Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ενήλικες




Μετά την ειρωνική συζήτηση που είχε ο Έλληνας υπουργός οικονομικών με τον Γερουν Ντάισελμπλουμ και τον υπουργό οικονομικών της Ισπανίας, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε "Μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση έαν υπάρχει διάλογος. Το επείγον θέμα, κατά την άποψή μου, είναι να αποκαταστήσουμε τον διάλογο ως ενήλικες στην αίθουσα". Στην Ελλάδα 20% ειπαν ότι καλά έκανε ο Βαρουφάκης και τους ειρωνευότανε, και 80% είπαν ότι καλά τα είπε επιτέλους η Λαγκάρντ στον Μπαρουφάκη.








Τελικά φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο και το ακολουθεί κατά γράμμα: Όπως είχε πει, το σχέδιο ήταν να μειώσει πάρα πολύ δραστικά το χρέος. Ο κόσμος που τους ψήφισε νόμιζε ότι θα το μειώσουν το χρέος με διαπραγματεύσεις όπου οι δανειστές θα δεχόντουσαν να το μειώσουν, προσκυνώντας την διάνοια του Μπαρουφάκη (στα τέσσερα, φυσικά). Το πραγματικό σχέδιο όμως φαίνεται πως ήταν να ανακοινώσουμε πως ήταν παράνομο, το χρέος, άρα δεν το δεχόμαστε. Και πως θα φτάναμε σε αυτό το συμπέρασμα; με μία Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους, η οποία θα ανέλυε την κατάσταση και θα αποφαινόταν ότι το χρέος είναι παράνομο.

Η θέση του Προέδρου της Βουλής δόθηκε, στο πρόσωπο στο οποίο δόθηκε, με σχέδιο εξ' αρχής να γίνει ακριβώς έτσι. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν το τέλειο πρόσωπο για την αποστολή μιά και μιλάει και καλά Αγγλικά, όπως είδαμε στην συνέντευξή της στο BBC.

Τώρα λοιπόν που αποφασίσαμε ότι το χρέος είναι παράνομο, δεν έχουμε πλέον το νομικό δικαίωμα να το πληρώσουμε. Γιατί είναι παράνομο. Σόρυ δανειστές. Γκούντενάχτ! Καλύτερη τύχη την επόμενη φορά.

Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Εμείς, ζούμε τον σουρεαλισμό ενός Σταλινικού Μακαρθισμού κατευθυνόμενο από αποφοίτους της σχολής Γκέμπελς.

Θα τυπώνουμε Ραχηλιάρικα να μην τα χωράει το πορτοφόλι μας και θα χρειαστεί να αγοράσουμε δεύτερο, και για να το αγοράσουμε θα παρκάρουμε το Καγιέν πάνω στο πεζοδρόμιο δίπλα στην πόρτα του Γκούτσι. "Μια στιγμούλα μόνο και φεύγω... ένα πορτοφολάκι ν' αγοράσω..."

Βέβαια, αν ακούσει κανείς την Αγγλική συνέντευξη της Ελληνίδας Μακάρθυ στο BBC ίσως να πιάσει μιά λεπτομέρεια:
Η Πρόεδρος της Βουλής, και της επιτροπής Αλήθειας (του Χρέους), αναφέρεται στα χρέη από Ιούνιο του 2010 και μετά: τα χρέη στους δανειστές που έδωσαν λεφτά για να πληρωθούν τα χρέη που χτίστηκαν έως το 2010. Ίσως να θυμάστε ότι το Μνημόνιο είχε να κάνει με τα λεφτά που μας έδωσαν για να πληρώσουμε τα προηγούμενα χρέη.

Οπότε... αν τα λεφτά με τα οποία πληρώσαμε τα προηγούμενα χρέη μας δόθηκαν παράνομα... τότε... χρωστάμε τώρα πάλι τα προ-2010 χρέη, επειδή πληρώθηκαν με παράνομα λεφτά; Και όμως: αφού τα παλιά χρέη πληρώθηκαν, και τα καινούργια δεν θα τα πληρώσουμε γιατί τα βγάλαμε ότι ειναι παράνομα... φταίνε οι δανειστές που δάνεισαν παράνομα. Όχι εμείς που τα πήραμε παράνομα, γιατί, όταν τα πήραμε δεν ξέραμε ότι ήταν παράνομα άρα είμαστε αθώοι. Δόξα τω θεώ για την Ζωη και την επιτροπή της που επί τέλους αποκάλυψε την αλήθεια!

Τα καινούργια χρέη είναι παράνομα άρα δεν τα οφείλουμε, δηλαδή... Την πάθατε κουτόφραγκοι! 

Εμείς είχαμε λύση ΠΡΟΚΑΤ από την αρχή και σας την κρατούσαμε για έκπληξη! Τι; θέλετε να ξεπληρώσουμε παράνομα χρέη;! Βγαίνω από τα ρούχα μου! Και φαίνεται η καμπούρα μου.

Στο επεισοδειο της επομενης βδομάδας θα βγάλει ότι οι Ελληνικές τράπεζες έδειναν παράνομα στεγαστικά δάνεια σε Ελβετικά Φράγκα, και δεν χρωστάει κανείς Έλληνας τίποτα!















25 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Δημήτρη

    Έκκληση κάνω προς τους πατριώτες Ελληνες που ''Μένουνε Ευρώπη''.
    Σύνταγμα.
    Ενταύθα.

    Αγαπητοί ,
    Αφού δεν μπορείτε να σκεφτείτε ότι μια συγκέντρωση που την ζήτησαν οι δανειστές-απατεώνες μέσω tweeter, και συμμετέχουν βγάζοντας selfies Μπουμπούκια και Μπαρμπι-μπούληδες, και Παπα-νανάκια με ΜΚΟ των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, και όλη η δωσιλογική νομενκλατούρα,
    ..και συμμετέχετε και 'σείς,
    ..τότε είστε άξιοι της μοίρας σας η οποία πρέπει να διαμορφωθεί ως εξής:
    Αύριο ο πρωθυπουργός πρέπει να υπογράψει νέο μνημόνιο, τα ''ευεργετήματα'' του οποίου θα πρέπει να αφορούν ειδικά και μόνον εσάς και που θα είναι:
    Μείωση μισθών και συντάξεων άμεσα κατά 20% τουλάχιστον, και 5% κατ' έτος μέχρι το 2025.
    Κατώτατος μισθός στα 280 ευρώ.
    Αύξηση του ΦΠΑ στα αγαθά διατροφής και πρώτης ανάγκης στο 25%.
    Κατάργηση κάθε είδους πρόωρης σύνταξης καθώς και του ΕΚΑΣ.
    Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης για όλους στα 68 χρόνια.
    Φόρος εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, ενιαίος στο 40% για όλα τα εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ, και σταδιακή μείωση για μεγαλύτερα εισοδήματα.
    Ποινικοποίηση των χρεών προς το Δημόσιο από το όριο των 1500 ευρώ και πάνω.
    Επαναφορά του ΕΝΦΙΑ και ενσωμάτωσή του και πάλι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
    Κατάργηση προστασίας οποιασδήποτε μορφής για οποιαδήποτε περιουσία.

    Εμείς οι υπόλοιποι ας μείνουμε εκτός Ευρώπης, εκτός ευρώ, και ας (ξανα)χρεοκοπήσουμε!
    Εσείς μπορείτε να ''μένετε Ευρώπη'',
    ..κι εμείς μπορούμε να ''μένουμε μ@λάκες'' ατενίζοντας το μέγεθος της ηλιθιότητάς σας!
    Κρίμα.
    Κρίμα που λεγόμαστε και 'μεις, και 'σεις, Έλληνες!
    Κρίμα που ένα μεγάλο ποσοστό πραγματικών ανθρώπων -που αυξάνει συνεχώς- αγωνίζεται να σας βγάλει απ' το τέλμα της ζωώδους σας ύπαρξης.
    Δεν το αξίζετε.
    Το επιβάλλει όμως η Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,
    ..αλλά και η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων.
    Η μία σας αφορά τυπικά, και η άλλη ουσιαστικά!

    Κατά τα άλλα επιθυμούμε υγεία να έχετε,
    ..να δουλεύετε στο σκλαβοπάζαρο ''η Ευρώπη'' κατά την επιθυμία σας.

    Χαιρετισμούς στ' αφεντικά σας, και κάντε και μία κωλοτούμπα εκ μέρους μας.


    Με συμπάθεια, όπως αρμόζει για όλα τα πλάσματα της γης,

    Οι υπόλοιποι Έλληνες!..

    Με εκτίμηση

    Νικόλας Θαλασσινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Νικόλα.

      Διακρύνω στην ανάρτησή σου-εν-είδος-σχολίου, έναν κάποιο θυμό ο οποίος θυμίζει το άγχος του να καταλαβαίνει κανείς ότι ειναι μειοψηφία. Πλην όμως ιδιοκτήτης της αλήθειας και της σοφίας την οποία η πλειοψηφία αγνοεί, κατεβάζουσα εαυτόν στο επίπεδο ζώου στα μάτια του παντογνώστη μειοψηφούντος. Να υποβάλω μία ένσταση εκ μέρους όλων των ζώων του ζωικού βασιλείου, τα οποία προβάλουν το επιχείρημα ότι ο άνθρωπος, οποιοσδήποτε άνθρωπος, στην βιόσφαιρα του πλανήτη, είναι από την φύση του και εκείνος, ή εκείνη, ζώον και ανήκει στο ζωικο βασίλειο ισάξια με τα υπόλοιπα ζώα. Απλά, ο άνθρωπος δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τα άλλα ζώα και έτσι θεωρεί εαυτόν εξυπνότερο, από τα άλλα ζώα, και διαχωριζει εαυτόν από αυτά, τα υπόλοιπα.

      Πρέπει να προτείνω, Νικόλα, ότι οι όροι τους οποίους παραθέτεις ως θέλημα των δανειστών, είναι απλά ανακριβείς. Ρώτα όποιον θέλεις, την Κουμουνδούρου, την Αυγή, τηλεφώνησε στον Αλέξη, τον Γιάνη, θα σου πούνε όλοι ότι αυτά που γράφεις είναι φαντασιώσεις για κατανάλωση των φανατικών. Αν θέλεις να μιλήσουμε σοβάρά, σε παρακαλώ μίλα και εσύ με ακρίβειες, όχι με ανακρίβειες, Γκεμπελισμούς, Μακαρθισμούς και ειρωνία. Δεν σου πάει η απαξίωση των άλλων και η ειρωνία. Μέχρι τώρα σε εκτιμώ για σοβαρό άνθρωπο.

      Να σου πω τον πόνο μου... Μου δίνεις χαρά που σχολιάζεις, αλλά ποτέ δεν σχολιάζεις το περιεχόμενο της ανάρτησης κάτω από την οποία γράφεις. Σου απαντώ, σοβαρά, με όλον τον σεβασμό και εκτίμηση των λεγομένων σου, αλλά ποτέ δεν ανταπαντάς στην απάντησή μου. Γιατί;

      Και από τα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης, και σε αυτά τα σχόλια εδώ, σου κάνω μιά απλή ερώτηση. Είναι δυνατόν να αντιδράσουμε σαν έθνος και σαν κράτος όπως θα ήθελες, και να ΜΗΝ απομονωθούμε σαν Βόρεια Κορέα σε φτώχια χειρότερη απ΄πο το χειρότερο μνημόνιο; Κάνε μου σε παρακαλώ την τιμή να απαντήσεις στην απλή αυτή ερώτηση με την τεκμηριωμένη γνώμη σου.

      Το ρωτάω απλά γιατί μου φαίνεται ότι η απάντηση είναι να μην πουληθούμε στην Γερμανία, αλλά να πουληθούμε στην Ρωσία και στην Κίνα. Μην ξεχνάς ότι και ο εμφύλιος έγινε επειδή ο πατερούλης Στάλιν και η μητερούλα Ρωσία το 1945 πουλήσανε τους αντάρτες τους στον Τσώρτσιλ και τους αφήσαν τους αντάρτες σύξυλους. Πάντα σ' αυτόν τον τόπο η ερώτηση ήταν σε ποιόν να πουληθούμε, λοιπόν ας μην το παίζουνε μερικοί τώρα αειπάρθενοι πατριώτες!

