θα κάνετε; πως θα επιζήσετε;




Η ζωή συνεχίζεται έξω από την Ελλάδα:
Στην Ιταλία, 24 Νοεμβρίου 2011:
An All-American, New Engald Thanksgiving that cannot be beat!
Alice's Restaurant, here we come!







12 σχόλια:

  1. τελειώνει ο νοέμβριος και δεν έχει έρθει ακομα το εκκαθαριστικο της εφορίας για το 2010. πάω να το ζητήσω. μου λένε με το καλημέρα, ότι τώρα δίνουν τη δεύτερη δόση και θα πληρώσω πρόστιμο 162 ευρώ. δε γαμιέται, λεω, ποσο είναι να πληρώσω να πάει στο διάολο. και τι μου λένε; το αφμ σας είναι διπλό. παρντόν;;; ναι έχετε στο όνομά σας δυο αφμ. πάω σπιτι, φέρνω τα αντιγραφα που ένας θεός με φώτισε και τα κρατάω, τους δείχνω, τους λεω ποιο είναι το αφμ μου και να περάσω παρακαλώ την άλλη εβδομάδα. εγώ τους λέω το πρόστιμο δε θα το πληρώσω γιατί είναι δικό σας λάθος. θα σας πάω στα δικαστήρια. δε θα πληρώσετε, μου λέει ένας έφορος. είναι δικό μας το λάθος. και περιμένω τώρα από δευτέρα. οχι τρίτη και πέμπτη, θα έχουν απεργία.

    είπες τίποτα;;;

    μένω δε, 25 μέτρα από την εφορία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρία μου, το βλέπω το δεύτερο ΑΦΜ σου και κάνω ρεβάνς 20 χρόνια ΦΠΑ που νόμιζαν ότι τους χρωστούσα ζώντας στην Αμερική, 500 Ευρώ του 2009 που δεν τα δεχόντουσαν πριν πληρώσω τα 20 Ευρώ του 2008, και μια επιτροπή του ΙΚΑ που έλεγε ότι χρωστούσα σε εργάτη αλλά δεν μπορούσαν να τον βρούνε και δεν τους απαντάει επί δύο χρόνια.

    Σε ένα διαμέρισμα μου βάλανε χαράτσι 220 Ευρώ, και σε δεύτερο παρόμοιο μου βάλανε χαράτσι 33 Ευρώ! Τριαντατρία; Όχι: Τλιαντατλία!

    Και αν κατάλαβα καλά, με διορία 30 Νοεμβρίου, έχουν απεργία 29 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου;

    Πόσο πια χρειάζεται για να γίνει αντιληπτό το γεγονός ότι τίποτα δεν λειτουργεί, ούτε συστήματα ούτε εγκέφαλοι; Ποιά μνημονικά μέτρα; ποιός θα τα κάνει να λειτουργήσουν; Ποιος θα μετράει τα λεφτά; ούτε αριθμητική δεν ξέρουνε!

    ΥΓ. Ούτε το δικό μου εκκαθαριστικό έχει έρθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. what a bird...!
    (αναφορά στην γαλοπούλα...)
    Καλά,μην ξεσυνερίζεσαι την ελλην.εφορία,οι άνθρωποι έχουν πάρει διαζύγιο απ την λογική,κυρίως λόγω των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων των πολιτικών προισταμένων.Υποθέτω αναφέρεσαι στη προθεσμία που είχαν δώσει να γίνουν δηλώσεις προηγούμ.ετών που είχαν παραλειφθεί χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις,εξ ου και το παράδοξο...δεν ήταν η καθαυτό προθεσμία για τα εισοδήματα του '09.Ως μέτρο το θεωρώ μάλλον σωστό και ασυνήθιστα open minded για τα δεδομένα της ελλην.διοίκησης.Προήλθε μάλλον απ την επίγνωση της αδυναμίας να ελεγχθούν τόσα εκατομ.δηλώσεις επί τόσα χρόνια,οπότε σου λέει,υπό το κλίμα πανικού που δημιουργούν οι συλλήψεις επωνυμων οφειλετών πολλοί..ξεχασιάρηδες θαρθούν οικειοθελώς να δηλώσουν και να πληρώσουν.
    Για μένα το θέμα είναι πως θα κινηθούν από δω και πέρα,όταν τα κουκιά που μάζεψαν πάλι δεν φτάνουν,μια και το πηγάδι είναι δίχως πάτο.
    Τώρα να δούμε τι άλλο χαράτσι θα πέσει...

