Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Αποτελέσματα











Ο μπαλαντέρ των εκλογών είναι οι περίπου ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες άνθρωποι που προστέθηκαν από το 2012 και μετά στην αποχή. Από το 1974 ως το 2009 η αποχή ήταν μεταξύ 20% και 25%. Από το 2012 έφτασε τα 36%. Δηλαδή στους συνηθισμένους 2.500.000 απέχοντες προστέθηκαν κάπου 1.100.000 έξτρα. Τι θα κάνουν εκείνοι τώρα;

Ποιοι είναι αυτοί οι 1.100.000; Από 2012 μέχρι Ιανουάριο του 2015 ενεργοποιήθηκε εκπληκτικά η αριστερά, άρα είναι σίγουρο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των 1.100.000 έξτρα απεχόντων αποτελείται από απογοητευμένους, φοβισμένους και αηδιασμένους κεντροδεξιούς και δεξιούς. Είναι λογικό να περιμένει κανείς ότι οποιαδήποτε μείωση στην αποχή θα ωφελήσει την Νέα Δημοκρατία.

Ποιοι θα μείνουν περίπου στα ίδια; Οι λοιποί εκτός Βουλής, κάπου 390.000 με 410.000, το ΚΚΕ κάπου 340.000, η Χρυσή Αυγή κάπου 380.000. Το Ποτάμι ίσως να κερδίσει κάτι, και να φτάσει 400.000, ίσως και να χάσει κάτι, κατεβαίνοντας στις 350.000. Σύνολο αυτών, όλων, μάλλον θα κυμανθεί κάπου στις 1.500.000 με 1.700.000 ψήφους.

Οι Ανέλληνες θα είναι μάλλον οι μετακαρατζαφερικοί χαμένοι πέφτοντας στους περίπου 250.000 ή πολύ λιγότερους. 

Το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα πάει πρώτο ανάμεσα στου λοιπούς εκτός Βουλής, ή θα μπει μέσα συναγωνιζόμενο τους Ανέλληνες, όπως τον Ιανουάριο.

Το ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Λαϊκή Ενότητα θα μοιραστούν κάπου 4.300.000 ψήφους, συν οποιαδήποτε μείωση της αποχής η οποία θα ευνοεί την ΝΔ.

Όσο και να θέλουν "όλοι" την Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει την κατρακύλα, κάθε λογική προτείνει ότι το ναδίρ της κεντροδεξιάς ήταν τον Ιανουάριο του δεξιότατου Σαμαρά, και, μεταξύ μνημονιακού Τσίπρα, έλλειψης Σαμαρά, παρουσίασης Μεϊμεράκη, και επιστροφής από την αποχή, η Νέα Δημοκρατία μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει σε σχέση με τον Ιανουάριο. Ίσως λίγο, αλλά σίγουρα κυμαινόμενη μεταξύ 1.750.000 και 2.000.000.

Αυτό αφήνει κάπου 2.500.000, να τα μοιραστούν το ΣΥΡΙΖΑ και η Λαϊκή Ενότητα. 

Η Ίσκρα του Βλαντιμίρ Λαφαζάνη ήδη θριαμβολογεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί στα δύο, 50-50, πράγμα που σημαίνει ότι οι αληθινοί αριθμοί όλων όσων πιστεύουν στην Δραχμή και δεν είναι ΚΚΕ ή ΧΑ, δεν θα είναι πάνω από το 1/4 του παλιού ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο Λαφαζάνης πάρει στην πραγματικότητα πάνω από 600.000 ψήφους θα είναι θαύμα εξ' αριστερού ουρανού. Και έτσι όμως, βγαίνει τρίτο κόμμα.

Πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη η ΝΔ, τρίτη η Λαϊκή Ενότητα, τέταρτη θέση το Ποτάμι ή η Χρυσή Αυγή.

Βέβαια, μεταξύ εκείνων που θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκείνων που θα κερδίσει η ΝΔ, είναι στήθος-στήθος, αλλά με το ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα μάλλον πρώτο, τελικά με 50+2 έως 50+5 έδρες περισσότερες της ΝΔ.

- Το ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα μπορεί να συνεργαστεί, πιθανώς, μόνο με το Ποτάμι (και ότι απομείνει από τους Ανέλληνες).
- Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συνεργαστεί, πιθανώς, μόνο με το Ποτάμι (και ότι απομείνει από τους Ανέλληνες).
- Το δράμα της τραγωδίας θα είναι να μην υπάρχουν αρκετές έδρες για συνεργασία ούτε από ΣΥΡΙΖΑ με άλλους, ούτε από ΝΔ με άλλους
...Διότι, έτσι και συνεργασθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την Λαϊκή Ενότητα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, αν και, μεταξύ μας, παίζει κι αυτό, έξυπνα. Δεν είναι πέραν φαντασίας όλα αυτά να γίνονται για να επισημοποιηθεί μια κυβέρνηση Τζέκυλ-Χάιντ, Τσίπρα-Λαφαζάνη, οργανώνοντας τα υπάρχοντα καινούργια μαντριά.

Λογικά (εκτός του παραλόγου πλην έξυπνου συνδυασμού Τσίπρα-Λαφαζάνη), καθοριστικοί καταλύτες των εκλογών θα είναι πιθανότατα το Ποτάμι (και ότι απομείνει από τους Ανέλληνες), με τον Λαφαζάνη αντιπολίτευση, φλερτάροντας το ΚΚΕ που θα του κρατάει μούτρα και θα του λέει "τσου!"... 

Ο Μίκης μάλλον θα ξεσαλώσει όταν βγει πρώτος στο επικρατείας του Λαφαζάνη, η Ζωή θα αναλάβει ρόλο Κασσάνδρας και ο Βαρουφάκης θα πάει κάπου να διδάξει ή/και να συνεχίσει και τις συνεντεύξεις συν φωτογραφήσεις λάιφστάιλ. Ο Γλέζος... ποιός ξέρει. Ίσως να μείνει ο κακομοίρης να κρατάει την σημαία των περασμένων μεγαλείων.

Στην πραγματικότητα θα επιστρέψουμε στο 2012, πιο ...ώριμοι και πιο πτωχευμένοι, με αντιπολίτευση [;] φερόμενη ακριβώς το ίδιο όπως το 2012-2015 αλλά με Λαφαζάνη αντί Αλέξη να την οδηγεί, και με τον Αλέξη να έχει αντικαταστήσει τους Σαμαροβενιζέλο. Οι μεγάλοι νικητές θα είναι ο Τσίπρας, η ΝΔ, ο Λαφαζάνης και ο Θεοδωράκης. Ο μεγάλος ηττημένος θα είναι η Ελλάδα, όπως πάντα.









2 σχόλια:

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.