      Διαγραφή
    2. Η συγκέντρωση της Τετάρτης ήταν "κλαίνε οι χήρες".
      Η συγκέντρωση της Πέμπτης ήταν "κλαίνε και οι παντρεμένες".

      Πολιτογραφούμαι ...Νορβηγός. Εδώ μπορώ να συννενοηθώ πλέον μόνο με το 1%.

      Διαγραφή
    3. Spacefreak! Γειά σου γείτονα! Η Μαργαρίτα λέει από χρόνια ότι εμένα ο πελαργός με πήγανε στην Ισλανδία, αλλά πάνω από την Αθήνα χασμουρήθηκε και έπεσα κατά λάθος...

      Διαγραφή
  2. Η Ελλάδα πλέον έχει νέο όνομα: "χάος". Ένας νέος διχασμός. Όχι βέβαια ότι δε φαινόταν προ πολλού αυτό. Απλά τώρα εκφράστηκε και στις πλατείες. Ο σουρεαλισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Προσπαθώ ν' απέχω απ όλα αυτά που συμβαίνουν, όλα τα αστεία πράγματα που στο ορκίζομαι με εξουθενώνουν πραγματικά.

    Σήμερα το πρωί βρέθηκα στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, είναι τρομερό το πόσο αυτή η χώρα έχει φωτίσει τον κόσμο και πόσο οι ξένοι το έχουν υπερεκτιμήσει, πόσοι φοιτητές έρχονται από το άλλο άκρο της γης για να προσκυνήσουν ένα τέτοιο "φως". Ποια άλλη χώρα θα είχε τέτοιο θησαυρό ανεκμετάλλευτο; Πως καταντήσαμε έτσι σήμερα; Τι ένδεια τρομερή, τι χάλια εποχή. Σήμερα ένιωσα πως σε μια άλλη χώρα μακρινή, εκεί πραγματικά γνωρίζει τι σημαίνει ο "ελληνικός πολιτισμός", εκεί μπορεί να είχα μια πραγματικά άλλη ζωή. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Πόση παράνοια να αντέξεις, επιστρέφω στα "καταφύγια" μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, Roadartist μου... αγαπητή μου Roadartist... δεν ξέρεις πόσο το ένοιωσα στην καρδιά μου αυτό που έγραψες, ότι σε μιά χώρα μακρινή που γνωρίζει τι σημαίνει Ελληνικός Πολιτισμός, εκεί μπορεί να είχες μια πραγματικά άλλη ζωή. Το ξέρω... έτσι είναι πραγματικά. Μην το βλέπεις σαν υπόθεση... είναι αλήθεια. Εσύ είσαι ένας από τους ανθρώπους που θα ξαναχτίσουνε την Ελλάδα, για αυτό είμαι σίγουρος, αλλά η ζωή δεν θα αλλάξει ποτέ όσον αφορά το... γιατί λες, αυτό το μπλογκ που είναι οι μόνες στιγμές και ο μόνος χώρος που μιλάω Ελληνικά, είναι σχεδόν πάντα τόσο θυμωμένο/απογοητευμένο... Υπάρχει λόγος. Και τον ένοιωσες στην υπόθεση που έκανες, η οποία σε διαβεβαιώ είναι αλήθεια.

      Έρχονται τόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα γιατί θέλουν να βρουν αυτό που οι σημερινοί Έλληνες ούτε το καταλαβαίνουν ούτε του δίνουν σημασία... Και είναι ευγενικοί, δεν λένε την γνώμη τους για αυτά που βλέπουν γύρω τους σήμερα, αλλά γεύονται όλη την ομορφιά και το μεγαλείο τα οποία ήρθαν να βρουν και να δουν από κοντά, στα ερείπια μιας άλλης εποχής...

      Έρχονται δύσκολες μέρες που κανείς εκεί δεν τις φαντάζεται. Έρχεται λοιμός και ίσως και εμφύλιος. Τώρα πρέπει ο καθένας να αποφασίσει τι ζωή θέλει, τι θα τον γεμίσει, και ή να φύγει γρήγορα, όσο μένει λίγος καιρός, ή να μείνει εν γνώση του τι θα καλεστεί να συντελέσει...

      Διαγραφή
  3. Κ μια σκέψη : https://m.facebook.com/denaxa/posts/10205818921485142

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κείμενο πάρα πολύ σωστό, και ο τίτλος ο σωστότερος και καλύτερος που θα μπορούσε να είχε μπει στο θέμα και κείμενο αυτό. Καταλαβαίνω και συμφωνώ με κάθε λέξη. Αλλά πρέπει να πάμε πέρα από το κείμενο και να το βάλουμε σε μία σφαίρα πραγματικότητας. Όσο είναι σύνδρομο της Στοκχόλμης να θέλουν κάποιοι να μείνουν στην Ευρώπη, οι υπόλοιποι έχουν το αντίστοιχο σύνδρομο της Στοκχόλμης με την Ρωσία για τα απωθημένα του εμφυλίου. Ο εμφύλιος δεν τελείωσε ποτέ Roadartist μου. Και ποτέ δεν επρόκειτο για "Ελλάδα", αλλά, για το που θέλει ο καθένας να ανήκει και να προσκυνάει. Ποια είναι η τρίτη εκδοχή; ανεξαρτησία; με τι Παιδεία, με τι παραγωγή, με τι εξαγωγές, με τι κοινωνική συνοχή, με τι αίσθημα προσωπικής ευθύνης; με τι λεφτά; Ίσως στο τέλος για μια μικρή και ανήμπορη χώρα σαν την Ελλάδα να μην πρόκειται περί επιλογών αλλά περί της έλλειψης επιλογών...