    Οσον αφορά για την περιπτωση σου,μάλλον δεν έχεις ...ελπίδα,μια και αν απαλλαγείς απ την ΔΟΥ,σε περιμένει το IRS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Δημήτρη,

    Για τα της Ελλάδος δεν θα σχολιάσω...έχω κάψει πολύτιμα εγκεφαλικά κύτταρα για του λόγου της και τα λίγα που μου έχουν απομείνει τα θέλω για την οικογένειά μου.

    Άλλο πράγμα θα σχολιάσω!
    Αυτό με τη γαλοπούλα. Τι θέλω να πω. Παλιά η εικόνα της γαλοπούλας στα 4 μου προκαλούσε γέλιο από τη μια και απέχθεια από την άλλη, καθώς μου φαινόταν τρελή kinky αμερικανιά. Τότε αυτά, ουδείς τέλειος.
    Τώρα απορώ, πως είναι δυνατόν αυτές οι ψημένες αμερικανικές γαλοπούλες να είναι λες και τους έχει κάνει λήφτινγκ και μπότοξ μαζί κι η δική μου, όποτε κι όταν την κάνω, είναι σαν κακογερασμένη Μανιάτισσα χήρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου Squarelogic, τελικά αυτό που λες είναι... Αλλά, κάτι δεν πάει καλά σε ένα μέρος όπου προσπαθώ να είμαι με το νόμο και συνεχώς κάτι δεν μ' αφήνει... Όσο για τη IRS την έχω πάντα κι αυτήν αλλά είναι πολύ εύκολη, και όλα στο internet. Γιατί εκεί υπάρχουν νόμοι που δεν σηκώνουν μπερδεψούρα, συνεχείς αλλαγές και interpretation...

    Για την γαλοπούλα, δες παρακάτω στην απάντηση στον Τζων Μπόη!

    Άντε με τις υγιές μας, ξι εις ανώτερα και να δούμε το επόμενο επεισόδιο του "Ο Μπένυ γίνεται πρόεδρος και ο άλλος χοντρός μένει φυσικά αντιπρόεδρος"...

    Τι έχουν να δουν τα όμματα μας... και τα πορτοφόλια μας!



    Αγαπητέ μου Τζων Μπόη, έβαλα μια έξτρα φωτογραφία της γαλοπούλας για λεπτομέρεια, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια! Με όλη την ταπεινότητα που με διακρίνει, να παρατηρήσω ότι στο αποτέλεσμα δεν συμβάλει τόσο η υπηκοότητα της γαλοπούλας, όσο του μάγειρα! Πράγματι όλες τις δεκάδες Χριστούγεννα στην Ελλάδα δεν είδα γαλοπούλα που να μην μοιάζει με ...κακογερασμένη Μανιάτισσα χήρα!

    Για μια γαλοπούλα 6-7 κιλά: πρώτα την αλατίζεις απ' έξω και μέσα. Μετά την βουτυρώνεις πολύ καλά μέσα, έξω, παντού και στα πιο προσωπικά της μέρη! Την ψήνεις στους 120 βαθμούς 20 λεπτά, και μετά 100 βαθμούς κάπου τέσσερεις ώρες, και κάθε 20-30 λεπτά με ένα κουτάλι την περιλούεις παντού με το ζουμί από το ταψί. Καλό είναι ο φούρνος να είναι convection (με αέρα που να κυκλοφορεί).

    Αλλά το τελικό μυστικό είναι η γέμιση και τι απορροφά κατά το ψήσιμο. Δυό καρβέλια ψωμί κομμένα σε κύβους 1,5 - 2 εκατοστά. 3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μαϊντανός (parsley), καθαρισμένα και κομμένα στο 1 εκατοστό pecans (Brazil nuts), και κομμάτια βούτυρο. Τα ανακατεύεις όλα αυτά και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα όπου ήδη έχει λιώσει ξεχωριστά κάμποσο βούτυρο ακόμα. Τα ανακατεύεις μέχρι να υγρανθεί όλο το ψωμί και μετά γεμίζεις την γαλοπούλα. Στην Ευρώπη τα μαγαζιά κόβουν το δέρμα και δεν μπορείς να την κλείσεις καλά. Χρησιμοποίησε σπάγκο με σακοράφα. Πάρε από τον Βασιλόπουλο κονσέρβες Ocean Spray Cranberry Sauce. Απαραίτητη λίγη ατόφια cranberry sauce σε κάθε πιρουνιά ζουμερού, αχνιστού, ευωδιαστού κομματιού κρέατος!

