Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Πόκερ










Απόψε την Δευτέρα, ένα από τρία πράγματα θα συμβούν:
1. Θα υπερισχύσει ο Σαμαράς και ο Βαγγέλης κι ο κυρ Φώτης θα καταντήσουν και επισήμως κουκλοθέατρο.

2. Θα συμβιβαστεί ο Σαμαράς και θα ανοίξει κάποια μεταβατική ΕΡΤ που δεν θέλουν οι άλλοι δύο και κάτι τέτοιο θα τους κάνει ανεπισήμως θέατρο σκιών.

3. Δεν θα συμφωνήσουνε και θα πάνε σε εκλογές --και το κλεισιμο της ΕΡΤ θα μείνει ως έχει, η δόση δεν θα δοθεί, κλπ.

(Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κωλοτούμπα ο Αντώνης και να ανοίξει την ΕΡΤ κανονικά --τότε, απλά θα έπεφτε από τους δικούς του και θα πηγαίναμε σε εκλογές [βλ. #3 παραπάνω])



Αν γίνουν εκλογές τώρα,

Πρώτο και δεύτερο κόμμα θα παιχτεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Η ΧΑ θα είναι αυξημένη στο 10% με 15%, αν όχι παραπάνω  -Οι μόνοι κερδισμένοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί με κανέναν, ή, δεν θα συνεργαστούν μαζί του αρκετοί για να κάνει κυβέρνηση.

Άρα, η ΝΔ θα ξανακάνει κυβέρνηση με τον Βαγγέλη και τον Φώτη χωρίς άλλη συζήτηση περί των πεπραγμένων στην ΕΡΤ.

Βάση των παραπάνω δεν έχει λόγο ο Αντώνης να συμβιβαστεί.

Δηλαδή, από τις τρείς εκδοχές με τις οποίες ξεκίνησα την ανάρτηση η δεύτερη δεν ισχύει και πάμε ή στην πρώτη, ή στην πρώτη μέσω τρίτης.

Απλά πράγματα.



(Γιατί, αν πάμε σε εκλογές και μετά δεν ξανασυνεργαστούν οι τρεις τους... ή, οι δυό τους δεν πάρουν αρκετά για να μπορούν να συνεργαστούν... τότε σε εκλογές ξαναπάμε. Εν τω μεταξύ έχουμε χρεοκοπήσει)

Δηλαδή, μας κάθεται δικτατορία Σαμαρά, ή χρεοκοπούμε. Και το ξέρει. Γι αυτό τό 'κανε. Ένα κου ντ' ετά με το σουτιέν της παρθένας πριγκίπισσας Νεριτ Ντολμά Κουπεπέ, και ούτε ερπύστρια πάτησε άσφαλτο (ακόμα).


Ξέρω, ξέρω, υπάρχει και η περίπτωση να κάνει κυβέρνηση ο τσίπρας, να ανοίξει την ΕΡΤ, να σκίσει τα μνημόνια, να μείνουμε στο Ευρώ, να διαγράψει τα χρέη, να γινει ανάπτυξη, να βρούνε οι νέοι δουλειά, να πάρουνε οι γέροι καλή σύνταξη, να ζήσει αυτός καλά... κι εμείς καλύτερα!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.