      Διαγραφή
    2. Μα ποιος είπε ότι εγώ δε θέλω να μείνω στην Ευρώπη, γιατί να μην διεκδικούμε όλοι μαζί μια καλύτερη ευρώπη; Γιατί να φτάνουμε πάντα στα άκρα; Στο διχασμό; Να διαδηλώνεις στο Σύνταγμα δίπλα στον Άδωνη και στον Βαρβιτσιώτη ("αν δεν έχετε να πληρώσετε τον Ενφια πουλήστε το σπίτι σας"...) στιγμές πλήρης παράνοιας...
      Αστεία πράγματα. Σαν τους έλληνες πολιτικούς που νομίζουν ότι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα μόνοι τους. Ένα τελευταίο άρθρο που διάβασα τυχαία. Καλό ξημέρωμα http://www.vice.com/gr/read/ena-long-read-afigima-gia-to-ateleiwto-oikonomiko-louki-pou-viwnoume

      Διαγραφή
    3. Μπορεί εσύ κι' εγώ να θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, και να την κάνουμε καλύτερη, χωρίς να στεκόμαστε δίπλα στον Άδωνι, αλλά κάτι άλλο τρέχει εδώ και μόλις τώρα έχω αρχίσει να το παίρνω χαμπάρι, με την ώρα μου: Είναι κι εκείνοι που θέλουνε την μητερούλα Μόσχα κι ας τους απάτησε απατηλα το '45. Και τώρα, δαύτοι είναι ηξουσία κι θα μας πάνε στη Μόσχα επί τέλους θέλουμε δε θέλουμε... Μου φαινεται αυτό ήταν το πρόγραμμα εξ' αρχής...

      Διαγραφή
    4. Ενδιαφέρον άρθρο. Δεν ειμαι σίγουρος σε τι συμπέρασμα καταλήγει πέραν του ότι η Ελληνική κοινωνία είναι νεκρή, εκτός κι αν δεν είναι. Το ιστορικό ολίγον υποκειμενικό, αλλά γενικά σωστά γραμμένο. Λέει το αυτονόητο, ότι έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας, αλλά δεν λαμβάνει υπ' όψιν το αν η πλειοψηφία των Ελλήνων ειναι διατεθιμένοι να δεχτούν μακράς πνοής ξαναχτίσιμο από περίπου το μηδέν. Πολλοί νέοι άνθρωποι μεγάλωσαν με Ολυμπιακούς και σμάρτφων...

      Διαγραφή
    5. Η γενιά μου μεγάλωσε με ολυμπιακούς κ σμαρτφον. Κ εγω μαζι, θυμαμαι την αλλη Ελλαδα εκεινη που ενιωθες οτι κατι θ αλλαξει αλλά κ την αποτομη πτωση σοκ. Νομιζω οτι τα της Ρωσιας ειναι παιχνιδια κ οτι θα υπαρξει τελικα συμφωνια, ειδομεν. Ενα παιχνιδι σκακι εχει γινει η ευρωπη πλεον. Ολο αυτο βαναυσο ψυχολογικα. Ας γινει οτι ειναι να γινει.

      Διαγραφή
    6. Μμμμ... :-) Ήμουνα προσεκτικός να γράψω "Πολλοί νέοι άνθρωποι..."
      Γράφοντας "μιά ολόκληρη γενιά", ή δύο, θα τους παίρναμε όλους μέσα και απ' ότι ξέρω υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι, και στις νέες γενιές, που θα έπρεπε να τους αναγνωρίσουμε, και σ' εκείνους να ελπίζουμε...

      Αυτό που έλεγα πάντως, ήταν η ερώτηση του μήπως πολύς κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος για το μήκος χρόνου που θα είναι απαραίτητο για να ξαναχτιστεί κάτι βιώσιμο --αυτές τις μέρες πολύς κόσμος έχει μάθει σε κοντή διάρκεια προσοχής όπου τα πάντα γίνονται με ένα "κλικ"...

      Τα της Ρωσίας σαφώς είναι παιδιαρίσματα. Κατά την γνώμη μου συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει όσο είναι κυβέρνηση ο Αλέξης, ο Γιάνης, η Ζωή κι' ο Λαφαζάνης, αλλά πιθανότατα ούτε και ρήξη, παρά ασφυκτικές προεκτάσεις επί προεκτάσεων με ένα κρισιμότατο και αποφασιστικό μίτινγκ κάθε βδομάδα σαν σήριαλ... (τούρκικο φυσικά)

      Διαγραφή
    7. Μα δεν καταδικάζει, ούτε αποκυρήσσει η Ολυμπιαδα κ τα σμαρτφον μια γενιά. Εμπειρίες που έχει αξία πως τις εκλαμβάνεις, με ποιο τρόπο τις έζηςες. Δε συμμετείχαμε στο πάρτυ, βιώσαμε όμως τι συνέβει κ προσωπικά δε θα ξεχάσω ποτέ πόσο "εκτός" απο μένα υπήρξε το lifestyle κ τα πρότυπα προ κρίσεως, που με έκαναν να νιώθω να μην ανήκω σε αυτά. Από την άλλη βλέπω τον νεοπλουτισμό κ την επίδειξη που υπάρχει αλλού με ένταση κ πλέον έχοντας την "εμπειρία" καταλαβαίνω τη ματαιότητα. Ε, τα σμαρτφον σε όλο τον κόσμο υπάρχουν. Τυχαινει να απαντω απο ενα τετοιο (δωρο φιλων).

      Δυστυχώς δεν είναι θέμα Ελλάδας, μα γενικότερης νοοτροπίας. Και δε ξερω αν υπαρχουν πια εναπομειναντες παραδεισοι. Ίσως ακουστεί ειρωνικό μα θα υπήρχε συμφωνία αν πχ έλειπε ο Σοιμπλε κ η αδιαλλαξια του. Διαβαζω περιεργα πραγματα που μακαρι να μην ευσταθουν. Σιγουρα ολα ειναι πιθανά.