    Enjoy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη ευχαριστώ!

    ότι θα το ευχαριστηθώ είναι σίγουρο, απλά με τόσο βούτυρο δεν ξέρω τι θα πει ο μικροβιολόγος μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρακαλώ! παρακαλώ, αγαπητέ μου Τζων Μπόη! Glad to spread the good Word, and the bird! ΥΤο βούτυρο τελικά καταλήγει στο ταψί και στη γέμιση μαζί με το λίπος της γαλοπούλας, αφήνοντας την πέτσα τραγανή χωρίς λίπη και γέμιση βάζουμε στο πιάτο λίγη για μυρωδιά. Επίσης, στον Βασιλόπουλο μην ξεχάσεις κονσέρβες Sweet Potatoes (yams)- (γιάμς λεγονται) και για το τέλος, μια δυό κονσέρβες Blackcurrant pie filling. Χτυπάς ενάμισι λίτρο κρέμα γάλακτος να γίνει σαν Σαντιγύ αλλά χωρίς ζάχαρη και ανακατεύεις με ξύλινο κουτάλι στην κρέμα κομματάκια πορτοκάλι, μπανάνες, μήλα, καρύδια, pecans, και σιγά σιγά την κονσέρβα Blackcurrant pie filling. Happy Thanksgiving!!!

    (Πες του μικροβιολόγου σου να μου τηλεφωνήσει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...για να σου πει: "πήγε τουλάχιστον χορτάτος ο μακαρίτης;" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Δημήτρη,
    μπλέξιμο σε βαθμό βραχυκυκλώματος μου μυρίζει.Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ανθρώπινο λάθος ή του μηχανισμού πάντως ο κρατικός μηχανισμός είναι χρόνια μπροστα (ελπίζω να γίνεται αντιληπτός ο ειρωνικός τόνος του σχολίου μου).
    Μια αφορμή για καλησπέρες και καλή υπομονή.
    Υ.Γ. Γαλοπούλα εστί delicious.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. oh, death as sweet is not a death by any other name, John Boy!


    Ω, αγαπητέ Mastermeeple η υπέρτατη Σοφία του αστερισμού της εφορίας μόνο εύφορη δεν είναι όταν πρόκειται για απλούς θνητούς σαν εμάς που αδυνατούμε την Σοφία να βρούμε ("Η κυρία Σοφία έχει δουλειά με τον προϊστάμενο τώρα! καθίστε στην ουρά κύριε!") Και όσο υπομονή και να κάνουμε, οι μοίρες την μοίρα μας έχουν προδιαγεγραμμένη! Θα φάμε, θα πιούμε, και νηστικοί θα κοιμηθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια στα χέρια σου, και του χρόνου να είσαι καλά!

    Λιμπίστηκα τη γαλοπούλα σου, και να φανταστείς, δεν τρώω πουλερικά... Για μένα ό,τι είναι fowl, είναι και foul! ;)

    Αλλά έναν μεζέ από το αριστούργημά σου ευχαρίστως τον τσάκιζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή μου Λευκή, πρέπει να παραδεχτώ ότι σαν Thanksgiving in New England, και ιδιαίτερα στην Μασαχουσέτη 35 μίλια από το Πλύμουθ, δεν υπάρχει άλλη. Με την fourth of July εκεί ψηλά στις ομορφότερες στιγμές ενός χρόνου, καλοκαίρι με cheeseburgers, αστακούς, και baseball, η Thanksgiving είναι η μόνη καλύτερη γιορτή που ξέρω. Από Τετάρτη μεσημέρι, μέχρι Δευτέρα πρωί! Off to grandma' s house through the woods! Και τις πιο "πραγματικές" και οικογενειακές Thanksgiving τις περνάω εδώ στην ιταλία, γιατί δεν είναι μόνο η γεωγραφία αλλά και το νόημα. Ευτυχώς, δε, έχοντας ζήσει στη Μασαχουσέτη και μεγαλώσει ένα παιδί εκεί, ξέρω να ... την μαγειρεύω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.