Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Θεάματα










Όταν λείπει ο άρτος, εντείνεται το θέαμα. Για να σε κάνουνε να ξεχάσεις τον άρτο. Η ιδέα ήρθε από το Χόλυγουντ: Κοιτώντας το ακροατήριο μιας ταινίας βλέπεις τον κόσμο με το ένα χέρι να μπενοβγαίνει σε κάποια σακούλα και να τρώει το ποπ κορν του. Όταν κάτι εντυπωσιακό συμβαίνει στην οθόνη, τα χέρια σταματάνε, και το στόμα μένει ανοιχτό με το μισομασημένο ποπ κορν.

Είναι στιγμές σε μερικές ταινίες που θα μπορούσαν οι ταξιθέτες να πάνε και να μαζέψουν από τα χέρια του καθενός τις σακούλες του ποπ κορν και οι θεατές δεν θα παίρνανε χαμπάρι -μόνο ίσως να παραπονιόντουσαν ότι οι ταξιθέτες μπαίνουν στην μέση και δεν φαίνεται καλά η οθόνη.

Ο καλός διαχειριστής του κοινού πρέπει απλά να ξέρει τι θα θεωρήσει "εντυπωσιακό" το κοινό.

Ο ιππόδρομος αναβράζει -το κοινό είναι ανήσυχο. Οι υπεύθυνοι προγράμματος συσκέπτονται πως να σταματήσουν το κοινό από το να ρίχνει λαχανικά και σάπιες ντομάτες στους μονομάχους που δεν βαράνε αρκετά δυνατά ο ένας τον άλλον ή γιατί έχουν χάσει το νταηλίκι τους από το προχωρημένο της ηλικίας ή δεν θέλουν να χύσουν το αίμα του μπατζανάκη τους που θα φάνε μαζί το βράδυ. Το κοινό θέλει αίμα. Δεν σηκώνει τέτοια.

Ρίχνουν τον Τσοχατζόπουλο στα λιοντάρια και το κοινό καταλαγιάζει και επιστρέφει στο ποπ κορν του, όχι όμως για πολύ. Πόση ώρα θα τρώνε τα λιοντάρια. Απ' την στιγμή που ψοφήσει το θύμα και σταματήσει να ουρλιάζει, το ενδιαφέρον χάνεται.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος ξανασυσκέπτονται και κατεβάζουν φαεινή.

Οι καραμούζες ηχούν, οι σημαίες υψώνονται, ανοίγει η πόρτα της αρένας, και βγαίνει, με φτερά πολύχρωμα και λαμπάκια να αναβοσβήνουν:

Η νέα και βελτιωμένη Λίστα Λαγκάρντ!

Ομαδική εισπνοή ακούγεται από τον όχλο καθώς σταματάνε να τρώνε το ποπ κορν τους και μένουν τα στόματά τους ανοιχτά!

Άντε, τον βγάλαμε κι αυτόν τον μήνα, λένε μεταξύ τους οι υπεύθυνοι του προγράμματος.
Καλό μήνα, ανταλλάσσουν στις ευχές τους.
Και καλή χρονιά, κλείνει το μάτι ο δεσμοφύλακας στον Παπακωνσταντίνου.
Και του χρόνου να την ξαναβγάλουμε!




Για όσους δεν είναι οικείοι με τον όρο "Λίστα Λαγκάρντ", πρόκειται για έναν κατάλογο ονομάτων τα οποία μπορεί, ή όχι, να έχουν το 2012-13 ενεργούς λογαριασμούς σε Ελβετική τράπεζα, μπορεί, ή όχι, οι λογαριασμοί να είναι παράνομοι, μπορεί ή όχι τα χρήματα που τυχόν βρίσκονται εκεί να οφείλουν φόρους στο Ελληνικό κράτος, και μπορεί η αρχική λίστα να αλλοιώθηκε από έναν μόνο και κανέναν άλλον από τους αρχικούς παραλήπτες, ο οποίος εν έτη 2010 δεν ήξερε ότι η αλλοίωση ψηφιακών στοιχείων είναι άμεσα αποδείξιμη. Τι σημαντικότερο για τον Ελληνικό λαό; Ο οποίος ρίχνει λαχανικά και ντομάτες, και καμιά πατάτα, αλλά κρατάει τα κλούβια αυγά να τα κλωσήσει μπας και ανεβάσουν ποσοστά στην Βολή.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.