      Μεγάλες συζητήσεις ανοίγουμε κ δε βάζουμε τελεία και δε με αφήνει ο χρόνος για αλλο περισσότερο. Κ θελω να γραψω κ αλλα. Καλο σκ. ;)

      Διαγραφή
    8. Καλό σου Σαββατοκύριακο αγαπητή μου Roadartist :-)

      Ότι και να συμβαίνει πραγματικά πίσω από το μπερντέ, είναι γεγονός-αυτονόητη-αλήθεια, ότι αν δεν ήταν ο Σόιμπλε, θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα. Όμως αυτό το σκεπτικό μας απομακρύνει από την πραγματικότητα προς την τελική κατεύθυνση του αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήτανε πατίνι --αλλά η γιαγιά δεν έχει καρούλια. Χωρίς καρούλια τι κάνουμε. Ιδού η Ρόδος. Το πήδημα ετοιμάζεται.

      Παραδέχομαι με λύπη ότι όταν έφερα τον Κώστα στους Ολυμπιακούς δεν αισθανόμουνα out of place αλλά περήφανος ότι είχε κάνει κάτι η γενέτειρα --όμως και τότε, υποσυνείδητα κάτι ερωτήσεις μου είχαν γεννηθεί όταν τον πήγα στην Σαντορίνη και μας πρόσφεραν στην Κόκκινη Άμμο καλαμαράκια κατεψυγμένα Ιαπωνίας, παϊδάκια κατεψυγμένα Νέας Ζηλανδίας, και κόκα-κόλα για 4 Ευρώ το κουτάκι... πριν από το Σκυλάδικο του κλεισίματος των Ολυμπιακών.

      Ο νεοπλουτισμός δυστυχώς είναι σαράκι Ρωμαίικο που θέλει εγχείρηση με αναισθησία για να αφαιρεθεί σαν όγκος στον εγκέφαλο...

      Και έχεις δίκιο ότι παντού υπάρχουν σμάρτφων, νοοτροπίες τέτοιες κλπ. Το "δυστυχώς" είναι ότι αλλού υπάρχουν αριθμοί πληθισμιακοί που επιτρέπουν και άλλες νοοτροπίες αλλά με εμάς, στα δέκα μας εκατομμύρια (με νεοπλουτισμό και χωρίς παιδεία), είμαστε πολύ μικροί για να υπάρξει αποτελεσματικό ζύγι...

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Δημήτρη δεν έχω τίποτα μαζί σου , σε διαβάζω ανελλιπώς,ασχέτως αν συμφωνώ η διαφωνώ μαζί σου , όμως σου παραθέτω ,τον συλλογισμό μου, σχετικά με την Πατρίδα μας Πριν από λίγο καιρό ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντ. Σπέκχαρντ, είχε δηλώσει ότι η Γερμανία με την εγκληματική της ανευθυνότητα θα αναγκάσει την Ελλάδα να αλλάξει γεωπολιτικό στρατόπεδο στρεφόμενη στην Ορθόδοξη Ρωσία και το κόστος έτσι για την ΕΕ και τις ΗΠΑ θα είναι δυσανάλογο μεγαλύτερο από ότι θα μπορούσε να προκαλέσει το μέγεθος της χρεωκοπίας της ελληνικής οικονομίας.
    Με οικονομικούς όρους, σύμφωνα με τον Σπέρκχαρτ, η Ελλάδα δεν είναι ίσως τόσο σημαντική παγκοσμίως, αλλά σε μια στιγμή όπου οι ΗΠΑ και η Ευρώπη διεξάγουν πολυέξοδες πολιτικές μάχες στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, η εκδίωξη μιας χώρας όπως η Ελλάδα, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι αυτών των περιοχών, θα ήταν πολύ πιο δαπανηρή μακροπρόθεσμα.

    Είναι γνωστό πως η Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες θεωρείται πάντα σαν μια δεδομένη δουλική χώρα στην άσκηση της εξωτερικής της πολιτικής που σέρνονταν πίσω από τους περίφημους «συμμάχους» μας Αμερικανούς και άλλους εταίρους (κατά το Yes Man!).
    Αυτοί οι «σύμμαχοι» μας σε κάθε εθνικό πρόβλημα όχι μόνο μας εγκατέλειπαν με παραδειγματικό τρόπο, αλλά ακόμα περισσότερο, τάσσονταν σχεδόν πάντα υπέρ των αντίπαλων μας και σε δεδομένες περιπτώσεις υπέρ της τουρκικής προκλητικότητας, όπως πρόσφατα στην κατάφωρη παραβίαση από την πλευρά της Τουρκίας της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.
    Με λίγα λόγια δεν είχαμε το δικαίωμα να ασκούμε ανεξάρτητη εθνική εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τα εθνικά μας συμφέροντα και αυτό το πληρώσαμε πολύ ακριβά.
    Όταν το 2007 επιχειρήθηκε μια στροφή στις στρατηγικές επιλογές της χώρας για να προχωρήσει κάνοντας καινούργιες συμμαχίες που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τα εθνικά και οικονομικά μας συμφέροντα, είχαμε τα γνωστά υπονομευτικά γεγονότα. Οι φονικές φωτιές το καλοκαίρι του 2007 και οι οργισμένες διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου του 2008, ήταν μόνο λίγες από τις κατευθυνόμενες αντιδράσεις εναντίον του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Το προσωπικό αμερικανόφιλο περιβάλλον του (κ. Μπακογιάννη), ακόμα και οι στενοί του συνεργάτες είχαν στραφεί εναντίον του και τον υπονόμευαν. Ο αρχηγός της τότε αντιπολίτευσης, ο γνωστός ελληνόφωνος ΓΑΠ, ωρύονταν για την φίλορωσική του στροφή που δεν συμβιβάζονταν με τις διασυνδέσεις του με τις ΗΠΑ. Μέχρι και παρακολουθήσεις τηλεφώνων γίνονταν και σχέδια δολοφονίας του από ξένες μυστικές υπηρεσίες που τελικά τον ανέτρεψαν.

