Κάτι το καταπληκτικό συνέβη. Η ιστοσελίδα The Press Project, σε άρθρο όπου διαφημίζει την μελλοντική τους δημοσκόπηση, καθώς δια του άρθρου της έκανε μαθήματα επιστημονικών δημοσκοπήσεων, έγραψε ότι: "Δεν μπορείς να ρωτήσεις π.χ. τους αναγνώστες του The Press Project γιατί το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάρεις το σωστό αποτέλεσμα, για τους ίδιους λόγους που δεν μπορείς να ρωτήσεις τους αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου." (σημειώσατε: "για τους ίδιους λόγους")
Για όσους δεν κατάλαβαν, το The Press Project υποστηρίζει και βεβαιώνει ότι οι αναγνώστες τους, και ως εκ τούτου και η εργασία τους (;), εκεί στο The Press Project, είναι τόσο αντικειμενική όσο στο σύμπαν του Ελεύθερου Τύπου. Δηλαδή, ότι το The Press Project είναι για την αριστερά περίπου ότι είναι ο Ελεύθερος Τύπος για την δεξιά. Θυμάστε που σας έλεγα εγώ βδομάδες τώρα ότι το The Press Project έπρεπε να λέγεται "Κρυφή Αυγή"; Πάλι δίκιο είχα, γαμώ το...
Τουλάχιστον το παραδέχονται οι ίδιοι, από μόνοι τους, και μπράβο τους.
Δύο καλά θα φέρει αυτή η παραδοχή:
1. Όσοι παραμυθιασμένοι πίστευαν ότι το The Press Project είναι αντικειμενική δημοσιογραφία, τυγχάνουν διορθωμένοι (από το ίδιο το The Press Project).
2. Όσοι έξυπνοι παραμύθιαζαν τους άλλους ότι δήθεν και καλά το The Press Project είναι αντικειμενική δημοσιογραφία, μπορούν να παραγγείλουν ένα γύρο πίτα με έξτρα τζατζίκι.
Και τι σημαίνει, τι προοιωνίζει αυτή η παραδοχή για το πόσο αξιόπιστη θα είναι η περίφημη δημοσκόπησή τους; Την απάντηση την δίνουν οι ίδιοι με την εικόνα που έβαλαν πάνω από το άρθρο τους, την οποία και έβαλα πάνω από αυτή την ανάρτηση. Ηρεμήστε, ρε, και μην πιστεύετε κανέναν (μα κανέναν)!
Ναι, ναι, ναι, άλλα προσπαθεί να πει το άρθρο, ότι θα είναι ευρεία και αμερόληπτη η δημοσκόπησή τους με ερωτήσεις του κοινού, και θα κρέμονται και κουδουνάκια να τραβάς από πολύχρωμες κλωστές, αλλά η εικόνα που βάλανε επάνω-επάνω και η εξίσωση που μόνοι τους κάνανε μεταξύ των αναγνωστών του The Press Project και των αναγνωστών του Ελεύθερου Τύπου... από την πολύ τους ειλικρίνεια βάλανε τρικλοποδιά στον εαυτό τους.
Άλλωστε, τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως γράφει το The Press Project εδώ: "Όλοι μας γνωρίζουμε όμως ότι οι δημοσκοπήσεις εκτός από το να καταγράφουν τις τάσεις επηρεάζουν και το τελικό αποτέλεσμα". Άρα, ποια τα κίνητρα οποιουδήποτε να κάνει δημοσκοπήσεις;;; έ; μου λέτε ποια τα κίνητρα για δημοσκοπήσεις (και συνεπώς ποια η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων);
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου