Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Αίσχος










Αναρωτιέμαι... υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος να συλληφθούν άτομα της κυβέρνησης Σαμαρά, ίσως και ο ίδιος ο Σαμαράς, ίσως και άτομα από προηγούμενες κυβερνήσεις, και να οδηγηθούν σε κάποιο διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων... και να λάβουν μακρόχρονες ποινές φυλάκισης για το ναζιστικό, ρατσιστικό, απάνθρωπο, παράνομο ανοσιούργημα των κέντρων κράτησης μεταναστών;

Κάποιος πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις τραγικές πράξεις και καταστάσεις που επέτρεψε το υποτιθέμενο "Ευρωπαϊκό" έθνος της Ελλάδας.

Αυτό είναι κάτι που το έχω πει και πριν, και θα το ξαναγράψω εδώ: Σκεφτείτε την σημερινή Συρία, το Ιράκ, Αφγανιστάν... την Λιβύη, την Σομαλία, την βόρεια Νιγηρία, την Μυανμάρ... Τώρα σκεφτείτε ότι αυτές οι εικόνες είναι αυτό που ονομάζεται Ανθρωπιστική Κρίση. Μετά ακούστε έναν Έλληνα να λέει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση. Και για το κερασάκι στην κορφή της τούρτας βάλτε τα κέντρα μεταναστών όπου κρατούν οι Έλληνες αθώους ανθρώπους σε ζωώδεις συνθήκες επί χρόνια χωρίς διεκπεραίωση μέχρι που αυτοκτονούν.

Ο μέσος Έλληνας βέβαια είναι τόσο φασιστικά εγωκεντρικός ρατσιστής που δεν μπορεί καν να κοιτάξει τον εαυτό του και να καταλάβει τι είναι...

Ελπίζω όμως μια μειοψηφία ανθρώπων οι οποίοι καταλαβαίνουν τι γράφω, να θέλουν και εκείνοι να τελειώσει αυτή η κατάσταση μέσα σε αυτή την χώρα, και να κρατηθούν ορισμένοι ως υπεύθυνοι έναντι της διεθνούς δικαιοσύνης...

Έχω κάποιο δικαίωμα, αν όχι υποχρέωση, να μιλώ έτσι, ως εκλεγμένος από ψηφοφόρους στην Ιταλία και ως, μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, υπεύθυνος για μετανάστευση και ενσωμάτωση στην κοινωνία της περιοχής μου. Έχουμε και στην Ιταλία κέντρα μεταναστών που σώζωνται από την θάλασσα, τα οποία όμως λειτουργούν κατά τον νόμο, Ιταλικό και Ευρωπαϊκό, και αναγνωρίζουν ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία, στην  Ελλάδα, Ελληνικές κυβερνήσεις καταπατούν με θηριωδία για ψήφους από εγωκεντρικούς ρατσιστές που παριστάνουν τα θύματα των κακών μεταναστών. Και στην Ιταλία μαφίες της δεκάρας εκμεταλλεύονται τους μετανάστες σαν αγελάδες για να αρμέξουν μετρητά από την ΕΕ, αλλά, τουλάχιστον, στην Ιταλία κερδίζουν και οι μαφιόζοι και οι μετανάστες. Λεφτά οι μεν και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, και γρήγορες, νόμιμες διεκπεραιώσεις οι δε.

Το πρόβλημά μου, στην θέση που βρίσκομαι εκεί που ζω, περιορίζεται στο να προσπαθώ να αποκαλύψω καταχραστές, αν το καταφέρω χωρίς να πάθω κανένα ατύχημα... αλλά είμαι ήσυχος για το ότι οι άνθρωποι που ήρθαν μετανάστες ζουν ειρηνικά και αξιοπρεπώς, ευχαριστημένοι, με μέλλον μπροστά τους. Κοιτώντας όμως την κατάσταση στην χώρα που γεννήθηκα μόνο αναγούλα, αηδία και οργή αισθάνομαι.










2 σχόλια:

  1. Μα η Ελλάδα ως χώρα έχει καταδικαστεί πάρα πολλές φορές για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον μεταναστών.
    Οι προσφυγές είναι ατομικές. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (unchr.gr) για τους πρόσφυγες παρέχει νομική υποστήριξη για να μπορέσουν να προσφύγουν εναντίον του ελληνικού κράτους. Δε νομίζω όμως κάποιος από αυτούς τους μετανάστες να έκανε προσφυγή εναντίον οποιουδήποτε έλληνα υπουργού ή οποιουδήποτε έλληνα πρωθυπουργού. (Όχι ότι δε θα τους άξιζε, απλά δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο ποτέ.)