    Σήμερα, εκείνο που πρέπει να εξετάσουμε είναι από που εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας, με την δεδομένη δύσκολη συγκυρία που έχει προκληθεί από ελληνικές προδοτικές επιλογές και από την εναντίον μας τοκογλυφική πολιτική της Γερμανίας.
    Η πραγματικότητα είναι πως στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν συναισθήματα, φιλίες αλλά γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά συμφέροντα. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι που δείχνουν ότι τα συμφέροντα της χώρας μας είναι με την Ρωσία και όχι με αυτούς που κατέστρεψαν και καταλήστεψαν με τον χειρότερο τρόπο την Ελλάδα με τα εθνοκτόνα μνημόνια. συνεχίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Νικόλα, σ' ευχαριστώ, και καταλαβαίνω τα σκεπτικά που παρέθεσες. και δεν διαφωνώ. Αλλά όπως πάντα θα ήθελα να συμπληρώσω και να επεκτείνω. Γιατί έτσι, χωρίς να αλλάξω αυτά που ήδη έγραψες, θα δοθεί πιστεύω με τις δικές μου προσθέσεις μια διαφορετική τελική εικόνα... Γράφω τώρα, και επανέρχομαι σύντομα.

      Διαγραφή
  5. Για να μιλήσουμε πολύ απλά και χωρίς μακροσκελείς και συχνά ακατανόητες αναλύσεις, κατ’ αρχή στο ενεργειακό ζήτημα έχουμε εξάρτηση από την Ρωσία και συνεπώς θα ωφεληθούμε από μια ελληνορωσική προσέγγιση. Να μην ξεχνάμε το μεγάλο ζήτημα του αγωγού Μπουργάζ (Πύργος) - Αλεξανδρούπολη, που προδόθηκε με άθλιο τρόπο από τον Τζέφρυ (ΓΑΠ), για να καταλήξουμε στον εξαρτημένο από την Τουρκία αγωγό ΤΑΡ, που κρύβει πολλές παγίδες ακόμα και για την εθνική μας ανεξαρτησία. Ένα από τα μεγαλύτερα γεωστρατηγικά ατού μας, προδόθηκε από μια αμερικανοκρατούμενη πολιτική ηγεσία, made by Jefry.
    Δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι πως στον βασικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή στον τουρισμό, η Ρωσία είναι από τους μεγαλύτερους σπόνσορες μας. Το ρωσικό συνάλλαγμα που ρέει κάθε τουριστική περίοδο (να μην ξεχνάμε τον θρησκευτικό τουρισμό), στην χώρα μας έχει στηρίξει την οικονομία μας σε εποχές μνημονιακής λεηλασίας.
    Τρίτος μεγάλος λόγος είναι ο τομέας των επενδύσεων. Η Ρωσία είναι από τις ελάχιστες χώρες, αν όχι η μοναδική, που έχει δείξει στο παρελθόν μεγάλο και κυρίως ουσιαστικό ενδιαφέρον για μεγάλες επενδύσεις στην χώρα μας, σε αντίθεση από τους δυτικούς «συμμάχους» μας που μόνο κάποια λόγια «παρηγοριάς» μας δίνουν αλλά καμία διάθεση για σοβαρές επενδύσεις. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι το πως να βάλουν χέρι στα «ασημικά» της χώρας. Δυστυχώς όμως η ρωσική πρόθεση για επενδύσεις αντιμετωπίστηκε στο παρελθόν αρνητικά από ένα κατοχικό πολιτικό κατεστημένο, με αποτέλεσα να ναυαγήσουν κάποια επενδυτικά σχέδια μην τυχόν και «ενοχληθούν» οι «σύμμαχοί» μας που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία.

    Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Μόσχα μπορεί κατ’ αρχή να μην φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, μπορεί όμως να αποτελέσει μια μεγάλη και ιστορική στροφή προς εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων και του ελληνορθόδοξου λαού μας.
    Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε στην πραγματικότητα τι σημαίνει «σύμμαχος» και τι σημάνει «εταίρος», σε μια Ευρώπη όχι λαών, αλλά ανθελλήνων τοκογλύφων τραπεζιτών.

    Νομίζω να απήντησα στα ερωτήματά σου ,Δημήτρη μου , τελειώνοντας εύχομαι καλό σαβ-κυρ.

    Με εκτίμηση

    Νικόλας Θαλασσινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σπέκχαρτ ήταν πρέσβυς των ΗΠΑ στην Αθήνα από το 2007 ως το 2010, και από 1/2/2011 ως 19/8/2011 ήταν πρόεδρος άνευ εκτελεστικής ευθύνης στην Ελληνική Τράπεζα Proton, η οποία ήταν η πρώτη Ελληνική τράπεζα που με αίτηση για βοήθεια συμπεριλήφθηκε στον δημόσιο τομέα τον Νοέμβριο του 2011, οπότε και "έσπασε" σε δύο τράπεζες. Από το 2014 ο Σπέκχαρτ είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Λουθερανής Παγκοσμίου Βοήθειας. Επίσης συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.

      Μπορώ να σε διαβεβαιώσω για κάτι που ο μέσος Έλληνας ποτέ δεν θα μπορέσει να κατανοήσει: Κανένας Αμερικανός διπλωμάτης, κανένας επαγγελματίας δεν πρόκειται ποτέ να πει λέξεις όπως αυτές που του αποδίδεις "η Γερμανία με την εγκληματική της ανευθυνότητα". Και όμως, υπάρχουν Έλληνες που αγοράζουν και χάβουν αυτλα τα ανεύθυνα ψέματα και τα διαδίδουν σαν αληθινά ανάμεσα στον φανατικό και δυστυχώς ανίδεο κύκλο τους.

      Εκτός του ότι παύοντας να είναι πρέσβης στην Ελλάδα το 2010, δεν ήταν πλέον πρέσβης τα επόμενα χρόνια κατά τα οποία οι Έλληνες άρχισαν να μιλάνε για την "εγκληματική Γερμανία", μπορείς να διαβάσεις τι πραγματικά είπε, φέτος από το Μπρούκινγκς στα επόμενα δύο δειγματοληπτικά λινκς που βάζω για την ανάγνωσή σου:
      http://www.brookings.edu/blogs/up-front/posts/2015/01/23-greek-elections-beginning-more-turmoil-eurozone-speckhard
      http://www.brookings.edu/research/opinions/2015/03/04-avoiding-messy-divorce-greece-eu-speckhard

      Αγαπητέ μου Νικόλα, το να γράφουμε και να λέμε ότι ο πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα είπε πως "...η Γερμανία με την εγκληματική της ανευθυνότητα θα αναγκάσει την Ελλάδα..." είναι ανεύθυνο και παιδαριώδες. Συγγνώμη. Το τραγικό είναι πως υπάρχουνε ενήλικες στην Ελλάδα που το χάβουνε γιατί τους βολεύει στο φαντασιακό τους, να πιστεύουν ότι χρησιμοποίησε τέτοιες εκφράσεις.

