Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

58*

(*) Προτίνω τον αστρερίσκο για να συνδέονται έτσι ώστε να ρυμουλκήσουν το ΠΑΣΟΚ.










Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να μην έχουν πάντα δίκιο, εκτός από το εκάστοτε θέμα το οποίο συζητάνε, στο οποίο έχουν δίκιο. Και εφόσον οποιοσδήποτε καθώς-πρέπει γνωμοδότης πρέπει να έχει γνώμη για την πολιτική, τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκαν ανησυχητικά --επειδή κανείς με σώας τας φρένας δεν μπορούσε να υποστηρίξει κανέναν από τους μασκαράδες που στρογγυλοκαθόντουσαν στην Βουλή των Άβουλων.

Και ήρθε το πέρας του χρόνου και ελάλησε Φωνή βροντερή από τους Αττικούς Ουρανούς, καταμεσήμερο καθώς ο Απόλλωνας έριχνε πέτρες από το άρμα του σε όποιους γιατρούς δεν τηρούσαν τον Όρκο τους και έπαιρναν φακελάκια, και η Φωνή είπε "Ιδού οι υιοί Μου οι αγαπητοί και οι κόρες Μου οι αγαπητές και το όνομα αυτών Πενήντα Οχτώ!" Και πενήντα οχτώ περιστέρια από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν και κάθισαν στην κεφαλή του κάθε ενός από τους πενήντα οχτώ. Και ακόμη εκεί κάθονται.

Και εχάρηκαν χαράν μεγάλη όλοι όσοι γνώρισαν το μήνυμα της Φωνής διότι εννόησαν ότι και πάλι θα μπορούσαν να εισέλθουν σε συζητήσεις στις οποίες, ενώ δεν έχουν πάντα δίκιο, στις συγκεκριμένες συζητήσεις θα είχαν δίκιο. Και σουρούπιασε η Τετάρτη και νύχτωσε, και ξημέρωσε η μέρα, ημέρα Πέμπτη, η ημέρα του Θεού Θωρ με το μεγάλο σφυρί, από την Γερμανία στα βόρεια. Και είπον οι έχοντες δίκιο, ιδού πολίτες αγνοί, καθαροί και αμερόληπτοι, ήθους χριστού και κοίτα πως λάμπουν τα δόντια τους, φρεσκοξυρισμένοι και από κομμωτήριο, καλοντυμένοι καθηγητές, υφηγητές, αφηγητές και άλλοι τες. Σε αυτό το αγνό κόμμα της πατρίδας πέφτει η ψήφος η καλή.

Κι άμα τους έλεγε κανείς "Τι λες μωρέ, σού 'στριψε; Κοίτα τους!!!" η απάντηση ήταν "δεν ξέρεις εσύ. Έλα να σου αντιγράψω και να σου στείλω από τις φυλλάδες τους να σε πίσω".

Και οι πενήντα οχτώ, ή οι "58" όπως λέγονται για συντομία, έγιναν το φουά γκράβ ντι ζουρ, άμεσα (Φουα γκρα το τρως. Φουά γκραβ είναι όταν είναι το συκώτι σου βαρύ από τις ποσότητες αλκοόλ που πρέπει να πιείς για να επιτύχεις επίπεδο αναισθησίας).

Καθώς λοιπόν οργανωμένες ομάδες από προσκόπους της νεολαίας των 58 γυρνούσαν από φραπεδάδικο εις φραπεδάδικον κι εις φιλικάς οικίας των βορειοανατολικών προαστείων (προάστειον είναι η περιοχή προ του αστείου) εξηγώντας στου θαμώνες την πολιτική γραμμή και σχέδια που θα φέρουν οι αγνοί και αδιάφθαρτοι 58 στον τόπο, και γιατί έχουν ο καθένας από ένα περιστέρι στο κεφάλι τους, ακούστηκε άλλη φωνή περιέργως γνώριμη που ερχόταν από τα έγκατα της Γης, κι αμέσως όλοι πιάσανε τα κινητά τους.

Και είπε η φωνή, Τιμή σε όποιον φοράει τα παντελόνια του ανάποδα για να μην λερωθούν, και από σήμερα το ΠΑΣΟΚ, οι "58" και οι άλλοι πως τους λένε γαμώτο ρε Δήμητρα; Ναι! η "Συμφωνία για Νέα Ελλάδα", θα συγκροτήσουνε άτυπη επιτροπή να καθορίσουνε κριτήρια επιλογής υποψηφίων, όνομα και σήμα ψηφοδελτίου. Αμήν λέγω υμίν με ταχείς ρυθμούς να προχωρήσει η συγκρότηση της άτυπης επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ, τους "58" και τη "Συμφωνία για τη Νέα" πως την είπαμε; "Ελλάδα", ρε!

Τζα! κάνανε τότε και οι 58*. Εί-μα-στε το Νέο! Νέο είπαμε: το Καινούργιο ΠΑαααααααΣοΚσινος κι ανάποδος κι άμα δε σε αρέσει μάνα μου άντε αλλού να γίνεις συνιστώσα!

Και τώρα, τι θα κάνουν όλοι οι άνθρωποι που είχαν χαρεί για μια στιγμή ότι βρήκαν καινούργιο γλυφιτζούρι για το οποίον να έχουν  δίκιο και να διδάσκουσι τις μάζες; Τι θα κάνουνε οι δύστυχοι που τους χάψανε και τώρα μείνανε με το στόμα ανοιχτό στην μέση του χαψίματος;




(Ανάρτηση στο πλαίσιο αναζήτησης για το ποιός θα αντικαταστήσει, ή θα αναστήσει, τον χώρο που λεγότανε ΠΑΣΟΚ)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.