    Χαίρομαι που εξανίστασαι. Χαίρομαι που αγανακτείς. Πραγματικά ελάχιστοι έλληνες νοιάζονται για αυτή την κατάσταση. Και ίσως να είναι λογικό μέχρι ένα σημείο από την πλευρά των απλών ανθρώπων αφού ποτέ κανείς πολιτικός δεν εξήγησε ότι τα έξοδα στέγασης και σίτισης των μεταναστών καλύπτονται μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων. Οι έλληνες πολιτικοί αφήνουν προφανώς εσκεμμένα τον κόσμο να πιστεύει ότι αυτά τα έξοδα είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πόσες ανηθικότητες βρίσκεις σε αυτή την τακτική;

    Ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι (αρκετά καλός) καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος με τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ίσως πραγματικά να μπορέσει να αλλάξει κάτι. Είχα πάρει απίστευτη χαρά όταν άκουσα την υπουργοποίηση του. Οι πολιτικές και οι πολιτικές τους στην Ελλάδα έχουν τελειώσει - όπως και τα κόμματα. Άνθρωποι εξειδικευμένοι στον τομέα τους, με αρχές και ευαισθησίες, γνώσεις και ουσιαστικές διεθνείς διασυνδέσεις είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Γι' αυτό το λόγο (τώρα θα βγω λίγο εκτός θέματος, αλλά εντός επικαιρότητας) θα ήθελα για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Βασίλειο Σκουρή.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Vassilios_Skouris
    http://en.wikipedia.org/wiki/European_Court_of_Justice

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινώντας από το θέμα του Προέδρου... το πρόβλημα μου είναι πριν το πρόσωπο, στην ίδια την θέση. Συνταγματικά η θέση αυτή είναι συμβολική και διαδικαστική χωρίς πραγματικές υπευθυνότητες και πρωτοβουλίες. Για μένα είναι μία θέση πεπαλαιωμένου σκεπτικού που δεν έχει καμία χρησιμότητα σήμερα. Ή ας έχει περισσότερες εκτελεστικές αρμοδιότητες, ή ας καταργηθεί. Όπως έχει είναι άνευ νοήματος για μένα...

      Εφ' όσον πρέπει ν μείνει όπως είναι, τουλάχιστον ας επιλέξουμε εμείς οι πολίτες, κι όχι ο πρωθυπουργός.

      Τουλάχιστον ας είναι ένα πρόσωπο υπερκομματικό που ποτέ δεν ασχολήθηκε με την πολιτική...

      Δεν έχω τόσο πρόβλημα με την επιλογή σου του προσώπου που προτείνεις, αλλά έχω τα παραπάνω προβλήματα πριν φτάσουμε στο πρόσωπο...

      Όσο για το θέμα των προσφύγων, βεβαίως έχω ξαναγράψει με το ίδιο πνεύμα, και χαίρομαι που συμφωνούμε, γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούνε, αλλά και με τις όσες καταδικαστικές αποφάσεις κανενός δεν του καίγεται καρφάκι από εκείνους που τόσα χρόνια διαιώνιζαν αυτό το αίσχος. Και όπως βλέπεις το "διαιώνιζαν" το έβαλα στον παρελθόντα, έτσι σν προσευχή και ευχή... Αμήν και κάτι να αλλάξει... Γρήγορα!

      Διαγραφή

Σημειώσεις σχετικά με τα σχόλια:

Η Αποθήκη Σκέψης δεν δέχεται "Ανώνυμα" σχόλια, γιατί μερικοί ανώνυμοι διάλεγαν να μην υπογράφουν καν με κάποιο όνομα κάτω από το σχόλιό τους. Ενώ ούτε η μπλογκική ταυτότητα ούτε ένα όνομα γραμμένο κάτω από ένα σχόλιο σημαίνουν τίποτα, η προδίδουν κανένα πραγματικό στοιχείο, η πλήρης ανωνυμία δείχνει απλά έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς τους άλλους σχολιαστές. Ζητώ συγγνώμη για αυτήν την αλλαγή από τους φίλους που υπέγραφαν τα ανώνυμα σχόλιά τους και ελπίζω να βρείτε έναν τρόπο να συνεχίσετε να σχολιάζετε όποτε θέλετε.


Για να απαντήσετε σε μεμονωμένα σχόλια, κάντε κλικ στο λινκ "Reply" κάτω από το κάθε σχόλιο. Για να συνεχιστεί η σειρά σχετικών σχολίων κάτω από ένα συγκεκριμένο σχόλιο πρέπει να πατάτε το λινκ "Reply" κάτω από το αρχικό σχόλιο της σειράς.

Για να γράφετε ανεξάρτητο σχόλιο πρέπει να χρησιμοποιείτε το κουτί σχολίων κάτω-κάτω χωρίς να πατάτε "Reply" προηγουμένως.