      Τα υπόλοιπα, ότι η δύση δεν θέλει να δει την Ελλάδα να πηγαίνει στην Ρωσία ή στην Κίνα είναι αυτονόητα. Φυσικά δεν το θέλουν. Νέο είναι αυτό, ή κάποια σοβαρή αποκάλυψη; Φυσικά και δεν το θέλουν. Αλλά δεν θα κάτσουν να τους πηδήξει ο Τσίπρας. Το θέατρο έχει λήξει.

      Όμως τους εκβιάζει ο Αλέξης, όχι νομίζοντας ότι θα του δώσουνε τίποτα, αλλά ακριβώς επειδή ο Αλέξης θέλει αιτιολογία να κάνει αυτό που ξεκίνησε να κάνει εδώ και χρόνια: να κάνει την Ελλάδα δώρο στο πατερούλη Πούτιν, να σχωρεθούν τ' αποθαμένα του εμφυλίου.

      Οπότε ας συζητήσω τα υπόλοιπα: Προφανώς, εμφανέστατα, δεν μιλάμε για αυτοδύναμη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Όπως εσύ ο ίδιος επιχειρηματολογείς μιλάμε για το αν προτιμάμε να πουληθούμε στην Δύση ή στην Μόσχα.

      Να απαντήσω για μένα: Η Ρωσία είναι ένα πάμφτωχο καζάνι μαφίας. Μαφίες πιο επικίνδυνες από τις Ιταλικές. Μία ανεξέλεγκτη άνομη μαφιόζικη χώρα. Η Ρωσία την Ελλάδα θα την κάνει μια μπουκιά. Οι μόνοι που δεν το πιστεύουν αυτό είναι εκείνοι που ακόμα δεν θέλουνε να καταλάβουνε πως η Σοβιετική Ένωση τους εγκατέλειψε στον Τσώρτσιλ το 1945 και θέλουν σώνει και καλά να πάνε στη Μόσχα, την "Ιερουσαλήμ" τους. Να πάνε οι άνθρωποι. Δυό μέρες με τραίνο και θα φτάσουνε όλοι με τις ευχές μου για κατευόδιο.

      Δεν είναι δυνατόν σοβαρός ενήλικας να πιστεύει ότι η Ρωσική οικονομία/κράτος πρόκειται να κάνει για την Ελλάδα τίποτα άλλο από το να την κάνει μιά μπουκιά για να γελάσει λίγο με τους Αμερικανούς καθώς θα ρεύεται...

      Όσο για την υπερκαπιταλιστική Κίνα που νίκησε τις ΗΠΑ στον καπιταλισμό, τώρα σώθηκε η Ελλάδα. Η Κίνα την Ελλάδα περίμενε, και τον Μάρκο Αλέξη Πόλο.

      Διαγραφή
    2. Όπως είπα και παραπάνω, δεν διαφωνώ με το τι γράφεις γιατί σαν αφήγηση είναι ωραία και θα ήθελα να είναι έτσι... Αναρωτιέμαι όμως γιατί το γράφεις εφ' όσον είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω τα ξέρεις (κάπου βαθιά στο φυλλοκάρδι σου) ήδη πριν τα πω εγώ.

      Νικόλα, μας αρέσει δε μας αρέσει, μα να χτυπηθούμε χάμω και μετά να πηδάμε πάνω-κάτω φωνάζοντας την μαμά μας, η Ελλάδα ανεξάρτητη δεν έχει τα φόντα να γίνει, και θα είναι πάντα δεδομένη για τους οποιουσδήποτε άλλους μια δουλική χώρα --πλην όμως έχει μέσα παλιάτσους που θα πηδάνε από την χαρά τους να δείξουν τι εστί βερίκοκο στην Γερμανία και τις ΗΠΑ καθώς θα αυτοκτονούνε. Και η Γερμανία και οι ΗΠΑ θα χασμουρηθούνε.

      Σε ποιόν θέλουμε να είμαστε Yes-men; στην Μέρκελ ή στον Πούτιν; Αυτό είναι όλο.

      Η Μέρκελ βλέπεις, είναι ο τραπεζίτης από τον οποίον θέλουμε να γλυτώσουμε, και για να φύγουμε από εκείνη θα πάμε στην αγκαλιά του μαφιόζου από την οποία ο μαφιόζος δεν θα μας επιτρέψει ποτέ να φύγουμε.

      Πρέπει να καταλάβουμε και κάτι άλλο. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που αξίζει οποιαδήποτε σοβαρή επένδυση, γι' αυτό δεν επενδύει πια κανείς. Το λεγόμενο ενδιαφέρον της Ρωσίας για ...μεγάλες επενδύσεις, δεν είναι για επενδύσεις αλλά για να μας καταβροχθίσει. Δεν είναι χαζοί οι Ρώσοι να πιστεύουν ότι έχει αξία οποιαδήποτε επένδυση στην Ελλαδίτσα. Μαφιόζοι είναι οι άνθρωποι.

      Θα θέλαμε να έχουμε επιλογές, Νικόλα, και εναλλακτικά σχέδια... αλλά δεν έχουμε. Τίποτα δεν έχουμε. Το μόνο που έχουμε είναι η ελπίδα μιά μέρα να το καταλάβουμε, να χτίσουμε παιδεία, να χτίσουμε καινούργιες γενιές, και να ξεχάσουμε τον εμφύλιο επί τέλους... και μιά μέρα να αδειάσει η Αθήνα, να γεμίσει η ύπαιθρος, και να αρχίσουμε να ζούμε με αυτά που παράγουμε, δανειζόμενοι όχι περισσότερο του 40-60% από το τι παράγουμε. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μείνουμε στην Δύση. Με την Ρωσία θα γίνουμε πόρνες και μαφιόζοι.

      Διαγραφή
  6. Ξάδερφε καλημέρα,

    Το ξέρεις υποθέτω ότι σε παρακολουθώ ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, απλά έχω επιλέξει να μην συμμετέχω στους σχολιασμούς του blog αφενός γιατί δεν είναι η επιχειρηματολογία το δυνατό μου σημείο και αφετέρου γιατί δεν μου αρέσουν οι αντιπαραθέσεις.

    Εκπλήσσομαι (ευχάριστα) από την διαλλακτικότητα σου και την διάθεση να ακούσεις όλες τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια και την προσπάθεια σου να απαντήσεις ευγενικά και με επιχειρήματα σε όλες τις απόψεις.

    Αισθάνομαι όμως ότι κάποιος πρέπει να απαντήσει στους σχολιασμούς του κ.Νίκου (περί ηλιθίων, ζωώδους ύπαρξης κλπ). Προφανώς και ντρέπομαι για την κυβέρνηση μας (όπως και για την προηγούμενη) και αισθάνομαι ότι η θέση μου την Δευτέρα το βράδυ είναι στο Σύνταγμα (μαζί με όλους τους ορθά σκεπτόμενους Έλληνες) αλλά ο λόγος που δεν θα πάω είναι ότι δυστυχώς μαζί θα είναι και ο Άδωνις.

    Και σε κάθε περίπτωση αφού ο Δημήτρης μας δίνει το δικαίωμα να κάνει ο καθένας τις προτάσεις του, εγώ προτείνω όσοι δεν ψήφισαν Τσίπρα να φορολογηθούν με το mail Χαρδούβελη και οι υπόλοιποι με τα νέα μέτρα του «Πόσο χειρότερα πια να τα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Ξάδερφε αγαπητέ! Η ξαδέρφη σου μου είπε (και πρόκειται να σου πει προσωπικά) ότι του χρόνου σε θέλει και εσένα στο περπάτημα στο βουνό από το Σπέλο στην Ασίζη μετά την νύχτα των λουλουδιών! Εγώ πάντα θα κρατάω τα νώτα σας από την κόκκινη αδελφούλα κάτω στον κάμπο κοντά στο Μακντόναλντς της Σάντα Μαρία ντέλι Άντζελι...

      Σωστά. Το πρόβλημα είναι ότι το να πάμε και να στεκόμαστε δίπλα στον Άδωνι θα φουντώσει τις αλλεργίες μου (δεν έχω αλλεργίες αλλά σε είκοσι μέτρα απόσταση από του λόγου του θα μου παρουσιαστούν άμεσα, και άντε μετά να τις ξεφορτωθώ που είμαι και διαβητικός...)

      Όσο για την επιχειρηματολογία σου, εγώ την βλέπω δυνατή: Μία νέα πρωτοπορία Ελληνική. Αντί να χωριστούμε σε Δυτική και Ανατολική Ελλάδα γεωγραφικά, ακολουθώντας οι μεν το μέηλ Χαρδούβελη και οι δε τον σύντροφο Αλέξη στην "Ιερουσαλήμ" του την Μόσχα, ο διαχωρισμός δεν θα είναι γεωγραφικός αλλά θα είναι συμβιωτικός, αντικαθιστώντας το "θρήσκευμα" στην παλιά ταυτότητα με "Δείκτη IQ" όπου θα πληρώνουμε φόρους ανάλογα. Και μάλιστα, αυτά τα λούνα πάρκ που υπάρχουν ανά την Αθήνα, ιδιαίτερα εκείνο το μεγάλο δίπλα στην Εθνική οδό κάτω από την Πειραιώς ...στα λούνα παρκ μπορούμε να έχουμε παιγνίδια σοσιαλιστικά, με μπούστο του Λένιν πάνω από τα μηχανήματα με τα αεροπλανάκια και τις κούνιες, και μάσκες Μαρξ και Ένγκελς δωρεάν για όσους επιλέγουν να πληρώσουν διπλό εισιτήριο στην είσοδο. Jurassic World, Greek Edition.

      Άστα Λεωνίδα μου... δεν ξέρω πια, να τα δω τα πράματα μαύρα, ή ροζ με πράσινα πουά...

      Καλό σας Σαββατοκύριακο!! :-)

      και σ' ευχαριστώ :-)

      Διαγραφή
  7. Όλα τα πρωινά της ζωής μας θα έπρεπε να ξεκινούν κάπως έτσι.
    Με χρώμα, φως και αισιοδοξία...
    Περπατώ κάτω από τον ήλιο και δίπλα στη θάλασσα και η ψυχή μου γεμίζει χαμόγελα και δροσιά απο ανθισμένους κήπους.
    Περπατώ ανάμεσα σε γειτονιές και δίπλα σε παρέες, ακούω τις πολιτικές τους συζητήσεις και η ψυχή μου γεμίζει φόβο και αναταραχή.
    Κοιτάζω με τα μάτια της λογικής και παντού βλέπω ερωτηματικά και σκούρο, κοιτάζω με τα μάτια της καρδιάς και βλέπω μόνο καλοκαίρι...
    Και αυτή είναι τελικά η εικόνα που θέλω να κρατήσω και να μοιραστώ.
    Άλλωστε, ένα όνειρο ήταν όλα, και τώρα που το ξέρω, ας μην βιαστώ να σηκωθώ...
    Οι ωραίες εικόνες, βοηθούν πάντα για ωραίες σκέψεις. Και αυτή η χώρα έχει τόσες ομορφιές...
    Πέμπτη πρωί, ανάμεσα σε μια αβεβαιότητα και ένα καλοκαίρι...
    Προτείνω ανακωχή διότι διαβλέπω εμφύλιο ..
    Με εκτίμηση

    Νικόλας Θαλασσινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα, υπέροχες και σωστές, για μένα, σκέψεις, και σ' ευχαριστώ που τις έβαλες στο μπλογκ αυτό. Με αντιπροσωπεύουν.
      Νά 'σαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο!
      δ.

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.